MIBA 7/2000 tartalomjegyzék:
Svájci terepasztal német eredetiről (Allgau, III. korszak, H0, 8 m x 4 m)
Útátjáró készítése (sorompó stb.)
Fák készítése terepasztalra
Valósághű (minőségi) lakkozás, festés
Nagy ívsugarú, kis hajlásszögű új Marklin-kitérő (H0)
Sarokház a Mozartstrasse épületeinek folytatásaként (Pola, H0)
Szabadtéri vasút a Rhone völgyében (LGB, 2800 m2)
A legrégebbi kismozdony (Kleinlok) 1931-ből (jellegrajzzal)
Havi kiemelt téma: a felsővezeték modellezése - 17 oldalon
Modellvasút digitális vezérlése (WinDigital 7.1)
Rádiótávirányítású modellvasút (LGB)
Új szoftver a korábbi PC-vezérléshez (Intellibox)
Alagút és környéke dioráma
Áramvonalas burkolatú 05 003 (Micro-Metakit, H0)
Valódi faház készítése fogpiszkálóból (N)
Akit bármelyik téma érdekel, jelezzen emailban!
Én 1985-ben találkoztam vele először, viszont több mint 5 éve nem beszéltünk már. Amikor utoljára láttad, mivel foglalkozott? Van még olyan egyébként, hogy MAVOE?
Szia Defiant!
Én is végigolvastam a topicot, mielött beírtam volna. Így már nagyjából mindenkitől tudtam, hogy mivel foglakozik. Nem sok, idő, mentsd le és offline olvasgass, úgy még a telszámlád se lesz nagy.
Csá!
Írtam a Modell & Hobbynak. Válasz: árulnak Roco fordítókorongot, de az ára 52 360 Ft. Tényleg ilyen drága? Nem lehet olcsóbban megcsinálni? (Persze, hogy lehet, csak egy kis ügyesség kell hozzá.)
Hello!
Megnéztem a honlapot. Hát elég drágák a modellek, pl: 2x annyit kérnek kint egy Fuggerth M41 mint itthon. És eloszlatnék eggy tévhitet, ők nem gyártanak V43.as mozdonyt, mindegyik DEÁK féle mozdony. Azért érdekelne a szegedi személy elérhetőségére.
Köszi: BoGár
A DOM models egy Neumann nevü magyar németországi cége. A honlapjukon saját készitésü BoBo-k, továbbá a Fuggerth és a Deák modellek is megtalálhatók. Múlt héten láttam egy BoBojukat Szegeden, a Brüsszeli körúti modell boltban. Nem volt csúnya, de egyik oldalon sem volt felső lámpája. Árat nem kérdeztem. Azt sem tudom, milyen hajtású. Ha valakit érdekel, a szegedi kontakt személy elérhetőségét elküldöm magánban.
Gyárilag a Fuggerth az M41-est, Deák a V43-ast és a V46-ost, a Doom Models az M44-est és a V43-ast készíti. A többi mozdonyt vagy motorkocsit csak egyedileg megrendelésre gyártják. Megpróbálhatod majd börzén beszerezni az MD-ét, vagy valakivel elkészíttetni. Tudom ajánlani Süveges Attilát akinél most van készítés alatt egy Piroska. Telefonszáma: (62)461-730
A piros Ax és Bx kocsikkal vigyázz, mert azok nem Ax-ek és Bx-ek, hanem pirosra festett By-ok. Mérd le a hosszát, nézd meg a forgóvázát vagy a homlokfalait. :-( Annakidején belekezdtem egy ilyennek az átépítésébe: minden ablakközből ki kellett vágni 1,15 mm-t. Aztán felfedeztem, hogy a Schicht hosszirányban torzított Y-kocsijainak az ablakosztása tökéletesen megfelel az Ax/Bx méretarányos másának. Erre a célra tökéletesen megfelel egy Magyarországon kevésbé kurrens festésű (CSD, DR) kocsi is. A tökéletességhez még meg kell oldani a generátort. Ha megnézed az igazit, a By forgóvázán az egyik kerékpárnál van a generátor. A Bx generátora pedig a főkereten lóg és kardánnal hajtják a forgóvázról. No és hogyan modellezed a kardánt _mozgással_együtt_?
Szia!
Sajna én még nem láttam, a piros kocsik ax- és bx-ek. De, ha végigolvastad a topicot, akkor láthatod, hogy sokunknak van egyéni gyártású mozdonya. Szerint a leírt embereknél bróbálj meg érdeklődni, hogy készítenek-e Mdmotot. Remélem segítségedre voltam.
BoGár
Sziasztok! új vagyok ezen a listán. de régóta figyelemmel kísérem.
Engem az érdekelne, hogy HO-ban van-e MDmot, és hozzá Btx-es motorkocsi, mert piros szinu kocsikat mar láttam.