Kis segítséget szeretnék kérni. Szüleimnek van egy 1999 1,6 SR motorral szerelt kombi Octaviájuk, ami amíg hideg a motor és nincs terhelés alatt, egyszerűen leáll. Az alapjárat is ugrál 500 és 1500 között. Mindez csak addig, amíg be nem melegszik. Elég kellemetlen, mikor gurulnak a piros lámpa felé, kinyomják a kuplungot, a motor pedig leáll, fék, szervó nincs...
Van valakinek ötlete/tapasztalata, hogy mi lehet a baj, esetleg a megoldás? Sajnos eddig ahány szerelő látta, mind "csinált vele valamit" de semmit nem javult a helyzet.
Ahogy Varshi írta, egy extra 1kw-os elektromos fűtés diezelekben (hogy ne keljen ülésfűtést venniük a tulajoknak drága pénzért), mert ha maxra kapcsolják a fűtést, perceken belül jó meleg lesz ..
Bocsi!Félreértés volt/van.A motor természetesen nem 3.000cm3,hanem 2.800cm3.Vagyis 2.8 V6 193LE,280NM.A felirtat a hengerek számára,illetve a szelepek számára utal! Vagyis V6 30V benzinmotor elöl hosszirányban beépített!
> Az ECON gombra nem emlékeszem (csak a klima be kikapcsolo gomb), h lenne nálam, az mit csinál? > Manualis (Climatic) klimam van..
Az ECON az automata (digit) klímáknál azt csinálja, hogy kikapcsolja a kompresszort. Azaz a beállított értéket klímakompresszor nélkül próbálja elérni. Fűteni tud, de hűteni/párátlanítani nem.
Megmondom oszinten, hogy nekem jobban tetszik az en winterem belso tere, mint ez. Nem onigazolasbol mondom, hanem egyszeruen nekem a tul futurisztikus design nem jon be.
2006 december 23 Budapest-Bécs , off 607-es bőrös, kint nagy hideg, szeles idő. ülésfűtés persze high-on. Kiszállás a reptéren, iszonyat hideg szél, befújt a kabát alá is rendesen. 2006 december 24 hajnal Budapest-Máv Kórház roham-mentővel, vesegörcs, vesegyulladás :( Ismerős Doki mondta "okos" vagy fiam! , nem röhögtem higgyétek el :(
Szóval csak óvatosan ! én actual Octi bőrösben nagy hidegben föltekerem fullra míg melegszik és vissza 1re menetben, de várható érkezés előtt 5 perccel kikapcs.
Szóval ebben az autóban nincs ECON gomb, de ha a hőfokszabályzót a 26 fok feletti pirosba csavarom, illetve annak is a maximumára, akkor kattan egyet, azaz zár valami plussz érintkezőt -> ez kapcsolhatja be a PET fűtést
Meg kell követnem minden octi facelift "rajongót" :-)))
Ma reggel idetoltak a cég elé kettőt is, elég rendesen felszerelve feketében... háááát, naná, h körbejártam, és meg kell mondanom, h igazán jól néz ki kívül is és belül is, jobb, mint képeken, különösen a belseje jött be nekem nagyon. Élőben a lámpások se ollan durvák elől, a hátsót meg megint meg kell szokni, kicsit még furi ránézni.... De szó, ami szó: szép lett, vagyis nem romlott fikarcnyit se !!!!
Mai eszemmel, lehet h megvártam volna, és egy illent, azon az áron, amit vettem ősszel :-)))
Huha, köszi, nem tudtam a PET 1kw-os heaterről.. Szóval ezért van nálam rögtön meleg.. - akkor tulajdonképpen ez egy hűtő - fűtő klíma?? Az ECON gombra nem emlékeszem (csak a klima be kikapcsolo gomb), h lenne nálam, az mit csinál?
> De én rátámasztok a gázpedálra 3 percig egy fél zsalukövet, többek között, h
> fogyjon az olaj, és ne termelődjön több, h megint le keljen fejni az autót :-)
:o))) Ez a beszéd! :p
> (van valami plusz a fűtésben, ha maxra tekerjük? úgy értem hideg motortól számítva, az első pár percben?)
Igen!!
"The TDI's have an electric PET heater in the dash unit with a 1kw output. If you have Climatic air con it becomes operational if the temperatuer dial is turned up to 90% of maxiumum - and if the ECON button is not selected.
On the Climatronic unit the PET heater is automatically operated."
> Ezért nem értettem, h miért fontos az ülésfűtés.. Persze, ha lenne én is
> bekapcsolnám, hamár van, de eszembe nem jutna még 100Ft-ot sem költeni rá.
14 fokban én se kapcsolom be. De 5 fok alatt már igen.
-5 %-ben pedig már SOKKAL lassabban melegszik be a motor (speciel nekem van, hogy visszahűl!)
De én rátámasztok a gázpedálra 3 percig egy fél zsalukövet, többek között, h fogyjon az olaj, és ne termelődjön több, h megint le keljen fejni az autót :-)
Na, komolyra fordítva a szót, 14 fokos garázsból indulok, maxra állítom a fűtést, 2-es ventillátorral, és perceken belül olyan meleg lesz, h a gyereket eleve kabát nélkül szoktam berakni az autóba. Érdekes módon, ha 22 fokra van állítva akkor lassabban indul el a meleg.. (van valami plusz a fűtésben, ha maxra tekerjük? úgy értem hideg motortól számítva, az első pár percben?)
Én egyszál ingbe szoktam beszálni, pulcsi sincs. A kiállás és az első piros után már rendesen meleg van az autóban, ez max 3 perc. Ezért nem értettem, h miért fontos az ülésfűtés.. Persze, ha lenne én is bekapcsolnám, hamár van, de eszembe nem jutna még 100Ft-ot sem költeni rá.
Mint írtam nem vagyok egy fázós tipus, szóval nem nérvadó, a lakásba sem viselek el 20 foknál melegebbet nagyon..
(Kint áll a kocsi, a mínusz 10 körüli időkben egy szál ingben (utálok zakóban vezetni) is kellemes volt. A céges navarában majd elpusztulok mire elkezd fűteni.)
nemtom hol laksz, miylen dízeled van, de nekem -5-10 fokban 10perc simán kell mire a pingvinek kimkászálódnak a kocsiból. Kabátot is utána veszem csak le...