A jelenlegi modern fizika több mint 100 éves. Ma már inkább gátja, mint segítője a tudomány fejlődésnek. Szükség van tehát egy új fizikára. De milyen is lesz ez az új fizika? Erre keressük a választ.
"Az elméletemben, ... semmi helye nincs egy fényközvetítö közegnek."
Akkor Einstein téves elméletét követed. Ő azzal kezdte, hogy a fényközvetítő közeget kitagadta a fizikából. Erre épült a relativitáselmélete és a fotonelmélete.
Ha te is ezen az úton akarsz járni, akkor soha nem fogsz új fizikát csinálni.
Gyula, hagy már abba ezt a gyerekes "te ùgy sem tudnád Maxwell angol írásait olvasni" szöveget, mert én olvastam Maxwell elméletét. De úgy látom te nem.
Maxwell az éterre építette az egész elméletét. Csak nem tudott mechanikus étermodellt alkotni, mert a fényközeg nem mechanikus (nem részecskékből álló) közeg.
Egyébként a Michelson-Morley kísérlet is eredetileg az ő ötlete volt, aminek a célja éppen a Föld sebességének a kimutatása volt az éterben.
Te szuperlovas, te ùgy sem tudnád Maxwell angol írásait olvasni és képleteit megérteni, még ha nagyon akarnád sem.
Maxwell a kísérletek eredménye alapján egy mezö elméletét alkotott, amit abban az idöben alig értett meg valaki. Késöbb, amikor át lett téve az invariáns megfogalmazásra a Minkowski térben, akkor kitisztult a megértése a c-vel terjedö nem-konzervatív mezönek, de Einstein mégsem értette meg.
Bízom a jelenlévők realitásérzékében, és ezáltal abban, hogy akinek nem inge, nem veszi magára.
Természetesen abban is bízom, hogy egy "senkiházinak" vélt valaki nagyot tud alkotni.
Természetesen tudom, hogy azért van egy mainstream nyomás is. Ez mindig generációs probléma is.
Természetesen, aki jobb humort tud, az mutassa is meg, milyen is az.
Természetesen pl. Ernst Stahl is sokat gúnyolódott a flogiszton elméletének népszerűsítése folyamán, s végül is nem ő lett a nyerő (a nyerőt meg lefejezték).
Természetesen engem is érdekel, hogy milyen lesz a jövő fizikája, de az is, hogy hol jelennek meg személyiségzavarral küzdő, ám értékes kreatív egyének, akik nélkül a világ nem haladna előre.
Ezen a hozzászólásom azonban nem gúny, hanem a keserű valóság.
"James Clerk Maxwell developed a model to explain electric and magnetic phenomena using the aether, a model that led to what are now called Maxwell's equations and the understanding that light is an electromagnetic wave."
"Úgy látom, hogy van 4 elmélet, amely szeretne a jövő fizikája lenni"
Talán legyen inkább 5 elmélet, s így benne az "ENYÉM" is!
Ez az elmélet még nincs annyira kidolgozva, mint a többi. Sőt, még semmi sincs meg benne, és neve sincs. De ígéretes, mert az enyém, és ami az enyém az JÓ! Jóságát felesleges bizonyítani, mivel önmagáért beszél, mert az enyém.
Valójában erre tettem fel az életem, s nem azért, hogy végre a tudomány rögös útjait egy befejezéshez vigyem, hanem a dicsőségért, azért, hogy sikeres legyek, s talán a Nobel díj nem is érdekel (hiszen sokan kapták meg, és feleslegesen, hiszen nem volt igazuk), ám a pénz az IGEN!
Ma divatosak a "kickstarter" projektek, mint egyfajta magánszemélyek általi hitelezések, azaz előre pénzt gyűjteni arra, hogy egy projekt befejezhető legyen. Úgy gondolom, hogy ennek e tudományos kutatás területére is be kell hatolni, különösen azért, hogy a "mainstream" vonal ne nyomja el a megkérdőjelezhető, ám ígéretes elmélkedéseket. Sajnos a tudományban már régóta jelen van egy valahonnan fölülről táplált fősodor, aminek a célja, hogy minden maradjon a régiben, az eddigi tudósok csak zsebeljék be a pénzt, és mutassanak be látszateredményeket.
Ezt szeretném én kikerülni, és ha hasznomra fordítani. Terveim nagyratörőnek tűnnek, ám teljesen értelemszerű a cél, amiből néhány: - Egy Komplett Egyesítési elmélet, az eddig ismert és még ismeretlen kölcsönhatásokra. - Megmagyarázni azt, ami most az "ősrobbanással" kapcsolatos. - A Sötét Anyag, a Sötét Energia (és további sötétségek, pl. sötét gondolatok) végleges felszámolása. - Pontos magyarázat a Világegyetem állandóinak értékeire (eddig csak egy állandó nyeret magyarázatot, a: 42) - Az Anyag/Antianyag egyensúly eltérésének magyarázata. - Stb. stb. stb.
Arra is szeretnék magyarázatot kapni, hogy miért van az, hogy a kezdetben barátságosan mellém álló emberek idővel miért hagynak mind faképnél, s bár erre kaptam egyesektől célzást, hogy nézzek utána a személyiségzavarok témájának, különösen a 10 zavarból a B-cluster-be csoportosított négy közül az egyiknek (NPD), ám én nem gondolnám, hogy itt lenne a baj, már csak azért sem, mert TUDOM, hogy más a probléma. Tudom, mert úgy látom, hogy én mindent mindenkinél jobban tudok. S azt hiszem - de ezt nem szerénytelenségből gondolom - hogy egyfajta tökéletesség alakult ki bennem az évek során! S azért sem szerénytelenségből, mert az egyik legnagyobbra becsült tulajdonságom a szerénységem.
Az aatomisztikus fizika kísérleti alátámasztását megadtam.
Te meg tanuld meg azokat a fizikai törvényeket, amik a Maxwell négy egyenletéhez vezettek. Ezek összegsége vezetett az elektromàgneses mezö c-vel terjedö hullámféle megjelenéséhez, MINDENFÉLE KÖZVETÍTÖ KÖZEG NÉLKÜL!