Félő, hogy Orbán megválasztja a leendő ellenfelét -"Százezer tudatos fideszes résztvevő az ellenzéki előválasztáson elég lehet ahhoz, hogy megváltoztassa akár kétmillió valódi ellenzéki szavazó akaratát!"
Hont egy sajátságos valaki, és nem véletlenül nincs már a HVG-nél.
Független és objektív, persze aki nem pont úgy függetlenobjektív, az jobb ha megy.
Bántóan vonalas, egysíkú, szemellenzős, a mainstream-ből a legcsekélyebb kilógást sem eltűrő lap lett a nagy multú hvg-ből. Erre nem mentség, hogy az M1 pedig migránshíradó.
A mostani ellenzéket csak a féleszűek, meg a bigott libsik támogatják. Az a sok idétlen hazudozás ami a mostani ellenzéket jellemzi az értelmes szavazópolgárt nem nyerheti meg.
Hogyan állíthatják Orbánról, hogy ő a tolvaj, amikor ez a féleszű alutröszt lopó tényleg agy tolvaj és amikor kormányon volt igazi országrombolás folyt és hazudott reggel, éjjel meg este?
Hogyan vagy képes ilyen hazádat pusztító idétlen bandát támogatni, amikor hazád igazi fejlődését érzékelheted folyamatosan mióta a fideszesek kormányoznak? Lefizettet ügynök vagy?
Esetleg kitöltethetnének a jelöltekkel egy-egy mensa iq tesztet. Nem kellene a konkrét számot nyilvánosságra hozni, nehogy esetleg megalázó legyen, csak a sorrendet. 1-2-3-4.
Megnéztem egy videót, amin Márki-Zay meg Puzsér beszél valami összejövetelen.
Tetszett, amit Márki-Zay mondott. Leginkább az, hogy elmondta, ezt és ezt csináltam polgármesterként, a város jobb hely lett, olcsóbban és jobban oldottunk meg feladatokat. Nézzétek meg, mit ígértem és mit teljesítettem.
Vagyis a fő érve az volt, hogy nézzétek meg, mit vittem véghez, és a teljesítményem alapján szavazzatok rám.
Nagyon más ez, mint Karácsony. Nem lehet semmit se csinálni, mert O1G kifoszt. Ígéretekből semmi, Tiborcz adó, stadion stop. Összevissza sávok felfestve, bogárhotel. Beáll a pártja Tóth Csaba mögé Hadházy ellenében, biztos ez a korrupció legyőzésének legjobb módja.
Ezekkel nem kampányolhat, marad hogy o1g aztán ennyi.
Igazán kár, hogy Márki-Zay-nak kb annyi az esélye, mint Szálasinak a főtárgyaláson. Szinte 0 az esély, hogy nyerje az előválasztást.
Ha ő lenne az ellenjelölt, talán kisebb lenne a baj. Persze ugyanolyan párt nélküli, a semmiben lebegő ME lenne, mint Karácsony. Nem tudna úgy kormányozni, ahogy jónak véli.
Remélem, hogy az se. Katasztrofális következményekkel járna.
Ha elbukik az ellenzéki összefogás, akkor talán jöhet valami jó is. Megerősödik egy olyan párt, amely a programjával, az emberei tehetségével és hitelességével akar nyerni. Akkor olyan választás következne, amitől tényleg lehet valami jót is remélni.
Ha ezek győznek, akkor megtapasztalod, milyen az, amikor tehetségtelen emberek próbálnak megfelelni demagóg paneleknek, ami önmagában lejtmenetbe teszi az országot. Ehhez jön, hogy semmi se szab korlátot a szoci maffiáknak, azok pedig tényleg bármit ellopnak. Nem úgy, mint most, hogy elkészülnek a dolgok, csak szerinted minden fideszes mutyi. Hanem négyes metró módon, úgy, hogy a pénz elmegy, nem készül el amire adták, az alvállalkozókat se fizetik ki. Újabb pénzt adnak ugyanarra, és megint ugyanaz játszódik le.
2-3 moslék&maffia év és megint nem lehet már letagadni a válságot.
Én is szavaznék a Kétfarkúra, de nem fogok, mert fontos, hogy kormányváltás legyen, és ezt csak az egyesített ellenzék tudja megcsinálni.
Így az ellenzék szempontjából elveszne a szavazatom, mert a Kétfarkúak nincsenek benne az összefogásban. Igazán sajnálom, de ez van.
És ez nemcsak a Kétfarkúakra vonatkozik, lehetnek olyan egyéni jelöltek is itt-ott, akik nincsenek benne, de mégis az ellenzéki összefogásra kell szavaznia annak, aki kormányváltást akar.
Nem túl sok értelme van, legfeljebb azoknál, akik pártalapon szavaznak az ellenzék jelöltjére és nem a saját személye miatt. Szerintem ezek kevesebben vannak, mint azok, akik a személyek miatt szavaznak.
De a Fidesszel szemben végképp nincs értelme, mert mire az ogy. választásokra sor kerül, már csak egyetlen jelölt áll szemben a Fideszével az előválasztás alapján, úgyhogy ott már a "teljes" ellenzék rúg labdába.
Az előválasztási eredmény legfeljebb a közös ellenzéki listát befolyásolja. És az ellenzéki pártok rangsorát a saját táborukon belül, ami alkupoziciót eredményez számukra, egyébként semmi más értelme nincs.
Mint a közvéleménykutatásokból kiderült, sokan akarnak olyanok is szavazni, akik amúgy nem jelölnek meg pártot, de az ellenzéket támogatják. Erről beszélek.
Csak hogy ott lesz majd a bibi, hogy '22-ben koalícióra kell majd szavazniuk az ellenzéki szavazóknak és többen azért nem szavaz rájuk, mert köztük van az, akit utálnak.
Tehát Gerő András, aki szerint KanuGeri egy (önkéntes) politikai fogoly:
"Akit most a legpreferáltabb jelöltnek hoznak ki, az Karácsony Gergely főpolgármester. Karácsony Gergely egy politikai fogoly, neki nincs pártja, 1%-os pártja van. Azok fognak neki dirigálni, akik a mögötte lévő hatalmi központot adják. Neki jószerivel egyetlen egy saját embere van ebben az apparátusban, mindenki küldött. Tehát ő egy politikai fogoly és azért önkéntes, mert ő ezt vállalta. Ez egy morális probléma is egy ember részéről."
Nemcsak én nevezem őket trollnak. A népszerűségük alapján is csak trollok, ezzel szeretnének kitűnni a tömegből, de még nem sikerült igazán. Ezért polgárpukkasztanak, minden alkalmat megragadnak, hogy valakik - szinte mindegy, hogy kik - orra alá borsot törjenek, és élvezik, hogy megbotránkozást keltenek.
Ez a trollság jellemzője. De nincs jelentőségük, egyiküknek sem.
Azt mondom, hogy Karácsony (személyesen) kimarad az ilyesmiből, és ez így történt a fővárosban is. Ott sem ő döntött a helyekről, elfogadta azt, amit a pártok ajánlottak.
Ehhez - mármint a viszonyulásodhoz - nem fűzök most kommentárt, csak annyit, hogy aki képes elnézni, hogy kilopják a szemünket, minden létező jogunkat megsértik és olyan helyzetbe viszik az országot, ahonnan csak alig lehet visszatérés, az az én szememben fideszes, akármiért is szavaz oda, az ezt segíti elő.
Gulyás Márton pedig nem véletlenül jó riporter, rendezői szakos volt az SZFE-n és filmet is rendezett már.
Az, hogy baloldali beállítottságú, nem von le a riportjai erényeiből. Én is nézem a Partizánt és nem pont a "baloldaliság" miatt, hiszen a Partizán készít nem baloldaliakkal is interjúkat.