Csak egy sor a jogsiról: Az előlapi dátum a jogsi személyazonositási érvényessége - tehát addig magával a jogsival igazolhatod magad, akár a személyid helyett is.
A hátlap kategóriánként tartalmazza az adott kat. érvényességét.
Ez azért van így, mert az is előfordulhat, hogy valamely kategória - mert pl hivatásos jogsid van, és korosabb vagy - csak 2-3 évre érvényes, de a lejárta után segédmotorra vagy más kategóriára érvényes még a jogsi, személyazonosításra pedig az előlapi dátumig.
megvettem a 15-ert az akcios keresztartokat a kombi octaviara, eleg jók lettek. de en meg raktam egy kaucsuk gumi gyűrűt is a vas leszoritokra, szerintem igy nyomot sem hagy a felszerelés után, és leszedtem a műanyagba öntött anyákat, helyette önzáró normál vas raktam, és kulcsal húztam is meg...
70kg-ot biztos, h elvisel, többet meg a hossztartó sem tud (papiron)
Már nyaggatom az ismerős vámszakértő irodát. Végül is onnan jött az ötlet, hogy látom szállítanak Magyar distributortól Csehországba Skodákat. Persze ezek forgalomba helyezés elötti kocsik.:-(
Pedig csak tovabb kellett volna olvasni (kiemeles tolem):
A megfizetett adóelőleget az adóhatóság visszafizeti, vagy kérelemre az adóelőlegbe beszámítja, ha - az adóelőleg megfizetése után, de még forgalomba helyezés előtt - az adóelőleg fizetésére kötelezett igazolja, hogy a személygépkocsi műszaki állapota miatt forgalomba helyezésre alkalmatlanná vált.
Ne vedd el a kedvem, mikor most találtam itt a http://www.magyarorszag.hu/segitseg/okmanyiroda/ugyintezesiutmutato/gepjarmu/regisztraciosado/jarmu_visszafizetes.html
alatt a következőt:
"Az adóhatóság visszafizeti vagy kérelemre az adóelőlegbe beszámítja az adót, amennyiben a személygépkocsit az adóelőleg fizetésére kötelezett belföldről kiszállítja. A kiszállítás tényét a Közösség területén kívülre történő kiszállítás esetén a kiléptetést igazoló okmánnyal, egyéb esetben nemzetközi fuvarlevéllel vagy - saját fuvareszközzel történő kiszállításnál - belső elszámolással kell igazolni"
ha a roncsot Szlovákiába adom el akkor a regadó visszakapható-e?
A regado semmikeppen nem kaphato vissza. Mint a neve is mutatja, az a magyarorszagi regisztracio dija. Az autodat akkor regisztraltak, amikor megkapta a magyar rendszamat.
Nekem volt egy háromszögletű táblám + egy trafóház állvány és egy platánsor balról ami rendesen takart.
Es a masfel eves, 4-5 millios autodon nem volt casco? :-0
Na mindegy, azert egy ugyveddel felvennem a kapcsolatot. Ha sikerulne kihozni, hogy az Audi sem eppen 50-nel jott, az maris 50-50 szazalek, abbol pedig meg lehet javittatni az autot.
Kerdes, mennyire alaposan helyszineltek a rendorok, illetve megallapitottak-e mar a felelosseget.
Amikor ket eve nekem volt egy balesetem, a masik fel addig ugyeskedett, hogy kihozta 50-50-re a felelosseget, eloszor osszevissza fenyegetozott, aztan osszevissza hazudozott a rendorsegnek.
A valosag: fekezes nelkul hatulrol belemjott, az ő verzioja: hirtelen vissza akartam fordulni. A helyszineles szar volt, a rendorseg a ket ellentmondo vallomas miatt 50-50-et hozott ki. Mivel ez a bonuszbesorolasomat nem befolyasolta, az automat pedig siman meg lehetett javitani felpenzbol, nem izmoztam kulonosebben birosaggal, hercehurcaval, de "maganban" azert volt egy beszelgetesem az emberrel. Mondjuk viszonylag hamar bocsanatot kert a kellemetlensegekert...
Szoval csak mondom, hogy ebbe az iranyba is el lehet mozdulni.
A biztosító nem túl reményteli. Nekem volt egy háromszögletű táblám + egy trafóház állvány és egy platánsor balról ami rendesen takart. Csak úgy lehetett kilátni ha előre gurult az ember.
Most az ügyben informálódok, hogy ha a roncsot Szlovákiába adom el akkor a regadó visszakapható-e?
Durván gorombán 2 millió Ft-os kalkulációt kaptam a szakszervízben új elemekkel helyreállítva.
Biztosito?
Amugy meg kellene nezni az autot. Ha az alvaz es a tobbi fő szerkezeti elem nem serult, erdemes lehet helyreallitani az autot. A markaszervizes arak felebol biztosan megoldhato.
Ha eladod roncskent, es veszel egy hasonlo kocsit, még tobbet is bukhatsz, plusz ott a kockazat az előélettel kapcsolatban.
Durván gorombán 2 millió Ft-os kalkulációt kaptam a szakszervízben új elemekkel helyreállítva. Majd rakok ki képet ha lemegyek megnézni. Motor és a váltó teljesen rendben. Motortartó csere, sáhányó, motorház, lökhárító, egy gólyaláb és egy hátsó futó csere, na és egy csomó műanyag csere. Hűtő és klima rendben de a csatlakozók törtek.
Másfél éves 18 000 Km-t futott autó volt! Bal elejét kapta el a kerék elötti 30-35 cm-s részen egy Audi nem kis sebességgel.
A pirotechnika eldurrant és az öv törte a lapockámat, ami majd meggyógyúl. A lelkem nem tudom mikorra gyógyul meg. Ajánlatot kaptam 3 millóért egy 1,4-esre, hát most ezt kalkulálgatom... Mindehhez hozzá jött, hogy a josítványom aminek az előlapján 2014 -es dátum van 2007-ben lejárt. Csak gratulálni tudok a tervezőjének, mert azóta hogy meséltem itt néhány ismerős szintén rájött, hogy hiszen a hátlapi dátum szerint neki is lejárt...