Sorozatok minden mennyiségben, ömlesztve. Ha van, amiről lenne mondanivalód, de nincs akivel... itt bontakozz ki!:)) Spoiler-ügyben... inkább ne. Vagy módjával...
Figyelem!
A freeforum-os linkekre mindenki csak a saját felelősségére kattintson rá, adatlopásra alkalmas hely.
Az oda történő beregisztrálás/olvasás után az a veszély is fennáll, hogy az így ellopott jelszavakkal az oldal üzemeltetője belép más fórumokra a sértett adataival és BTK-ba ütköző beírásokat tesz.
Az ottani IRL adatkiadásos esetek miatt a jogi lépéseket megkezdtük, csak az menjen arra a fórumra, aki utána nem bánja, hogy bírósági megkeresésre tanúként vagy tettestársként idézést kap.
Jaj, ne viccelj már... Sherlock, mint nem jó? Szerintem TE a télbe fásultál bele, nem a sorozatokba :P Ne nézz semmit, majd akkor, ha ki leszel éhezve! :D
Az a helyzet hogy nagyon ritkán választok olyan sorozatokat, amiben nem összefüggő az évad története. Azaz egy epizód egy sztori, az nem az én műfajom:-)
Asszem az angolban ezt meg is különböztetik....hogy is? Series-serieal? Nem emlékszem...
Nekem pont tetszenek a feliratozások. Az első rész után kicsit hanyagolták, de szerencsére a második évadban újra elővették. Bírom a sorozatot, a főszereplő egészen zseniális.
A 1x03 baromi erős volt, az egyik legjobb sorozat rész, amit eddig láttam úgy összességében, de a 2x02 is ütős volt. Egyelőre itt tartik, a finálé még hátra van.
Ezt a tv2-n futó klónt meg se próbáltam, Lucy Liu (akit egyébként baromira bírok) mint Watson, na ne mááár.
Próbálkozós fázisban vagyok. Belenéztem a Sherlockba. Pontosabban megnéztem egy részt. Jó is, nem is.
Nem jó mert az ilyen trendi kúúúl dolgot nyomatja: irreálisan pörgő (ál)intelligencs párbeszédek (mert ugye már az értelmiségnek se ciki a sorozatnézés), meg Guy R. fejetetejére álló,forgó, rángatózó kameramozgása, illetve a feliratozások=lejárt lemez. Jó, mert a főszereplő király, hozza az eredeti milliőt, és kellően bonyolult a sztori.
A nézettségnövelésért dugós és/vagy kibelezős nem igazán izgat, se Spartacus....sőt meg a GoT-ban is untam....a második évad most pihenős is....
Valaki kért jó sorozatot. Nos, a Shamelesst továbbra is jó szívvel ajánlom olyanoknak, akik mondjuk a Rescue Me váltakozó abszurd humorát és drámáit csípték, bár itt valamivel visszafogottabb a drámaiság. Most pl. a 3. évad 4. részét végigdugták, de valami elmondhatatlanul abszurd és humoros módon, 10/10-es volt.
Ha az angol megy és bejönnek a katonás sorozatok (vietnam) a Tour of duty, szerintem az első kemény sorozat, ált. minden
Vietnammal kapcsolatos dologra kitér, a sorkatonák kábszerezésétől, a Hamburger Hill féle eszement hadműveleteken át, a PST ig.
A srácok mint sorozottak kezdenek, egy uj hadnaggyal, meg egy Elias szerű csataló főtörzzsel, az utolsó előtti rész a Son Tay-i
börtön elleni roham (vagyis annak a filmbeli megfelelője) ami egy igen hires művelet volt, az a "Bika" Simmons ezredes vezette, akinek a neve
felmerült (nemhogy felmerült, ha emlékeztek Ross Perrotra, volt amerikai elnökjelölt is, egy milliárdos, ő a teheráni ajatollah féle hatalomátvételnél konkrétan szervezett egy maszek túszmentő akciót az embereiért- lehet hogy jobb elnök lett volna mint Clinton- és a Bikát hivta parancsnoknak, Ken Follet irt is egy könyvet róla (Sasok szárnyán) talán film is készült belőle. (A pali akkora badass volt Son Taynál, hogy szivarozva lelőtt vagy 50 észak-vietnami őrt mikor támolyogtak elő a barakkból, de a könyv szerint mikor Perrot megkérdezte, azt mondta hgy ez hülyeség...70 valamennyien voltak :)) Bocs az offért, de az ezredes a kedvenceim egyike.
Elég sok, mára ismert sorozatszinész játszik a sorozatban amugy, végül is Simmons karajterét a pc jegyében Carl Weathers (vagy hogy irjuk)
Legalább öt szvsz nagyot alakit, Terence Knox kva jó az őrminek, a hadnagy nagyon ok, egy tanulmány hogy a fiatal west pointi csikóból hogy lesz a végére egy megfáradt hivatásos tiszt (a végén ő meg az őrmi maradnak mint hivatásosok- a többieket a civil nehézségekkel bucsuztatják.Ez nem spoiler, várható az elejétől) Van a Danny nevű kékszemá texasi archetipus, ő is nagy jellemfejlődés, ahogy egy jólelkű vidéki srácból egy jeges gyilkos lesz, meg a texmex gyerek illetve a nyigós feka karakter- ami amugy szintén ki van domboritva a fekete- fehér ellentét a katonáknál )
Túl hamar kiszabadították. Csalódás volt a rész, a kezdéssel sem voltam kibékülve és a végén is béna volt az a Rick-es dolog. Plusz Andrea beszédére már szavak sincsenek...