Igaz de akkor KL helyett akárki,de szerintem túl nagy falat lesz Monoknak.Főleg úgy ,hogy semmilyen vezetői és gazdasági tapasztalata nincs.Én a szakmaiban sem vagyok teljesen biztos.Pár hét és kiderül,remélem Karcsi nem engedi el a kezét és jön egy két szponzor önkormányzati segitséggel.Legalább a motiváció legyen a zsebekben és akkor lesz egy-két sikere a csapatnak és nekünk szurkolóknak.
Igen, Sárdi még benne lehetett a pakliban. És biztosan nem lett volna rossz választás. Lehet nem vállalta, lehet meg sem kérdezték. Nem tudhatjuk (vagy te lehet tudod, én nem).
A két vezetős felállás nem hiszem (KL szakma, valaki más gazdaság), hogy működött volna. KL erős kezű vezető, ami nem feltétlenül rossz tulajdonság (sőt!), de egyenrangú társat (vagy fölérendeltet, hisz végülis ő osztaná a pénzt, amiből így KL szakmázhatott volna) nem viselne el. Szerintem.
Január elsejétől Monok Tibor lesz a Kaposvári KK ügyvezetője Gyorssegély: 12,5 milliót kapnak a kosarasok
Január elsejétől Monok Tibor lesz a Kaposvári KK férfi kosárlabdacsapatának ügyvezetője. Addig Kovács Lászlóval közösen látják el ezt a feladatot.
Újabb, ezúttal a jövőt is meghatározó fejezettel folytatódott tehát a Kaposvári KK NB I/A-csoportos férfi kosárlabda-csapatának története. A kedden késő este tartott városházi tárgyalások eredményeként több döntés is született a klub jövőjével, illetve a csapatot működtető kft. tartozásinak egy részével kapcsolatban.
Mint arról már beszámoltunk Szita Károly polgármester, az együttest támogató kaposvári önkormányzat képviseletében ült asztalhoz a kft. vezetőjével Kovács Lászlóval, valamint Boda Róberttel és Kováts Imrével. A tartozásukra váró játékosokat leginkább érintő kérdésben sikerült megegyezni. A 12,5 millió forintos gyorssegély garancia arra, hogy az együttes zavartalanul folytathassa szereplését a bajnokságban, illetve a Magyar Kupában. A megegyezés értelmében az önkormányzat kifizeti az augusztus óta elmaradt és az idei évre még esedékes béreket.
Mindezt, valamint a működtető kft vezetését is érintő információkat a Kaposvári Városi Sportcsarnok tanácstermében tartott szerda délutáni játékos-értekezleten jelentették be hivatalosan a csapat játékosai, illetve a többi érintett jelenlétében. – December 1-től kettős ügyvezetéssel működik a Kaposvári Kosárlabda Klub Kft. – nyitotta mondandóját Kovács László, ügyvezető-elnök. A tulajdonosi kör a kedd esti tárgyaláson tiszteletben tartotta és elfogadta a polgármester által előterjesztett javaslatot, mely szerint egy hónapig, vagyis december 31-ig Monok Tiborral közösen vezetjük a kft-t.
A néhány mondatos bevezető után Szita Károly polgármester vette át a szót. – Korábban is voltak már nehéz pillanatok a kaposvári kosárlabdázás életében – kezdte mondandóját Kaposvár első embere. – A jelen helyzetben a konszolidáció volt a legfontosabb téma. A megérdemelt fizetés megérkezik a játékosokhoz, edzőkhöz. Szerdán 2,7, csütörtökön, vagy pénteken 5,4 majd karácsony előtt december 6. és 10. között 4,5 millió forintot kapnak. Innentől az a fő, hogy minden mérkőzést megnyerjenek, mert ennek ez nem lesz akadálya. Kötelességünknek éreztük, hogy ha baj van segítsünk, mert ebben a városban sokan szeretik ezt a sportágat. Januártól kiemelt figyelemmel követi a város a gazdálkodást. Jó esély van arra, hogy Kovács elnök úr munkája januárra beérik és reményeink szerint ez gyümölcsözik majd.
A játékos-értekezlet után Kováts Imre, a tulajdonosi kör tagja nyilatkozott lapunknak: – Kovács László úgy érezte, hogy elfogyott körülötte a levegő. Az új elnökre a polgármester tett javaslatot, amit mi elfogadtunk. Megjegyzem, hogy a csapatot működtető kft. a Sporttörvény előírása miatt alakult 1999-ben. A jogszabályi korlátok okán az ügyvezető napi döntéseibe a tulajdonosok nem szólhattak, nem szólhatnak bele. Az elmúlt években – miután az anyagi problémák rendszeressé váltak – arra vártam, hogy valaki akár ingyen is átvegye a tulajdonrészemet. Ezt a felajánlást Boda Róbert is megtette. Szerettük volna, hogy jöjjön valaki, aki anyagi szempontból többet tud tenni nálunk. Nem jelentkezett senki... Ha sikerül a kft. valamennyi tartozását rendezni, a törvény adta lehetőséggel élve ismét egyesületi formában működünk majd.
Az új ügyvezető Monok Tibor érthetően szűkszavúan nyilatkozott: – Váratlanul ért a felkérés, gyakorlatilag órák alatt kellett döntenem. Tájékozódni szeretnék a kialakult helyzetről, mielőtt komolyabb kijelentéseket tennék. December 31-ig megpróbálunk közösen dolgozni, ezután kialakítom az elképzelésem szerinti folytatást.
Hír még, hogy október 25-i hatállyal írásban lemondott posztjáról Stier Tibor, az egyik korábbi támogató cég régióvezetője, aki a kft. felügyelő bizottságának elnöke volt. Elmondása szerint az anyacég támogatói arculatváltása miatt érdemben már nem tudta segíteni a kaposvári kosárlabdacsapatot, így elveivel ellentétes lett volna további szerepvállalása.
Van,volt jelentkező aki a gazdasági részét rendbe teszi.KL akár maradhatott volna szakmai részen és egy önkormányzati dolgozó aki mindezt kontrolálja.Monok kurvára nincs képben,amennyire belelátok.
Mondom, én nem igazán ismerem Monokot. De KL idestova 4 éve nem tudta kihúzni a klubot a bajból, sőt évről évre egyre lejjebb süllyedtünk. Igaza van Siminek, majd meglátjuk mire képes, addig ne döntsünk róla előre!
Neked van ötleted, hogy ki lenne a megoldás szerinted?
Egy biztos, hogy KL se kevésbé megosztóbb személyiség. Bár az utóbbi jópár évben már szinte mindenki ellene foglalt állást, szóval végülis egy platformra helyezte az embereket. :)
Nem tudjátok, ez a 12m mire elég? Minden korábbi tartozásra, és utána 0-ról indulunk, vagy arra nem elég?
Elhiszem, amit Monokról írtok, de addig szerintem ne kritizáljuk, amíg nem bizonyított, majd ha pár hónap után vele ugyanott fogunk tartani, mint most, akkor majd szerintem lehet kritizálni, addig viszont adjuk meg neki az esélyt a bizonyításra.
Hogy Monok beválik- e nem tudom, én nem ismerem. De változás kellett, ez már évek óta nyilvánvaló, sok szurkoló szerint is, és úgy néz ki Szita is ezt látta. Úgy látszik a Monok-féle csoport (ezek szerint tényleg van ilyen!?) most kapott lehetőséget. Nem mondom, hogy nem erre irányult a kft "kiéheztetése"... De ennél lejjebb nem igen van, mint ahogy most álltunk, gyakorlatilag centikre a bedőléstől. Változás kellett, szerintem ez egyértelmű.
Január elsejétől Monok Tibor lesz a Kaposvári KK ügyvezetője
Gyorssegély: 12,5 milliót kapnak a kosarasok
Kun Zoltán 2008. november 26. 16:45
December elsejétől új formában működik a kaposvári élvonalbeli kosárlabdacsapatot működtető Kft. A csapat irányításában Kovács László mellett, Monok Tibor társügyvezetőként vesz részt.
Ez a vezetés egyelőre az átadás-átvétel idejére, december 31-ig működik. Január elsejétől pedig Monok Tibor lesz a Kaposvári KK elnöke. Többek között erről is szó esett azon a játékosértekezleten, mely ezekben a percekben is zajlik a Városi Sportcsarnok tanácstermében.
Az értekezleten jelenlévő Szita Károly polgármester bejelentette, a játékosok munkabérérére a mai napon 2,7, holnap vagy holnap után 5,4 december 6 és 10 között további 4,5 millió forintot utalnak át. Ez összesen 12,5 millió forintos gyorssegély annak érdekében, hogy a csapat zavartalanul folytathassa szereplését a bajnokságban, illetve a Magyar Kupában.
Megszületett a megállapodás a kaposvári kosarasok béréről Kosaras hírek | 2008.11.25. Befejeződöt az az egyeztető tárgyalás kedd este a kaposvári városházán, amin Szita Károly polgármester, valamint az élvonalban szereplő Kaposvári KK-t működtető kft. vezetése vett részt. A megállapodás szerint megkezdődik az elmaradt tartozások kifizetése – mondta el érdeklődésünkre Kovács László a KKK ügyvezető elnöke. - Ennek értelmében az önkormányzat szerdán a játékosok, az edzők, illetve a klub dolgozóinak októberi bérét átutalja, csütörtökön pedig az augusztus óta elmaradt fizetéseket is megküldi. Megegyeztek abban is, hogy közös erővel december 25-ig a december 31-ig szóló járandóságokat is kifizetik az érintetteknek.
Szerdán 16 órától a Városi Sportcsarnok tanácstermében játékos-értekezletet tartanak, melyen a három tulajdonos mellett részt vesznek a csapat tagjai, az edzők és a klub dolgozói is, Szita Károly pedig hivatalosan is bejelenti az elmaradt bérek rendezését.