Keresés

Részletes keresés

k_gergo Creative Commons License 1999.11.23 0 0 352
Benoir: Regisztációs kódot találhatsz a fórumon, ha jobban körülnézel. Én írtam ide.
A .cue a cuesheet?
Próbáld meg esetleg a .bin file-t beolvasni Image-ként a DiscJugglerbe.
Mit ír ki? Elfogaggya?
Előzmény: Benoir (351)
Benoir Creative Commons License 1999.11.23 0 0 351
Tnyleg a cdrwin a ludas. Az ujjal demo uzemmodban tokeletes lett. De meg mindig nem tudom mas progival felirni a .cue .bin file-okat...
Van valakinek mukodo kodja cdrwin3.8a-hoz?
Előzmény: Benoir (329)
Törölt nick Creative Commons License 1999.11.23 0 0 350
Nagyokosok!

Csak egyszerűen másolni akartam cd-ket (adat, ill. PSX. játékokat és audio-t nem.)
Nálam az volt a lényeg, hogy egy-az-egybe másoljak cd-ket, mindenféle paraméterezgetések nélkül.

CDRWIN: egy leirás utáni paraméterezgetés után faszán tudtam vele PSX cd-ket írni.
de az adat-cd egy-az-egybe másolását elbaszta. Most már tudom, hogy valószínűleg a nyers (RAW) olvasás miatt volt. Ja és multisessiont nem tudsz vele backupolni. Áttértem másra.

DiscJuggler: PSX cd-t faszán másolt. Adat cd-t is (CD-ROM). Ezek az adat cd-k müködtek, de nem CD-ROM formátumuak voltak, hanem CD-ROM XA-k. En semmi ilyet nem kértem tôle, csak azt, hogy másoljon. Vagyis a DiscJuggler nem pontos. Probáljuk ki a Nero-t.

NERO: egy leírás utáni paraméterezgettéssel (hogyan másoljunk PSX cd-t) 3 másolatot elkurt (PSX). Felbaszta az agyam. Felhívtam egy szakértôt. Azt mondja, hogy ô, a Nero-nál nem állít be semmit, egyszerűen az install utáni default paramétereket használja. Így sikerült megírnom hiba nélküli adat, psx és multisession backup cd-ket. Nero fasza a backup-ra. Professzionális játékmásolásra ezt ajánlják.

WinOnCD: egyszerűen már a felületétôl is hányok. Én csak mezei ISO/Joliet cd-t akartam írni, de ez a szemét nekem mindig CD-XA-t akar csinálni. A Nero után nem mintha érdekelne, hogy lehet átállítani a formátumot...

Ennyit a DiscJuggler, CDRWIN és WinOnCD programokról.

És néhány tény:
Az IDE cd-irókat rövidebb ideig tartó igénybevételre tervezték, mint a SCSI-s írókat.
A munkahelyemen idáig két darab SCSI Yamaha ment tönkre újonnan honapok alatt.
A harmadik Yamaha CRW2260S már több mint egy éve faszán műxik.
Otthonra CRW4416E-t vettem. Buffer problémáim sose voltak, pedig IDE-s...
Yamaha egyebkent sokat tud (kiveve CD-TEXT-et), s sok szoftver fel is ismeri egybol (CD Architect).
Ez bizonyos írokra nem jellemzo: HP, Sony (ebbol az egyik tipus meg a DAO-t se tudja!!!)
Nem igaz az, hogy 4x-esen megírt Kodak CD-ket el lehet baszni. Csak a saját hibámból (ld. fentebb).
Audio-ra Kodak-ot, adatra a TDK-t jo hasznalni.
Philips is jo lenne, csak a CD tokban a belso tarto foglalat hamar "betörezedik".
Nem igaz az, hogy csak SCSI-s CD-írókkal, író szoftverrel lehet csak grabbelni:
IDE-s Sony CDU701 olvasó, Audiograbber. Ugyanolyan checksummokkal grabbel.ú
Ez a Yamaha írókról nem mondható el (mind SCSI-s mind az IDE-sekrôl).
Na persze a legjobb megoldás grabbelésre egy Plextor.

A parasztok (un)buffered burst copy-t használnak. Én Dynamic Sync Width-et.

Játékmásolásra TEAC-ot szoktak használni a profik.
Audiograbbelésre és írásra Plextor-t.
Túlírásra a legfasszább a Yamaha.
Gagyi írók: HP, Sony, Panasonic, Mitsumi, Ricoh/Philips

Ja és a PROFESSZIONÁLIS IPARI AUDIO mastering-re a CD Architect-et szokták használni.
Én ezt szoktam használni. Van aki mást?

k_gergo Creative Commons License 1999.11.23 0 0 349
Mike: Gondolom, hogy a CDMP-re (CD Music Player) gondolsz. Abból, hogy bele van írva a nevem, nem tudják rám bizonyítani, hogy én tettem. Meg a progi is elég régi (94-es, bár ahhoz képest elég jó, és a design is menő), senki nem kezdene érte nyomozásba... Én csak kiszedtem néhány ablakot, meg beleírtam a nevem (ez nem disassembly, hanem Resource Editorral szerkesztettem bele, ez ha jól tudom nem büntethető), néhány egyéb byte biztos csak teljesen véletlenül sérült meg, lehet, hogy azért megy az export funkció, de én nem is tudtam, hogy az a shareware-ben nem megy eredetileg... :)
Előzmény: Mike (348)
Mike Creative Commons License 1999.11.23 0 0 348
Ugyes vagy Gergo! :)
Legkozelebb a cimedet, telefonszamodat is odairod? :)))))))
Bator ember... :)

Udv, Mike

Előzmény: k_gergo (328)
access Creative Commons License 1999.11.22 0 0 347
CD-TEXT-es lejatszas ugyben sikerek vannak!
A TEAC oldalan talaltam egy CD-TEXT-et tamogato playert, http://www.teac.de/support/ nezzetek meg.
De ami eszmeletlen jo az a Exact Audio Copy nevu grabbelo es lejatszo proggy!
http://www.exactaudiocopy.de/eac.html
Kicsi 500Kb-os file! Mindent csinal amit csak el tudtok kepzelni! Pl. a lemezrol felolvasott CD-TEXT info at tudja konvertalni a windows CDPLAYER altal kezelt formatumba, vagy sajat CDDB formatumaba is. Es meg telepiteni sem kell!
Probaljatok ki rogton kiderul, hogy CD-TEXT-es e az olvasotok/irotok! Ne felejtsetek el beallitani a CD-TEXT kezelest az EAC/Drive Options/Offset - Speed oldal also reszen!
Mindent bele!
Rettenet Creative Commons License 1999.11.22 0 0 346
persze, mert nem disk at once üzemmódban másoltál nagyokos
Előzmény: morpet (344)
k_gergo Creative Commons License 1999.11.22 0 0 345
Pontosan, illetve a nap tippjében leírt dolgokat állítsad be (korábban írtam), úgy lesz minden a lehető legjobb. Természetesen grabbelést íróval ajánlok, tehát íróról íróra. Író minőségétől függően native (hardverre bízza a dolgokat, jó írónál elegendő), overlapped (mindig van egy kis áthidaló rész, ami alapján ellenőrzi, hogy jó helyről kezdte-e az olvasást) vagy redundant (csak akkor hajlandó elfogadni valamit, ha háromszor egymás után ugyanazt az eredményt kapta, ez tökéletes).
És ne félj, a DiscJuggler analizálja a lemezt írás előtt, még a subcode-okat is átmásolja (a nap tippjében leírt dolgokat állítsd be!!!), meg a CD-TEXT-et is (ha az íród támogatja) stb stb, úgyhogy a másolat olyan lesz, mint az eredeti. Bár mondjuk a CD-n levő festéket nem tudja lemásolni... :)
Előzmény: morpet (344)
morpet Creative Commons License 1999.11.22 0 0 344
Szóval, Gergő, akkor a DiscJugglernél nem kell állítanom semmit, egyszerűen másolhatom az audió CD-t, és nem lesz szünet a számok között, ha az eredetin sem volt? Azért kérdezem hülyegyerek módján még1x meg, mert a WinOnCD CDCopyjával nekem berakta a 2 mp-ket.
Ja és az nem baj, ha a CD íróval akarok "grebelni" is?
Előzmény: k_gergo (316)
k_gergo Creative Commons License 1999.11.22 0 0 343
Kösz a linket, ismertem már krow oldalát, csak hát nagyon régen jártam ott utoljára.
Előzmény: Zolcsi Baba (341)
k_gergo Creative Commons License 1999.11.22 0 0 342
Van, aki megnézte az átalam feltört CD-lejátszó progit?
Zolcsi Baba Creative Commons License 1999.11.22 0 0 341
http://w3.swi.hu/krow ->Programok->Felhasználói->CD író . Használd(játok) egészségwell !
Előzmény: k_gergo (339)
Zolcsi Baba Creative Commons License 1999.11.22 0 0 340
Ön nyert !!! 8-))
Előzmény: k_gergo (338)
k_gergo Creative Commons License 1999.11.22 0 0 339
Írj egy linket please, ahonnan hozzájuthatok néhány Prassi cucchoz. (full vagy működő feltört)
Előzmény: Zolcsi Baba (336)
k_gergo Creative Commons License 1999.11.22 0 0 338
Mondjuk nem hiszem, hogy Visual Basic-ben írták volna a CDRWIN-t. Inkább Visual C-ben.
Előzmény: Zolcsi Baba (336)
Zolcsi Baba Creative Commons License 1999.11.22 0 0 337
Igaz, hogy picit nagy, de a CD-Text olvasásán kívűl még 18000 más dologra is használhatjátok: Cowon Jet-Audio 4.6 Extension. Az url: http://fosi.ural.net
Előzmény: k_gergo (319)
Zolcsi Baba Creative Commons License 1999.11.22 0 0 336
Se neked, se másnak nem tudom ajánlani a CDRWin 3.7D verziót; én magam is szívt@m vele (én audio-t). Az orig site-ról hamar eltünt, mert azt írták, hogy a VB x.x fejlesztői kit-tel pörgették be, amit billgécék is hamar patch-oltak, és emiatt hibák lehetnek benne. Egyébként legtöbb dologban egyetértek k_gergo-vel, talán annyi eltéréssel (lsd. régebbi hozzászólásai), hogy szerintem nem a Disk Juggler a legjobb másoló, hanem a Prassi progik. Természetesen ez is izlés kérdése (is). 8-))
k_gergo Creative Commons License 1999.11.21 0 0 335
Miért nem lenne jó neked a fóliás megoldás? Vannak olyan noname CD-k, amik alján gyakorlatlag nem lehet látni, hogy írhatóak.
A Videoton Compact Disc Factory csinál ilyet. Érdeklődj náluk az ár felől. De néhányat nyomtatni elég drága, mert nyomdai levilágítás kell először, és az nem egy olcsó mulatság. Több helyen is van Magyarországon CD-re nyomtatás, esetleg tudok szerezni néhány címet, ha nagyon-nagyon akarod.
Előzmény: usdk (334)
usdk Creative Commons License 1999.11.21 0 0 334
Hi!!

Egy kis segítséget szeretnék kérni, hátha valaki tudja hova menjek! CD-t szeretnék nyomtatni, tudjátok arról van szó, hogy az erre a célra készített írható CD tetejére az általam meghatározott képet nyomják rá. (Nem papírt ragasztanak oda!) Ezáltal úgy néz ki a dolog mint egy gyári CD, csak éppen az aljáról lehet látni, hogy írható, ja és mellékesen egy van belőle a világon, és az csak a tied! Szóval nem ismer valaki MO.-n ilyen lehetőséget? Én már kerestem erre-arra, de mindenki csak azt mondja, hogy nagyon drága egy ilyen készülék ezért senkinek sincs! Remélem azért van és jelentkezik is, mert Én egy potenciális kuncsaft lehetnék, ami a méreg drága gép megérülése szempontjából nem egy utolsó dolog!!!

Cila2 Creative Commons License 1999.11.21 0 0 333
Hi !

A CD Text Player V1.00 tudja a cd-text-et.
A http://www.plextor.com honlapról letölthető.
Azt viszont nem tudom, hogy mükszik-e IDE CD-rom-mal.

Előzmény: access (317)
k_gergo Creative Commons License 1999.11.21 0 0 332
Mér két file? Egy file esetén simán belehúzod a WinOnCD-nél a trackekhez, DiscJugglernél imgage file-nak jelölöd ki, Neronál nem tudom.
Előzmény: Benoir (331)
Benoir Creative Commons License 1999.11.21 0 0 331
De ha van egy akarmi.cue es egy akarmi.bin file-om, azt hogyan irom fel Neroval vagy Discjugglerrel? Winoncd most toltodik... :)
Előzmény: k_gergo (330)
k_gergo Creative Commons License 1999.11.21 0 0 330
Problémád könnyen megoldható. Ne CDRWIN-nel írj. Használj DiscJugglert, WinOnCD-t vagy Nerot. Linkért böngéssz egy kicsit lefele a fórumban.
Benoir Creative Commons License 1999.11.21 0 0 329
Lamer vagyok meg cdírásban, es a következő a gondom:
(Mitsumi 4x/2x/8x IDE író - ami teljesen jól működik egyébként - cdrwin 3.7D, win98 se)
Leszedek a netről egy iso-t (ami igazából .cue és .bin), felírom cdrwinnel, látszólag minden tökéletes, de a cd üresnek látszik. Nincs hibaüzenet, még a méretét is mutatja a win, csak éppen egy fia file vagy könyvtár sem látszik rajta. Több iso-val is kipróbáltam és cdr és cdrw is volt ugyanígy.
Ha én rakok össze cd-t az tökéletes, a redhat iso-t is jól felírta, audio cd-t is írtam hiba nélkül.
Hol lehet a gond? Valami kapcsolóra gyanakszom a cdrwinben, de láma vagyok hozzá.
k_gergo Creative Commons License 1999.11.21 0 0 328
Ha kell valakinek egy kicsi, Windows 3.x alatt is működő, viszonylag sokat tudó CD-lejátszó progi, akkor töltse le a szerveremről:
ftp://ftp.k-gergo.dhs.org/cdmp.exe
Feltörtem, hogy ne mutatgasson shareware nag-ablakot, és a csak regisztrált verzióban működő CD-adatbázis-export is müxik. Ja, és még beleírtam az about boxba, hogy
>>> Cracked by Kormos Gergő <<<
k_gergo Creative Commons License 1999.11.21 0 0 327
1etlen1dologjó a cdplayer.exe-ben... Mutassa hogy hun tart, ha ikon állapotban van. Gyengébbek kedvéért: tálcára van letéve... :)
Előzmény: hORK (326)
hORK Creative Commons License 1999.11.21 0 0 326
Most hogy mondod visszaideztem a dolgot, es azt hiszem ott a pont. Audiograbberrel cddbztem elotte kicsit...
szegeny kis buta cdplayer :-(
Előzmény: k_gergo (325)
k_gergo Creative Commons License 1999.11.21 0 0 325
Nem lehet, hogy egyéb programban lekérted (Winamp, Audiograbber, Easy CD-DA Extr. stb.) és azok eltárolták a cdplayer.ini-ben és csak azért hitted azt, hogy a cdplayer.exe CDDB-zik?
Előzmény: hORK (323)
k_gergo Creative Commons License 1999.11.21 0 0 324
Nem néztem volna ki belőle. Az biztos, hogy a Win95-é és WinNT4-é nem tuggya. Legalábbis nem mutatta be nekem, hogy tuggya...
Előzmény: hORK (323)
hORK Creative Commons License 1999.11.21 0 0 323
nem is igaz, valoban shit szar az egesz ugy ahogy van, de cddb-t az enyem eppenseggel tud, legalabbis multkor kellemesen meglepodtem mikor nyomatta az eloadok szamat mikor neteztem
(w98)
cd-textet fogalmam sincs olyannal eddig meg nem talalkoztam (gondolom, de lehet hogy csak nem tudok rola)
Előzmény: k_gergo (322)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!