Ez a topik azoknak a modellezőknek szól akik elsősorban modellvasuti járművek építésével vagy átépítésével foglalkoznak. Hogyan, miből, milyen megoldással, hogy áll most stb..
Nem CSTrain- mugyanta ontvény- de érzésem szerint arról készítették. Igen , épp valamelyik nap volt a kezembe a 754"anyakonyve " mi is kellen konkrétan ?
A segitségeteket kérem: sztirolból készült profilokat (I, T, U stb...) keresek. Elsősorban szolnoki üzlet lenne jó (távolság miatt), de ha más nincs, pesti üzletek is érdekelnek vagy online megoldás is érdekel.
Hát ebben nem vagyunk egyformák- nála ugyanis a megrendelo kérése szerint ilyenek nem klettek beépítve- maradt az eredeti. majd a saját használatra készulo modell lesz még egy két extrával ellátva a kullos keréken kívul. Pl. nyitható vezérálás ajtó, géptérvilágíttás, setleg hangdekóder. Amugy megfuttatam a modellt - méretarányosan gyorsan tud kozlekedni de hála az lacsonyan elhelyezkedo sulypontnak stabilan vágtázik kanyarban is. nemtudom említettem e már, hogy az utkozoi rugózotztak a viláígíttás pedig sárga- fehér és voros.
Kérdezd meg a szombathelyi klubvezetőt, Nacsa Zoltán-t. Úgy tudom ők készítenek egyedi modelleket megrendelésre. A honlapjuk:http://gportal.hu/portal/mmikvmk/ üdv
Tudna nekem segíteni valaki? BR 221-es géphez, vagyis V 200-as gépről keresek jellegrajzot!
Olyan oldalt keresek amin azért több gépnek a jellegrajza is megtalálható! Egy Piko gorilla alá keresek megfelelő alvázat/hajtást. És a tengely-, és forgóváz távolság közötti méretek miatt kellene!
örülök hogy tetszik:) A rudazat átépitése folyamatba van még, minél élethübbet szeretnék. Csak most teljesen belemélyedtem pár nagyobb modell sorozatgyártásába
Esetleg, ha közelébe mennél ismét, akkor az aljáról és a kapcsolt tengyelyekről készítenél egy pár közelit a részemre - akár a magánba is. Előre is köszönöm, és további jó munkát / szórakozást hozzá! Üdv ! HOember066 - András
Nekem nagyon nagy falat volna egy ekkora méretű makett elkészitése. De ha találsz rá embert aki bevállalja, bizonyos részek (mondjuk pl. forgóváz) elkészitésében szivesen beszállnék, mert érdekelne maga a munka. 1:45-ös 20 lábas tengeri konténer nem kell esetleg? Azt bármikor tudok gyártani.
Nekem is hihetetlennek tűnt, de rákérdeztem, és igen, tudatában vagyunk hogy igen nagy darab lesz, és elég drága is. Gondolom irodákba meg hasonló helyekre lesz dísznek vagy demonstráló eszköznek. A kidolgozottságot meg inkább csak esztétikai mint szakmai szempontból kellene megközelíteni.
Nagyon aprólékos kidolgozásra nem lenne szükség, más - tömeggyártású - makettek mellé kerülne be egy vitrinbe. Viszont úgy 30 darabos példányszámot szeretnének. Első körben egyébként céget/embert keresünk aki elkészítené, aztán a pénzügyi tárgyalás más kérdés... nem is az én dolgom szerencsére. :) (Én teljesen más területen dolgozom, csak mivel tudják hogy fórumozok erre, megkért egy kollégám, hogy kérdezzek utána.)
Ha érdekel a dolog, vagy tudsz valakit akit érdekelhet, küldj kérlek elérhetőséget amit továbbíthatok a marketinges kollégának!
Azért azt is figyelembe kell venni, hogy 1:43 körüli méretarányban a lentebb nevezett motorvonatok hossza még mindig másfél méter felett marad. Ráadásul ebben a méretarányban olyan részletességgel illik dolgozni, ami komoly előzetes adatgyűjtést feltételez.
Mint laikus a reklám világában, azt gondolom nem kereshetnek rosszul a marketing cégek. Divatos szakma, miegymás... De a felvetésed sztem (különösen hogy a minőségen a hangsúly) minimum hétszámjegyű. Nem tudom a főnököd tudja-e mindezt? Én egy vasút közeli cégnek(!) csináltam makettet, de ott gőzük nem volt mibe kerül az ilyesmi.
A marketing cég ahol dolgozom, szeretne vitrinmodelleket rendelni/gyártatni. Konkrétan Flirt és Talent motorvonatokról lenne szó, lehetőleg 1:43-as vagy hasonló méretarányban, fémből vagy igényesen kidolgozott műanyagból, egyedi (általunk tervezett) festéssel.
Tudtok ajánlani olyan céget és/vagy hobbistát aki tudna nekünk ilyen maketteket készíteni?
Elérhetőségem: kobalazs@gmail.com Előre is köszönöm a segítségeteket!
Helló, az e-mail címem jó, mert eddig elég sok megkeresést kaptam és az ő leveleik megérkeztek. Ha tudod próbáld meg mégegyszer, mert lehet, hogy csak a freemaillal volt valami gond.