Erről hallottatok? Állítólag nagyon jó műsor volt! Hátha ismétlik, ill a videótárban is fenn lesz talán...
2013. február 24. vasárnap 00:25 - 02:10 DUNA TV MüpArt: Barbara Dennerlein
A MüpArt műsorán Barbara Dennerlein, a jazzben, a bluesban, majd a könnyűzenében is elterjedt Hammond orgona "first lady"-je. A koncert Spiritual Movement című részében a nagyorgonán improvizál, szabadon variálva a swing, a latin, a funk, a blues, a bepop, a kortárs zene elemeit. A Hammond B3 jam session elnevezésű második részben neves magyar jazz zenészekkel bűvöli a Hammond orgonát és a közönséget.
szia! használtam néhány évig én is db5-t, koncertre is cipeltem. kibírtam, de azért mostanság nord c1-gyel nyomom. én egy Boss chorus pedált fűztem a loop-ba, úgy tudtam kihozni a scanneres hangszínt. utána mikrofon preamp és nagyon jól szólt.
egy jó hírt szeretnék még veletek megosztani, 2012 legjobb klubkoncertje szavazáson kis zenekarunk (Dr.Rock) az 5. helyen végezte. (szavazas.koncert.hu).
Kicsit OFF lesz a bejegyzés de talán valakit érdekelhet.
Eladóvá vált egy VOX Continental 300 tipusú kétmanuálos orgona a 60-as évekből. Angol gyártmány. az ára az állapotát tükrözi 50.000 forint. Nem kell azért megijedni az orgona működik csak javításra szorul, a vibrato gyengélkedik, egy két drawbar nem működik pontosan de a jellegzetes DOORS orgonahangot tudja. A képen látható állapotban van, lába pedálja nincs meg.
Budapesten megtekinthető érdeklődni a 06 30 210 0670-es számon.
Találtam egy érdekes oldalt az orgonagyártókról és népszerű termékeikról. Elég alapos összefoglaló képekkel, leírásokkal. Szerintem még nem volt a topic-ban. Büszkén megtaláltam saját hangszereimet is, csak néhányat felsorolva: Crumar T2, Eminent Solina, VOCE B3, WERSI DX 350, WLM organ, Yamaha HX1, Schaller rotor sound és egyebek.
A DB3-on sincs stop. Annyit lehet vele változtatni hogy egyes hanxínnél a lassú sebességét minimálisra programozni, az gyakorlatilag stop lesz. akkor meg lassú nem lesz :-)
A Viscount-Oberheim modellek sima hangja szép. Az igazi Hammondon, meg mostanra az új klónoknál is, más a kórusvibrátó.
A V1-2-3 a nyávogós, LFO-s hang, míg a C1-2-3 esetében a hangzás fényesebb és sírós lesz, nem nyávogós. A kb. fölső 20 generátorhangot nem is rángatja meg.
Szokás is meg nem is használni a C1-2-3-at lezli mellett. Stílustól, hozzáállástól függ. Az OB3-nál javaslom a vibrátó nélküli orgonálást, vagy csak a gyengébb állások finom alkalmazását.