Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv.
által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a
kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz
kiskorú ne férhessen hozzá, használjon
szűrőprogramot!
Hiánypótló topiknak szánom, a megnevezni nem kívánt itteni komoly szellemi pezsgésű topik utáni űr betöltésének a kísérleteként. Itt lehetne kultúráráról, picit óvatosan politikáról, macskákról, jó interjúkról, szellemi érdekességekről és értékekről, nőkről beszélgetni, picit filozofálni is, vigalmira hangolt módon. Nem kívánom elvenni a részbeni jogelődtől a topikját, vagy annak utódlását -sőt őt is szívesen látnám itt-, de jelenleg egyszerűen nincs hová írnom ezekről, és hátha másnak is vannak ilyen érzései vagy érzetei. Komolyabb moderáció-elemzést, és főleg ezzel kapcsolatos csatározást nem szeretnék itt látni, a diliről jó lenne, ha nem mászkálnának át ide semmilyen figurák, és azokat is szívesen látom, akiket nem kedvelek, ők maradnak, ahol vannak, státuszbelileg, de mindenki azt ír ide a régi gárdából és az esetleges újak is, a szabályok keretei között, amit akar. Meglátjuk, mi lesz belőle, nekem már legalább 3 hete nincs hová írnom. Jó lenne, ha fennmaradna, és esetleg tényleges topikélet is lenne benne. Vitorlák felhúzva, meglátjuk fúj-e a szél és hogy melyik irányból.:)
Eszembe jutott ma a híradót nézve a Vezér tegnap óta elhíresült "kiharcoltuk!" felkiáltása. Amiről meg a Gyalog galopp Fekete lovagos jelenete sejlett fel. Szerintetek ha belinkelem, meglesz a 2:0 ? :-)))
Igen, azért a sátáni kacaj. Véletlen megláttam, hogy én voltam a 999-es hozzászólás, és akkor már muszáj volt lenyúlni. Csak utána jutott eszembe, hogy meghagyhattam volna neked. :)
Ki a fene mond itt olyat, ami az életben nem vállalhat el?
Lassan meglesz egy kötetnyi, az elmosolyodásomat okozó mondatod. Oly sokan nem vállalnák egy-egy (vagy mocsoksok) mondatukat, mert válóper, egzisztenciális válság, közutálat, címlap, vagy egyszerűen (közvádas) eljárás lenne belőle, hogy csak na. Tele a fórum zuschlagikummal, mondjuk.
nem mehetsz azzal perre, hogy hát téged kiraktak egy tőmondatért, míg másokat nem: ha egyszer az a szabály, hogy nem kommentálunk, akkor nem kommentálhatsz és kész."
Pedig de.
Egy moderátor/admin nem mérhet kettős mércével.
Ha kellőképpen alá tudod támasztani, akkor bizony nehézkes kimagyarázni, hogy csak véletlen volt.
Ha a moderátor valakire pikkel - vagy épp ellenkezőleg: mindent elnéz neki -"
"Ezt csak úgy lehet, ha IRL valaki perre megy egy törölt hsz-ért, és akkor ugye feketén-fehéren vállalnia kell magát ahhoz a hsz-hez, de ott lesz a mérleg másik serpenyőjében, hogy így az összes többi hsz-ét is vállalnia kell, ami azon a regszámon volt..."
És?
Azt most hagyjuk, hogy a kutyát se fogja annyira érdekelni, hogy olyan mélységben nézzen (vagy egyáltalán: nézhessen) utána bármilyen peranyagnak, hogy abból kiderítse, hogy IRL ki-kicsoda.
Ki a fene mond itt olyat, ami az életben nem vállalhat el?
Vagy mondok mást!
Tegyük fel, hogy valaki(k) perre mennek a törölt/nemtörölt/bannolt/nembannolt ezükért-azukért, megnyerik a pert, az Indexet megkúrják, az meg nem bírja el ezeket a gigakőccségeket és bedől.
Ki lesz a felelős?
A fórumozó? Az, akinek végülis igaza volt???
Vagy a testülep - érintett moderátortól Operátorig -, akik először hibásan döntöttek, aztán végig ragaszkodtak ehhez a hibásnak bizonyult döntéshez, ráadásul képtelenek voltak megoldani egy ilyen problémát?
"A telefonomon nincs semmilyen Lock, de azért a jelszavaim ne legyen már bárki számára elérhetően rajta."
Samsungon van olyan, hogy "Biztonságos mappa": amit oda beteszel, azt titkosítja és csak pin-re/biometriára engedi hozzáférni.
Ráadásul be lehet olyat is állítani, hogy akkor is zároljon, ha a képernyő kikapcsol. Vagyis ha leteszed a telót, akkor a bizalmas cuccokat meg fogja védeni - akár záras egyébként a telefon, akár nem.
A szabályok teljesen egyedi értelmezése, a szabályoktól teljesen független admini döntések, stb miatt.
Valakit egy szmájli miatt kitiltanak a polmodból, mások írhatnak kisregényeket.
Vagy úgy töröltek pl veteránomat, hogy vitatott egy kitiltást.
Szóval az erőből moderálás, az eltérő vélemény elhallgattatása miatt.
A teljes jobbra fordulás ellenzőivel szembeni cinikus szemétkedés miatt."
Ezekkel az a baj, hogy a nagy részük teljesen szabályos, tehát pl. nem mehetsz azzal perre, hogy hát téged kiraktak egy tőmondatért, míg másokat nem: ha egyszer az a szabály, hogy nem kommentálunk, akkor nem kommentálhatsz és kész.
Akit a röndér elkap és a bíró elítél, az a tolvaj. A többi tökártatlan, becsületes "jómagyarember" - akkor is, ha papíron százötven évnyi jövedelméből épít magának kúriát Hatvanpusztán (vagy holafaszban). Pont.
Még egyszerűbben mondva: noha szerintem főbenjáró bűnnek kellene lennie, a "kettős mérce" NEM AZ.
Ha a moderátor valakire pikkel - vagy épp ellenkezőleg: mindent elnéz neki -, abból addig nem érdemes jogi vitát nyitni, amíg a szabályok szerint jár el (értsd: van OKA a törlésre/tiltásra).
(Ugyan magába a moderátorba bele lehetne kötni az olyan szabályok alapján, mint a "kialakult közösségek védelme", vagy "a folyamatos társalgás fenntartása", de ezek igazából a moderátor alkalmasságával kapcsolatosak, nem a fórumozóval.
Eképp pedig inkább tartoznak Operátorra/az Indára, mint egy bíróságra.)
De.... sokadszorra elmondom: ez az én jogilag teljességgel megalapozatlan, laikus magánvéleményem. Egy valódi jogászé ettől akár teljes mértékben is eltérhet!