Korábban is fenn volt az állomány a ksh olalán, én anno le is töltöttem, de ez így rendezett, könnyebben kezelhető, és áttekinthető Köszi, hogy szóltál.
Ugyan, ne butáskodj, nincs semmi baj. Ha minden simán menne, unalmas lenne az élet. Az ember élcelődik néha, de aztán jön tiborpapa, vagy nofRETRO és mindent helyre tesz. A dolgok pedig működni kezdenek. :)
Ez tényleg érdekes. A kollégáim fel vannak mentve, kész csoda, hogy még sosem vitettek el engem a diliházba, habár ismerik az érdeklődési körömet. De nehezen tudok olyan helyzetet elképzelni, hogy mondjuk előkerül egy maláj háztartásban egy budapesti túra fényképdokumentációja, ezt megmutatják nekem, és én nem ájulok el a boldogságtól.
Sajnos ez is igaz. Már hétfőn éreztem, hogy viszonylag szűk körben számít izgalmasnak ez a hír, amikor lelkendezve felolvastam a munkahelyemen, és többé-kevésbé udvarias félmosolyok, illetve döbbent tekintetek fogadták a produkciót.
Azért -lássuk be- ez csak az ilyen elvadult alakoknak hír, mint mi vagyunk. Az, hogy VV Béci részegen majdnem megdugta BB Gizi kutyáját, az csak izgalmasabb. :-/
Erről jut eszembe. Ezt a hírt hétfőn csak úgy kiadta az MTI, mintha ez volna a világ legtermészetesebb dolga.
Társadalom-népszámlálás Szerdától az interneten is elérhetők a történeti népszámlálások adatai
Budapest, 2014. március 3., hétfő (MTI) - Szerdán szabadon hozzáférhetővé teszik a magyarországi történeti népszámlálások adatait a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Könyvtár honlapján - közölte a KSH hétfőn az MTI-vel.
Közleményük szerint a KSH Könyvtár és az Arcanum Adatbázis Kft. együttműködésével, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával létrejött Népszámlálási digitális adattár (Néda) a 18. és a 20. század vége között megtartott magyarországi népszámlálások és mikrocenzusok 362 kötetét közli több mint 128 ezer oldalon. A gyűjteményt a teljesség igénye nélkül kiegészítették néhány, a külföldi népszámlálások anyagából a KSH által készített összeállítással - tették hozzá. A magyarországi népszámlálási adatok összegyűjtését, rendszerezését, feldolgozását és publikálását 1867-es megalakulása óta végzi a KSH. Kiemelték: a népszámlálások felbecsülhetetlen értékű információval szolgálnak az adott időszak társadalmi viszonyairól. Adataik nélkülözhetetlenek a gazdasági és politikai döntéshozók, a társadalomtudósok, a gazdaság-, népesség-, társadalom- és helytörténészek munkájához. A népszámlálások anyaga felöleli egyebek mellett az alapvető családszerkezeti, foglalkozási, kisebbségi, felekezeti és infrastrukturális adatokat az országostól a települési szintig. "Ezek együttes, közös felületen történő szolgáltatása a magyar társadalom fejlődésének jobb megértését teszi lehetővé" - hangsúlyozta közleményében a KSH.
nofRETRO szíves segítségével, amit köszönök, most már bejön az oldal, de csak Presserig. Azért csak, mert hiába próbálok tovább nézelődni, nem enged. Presser vagy Presser. Pedig úgy szeretnék megküzdeni a továbbjutásért.