Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Kovi74 Creative Commons License 2010.03.30 0 0 347
Én ma cseréltem termosztátot. 1.9 JTD van. 88fok van a gombára írva. És ott be is kapcsolt. A termosztát típusa FACET 7.8563. És 14.500 vettem a Bárdinál.
Ha jól tudom, akkor a klíma kompresszort nem hajtja direktbe, csak amikor szükség van rá. Nem lehet hogy a tiedet állandóan hajtja? Esetleg azért mert a klíma hűtő melegét a vízhűtőn keresztül hűti le, így szintem normális, hogy hamarabb melegszik.
Valamennyit átvesz a vízhűtő a klíma melegéből.
Nekem nem akart melegedni a vizem, mert mindig nyitva volt a termosztát. És ha bekapcsoltam a klímát, akkor gyorsabban felmelegedett a vizem nekem is. Ha kikapcsoltam akkor meg visszahűlt 60 fok körülire. Nem volt üzemi hőmérséklet.

fil Creative Commons License 2010.03.30 0 0 346
Sziasztok Lybrások!

Melegedett egy kicsit az idő és rögtön kiderült, hogy a télen vett kocsi légkondija nem működik. Kicsit melegebb levegőt fújt be mint ami kinn volt :(
Egy gáz töltés megoldotta, 0,3kg volt benne a 0,7 helyett. Viszont azóta meg a motor nagyon hamar felmelegszik és bekapcsol a venti (cca. 80 °C foknál, szerintem csak 90-nél kellene neki). Ez elég gáz, mert még csak 20 °C van. Milesz majd 40-nél? :(
Van valami amit esetleg elzárhattak, átkapcsolhattak a klímatöltésnél. Vagy csak véletlen egybeesés. Remélem nem a termosztát adta meg magát, mert az húzós.
Előzmény: Dudu 75 (345)
Dudu 75 Creative Commons License 2010.03.25 0 0 345
Hali mindenki!
Tökéletes megoldás,én évekig használtam olasz autóimon 4x100-as felniket,olyan kicsi a külömbség,hogy semmi bajt nem fog okozni! A megfelelő tehermentesítés sokkal fontosabb!
Előzmény: Lacee83 (341)
Lacee83 Creative Commons License 2010.03.24 0 0 344
Köszi. Már néztem ezeket vagyis nézem minden nap. De használtat venni méret állapot és még jól is nézzen ki, hát elég macerás dolog. A mozgókúpos csavarkészlet 9E forint lenne.
Előzmény: fil (343)
fil Creative Commons License 2010.03.24 0 0 343
Vagy itt.
Előzmény: fil (342)
fil Creative Commons License 2010.03.24 0 0 342
Elképzelhető, hogy járható út, hiszen azért találták ki. Én mondjuk nehéz szívvel döntenék mellette.
Itt próbáltad már keresgélni?
Előzmény: Lacee83 (341)
Lacee83 Creative Commons License 2010.03.23 0 0 341
Úgy tűnik nehezebb lesz a felnibeszerzés mint gondoltam 4x98sehol sincs. Mi a véleményetek a 4x100 as felni mozgókúpos csavarral való rögzitéséről. Állítólag járható út. Ha más nem kénytelen leszek új felniket venni:-(
fil Creative Commons License 2010.03.19 0 0 340
Én eddíg nem vettem észre problémát. Igaz, nálam a Chrome irogatja be...
Előzmény: fony72 (339)
fony72 Creative Commons License 2010.03.19 0 0 339

Köszi fil! Vannak még egyéb szépek is, de nem fogom itt rekámozni. Elmúlt és kész.

Nemtom mi van, de valahogy szórakozik velem a fórum. Nem tudok mindig belépni. Van,hogy a @ után nem tudom folytatni a bejelentkezést, mert eltűnnek az előtte beirtak. Nálatok minden OK ezzel?

fil Creative Commons License 2010.03.18 0 0 338
Gratula.
Klassz. ... hogy mik ki nem derülnek ;)
Előzmény: fony72 (337)
fony72 Creative Commons License 2010.03.18 0 0 337
fony72 Creative Commons License 2010.03.18 0 0 336

Pl egy régebbi kép az érdekesség kedvéért (már ha sikerül beszúrni):

Ja és közben rám maradt még a szörfdeszka javitás is. Igyexik az ember...

fony72 Creative Commons License 2010.03.18 0 0 335

Háááát...Is.Eleinte airbrush-sal kezdtem, aztán nem nagyon volt rá igény, igy elkezdtem motorokat fényezni.Sok moci fut nálatok, főleg Győr környékén, ami nálam kapott új "ruhát".Emellett elengedhetetlen volt, hogy itt-ott a szakik által észre nem vett repedéseket javitsam az idomokon.Igy ez is rajtam maradt, később már rám sózták a komplett hegesztéseket is. Persze közben egyre többen idegesitettek autók fényezésével is, igy ha nem volt motor ezt is bevállaltam. A Lybrám is igy készült. Az utóbbi években már inkább az aluminium, vas és rozsdamentes anyagok hegesztése van teritéken (anyagilag jobb és tisztább meló), de igy év elején, mig beindul a meló, közben bevállalok ezt-azt.

Szóval tudnák mesélni... :-)

Előzmény: fil (334)
fil Creative Commons License 2010.03.18 0 0 334
Te ilyesmivel foglalkozol?
Előzmény: fony72 (333)
fony72 Creative Commons License 2010.03.17 0 0 333
Ja!A javitás kb. 30.000.-be került, ami nem 60!
fony72 Creative Commons License 2010.03.17 0 0 332

A lökháritó darabjai nagyjából megvannak?Ha igen, akkor nem nagy gond újra összeállitani.Ma pl. egy olyan Fiat Coupe lökit fejeztem be, aminek az egyik oldala (a jobb első sárvédő alatti rész kb. 1/3-a) hiányzott.Ezenkivül ezer felé volt repedve és törve.Volt mit vele szenvedni, 3 napom ment rá, de sikerült megmenteni.Igaz, nem olcsó ilyen volumenű meló, van mit vele szivni.De ha egyszer nem talált bontóban a tulaj, akkor nincs más megoldás.Holnap viszik fényezni, hétvégén fölszerelik.Szóval ha nem hiányzik a fele, akkor még menthető.Bowden ügyben nem tudom ki foglalkozik ilyen dolgokkal, de én biztos bepróbálnék valami gáz, fék vagy kuplung bowdent ha jó a hossza és az átmérője.Esetleg bicikli szaküzletekben is lehet venni bowdent méterre.Csak a végekkel kell kicsit eljátszani, de szerintem megoldható.

Esetleg vatera vagy hasonló oldalak (ebay).Én pl. a vaterán vettem tavaly komplett ablak emelő szerkezetet 10.000.- Ft-ért.

juk-ur Creative Commons License 2010.03.17 0 0 331
A helyzet az ,h. durván megtört az eleje, ki is lett javítva,csak a lökhárító apró darabokban. Ezért kellene bontóból,akárhonnan! Egy pár bontóból próbáltam,vagy nincs ,vagy 50-60e. A másik még mindíg az ablakfelhúzó mechanika, amit lehet vki tud javítani... De ki?? Tehát továbbra is fennál a problémám. Köszönöm...
fony72 Creative Commons License 2010.03.17 0 0 330

Juk-ur!

Mi a gond a lökivel? Ha repedt vagy törött, akkor javitható.Bowden szerintem végső esetben pótolható valamilyen egyéb hasonló átmérőjű bowdennel, megfelelő hosszra alakitva.

juk-ur Creative Commons License 2010.03.17 0 0 329
Tisztelet mindenkinek. Most regisztráltam. A fórumot jónak találom. Segítség kellene 2 dologban. 2001-es 1.9jtd s.w-m van. Első lökhárító kellene,de nem 50-60 e-ért + jobb első ablakemelőm nem jó bofden szakadt,motor jó. Vmi kisiparos megoldás érdekelne, vmi szaki. Nincs kedvem 30 e.ért bontottat venni. Köszönöm.
Lacee83 Creative Commons License 2010.03.16 0 0 328
Sok mindentől függ nekem volt már 6.8 is de 10,5 is az 1.8as fogyasztása. Az átlagom most 8.5. max 10kmes rövid de nem városi úton.
Egyébként gondolom az sem elhanyagolható hogy milyen hideg van, legalább is rövid távú használatnál. Itt volt már 11.5is na az már elég idegtépő volt.
Előzmény: 71janó (324)
r.jozee Creative Commons License 2010.03.15 0 0 327
Sziasztok !

Kis műszaki segítséget szeretnék kérni . Megkeresett egy Lybra tulajdonos , hogy kezd rakoncátlankodni a masina . Panasz a következő egyik pillanatról a másikra a helyzetjelző meszűnt létezni (tompított , távolsági jó ), a légzsáklámpa folyamatosan világít , illetve a műszerfalon a visszajelzők teljesen rapszódikusan világítanak . Személyesen még nem láttam az autót csak a tulaj állítását ismerem . A biztosítékok elvileg jók . Nekem egy Lancia Kappa-m van abban van egy IGE modulnak nevezett dolog ami vezérli a világítási rendszer néhány részét . Erős a gyanúm , hogy az említett Lybra-banegy ehhez hasonló modul csinálja a problémát . Kérdésem az lenne találkozott-e már valaki ilyen hibával illetve ez a modul hol található a masinában ?
Létezik-e letölthető szerelési könyv vagy kapcsolási vázlat valahol a neten ?

Előre is köszönöm a segítséget

Üdv

Jozee
Kovi74 Creative Commons License 2010.03.15 0 0 326
Köszönöm nektek, a válaszokat.
71janó Creative Commons License 2010.03.15 0 0 325
A nektek megfelelő beállítás a lit/100km így az átlagfogyasztást méri. A km/lit pedig az 1 literrel megtehető kilométert jelzi Ezen a beállításon mutat magasabb értéket a computer. Remélem jót írtam
71janó Creative Commons License 2010.03.15 0 0 324
Sziasztok! Lenne egy hozzászólásom a fogyasztási adatokhoz.A fedélzeti computeren vannak lehetőségek a beállításra,mégpedig konkrétan a km/liter-re vonatkozólag.Ezt az adatot kettő féleképen lehet beállítani. Vagyis több verzió van az autóban felsorolva de titeket csak ez érdekel. Nem mindegy hogy lit/km, vagy km/lit Erre figyeljetek eleinte engem is félrevezetett de utána beállítottam.Azóta jó vagyok fogyasztásilag. 1.8 benzines átlag 7.2 - 8.5 -között mozog. Attól függ.............
fil Creative Commons License 2010.03.15 0 0 323
Nekem is 1,9 JTD van. Az 5-7 liter az rendben van, forgalomtól függően nekem is e között ingadozik. Azon meg ,hogy alapjáraton mit mutat ne sokat agyalj. Gondolom mentél egy kicsit, aztán megálltál, a motor meg ketyeg alapjáraton. Naná, hogy kúszik felfelé a fogyasztás. Gondolj bele liter/100Km. A liter érték növekszik a km meg nem. Várj meg egy teljes tankolást aztán utána tudsz számolni, hogy mennyire korrekt.
Előzmény: Kovi74 (321)
Kovi74 Creative Commons License 2010.03.15 0 0 322
Ja és elfelejtettem leírni, hogy 1.9 jtd motor van benne.
Kovi74 Creative Commons License 2010.03.15 0 0 321
Azt szeretném kérdezni, hogy a pillanatnyi fogyasztásmérő, alapjáraton 15-25 litert mutat. Ez normális lenne?! Haladás közben 5-7 litert mutat. Megállás után, meleg motornál újra felmegy 12l fölé. Teljes fogyasztást még nem tudok, mert volt némi szerviz, és az akkumulátor saru el lett távolítva. Még csak 600Km tettem még.
Köszönöm, az eddigi segítséget. Üdv. mindeninek:
fony72 Creative Commons License 2010.03.13 0 0 320

Hali!

Feri! A "CHECK" hibajelzés bellett általában megjelenik a kijelzőn + 1 hibajelzés - pl. alacsony ablakmosó folyadék szint, olajnyomás, stb. de lehet, hogy csak a légzsák visszajelzés miatt világit.

A légzsákokkal is lehet a bibi de én egyszer széthúztam a kábeleit és amilyen hülye voltam rákapcsoltam a gyújtást. Emiatt kezdett jelezni. Lehet, hogy a Te esetedben is hasonló a gond de azért nézesd meg, ha valami bagatell, akkor szerviz progival törlik és kész. 

Kovi74 Creative Commons License 2010.03.13 0 0 319
Köszönöm a gyors segítségeket.
fil Creative Commons License 2010.03.13 0 0 318
Keresd Német Mihályt FIAT Német olasz autók szervíze
Előzmény: aFeri76 (317)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!