Az úgy van, hogy a kötelező jótállás ma Mo.-on 10.000 Ft feletti tartós fogyasztási cikkekre 1 év. A szavatosság pedig a vásárlástól számított 3 évig él. Ebből ugye a jótállás lefedi az elsőt.
Skodáéknál viszont 2003-tól 2 év garancia volt, majd 2007.feb.5-től vállalták a 3 évet, tehát most már a szavatosság mindhárom évét lefedték garanciával (persze korlátozott feltételekkel, hiszen a törvény csak 1 évet ír elő, a többi évet pedig olyan feltételekkel vállalják, amilyenekkel akarják).
Az én autóm viszont 2005-ös, tehát még nem 3 év garanciával lett eladva, csak kettővel, de a szavatosság arra is 3 év volt. Ki is harcoltam az első tönkrement szenzor szavatossági cseréjét, de most már nincs semmi jogalapom arra, hogy ne kelljen fizetnem, mert mindjárt 4 éves lesz a gép.
köszi az infót, most épp télit vennék a köv. télre, a nyárit már télen( múlt télen ) abszolváltam.
Nem tudok mar ebben a meretben premium télit adni. Van Hankook (12.600) es Fulda (15.600).
A Hankookot nem ismerem, a Fulda jo (most ez van a kiskocsinkon), de ez nem valami jo ar, valami barterbol szarmazik nekunk, azert jott ki ilyen dragara, es azert is maradt meg. De jovore ennyiert siman eladjuk :-) Ugyhogy igazabol mar el is
vannak csomagolva.
Hol lehet átvenni, szereltetni ezeket tavasszal?
Budai belvaros, Csepel, Halasztelek, Erd, Szekesfehervar, Varpalota. Budapesten ingyenes kiszallitas.
Meg akartam írni nekik, de a TC-s újságíróknak már jó ideje nem szokása válaszolni. Kivétel csak egy volt mostanában, bár tőle azt kérdeztem, hogy hol fotózta az autót, mert egy nagyon régi templomrom volt a háttérben.
A guminyomás ellenőrző rendszer (TPM) egyidős az O2-vel.
A mostani modellfrissítés változásainak teljes listáját megtalálhatjátok itt: www.octinfo.com Octavia 2 (2004) menüpont, Modellévek (MY) menü.
Elolvastam a mai Totalcar-cikket a magyarországi Octavi facelift-bemutatóról.
(Nem volt ez egy kicsit elkésve? A faceliftes Octi már kapható egy ideje, nem?)
Találtam pár tévedést, de Joe tuti sorol még párat:
1. Az oldalsó tükörnek nem csak a háza, hanem a felülete is nőtt, összahangban az új EU előírásokkal.
2. A kormány nem csak újnak tűnik, hanem új is :-)
3. Az I-Pod csatlakozó a könyöklőben már nagyon régóta benne van az Octaviában, igaz egy időben feláras extra volt.
4. Az újfajta keréknyomás-érzékelő rendszer szintén évek óta ismert extra, talán már a 2004-es bemutatáskor is rendelhető volt.
5. A navigációs fejegység neve Columbus, bár nem tagadom, hogy Amundsen is nagy felfedező volt, de Columbus sem használt GPS-t az útjai során :-)
6. A műszerfal igenis újnak tekinthető, feltételezve, hogy műszerfal alatt a kormánykerék mögötti órákat és visszajelzőket értjük. Már abból is látszik, hogy a műszerfal változott, hogy az eddig külön egységként elhelyezett benzinszint és vízhőfok órákat (BMW-s sítlusban) a fordulatszámmérő és a sebességmérő egységbe helyezték.
7. A bemutatott Swing rádió az alapfelszereltség része az Ambiente modellnél, a drágább rádiót Boleronak hívják. Igaz, ez a pont védhető, mert létezik olcsóbb alaprádió, a Blues, de ezt csak a Classic felszereltségbe szerelik.
tudnatok iranyarat mondani, hogy mennyibe van egy 60e-es szerviz, mostansag :) ?
A szervizszamla harom reszbol all ossze:
- anyag (olaj, szurok)
- atvizsgalas dija
- az atvizsgalas soran eszlelt hianyossagok megszuntetese
Anyag: a szervizek ha huzzak is a szajukat, engedik a hozott anyagok hasznalatat. A legjobb netes olajforras a www.olajshop.hu es a www.autoteka2000.hu. Egy benzines Skoda motorhoz 6-10 ezer forint az olaj, egy rugalmas szervizperiodusu PD-hez ennek a duplaja. Szuroket is sokan arulnak, erdemes megprobalni az elozo helyeken arajanlatot kerni, meg mondjuk a www.filtercenter.hu valamelyik boltjaban. Amire szukseg lesz: olajszuro, levegoszuro, nagy valoszinuseggel pollenszuro. A markaszervizben vett anyagok ara a duplaja-haromszorosa is lehet a "kint" megvett anyagokenak.
Atvizsgalas dija: az atvizsgalast a szervizek ugyanazon protokoll szerint vegzik, ezert annak szintideje is ugyanannyi. A kulonbseget az jelenti, hogy gyakran egymashoz kozeli szervizek is egymastol jelentosen eltero rezsi oradijjal szamolnak. A Skoda halozataban még nem altalanos, de mashol egyre inkabb az, hogy az idosebb autok egyre nagyobb kedvezmenyt kapnak a munkadijbol.
Egyeb javitasok: a hatvanezres szerviznel a benzines autokban gyertyat kell cserelni (ha az elozo szervizen ez nem tortent meg), illetve szukseg lehet a fekfolyadek cserejere (a gyari eloiras 2 ev), esetleg a hutofolyadek cserejere (a gyari eloiras 3 ev). Esetleg a fekbetetek is csereerettek lehetnek, vagy a fektarcsakat is szabalyozni kell. Normalis hasznalat mellett egy Skodanal mas hiba elofordulasa 60 ezer kilometer utan nem valoszinu, talan az esetlegesen megserult alvazvedelembe kell belejavitani, vagy a kipuff rendszeren lehet egy kezdodo rozsdasodas, amit meghegesztenek. Cserere itelhetik az ablaktorlo lapatokat, feltoltik az ablakmosot, potoljak az esetleg kiegett izzokat.
Mindezeket figyelembeveve, ha draga helyre mesz, ott veszed az alkatreszeket, es kijut a jobol az egyeb javitasokbol is, a szamla vegosszege elerheti a 120-150 ezer forintot is. Ha nincs semmi extra munka es magad vitted az anyagokat, akkor a 15-30 ezres anyagkoltsegekn kivul 15-20 ezerbol megvan a munkadij, es ebbe egy-ket aprosag is belefer.
Nekem is megvárta hogy lejárjon a gari.:-((( Szervíz ajánlata, fényezve (sima fehére) több mint 20 rugó. Valamiért nem kértem.:-))) Azóta már mégegy behalt ,számomra Donobcsi volt a megoldás. Hívd fel , szerintem egy telefont mindenkép megér.