Keresés

Részletes keresés

verdensende Creative Commons License 2005.10.03 0 0 380
Butus egy lurkó vagy, hetek óta gyengül a forint - elsősorban nem a hiány miatt, hanem az eurócsatlakozás elúszása miatt.
Előzmény: Neocortex (377)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.03 0 0 379

Ha felsorolnád a pénzügyi felsőket, akik közül szerinted kimagaslik(???) Járai?

És milyen prognozisról beszélsz konkretice?

Előzmény: PAPEN (369)
verdensende Creative Commons License 2005.10.03 0 0 378
251.14 volt a záró, ~7 forinttal gyengébb a 3 héttel ezelőttinél. Gyurcsány meg azt mond a forintról, aimt akar (nincs súlya), a költségvetésről és a konvergenciáról nyilatkozzon, amiért viszont ő a felelős.
Előzmény: Neocortex (362)
Neocortex Creative Commons License 2005.10.03 0 0 377
Statisztikailag nőtt a hiány, valójában nem nőtt. Ezért nem gyengült ma a forint.
Előzmény: lms (375)
lms Creative Commons License 2005.10.03 0 0 376
Neocortex,

A nagy hajcihő ellenére úgy látom 250.80 EUR/HUF-on zárt a forint

A nagy hajcihő miatt (Gyurcsány parlamenti felszólalása) a forint a reggeli 248.20-as árfolyamról szépen elkezdett gyengülni, az előbb néztem, 251.14 volt. Szóval ha forintgyengítő politikus keresel, nem kell az MNB-ig menni.
lms Creative Commons License 2005.10.03 0 0 375
Neocortex,

Szapáry sikeresen bemártja a kormányt

Ez nem igaz, a Népszabadság próbálta Szapáryra kenni, elég ügyetlenül.

ettől statisztikailag nő az államhaztartás hiánya

Ez sem igaz. A kormán próbálta statisztikailag csökkenteni a tényleges ÁHT hiányt. Olyan módszerekkel, amiért Amerikában az Enron botrány nyomán megszigorított törvények óta húsz év börtön jár.

Előzmény: Neocortex (370)
Neocortex Creative Commons License 2005.10.03 0 0 374

Amúgy meg innentől már ismételjük magunkat, így ez a vita is sikeres elbeszélgetésbe torkollt.

Így van, erről szól ez az egész topik. Arról is például, hogy aki gondban van, az mind így vagy úgy ügyeskedik, és aki nem jelenti fel magát, az többé-kevésbé meg is ússza - főleg az €-zónán kívül.

Előzmény: PAPEN (373)
PAPEN Creative Commons License 2005.10.03 0 0 373
Szerintem meg igen. Jelezte, hogy készek bármire a forint stabilitása érdekében. Persze, ez most nem jön jól a kormánynak, ezt elhiszem, de a demokrácia úgy működik, hogy nem mindig az történik, amit szeretnék.

Amúgy meg innentől már ismételjük magunkat, így ez a vita is sikeres elbeszélgetésbe torkollt.
Előzmény: Neocortex (372)
Neocortex Creative Commons License 2005.10.03 0 0 372
Az a baj, hogy nem a dolgát tette, erről szól ez a topik. A kormány más tészta, az egy másik, vagy akár több másik topik.
Előzmény: PAPEN (371)
PAPEN Creative Commons License 2005.10.03 0 0 371
Ja. Nem az a felelős, aki a hiányt csinálta, hanem az, aki pontosan azt teszi, ami a dolga (nem adja a nevét nyilvánvaló lebukáshoz).
Előzmény: Neocortex (370)
Neocortex Creative Commons License 2005.10.03 0 0 370

Szóval akkor Járai szeretné támadni a kormányt, de szerencsére ettől a gazdaság köszöni, jól van, és így Járai szavai nem érnek semmit.

Pontosan. Szapáry sikeresen bemártja a kormányt, ettől statisztikailag nő az államhaztartás hiánya, mire Járai kétségeit hangoztatja, de ez az egész nem jön be, mert ennél sokkal erősebb a gazdaság... Miért is kellene visszavonulnom?

Azt meg főleg nem fogadom el, hogy te kinyilatkoztatsz.

Én nem kinyilatkoztattam, hanem MAXIMÁLISAN egyetértettem veled! ;-)

Előzmény: PAPEN (364)
PAPEN Creative Commons License 2005.10.03 0 0 369
A pénzügyi felsők között Járai prognózisai voltak a legpontosabbak.

Lehet azt írni, hogy szavahihetetlen, de akkor mit mondjunk a többiekre?

Persze, ilyenkor nem Járait kell dícsérni, hanem a mögötte lévő elemzőket.
Előzmény: Törölt nick (365)
goldnadel Creative Commons License 2005.10.03 0 0 368
Mai népszabi,nyomott verzió.
Előzmény: PAPEN (367)
PAPEN Creative Commons License 2005.10.03 0 0 367
Hol? én nem láttam.
Előzmény: goldnadel (366)
goldnadel Creative Commons License 2005.10.03 0 0 366
Éshogy Szapárynak épp aznap adta ki márijusz az ukázt,amikor az eset történt,azmár végképp furcsa. Megirta a népszabi.
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.03 0 0 365

Járai sajnos valóban egy pincsi. És Orbán úgy rángatja dróton, ahogy akarja.  Az ország szerencséje,  hogy már annyiszor égette magát a külföldi szaktekintélyek előtt, hogy ma már ha ha jönne is a farkas senki sem hinne neki.  Nulla tekintélye

van nemzetközi pénzügyi körökben.  És ezt ő is tudja, de valamiért lekötelezettje

Orbánnak. 

Most külön pechje, hogy nagy zűrt nem tudott csinálni, de a kormány kedvére egy kicsit "ócsította" a forintot:)

Előzmény: PAPEN (364)
PAPEN Creative Commons License 2005.10.03 0 0 364

Szerintem nem én és nem is te fogjuk megszabni, hogy az mnb mikor szólal meg. Azt meg főleg nem fogadom el, hogy te kinyilatkoztatsz. Azt én is tudok, de nincsen értelme.

A gazdaság - szerencsére - tényleg nincs rossz állapotban. De ez nem az állam miatt van, vagy hogy érthetőbb legyek, annak ellenére van jó állapotban a gazdaság.

Először előjössz azzal, hogy Járai a kijelentései által akarja támadni a forintot, majd azzal, hogy ez politikai ügy, végül meg hogy ezzel nem is tud ártani a gazdaságnak (nem mintha eddig az államháztartásról lett volna szó).

Szóval akkor Járai szeretné támadni a kormányt, de szerencsére ettől a gazdaság köszöni, jól van, és így Járai szavai nem érnek semmit.

Neo, szerintem most a legelegánsabb lépés, ha óvatosan kihátrálsz, mert ez az álláspont védhetetlen.

Előzmény: Neocortex (361)
Neocortex Creative Commons License 2005.10.03 0 0 363

Azaz a BÉT indexe, a BUX erősödött, mielőtt még netizen vagy valami más seggfej kötözködni kezd...

Neocortex Creative Commons License 2005.10.03 0 0 362

A nagy hajcihő ellenére úgy látom 250.80 EUR/HUF-on zárt a forint (16:34-kor). Azért ez nem olyan vészes...és 1.96%-ot erősödött a BÉT. Hát, a Járai-Szapáry tandem jóindulatú húzásának eddig nem sok foganatja volt... :-P

Az € bevezetése 2007-2008-ban dől el, nem most. 2008.12.31-ig kell teljesíteni a kritériumokat, addig még van két költségvetés.

Gyurcsány pedig azt mondja, hogy jó pénz a forint, erős a magyar gazdaság. Még mindig jobb, mint Járai "Jaj, nem tudom mi lesz!" fonákja.

Előzmény: verdensende (359)
Neocortex Creative Commons License 2005.10.03 0 0 361

Ebben a helyzetben akkor tudja megvédeni a jegybank hitelességét, ha nem jósol.

Egyetértek, ennek pedig az a legjobb módja, ha meg sem szólal.

De még mindig nem válaszoltál arra, hogy Járainak ez a kijelentése mennyiben vezsélyezteti a forint árstabilitását.

Semennyire, mert úgy tűnik Járainál hitlesebben beszélnek a gazdaság adatai és akár tetszik akár nem, a gazdaság lendületben van. Annyiban veszélyezetné, ha tehetné, hogy ez a kijelentés 100%-nyi tiszta bizonytalanság. Egy tanácstalan, bizonytalan, határozatlan jegybank hogyan védi meg a forintot?

Előzmény: PAPEN (360)
PAPEN Creative Commons License 2005.10.03 0 0 360

Ne csodálkozzon senki, ha még a jegybank elnöke sem tudja, hogy mi lesz a kormány következő hülye lépése.

Ebben a helyzetben akkor tudja megvédeni a jegybank hitelességét, ha nem jósol.

De még mindig nem válaszoltál arra, hogy Járainak ez a kijelentése mennyiben vezsélyezteti a forint árstabilitását.

Előzmény: Neocortex (357)
verdensende Creative Commons License 2005.10.03 0 0 359
Most pl. fondorlatos módon rávették Gyurcsányt, hogy szónokoljon az euró ellen, az árfolyamgörbén csúnya egy nyomot hagyott.
Neocortex Creative Commons License 2005.10.03 0 0 358
Nem akartalak megsérteni, gondoltam jól jönne neked egy tükör a háznál. Eredetileg nem akartam szóba állni veled, de a vita hevében sajnos elkövettem ezt a hibát.
Előzmény: netizen (347)
Neocortex Creative Commons License 2005.10.03 0 0 357
Szerinted azt oktatják a Közgázon, hogy ha a jegybank elnöke azt állítja, hogy nem tudja csökken, marad, vagy emelkedik-e az alapkamat a közeljövőben, azzal a spekuláció ellen hat?
Előzmény: Turulmadár (353)
Neocortex Creative Commons License 2005.10.03 0 0 356
Ha szerinted elemes nagy koponya, akkor igazam volt, hogy még nála is kevesebb vagy.
Előzmény: netizen (347)
Neocortex Creative Commons License 2005.10.03 0 0 355
El vagy te tévedve.
Előzmény: Turulmadár (353)
Harmadik Tiglátpilézer Creative Commons License 2005.10.03 0 0 354

Tegnap a legpörgősebb topic volt. :)

Van valaki, aki NEM úgy gondolja, hogy belpolitikai akció volt az MNB és Járai károgása? Eddig ezt senki sem cáfolta.

Ez a topic fő kérdése.

Turulmadár Creative Commons License 2005.10.03 0 0 353
lms és Első polgár egyszerűen középszerűek.

Lehet, de az a te személyes drámád, hogy a Közgázon az ő középszerű elméleteiket oktatják, s nem a te zseniális teóriáidat. :]
Előzmény: Neocortex (332)
lms Creative Commons License 2005.10.03 0 0 352
A portfolió egyik múlt heti cikkében írja, hogy Veresnél rákérdeztek erre a 0.5%-ra, és Veres válasza volt az, hogy várják az Eurostat állásfoglalását. Ez alapján kérdeztem Hornt. Tényleg összevissza beszélt szegény...
Előzmény: netizen (348)
netizen Creative Commons License 2005.10.02 0 0 351
nemkell nekem ehhez kokárda. ezzel a nyüves géppel is megtudom már csinálni :D
Előzmény: Törölt nick (350)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!