Keresés

Részletes keresés

pg54 Creative Commons License 2000.08.06 0 0 996
Egy-két jó modellezős téma is van a VASÚTMÁNIÁSOK... 14545-ben!
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.06 0 0 995
Hi!

Nagyon állat a PIKO V200! A börzén már láttam párat, de mint leharcolt állapotban volt sajna. Azért nem adom fel, szeretnék egy ilyet, meg valamilyen motorkocsit is.

pg54 Creative Commons License 2000.08.06 0 0 994
OFF
Email megjött, ma végre le is tudtam olvasni. Posta megy!
ON
Előzmény: pg54 (982)
szvdom Creative Commons License 2000.08.06 0 0 993
Sziasztok!

Szinte ropogósan friss vagyok a fórumon, ma bukkantam rá erre az egészre.
Digitális berendezésekkel, PC-vel "hajtott" terepasztalom első nekifutásának
tervei nagyjából már elkészültek, de még nem tudtam nekiállni, pedig már itt
a nyár egy ideje.
Legújabb elképzeléseim pedig egy rádiós összeköttetés elvére épülnének a mozdony
és a központi forgalomirányító között, de ehhez még egyenlőre anyagokat kutatok,
hogy hogyan lenne célszerű megvalósítanom.
Akinek felcsillantottam az érdeklődését, az jelentkezzen bátran, tevékenységemhez
társa(ka)t keresek.

Üdvözlettel: Domi
(szvdom@drotposta.hu)

BoGar Creative Commons License 2000.08.05 0 0 992
Hello!
Milyen állapotban van a BR 52-es mozdony, és mennyiért kinálod eladásra?
BoGár
Előzmény: Pezo (984)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.05 0 0 991
Hi!

Köszi a javítást, amint ráérek kijavítom a lapot.
Azért látszik a képeken, hogy a Faller modelljei nem a legjobb kidolgozásúak, hiába a sok reszelgetés, igazítás...némely Kibri épület sokkal szebb náluk.

division by zero Creative Commons License 2000.08.04 0 0 990
Előzmény: BoGar (989)
BoGar Creative Commons License 2000.08.04 0 0 989
Off
Szia Matiz! A váró linkje rossz, légszí javítsd ki!
Köszi!
ON
Előzmény: Törölt nick (988)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.04 0 0 988
Hello!

Tehát, akkor új képek itt!
Ezer hála és köszönet!!!

Szucs Lajos Creative Commons License 2000.08.04 0 0 987
Most teszem fel. de lehetolog maskor kis betusek legyenek.
Előzmény: Törölt nick (985)
joem Creative Commons License 2000.08.03 0 0 986
A BR 52-es emberi áron érdekelne.
Előzmény: Pezo (984)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.03 0 0 985
Hello

Lajos, tudtam, hogy rád számíthatok :-)) Majd jelezd légyszi, ha megcsináltad (és ha lehet, index.html legyen a file neve). Előre is kööööösssszzzii!

(ui:89 és vége)

Előzmény: Szucs Lajos (983)
Pezo Creative Commons License 2000.08.03 0 0 984
Sziasztok !
PIKO katalógusokat keresek megvételre a '60-'70-es
évekből,valamin PIKO BR 80,81,91-es mozdonyokat.
Eladásra kínálok PIKO BR 52-es mozdonyt.
Előzmény: Törölt nick (8)
Szucs Lajos Creative Commons License 2000.08.03 0 0 983
Megcsinalom es te majd a htlm kodot mar ugy modositod ahogy te akarod.
Előzmény: Törölt nick (976)
pg54 Creative Commons License 2000.08.02 0 0 982
OFF
Elküldtem, úgy tűnik kifelé megy??? Persze ma este is jó az első telefonszám... (mivel itt vagyok a gépnél - bocs!)
ON
Előzmény: joem (981)
joem Creative Commons License 2000.08.02 0 0 981
OFF
Ha mailezel egy telefonszámot, megadom a postacímem (ha nem ment el mailen).
b0cs
Joe
ON
Előzmény: pg54 (980)
pg54 Creative Commons License 2000.08.02 0 0 980
Majd' két hétig net-távolban voltam. Sajnos az email egyfolytában döglődik, ézért ha valakit bármilyen MIBA-cikk érdekel, írja meg itt!
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.02 0 0 979
Termeszetesen rendben!
Előzmény: joem (978)
joem Creative Commons License 2000.08.02 0 0 978
Matiz,
Utólagos engedelmeddel az egyezoségek miatt a 68/69-es katalógusnál továbbra is a honlapodra fogok hivatkozni.
Thanx:
Joe
Előzmény: Törölt nick (977)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.02 0 0 977
Hello!

A katalógust újabb résszel bővitettem, a villamosmozdony-részt is felmásoltam. Lesz még néhány N-es modell, 1-2 teher ill. személykocsi. Ime az eredmeny.

Az új terepasztalos képeimet egyenlőre csak FTPvel lehet meglesni, aug2 könytárban.

udv:cs

Törölt nick Creative Commons License 2000.08.02 0 0 976
Hello!

Nyaralni ugyan nem, de kirandulni voltam.
A katalogust igerem, nemsokara befejezem; meg van egy csomo uj kepem a terepasztalrol de nincsen Thumbsplus-om; majd megirom, hogy legalabb az FTP-sek meg tudjak nezni. Kozben erosen affele korrigalok, hogy ha ezt az asztalt befejezem, elkezdek egy uj, nagyobbat tervezni az eddigi tapasztalatok alapjan. Termeszetesen az mar profibb vaganyrendszerrel, mas epuletekkel keszulne.....de mar megint belelog a kezem a bilibe :-))

Előzmény: joem (975)
joem Creative Commons License 2000.08.01 0 0 975
Eléggé leült a topic. Mindenki nyaral?
Elkezdtem a 68/69-es PIKO katalógust sok linkkel matiz 70-es katalógusához. Egyúttal a 64-es oldalba beszúrtam egy linket az E69 eredetijéhez.

Joe

bhv Creative Commons License 2000.07.27 0 0 974
Szia etwg!

Ez mit jejent etwg!
A bhv az pedig azt jelenti elővárosi termeskocsi!
Nos a kiállítás a LÁNG Művelődési házban lessz!
November 10-13ig Péntek-Szombat-Vasárnap!
Kinnt lessz a modulonk kb.160M igazi Magyar mellék vonal! HO-ban Ha érdekel benneteket írj a következő E-mail-re: nohab2@yahoo.com!
Ui: merre felé laksz?

etwg Creative Commons License 2000.07.27 0 0 973
Kedves monfondir

a feliratozáshoz a legjobb a Matrica, mert azt relative egyszerüen lehet csinálni. Van Sopronban egy kis cég, ahol elvállalnak ilyen munkát, azaz, ha megrajzolod valamennyi feliratod (a legjobb számitogépen) akkor azok átviszik neked a foliára, amit aztán vizesen rá lehet helyezni a mozdonyra. Söt kapni "üres" alapanyagot is, amire akár kézzel is ráirhatod amit akarsz (finom festékes filc tollakal, csötollal vagy nyomtatoval is - sajnos az europai tipusok nem tudnak fehér festéket használni - de van egy ilyen az USA-ban, ALPS nyomtatonak hivják, amelyik akár fehér betüket is tud nyomtatni, és nem is drága, csak errefelé nincs). Utánna kivágod a feliratod - minnél közelebb a szöveghez vagy az ábrához, belemártod vizbe, megvárod mire elindul az alapon, és egyszerüen áttolod a modell felületére.
A másik technologia e Letraset, vagy alfaset, vagy Propisot stb. néven árult átnyomhato feliratok. Ezek elöállitása kissé bonyolultabb, és nehezebb is velük dolgozni, mert ha egyszer rányomtad a mozdonyra, azt már onnan csak kaparással lehet levenni, azaz egy ujabb felirat kell.
A vizes eljárásnál a filmet addig lehet igazgatni mig meg nem felel. Ha kiszárad a nedvesség, akkor egy csepp "nedves" vizzel (nagyon kevés mosogatoszer a vizben) ujra mozdithato az egész film. Ha már jo helyen van, és nem fekszik teljesen fel a felületre van egy un. Solvaset folyadék, ami teljesen rugalmassá teszi a filmet és kinyom minden buborékot. (Pontosan olvasd el az utasitást, mert különben tönkre is teheted a feliratot). Amikor ez is megszáradt, akkor le kell lakkozni a felületet.
Mind a két eljáráshoz, ellenkezöleg a megszokott nézettel a modelleket magas fényüre (csillogosra) kell lakkozni mielött feliratozva lesznek. Ezen a felületen remekül ragad mind a két tipusu felirat, és utánna matt lakkal átfujva (nem spray dobozbol, hanem tisztességes pisztollyal) gyönyörü egyöntetü felületet kapsz, és nyoma sem látszik majd a mikrofilmnek ami a feliratot hordozza.
Minden modell-festékgyár gyárt ilyen jo minöségu matt lakkokat. A Solvaset ovatosan Isopropil alkohollal is helyettesithetö, de nem egészen ugy müködik mint az eredeti.

Ennyi a feliratrol.

Üdv

Előzmény: monfondir (972)
monfondir Creative Commons License 2000.07.27 0 0 972
Sziasztok!
Mozdony feliratozáshoz szerintetek mit érdemes használni? (M61 019 :)) A topic elején szó volt valami "alfaset"-ről. Ez olyan mint a repűlőmodellek szám- vagy felségjelmatricája? Hol lehet ilyesmit beszerezni? Üdv: Zsolt
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.27 0 0 971
Hi!

Mivel az épületek és egyéb részek már szinte elkészültek, szeretnék felsővezetéket építeni. Egyenlőre tervezni kellene és árakat beszerezni. Ha valakinek van tapasztalata felsővezeték-építésben ne tartsa vissza!

üdv:cs

101 Creative Commons License 2000.07.26 0 0 970
Helló mindenkinek!
Roco akciós modellek O - Om - HO - HOm - N méretarányokban.
web.matavnet.hu/bygcmode/akcio.htm
etwg Creative Commons License 2000.07.26 0 0 969
Kedves Albertus,

mar van a PECO-nak is honlapja, es mar majdnem jo is - meg hianyoznak a kepek, de legalabb gyors

http://www.peco-uk.com/products.htm.

A PECO vagy mint a katalogus reszekent, vagy sokszor ingyen osztogatva van egy sinrajza (railtemplate) ahol minden sin es kiterö 1:1- ben le van rajzolva (A3 lap). Ezeket sokszorositva fel lehet hasznalni vaganytervezeshez. Ha megkered öket, akkor a portoert elküldik biztosan neked is. Ezen rajta van a kivant nyomtav valamennyi vaganyeleme.

Üdv.

(elnezest az ekezetekert ezen a PC nincs magyar ekezet)

Előzmény: Albertus (968)
Albertus Creative Commons License 2000.07.26 0 0 968
Ez lehet. Mindenesetre megkérdeztem a bácsit, hogy van-e neki katalógusa. (Körülbelül két héttel Karácsony előtt jártunk.) Úgy nézett rám, mintha azt kérdeztem volna, hogy ideadja-e ingyen.

De a rocosokat se kell félteni. Az októberben - vagy akkor tájt - megrendelt angol nyelvű könyvemet még mindig nem hozták meg. Bemegyek a boltba egy ismerőssel a múlt héten. Eszembe se volt már a könyv, de az eladó srác mondja, hogy ugye az X könyvet keresem, mert az nincsen még most se. A titok az, hogy nekem nem a kutykurutty, hanem az angol verzió kellett volna. Persze az se volt, amit a fiú akart... Szóval tudnak a rocós fiúk is!

Előzmény: etwg (967)
etwg Creative Commons License 2000.07.26 0 0 967
Kedves Albertus,

lehet, hogy csak ki volt egy kicsit ugorva, vagy valaki már piszkálta a váltot. Nekem eddig meg soha nem volt semilyem problémám a PECO váltokkal, és sokkal megbizhatobbak mint a ROCO. Már maga a beépitett változár is nagyban növeli a megbizhatoságot. A magasabb nyelvek (ha ilyen tényleg elöfordul) még nem jelentik, hogy rosszaban mennek a vonatok rajta, söt a kicsit nagyobb nyomás a kerekekre inkább jot tesz. (Persze egy kicsit meg is lehet reszelni, ellenkezöleg az esettel amikor a nyelv tul alacsony, és a kerék csak késöbb veszi "észre", hogy ki kellene térnie.).

Előzmény: Albertus (966)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!