Több ezer rakétával támadt a Hamász Izrael déli és középső részére. A halottak és a sebesültek száma folyamatosan nő. Az országban hadiállapotot és teljes mozgósítást rendeltek el, és mindenkit arra kértek, maradjon az óvóhelyek közelében.
A reggeli hírek még ötezer rakéta kilövéséről szóltak, ezek száma azonban folyamatosan nő. A BBC híradója már 7000 rakétát említ, amellyel Izrael déli és középső részét támadták a Hamász erői.
Gázából fegyveres terroristák tucatjai jutottak be Izrael területére, utcai harcok folynak; többeket túszként tartanak fogva.
Izrael elrendelte a hadiállapotot és a teljes mozgósítást; délután összeül a biztonsági kabinet.
A legfrissebb jelentések szerint legalább százan meghaltak, több mint kilencszázan megsebesültek.
Hozd már a forrást, linkkel, október 7. reggeléről, amiben az IDF 7000 rakétáról beszélt. Várom.
Addig olvasgass Al Jazeerát:
At about 6:30am (03:30 GMT) Hamas fired a huge barrage of rockets into southern Israel with sirens heard as far away as Tel Aviv and Beersheba.
Hamas said it launched 5,000 rockets in an initial barrage. Israel’s military said 2,500 rockets were fired.
Smoke billowed over residential Israeli areas and people sheltered behind buildings as sirens sounded. At least one woman was reported killed by the rockets.
“We announce the start of Operation Al-Aqsa Flood and we announce that the first strike, which targeted enemy positions, airports, and military fortifications, exceeded 5,000 missiles and shells,” Mohammed Deif, head of the Qassam Brigades, the military wing of Hamas, said.
Hamasz számai egészen biztos, hogy nem hitelesek mert a harctéri körülmények között lehetetlen összeszámolni az áldozatok számát ráadásul a Hamasz civilként adja el a saját veszteségét ami több ezres nagyságrend.
Izrael, legalábbis a halottak száma pontosan követhető mivel a teljesen nyilvánosak. Aki ismeri az itteni viszonyokat annak nyilvánvaló, hogy nem lehet elhallgatni.
Értem. Ezesetben felesleges a diaporáma. Nem tudom erre mi szükség. Minden normálisan gondolkodó ember tudja, hogy írdatlan mennyiségű fegyver van a térségben. Ott ahol 5000 rakétát ki tudnak lőni egy óra alatt nyílvén van fegyver és szakértelem dögivel.
> Már te is szégyenled az igen sok palesztin áldozatot és sebesültet?
Nyugodj meg, én igen messze vagyok attól, hogy emiatt szégyelljem magam.
Már többször leírtam, hogy elsősorban a hamaszt tartom a felelősnek a palesztin civil áldozatokért.
> A saját veszteséget szokás letagadni, az ellenségét pedig eltúlozni.
Az ellenkezőjére is lehet példa, amikor a másik fél nemzetközi együttérzést, szolidaritást próbál elérni, a saját igazát próbálja igazolni ... A katonai akció nem a gázai civil lakosság ellen folyik, hanem a hamasz terroristák ellen. A hamasz elemi érdeke minél több civil áldozatról beszélni.
> A 8000+ halott palesztin gyerek és a 4000+ nő a releváns, a többi porhintés.
Azért én az izraelben megölt és elhurcolt 1000+ áldozatot is relevánsnak tartom.
A halott palesztin gyerekek és nők miatt kiket okolsz, kik ey;rt a felelősek? Az izreliek vagy a hamasz terroristák?
> Izraelnek 100x vagy 1000x több fegyvere van, és már 2023-10-07 előtt is legalább 25x több kárt okozott igen sok alkalommal.
Ha nem lenne izrael olyan erős amilyen, már nem létezne. A muszlimok élve megették volna őket.
> A kárpótlás nélkül elüldözött emberekről nem is beszélve.
A katonai beavatkozás közepén vagyunk, még a károk se ismertek pontosan, úgyhogy egyelőre nem lehet kárpótlásról beszélni. Majd meglátjuk mi lesz ezügyben.
Az arabokról én se feltételezném, hogy svájci autószerelőként rendezik el a munkaeszközeiket. Ellenben az ténykérdés, hogy rakétákkal, fegyverekkel, mindenféle egyéb katonai eszközzel bőven el vannak látva. Ezt gondolom nem kérdőjelezitek meg. Az meg, hogy ezeket halomban, kupacban, zsákban, falra téve .. tartják nagyjából irreleváns.