Nem mondanám, hogy gyakran, inkább régebben volt ilyen, mostanában nagyobb a nyugi. :)
De azért van némi tapasztalatom, már tudom, mi a leghasznosabb a részemről olyankor. Meg pl. hogy kamu a Jurassic World, mert magassarkúban futni, pláne térköveken kurvára nem lehet. Én pl. nem vagyok egyáltalán lefagyós, sőt még be is hergelődök, az elején ezért mentem én is neki az ellennek, csak ugye az erőm nincs meg hozzá, szóval ilyenkor szopó van, ezért inkább futni kell és segítséget keresni. Sikítani sem szoktam, és amúgy a kiabálás sem stílusom, de olyankor fel kell hívni magadra a figyelmet valahogy, úgyhogy óbégatni kell mindenfélét. Mint mondtam, nem mindig jön be, de ha nincs meg az erőd, akkor ez az egyetlen hasznos dolog, amit tehetsz.
Lehet, hogy ő, de nem biztos. Hívhatta egy szomszéd is. Azért az ilyesminek van hangja általában, van valamennyi dulakodás, főleg ha előtte ütötte, annak a folyosóról is van hangja még csukott ajtó mögül is, ezt a drágalátos szomszédaim miatt elég jól ismerem, gyepálják egymást egész nap. :)
Én ezt főleg bunyókból ismerem, amikor azért úgy mindenki ütött mindenkit, de azok is mindig hasonló támadásokkal kezdődtek. Nőként olyankor futsz, de nem vagy jó fej, ha csak magad mented, hanem azért futsz, hogy segítséget szerezz. Mivel nő vagy, talán szóba is állnak veled, bár nem mindig, automatikusan nem számíthatsz rá, de mindig érdemes megpróbálni.
Elfogadom, hogy akár így is lehetett, csak a saját tapasztalataimból kiindulva nem tartom életszerűnek. Amikor támad valaki, akkor nem szokta szeretni a közbeavatkozókat.
Nem vagyunk egyformák. :) Meg kb. az is van, hogy egy nőtől kevésbé nézik el, hogy beleavatkozik, és a nő gyengébb is, ezért bátran adnak neki egy sallert. Egy faszival azért meggondolják, mert lehet, hogy aztán a támadó húzza a rövidebbet.
Hát én simán el tudom képzelni, hogy verbálisan avatkozott közbe, aztán a késelés után meg a mentőhívással volt elfoglalva, míg az elkövető elmenekült, hogy végezzen magával is. Mert ezt olvastam, hogy utána magával is végezni akart. Biztos nem bírta elviselni a tudatot, hogy meghalt a szerelme ;), mert simán hihette, hogy megölte. Azt is el tudom képzelni, hogy az ilyen támadásoknál csak a nőre koncentrál a támadó, vele van dolga, az éppen ott tartózkodó lakatos neki senki, ezért nem vesz róla tudomást.
A másik meg, hogy nem biztos, hogy lenne lélekjelenlétem egy ilyen esetben a legoptimálisabban reagálni.
Igen, én például segítek másoknak. Pl. ha látok egy földön fekvő embert, vagy amikor a saját fiaimat ütik, akkor én mindig azon vagyok, hogy valahogy segítsek. Csak a magadfajta gyűlölködők éreznek ilyenkor örömet, ha valaki nem kapott segítséget, csak mert nő.
Mer mégis mi köze lett volna hozzá a másiknak? Ennyire vagytok 'egyenlőek', h más ffiak uszitásával a hátatok mögött érzitek biztonságban magatokat? Van egy rossz hírem: kezdenek kihalni a 'lovagok':-)
A visítás hasznos emiatt. Ezt mondtam, hogy lefagyott és nem csinált semmit, épp ezt mondom. Nem volt ott közbeavatkozás igazából szerintem, csak utólag ez ilyen ciki, hogy férfiként lefagyott, az ilyesmit szégyellni szokták.
Persze, nem mondom, hogy nincsenek itt még bőven kérdések, éppen ezért nem logikus nekem ez így egyelőre. Én akárhányszor a magam gyenge, női módján közbeavatkoztam, akkora pofont kaptam, hogy a fal adta a másikat. Hogy a pasas tök érintetlen a beavatkozás ellenére, nekem nem hihető.
Elhangzott olyasmi, hogy egy lakatostól sokat ne várjunk, akkor meg miért megy BE a KINT helyett, azaz segítséghívás helyett? Egy pillanatra mégis Jackie Channek képzelte magát Nekem ezért nem áll össze így a sztori, hogy a késelős, agresszív pasi érintetlenül hagyja az egyébként közbeavatkozó jómunkásembert. Nem életszerű. Számomra hihetőbb, hogy megijedt és nem csinált semmit, amíg el nem ment.
Ugye, ha be lenne vezetve az isztambuli förmedvény, akkor - mint azt a spanyol példa mutatja - pár ezerrel több férfi lenne öngyilkos, meg pár tízezerrel több ülne börtönben, vagyis csökkenne a potenciális erőszaktevők száma :-/
Igaz, hogy a nők elleni erőszakos esetek száma még így is nőne, mert sok bigott férfi nem képes elfogadni azt az új vívmányt, miszerint bemondásra is le lehet őket csukatni, és akkor már 'minden mindegy' alapon úgy gondolják, hogy ne pöffeszkedjen már az a nő az ő vagyonukban, és legalább legyen alapja a vádaknak... Vagyis a förmedvény csak újabb áldozatokat kreál, akikért fokozott hangerővel lehet majd ajvékolni és még förtelmesebb förmedéseket törvénybe iktatni :-(
Valószínűleg nem igazán volt alkalma segítséget hívni, hisz amikor a csávó ütlegelte a nőt ő el volt foglalva azzal, hogy a segítségére siessen. Aztán meg simán lehet, hogy a pasi ettől még jobban bepipult, hogy nem verheti a nőt, hát megszurkálta. Szerintem akkor meg már az volt a legfontosabb, hogy a mentőket hívja, hisz nem csak egyszer szúrta meg a nőt a pasi.