"ha nincs jelen senki, aki a borivást bűnnek tartja (és Krisztusban testvérem, mert ez is hozzátartozik a dologhoz), akkor szabad vagyok a bor megivására"
Itt propagálja a szeszfogyasztást kends, egy nyilvános fórumon, mit gyengék is olvas(hat)nak, így tőrt vet nekik...
"Ha erős vagyok, akkor lelkiismeretem nem vádol egy olyan dologban, amit az Úr szabadságomban hagyott"
Kendnek melyik Úr hagyta szabadságában, hogy homnályosíthatja elméjét? Mert Jézus Urunk biztosan nem...
"A gyengék kedvéért nem iszik kendalkoholt, ha teljessé lett kendben a szeretet, ha erős, akkor pedig minek is fogyasztana szeszt kend...?" - Az első egy nagy csúsztatás: ha nincs jelen senki, aki a borivást bűnnek tartja (és Krisztusban testvérem, mert ez is hozzátartozik a dologhoz), akkor szabad vagyok a bor megivására. A második pedig ellenkezőleg áll: Ha erős vagyok, akkor lelkiismeretem nem vádol egy olyan dologban, amit az Úr szabadságomban hagyott, tehát ha akarok, akkor iszom bort, ha meg nem, akkor nem iszom. Nem megy újabban kendnek a logika, még annyira sem, mint eddig.