Keresés

Részletes keresés

joem Creative Commons License 2000.07.19 0 0 951
Attila is gyárt Leot. A BR130-al az a baj, hogy a PIKO 1 motorral szállította, a másik forgóváz ugye üres. Így pedig elég gagyi. Attilánál láttam külön alacsony és magas pályaszámú Giganthoz való forgóváz külsőt.
Előzmény: Törölt nick (950)
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.19 0 0 950
Hi!

Láttam már BR130 forgóvázzal is. Nem volt rossz, szerintem kicsit még emlékeztetett is a Gigant talpaira...
Az M63-as kasznihoz külön van UFC forgóváz (külső fele) így azt csak fel kell ragasztani. Láttam ugyanilyen Leo kasznit is; festve, forgóvázakkal.
(Az a nagyon szakállas ember árulja őket.)

Előzmény: joem (949)
joem Creative Commons License 2000.07.19 0 0 949
Nem egészen értem, hogy kitől érkezett rendelés és hova, de a helyzet a következő. A börzén (nyáron szünetel) időről időre felbukkan egy-egy Gigant kaszni (festett/festetlen) ill. kész modell, változatos árakon 25-30 K HUF. Ami biztos, hogy Süveges Attila gyárt V63-t és Szegeden a körúti modellvasút boltban (talán Brüsszeli krt.) kapható is festetlen kaszni, nem tudom, milyen áron.
Hajtásnak általában a szlovén Mechano alvázait, jobb esetben a Roco BR151-t szoknak használni.
Előzmény: Fáradt Vándor (948)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2000.07.19 0 0 948
Emberek!

Rendelés érkezett tőlem egy V63 (alias Gigant) H0-s modellre... nem tudom hogy létezik-e, én még az életben nem találkoztam vele...

Bármi Infot köszönettel veszek

Szucs Lajos Creative Commons License 2000.07.19 0 0 947
Kaptam ujsagokat:
1. Modelleisenbahner 2000 junius
2. Model Railroad Planning 2000 Majus

Benne van a siemens 152 902-3-as
Ha jol tudom ilyet vett a MÁV is? (vagy hasonlot?)
Hogy mi minden van azokban az ujsagokban!!
Megneztem a neten jo par cimet.

Az XTrkcad 3.0 pedig mar vonatokat is lehet rajzolni.

Albertus Creative Commons License 2000.07.19 0 0 946
Lajos, ez hülyeség, már ne is haragudj!

Előzmény: Szucs Lajos (944)
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.19 0 0 945
Képek majd lesznek, szokásomhoz híven jó sok :-)
Csak most megint bent vagyok 2 hétig.
Szucs Lajos Creative Commons License 2000.07.18 0 0 944
OFF:
Albertus:
Mert kell mindjart piszkalogni es a szalkat keresni valamiben?
Meg nem hasonlitottam ossze az araikat, de talan azzal kellene inkabb foglalkozni.
Mert ami M.O.-on arak vannak az valahol nem korrekt.
Es ha megjelenik (vegre) egy konkurens akkor nem a garancia erdekel engem. Azt, okos emberi szoval is el lehet intezni. Lasd ROCO bolt a Vaci utcaban.
Es ha olcsobb akkor lehet, hogy felszalok egy gepre es elmegyek szombathelyre inkabb vasarolni, vagy utanvet.
ON:

Perfect:
En 24 eres bizber kabelt hasznalok.

Matiz:
Tessék megmutatni nekunk is.

Perfect Creative Commons License 2000.07.17 0 0 943
Sziasztok! Még régebben lehetett kapni vezetékek terepasztalra való felfogatását segítő kis műanyag akármit. Fekete színű volt és 24 vezetéket lehetett belepattintani (ha kevesebb kellett, akkor természetesen szétvágható volt). TT-s katalógusokban tűnt fel időnként, amúgy abban is utazom. Nagyon jól jönne valami ilyesmi, mert fogytán a készlet és tetszett az ötlet (főleg hogy nem egy kupacban mentek a kábelek, hanem egymás mellett rendezetten). Lehet még boltban vagy börzén látni ilyesmit? Amúgy érdekelne a véleményetek ez ügyben. Mi a mostanság használatos vezeték felfogatási módszer a terepasztalok alján?
Üdv: Perfect
BoGar Creative Commons License 2000.07.17 0 0 942
Bocsi, a márkát elfelejtettem kiírni: Jouef a neve.
Előzmény: BoGar (941)
BoGar Creative Commons License 2000.07.17 0 0 941
Sziasztok!
A modellbolthoz szólnék hozzá. Már fel is figyeltek ránk. Engem már meg is keresett az egyik dolgozójuk, hogy van márkájú 30 cm-es fordídókorongja motor nélkül 8 ropiért. Szerintetek megéri?
A 3 nap tényleg a minőségi kifogásra vonatkozik, tehát nem kell aggodni.
Üdv : BoGár
101 Creative Commons License 2000.07.17 0 0 940
Némi helyreigazítás az Internetes modellbolttal kapcsolatban.
A 6 hónap garancia elismerem kötelező. Ám ezt nem mindegyik modellbolt tartja be.
A 3 nap minőségi kifogás esetére vonatkozik. Pl.: elmosódott feliratok, hibás festés, alkatrész hiánya stb.
Előzmény: Albertus (938)
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.17 0 0 939
Hi!

Morfondir, hol van az a szerelő? Megyek én is oda :-))

A web-es modellboltban én láttam kiírva, hogy 6 hónap garanciát vállalnak(még Fuggerth gépekre is!). A 3 nap az azonnali cserére vagy kp. visszafizetésre vonatkozik, nem?

Hétvégén volt szerencsém hazatérni, dolgoztam kicsit az asztalon. Elkészült pár dolog, és végre megcsináltam a vasúti átjárót is a rég emlegetett Formi-gyurmából.

üdv:cs

Előzmény: monfondir (937)
Albertus Creative Commons License 2000.07.17 0 0 938
"Minőségi kifogását az átvételető számított három munkanapon belül jelentheti be."

Ugye Szombathely még Magyarországhoz tartozik? Akkor rájuk miért nem vonatkozik a belkereskedelemről szóló törvény? Abban az ilyen árú termékekre hat hónap garanciát kell vállalni.

Előzmény: Szucs Lajos (936)
monfondir Creative Commons License 2000.07.17 0 0 937
Sziasztok!
Most műszakizik a kocsim. Azaz a szerelő már késik egy hete vele - túl sok melója volt egyszerre. Pénteken bementem hozzá, hogy megérdeklődjem mi van - szerdán azt modta kész lesz. "Hát csak 19-én megy vizsgára :(((, de hoztam neked valamit, tudom, hogy érdekelenek a modellek. A gyerek leejtette és szétesett, de talán jó lesz valamire." És odaadott egy sütis dobozt. Nos T.asztaltársak egy belga Nohab volt benne!!! Igaz darabokban, de ez mit számít. Hétvégén összeraktam, kipucoltam. Kiprobáltam. Nos, szinte hibátlan (csak két lépcső + egy porvédő az egyik motor aljáról hiányzik, majd valahogy pótlom). A szerelő minden késedelmét elfelejtettem :)))) Üdv: Zsolt
Szucs Lajos Creative Commons License 2000.07.17 0 0 936
Uj modellbolt nyilt.
cime:
http://web.matavnet.hu/bygcmode
Ajanlom szives figyelmetekbe.
BoGar Creative Commons License 2000.07.16 0 0 935
Sziasztok!
Régebben említettétek, hogy van egy Vasútbarát magazin. Létezik-e ez még, és merre lehet kapni?
Üdv: BoGár
pg54 Creative Commons License 2000.07.16 0 0 934
MIBA 7/2000 tartalomjegyzék:
Svájci terepasztal német eredetiről (Allgau, III. korszak, H0, 8 m x 4 m)
Útátjáró készítése (sorompó stb.)
Fák készítése terepasztalra
Valósághű (minőségi) lakkozás, festés
Nagy ívsugarú, kis hajlásszögű új Marklin-kitérő (H0)
Sarokház a Mozartstrasse épületeinek folytatásaként (Pola, H0)
Szabadtéri vasút a Rhone völgyében (LGB, 2800 m2)
A legrégebbi kismozdony (Kleinlok) 1931-ből (jellegrajzzal)
Havi kiemelt téma: a felsővezeték modellezése - 17 oldalon
Modellvasút digitális vezérlése (WinDigital 7.1)
Rádiótávirányítású modellvasút (LGB)
Új szoftver a korábbi PC-vezérléshez (Intellibox)
Alagút és környéke dioráma
Áramvonalas burkolatú 05 003 (Micro-Metakit, H0)
Valódi faház készítése fogpiszkálóból (N)
Akit bármelyik téma érdekel, jelezzen emailban!
pg54 Creative Commons License 2000.07.15 0 0 933
Vasútmodellezéssel kapcsolatos anyagok is találhatól a VASÚTMÁNIÁSOK 13777-ben. Érdemes megnézni!
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.11 0 0 932
Hi!

Gáz van, mert legközelebb csak hó végén jutok haza (az utólsó hétvégén). A katonaság már csak ilyen...Azért majd felhívlak akkor, hátha még meglesz!

üdv:cs

Előzmény: Ifjuindy (927)
defiant Creative Commons License 2000.07.11 0 0 931
Szia Macibb!

Én 1985-ben találkoztam vele először, viszont több mint 5 éve nem beszéltünk már. Amikor utoljára láttad, mivel foglalkozott? Van még olyan egyébként, hogy MAVOE?

Üdv, defiant

Előzmény: Törölt nick (930)
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.11 0 0 930
defiant,

üdvözöllek a klubban :-) Hosszú Lajost régebbről ismerem, de már kb. 5 éve nem beszéltünk. A topic csakugyan jó és érdemes a végigolvasásra.

Macibb

Előzmény: defiant (925)
BoGar Creative Commons License 2000.07.10 0 0 929
Szia Defiant!
Én is végigolvastam a topicot, mielött beírtam volna. Így már nagyjából mindenkitől tudtam, hogy mivel foglakozik. Nem sok, idő, mentsd le és offline olvasgass, úgy még a telszámlád se lesz nagy.
Csá!
Előzmény: defiant (920)
BoGar Creative Commons License 2000.07.10 0 0 928
Írtam a Modell & Hobbynak. Válasz: árulnak Roco fordítókorongot, de az ára 52 360 Ft. Tényleg ilyen drága? Nem lehet olcsóbban megcsinálni? (Persze, hogy lehet, csak egy kis ügyesség kell hozzá.)
Előzmény: joem (923)
Ifjuindy Creative Commons License 2000.07.10 0 0 927
Matiz: "Vevő lennék a csíkos kocsikra ha H0-ás! Eredeti, vagy festett? Világítás van benne? Jövő hét péntekig ráér-e?"

Matiz! Meg van még a kicsike, eredeti festés, másod osztályú, világítás ok benne! Ha érdekel, légyszi hívj fel a 62/267-817-es számon!

Ja és emberek él még az FZ1-es trafó! Tökéletes állapotba van, 4.5 eHUF + ajándék régi H0-s sinek, főként ívek!

Pali

Előzmény: Törölt nick (806)
Mázlis Creative Commons License 2000.07.10 0 0 926
Üdv mindenkinek!

defiant: én még TT-zem,
El is kezdtem építeni egy asztalt, de a nótórius időhiány miatt iszonyatosan lassan megy :((((

Mázlis

defiant Creative Commons License 2000.07.09 0 0 925
De nagyon hosszúúú! :-))

Tényleg, a Hosszú Lajost ismeritek?

Egyébként bogarásztam egy kicsit random módra és látom, hogy valóban vannak TT-sek is.

Üdv, defiant

Előzmény: Törölt nick (924)
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.09 0 0 924
Azert olvasd csak vegig a topicot, mert vannak TT-sek is!

udv:cs

joem Creative Commons License 2000.07.09 0 0 923
A Roco is gyárt. Próbálkozz az Erkel utcában.
Előzmény: BoGar (918)
Carpy Creative Commons License 2000.07.09 0 0 922
A Kleinbahn is gyart forditokorongot, ha Becsben a Mariahilferen jarsz, onnan csak egy utca a Kleinbahn szakuzlet. Megjegyzem eleg draga.
Előzmény: BoGar (918)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!