Kíváncsi vagyok, hogy nekem küldenek-e értesítést, mert én viszont anno beleestem. Az igaz, hogy azóta már márkaszervízben garanciálisan cserélték is az egészet, de akkor ilyen alapon kaphatok én is. :)
Na, akkor ez már biztos, hogy csak egy nagy kampó. :))) A Stream sw hiba + frissités már kb. 2-3 éve tudott dolog volt annál a bizonyos szériánál. Akit érdekel, asszem a SOF-on megvan az alvázszám sorozat...régóta.
Ezek szerint nemcsak a kereskedések forgalma csökkent, hanem a szervízeké is, és nekem nagyon marketinges levélnek tűnik, h na izé, biztos ami biztos, tessék már betolni a vasat, átnézzük, ingyen..... és a nagy számok törvénye alapján majdcsak találunk ott valamit, amiért lehet pénzt kérni :-))))))
A Skoda gyár a forgalmazott gépkocsik folyamatos ellenőrzése keretében műhelyakciót rendelt el, amit az ön .... gépkocsiján biztonsági okokból ellenőrizni kell. Ingyen ... telefonálj .... megelőző intézkedés miatt megértés...
Nem hallottam semmit, de kérdezd már ki a szervizt alaposan, hogy mi is okosabbak legyünk (milyen gyártási idejű autókat érint, mint csinálnak: alkatrészt cserélnek vagy módosítást építenek be, dízel vagy benzinmotoros autókat, esetleg mindet érinti-e, ilyesmik)!!!
Sziasztok!. Ti tudtok visszahívási akcióról OII-n? Ma kaptam egy levelet, miszerint a gyár "műhelyakciót" rendelt el és biztonsági okokból valamit ellenőrizi kell az autón. Természetesen díjtalanul. 2006-os PD.
Mindenképp emelt fényűt vegyél, nem nagy kiadás, vagy Tungit vagy Philipset (+50% vagy +90%) , a mindenféle kék festésű az csak marketing, attól nem lesz jobb a fényed!!!!
A H7 az izzó kialakítását jelenti (foglalat, teljesítmény stb...). Ez kell a tompítottba. A távolságiba H1-es, ha jól emlékszem. Ezen belül persze van teszkógazdaságos ca. 500 Ft/db-tól a belinkelt 4-6ezer Ft/db-osig többféle.
Izzócsere után meg vidd el egy fényszóróbeállításra szakműhelybe.
Mint több más standard alkatrészt az autógyártók az izzókat is több beszállítótól veszik egyszerre. Nyilván ezért lehetnek eltérések. Ezexerint mi pont egy gyengébbet fogtunk ki...
Amúgy meg 16 hónap, közel 40.000 km, és eddig ez volt a legfőbb bajom vele:-)) (Ja, meg néha tankolni kell bele.)
Nagyon szeretem ezt az Ocraviat. Sok autom volt mar, nem is rosszak, de ez valahogy mar par het alatt a szivemhez nott nagyon. Jo massziv auto.
Nem volt egyszeru megbaratkozni azzal a tudattal korabban, hogy skodat veszek, mert eletem elso autoja egy Skoda 105 S volt, es az maga volt a halal, es en, mivel az elmult 8 evben kulfoldon eltem, kimaradtam abbol az idobol, ami alatt a skoda jo kocsiva lepett elo. Mindan nap racsodalkozassal nezem a masszivitast, kenyelmet, a jo feleszerelest stb. Nagyon szeretem.
Pár hete használok Octavia I-et ,és tegnap próbálgattam az eső érzékelős ablaktörlőt,de nem igazán értem a logikáját.Volt úgy hogy már majdnem száraz volt a szél védő mégis folyamatosan ment,később meg gondolkozik pedig már elég vizes . Szerintetek ez normális,kinek mi a tapasztalata ? Még egy tudatlanságom hogy hol van az érzékelője?
Köszönöm nagyon mindenkinek a sok tippet, segítséget, kicsit megnyugodtam, hogy csak nem én vagyok ilyen háklis. Először is kicserélem H7-re (ezt ajánlották a legtöbben) az izzót, ez nem nagy kiadás és egyúttal állítok a fényszórón is belül, mert jelenleg padlón van. Remélem így megelégedek a fénnyel is. Mégegyszer köszi !
Igen, a Fabia a másik, amelyik majdhogynem még halogénnel is vakít. :o) Xenonnal meg (szerencsére a tipikus vásárlóközönségre ez pont nem annyira jellemző) egyenesen botrányos.
Ja, még valami:-) Izzócsere előtt olvasd el a kézikönyvét vagy <a href="http://www.sof.hu/muhelytip.php?id=74" target="_blank">ezt</a>, ha nem akarsz vele órákat sz.pni....
Az OII-nek valóban gyalázatos a gyári fénye. Van a családban Fabia I, annak összehasonlíthatatlanul jobb a megvilágítása, mint ahogy te is tapasztaltad.
Szinte mindegyik lámpagyártónak vannak extrém izzói, az azért sokat javít. Ha sokat autózol sötétben, megéri azt a kb. 8-10-12e Ft-ot beruházni. Én pl. egy ilyet (pontosabban a ennek a H7-esét) szereltem be. A xenon fényét persze nem éri el, meg mint minden reklám ez is túloz, de lényegesen jobb lett a látás vele.