Gondoltam megírom, nem tudom mennyire volt már róla szó, a sport dob belefér a garanciába (a szervízbe monták), még akkor is ha nem a szervíz teszi fel!
Egy még nem Lacsis, de szimpatizánsként itt is és a Magyar Daewoo-Chevrolet Klub honlapján is rendszeresen olvaslak benneteket, ill. a Daewoo-Chevrolet tulajok írásait. (nekem még "csak" Lanosom van) Dicséretes dolognak tartom, hogy itt az indexen ennyi Lacettis megtalálta már egymást. Azt is, hogy erősödik az összetartás. De nem igen látom indokoltnak tovább forgácsolni a látogatható fórumokat. Nagyon ésszerűnek látom a klub honlapját ami ezzel a topikkal kiegészítve véleményem szerint pont elég. Gazdagítsátok inkább az a már ott létrehozott információkat, társaságot. Zártkörő klub, egy ilyen széleskörű társaságban nem vezet jóra. Nézzétek meg az Opelosokat... és minden mást ami a magyar mentalitással létrehozott "tömörüléseket" jellemzi.
Mint írom inkább csak olvasója (néha beírója is), és nem tagja vagyok a Daewoo-Chevrolet Klubnak. De az ott tapasztaltak a nyitottság, a segítőkészség stb. azt mondatja velem, erősítsétek inkább azt a társaságot, honlapot, topikot, fórumot. Ismeri itt mindenki azt a honlapot? Ez az indexes jó gyűjtőhely. Hisz itt sok új érdeklődő hamarább megjelenik, de aztán... Szóval, csak szóltam... remélem senki nem ért félre.
Lehet, hogy én értettem férle. chevyklub már létezik, meg hasonlók, de az(ok) egy átfogó chevrolet klub(ok). Az ötletgazda (1.4 Elite) szerintem arra gondolt, hogy egy lacetti oldalt csináljunk, és nem 26.-ik chevy oldalt. Szerintem, jó az ötlet.
Kérek mindenkit, hogy dobjon egy rövid véleményt, hogy most akkor érdemes belekezdeni, vagy sem, egy kimondott lacetti oldalba.
Amit akartok az már létezik! Bármikor bárki létrehozhat bármilyen témában,bármit! http://forum.chevyklub.hu/ és a főoldal! http://chevyklub.hu/ Rendezvények,találkozók (minitalik),tapasztalatok, minden mi szem -szájnak ingere :-))))
Nem beszélve arról, hogy egy már meglévő struktúra előnyeit kihasználva lehetne akár több szinten frissíteni, akár /lacetti/ szekcióként bővíteni, színesíteni /egyedi tuning/ az oldal életét :)))
Amit akartok az már létezik!
Bármikor bárki létrehozhat bármilyen témában,bármit!
http://forum.chevyklub.hu/
és a főoldal!
http://chevyklub.hu/
Rendezvények,találkozók (minitalik),tapasztalatok, minden mi szem -szájnak ingere
:-))))
Királyság, hogy ez így beindult, részemről bólintok, már megyek is szavazni !
Nem vagyok lódoktor, így ne kövezz meg ha baromságot kérdezek, de akkor a saját oldalra saját fórumot is tudsz kreálni ? Az Ignisklub - on belül van saját fórumunk, ami szerintem nagyon penge, van ami nyílt, de van amit csak a tagok tudnak használni, különböző rovatokkal, pont úgy, ahogy alább egy Cartársunk is szeretné ! Szuper lenne egy ilyen Nekünk is ! Hmm ?
Én is jó ötletmek tarok egy ilyen "szorosabb" Lacetti Klán-t. Én régebben foglalkoztam statikus weboldal készítésével "talán még nem felejtettem el a webszerkesztést" :) Ha a többség rábolint akkor szívesen megszerkesztek egy kis laza oldalt.
A "szűkítőről" (légszűrőház fojtás... vagy ahogy tetszik!)
Lassan egy hónapja (3190) hogy Komis Mentazöd Rómeójából kivettem ezt az idomot. És néhányan tették még ugyanezt, meg valószinű fogják tenni...
Nekik és velük cserélve gondolatot, kérlek néha nézzétek meg a papírszűrő alsó oldalát! A szűrési eloszlás a beavatkozással megváltozik a jobb teljesítmény és nyomaték (szívóhang?) érdekében, a szívócső felé több lesz a kiszűrt szennyeződés, mint a távolabbi részeken. (néhány 1000 km) az út porától is függően. A teljes csere periódusban legalább egyszer mechanikai tisztítást indokolt lehet, mit tapasztaltok?
(3458) A légszűrőház fedelét kell (4 db függőleges csavar a sarkoknál) feloldani + a szívócső bilincsét, ezután a fedelet ki kell venni, a fedél belsejében van a ~13 cm hosszú csonkakúp alakú szűkitő. Ezt az idomot ki lehet tolni tengelye irányában a fedélből, majd visszaszerelés. Tehát nem az egész házat, csak a papírszűrő betét feletti fedelet kell kiszerelni, mintha betétet cserélnél.
Kérdés 1: Hol van az a szűkitő amit már oly sokszor emlegettetek, és Toli barátom most újból megemlitet? De oly gyorsan kéne az infó hogy már tépném is ki belőlle!
Kérdés 2: Ismeri valaki azt az üzletet, ahol a TotalCar-osok bevásároltak a lada tuninghoz? Nagyon érdekel, ahogy néztem van ott minden, mint a búcsúban!
Ötlet: Ahogy járom az országot, egyre több Lacsit látok, és olyankor arra gondolok, lehet hogy épp Toli, vagy Sárkány, vagy R.R. Had ne soroljam végig. Szóval felmerült az ötlet, hogy csinálhatnánk valami matricát, amiről megismerjük egymást.
Vélemény? Gyerekes hülyeség, nem ragasztjuk össze az új tütükét, stb...
Vagy már el is kezdjük tervezni? Pl:Lacsi fun Club? vagy Ez is Chevi?
Sőtt! Csináljunk külön oldalt képekkel, leirásokkal stb. És most nem kérdezném a szükitót, hanem elolvasom pl. a müszaki ötletek rovatban. Mint a volkswagenesek. Mi most történelmet irhatunk, a Lacsi a mi Golf I.-ünk!!!
2 hete nem voltam itthon, most egy kicsit visszaolvasgattam. Tetszik ahogy zajlik az élet itt a fórumon. Pedig eleinte hetente 10-20 hozzászólás volt. Eleinte alatt az őszt értem, amikor én is rátok találtam.
Én végképp nem akarok okoskodni, már régen tanultuk, de az oktánszám a benzin kompressziótűrő képességére utal, ezáltal minél nagyobb annál tökéletesebb az égés, mivel akkor gyullad meg amikor a gyertya gyujtja, és nem akkor amikor a kompresszió hatására növekvő hőt "megunja". Kenés képpen az ólom szolgált, amit ma már más adalékanyagokkal pótolnak. És itt jön amit irtál R.R (bocs de nincs csillagom) az adalékolt lett volna talán az igazi kifejezés, ahogy részben irtad is. De tényleg nem kötekedés képpen.
Helló ( mindenkinek, akinek ma este nincs programja :o) )
Kis javítás: ugyanakkora mindkét pohártartó csak a keret nélküli nagyobb akármit tud fogadni és a keret áthajtásával a könyöktámaszhoz közelebi jobban megtartja a teli üveget.
Egyik tesztben olvastam, hogy vmi kis filléres megoldás segítségével belefér egy 1,5 literes üveg a könyöktámasz előtti pohártartóba. Na mondom, ez nem igaz, mert kipróbáltam ... hát mégiscsak igaz, a kissebbik átmérőjű "lyuk" -nak nem csak rugós stabilizálója van, hanem a széle úgy ahogy van áthajtható a másik oldalra, íg yaz lesz a legnagyobb pohártároló. Kis figyelmesség de nagyon tetszik! ELég hamar meg is lehet szokni az ott tárolt üveget (kicsit jobbra döntve természetesen), Engem csak 5-ösbe váltáskor zavar.
Az 51-esen, ma délután lakott területen szabályosan balra kanyarodó "JNL-..." SW-be belerohant a Mazda-626 sedan előzés közben. Szerencsére személyi sérülés nem történt, a mazdás sebességét 100 km/ó-ra becsülték (állítólag az órája megállt az ütközéskor, fékút stb.). Az SW padlólemeze az "A" oszloppal, ajtókkal együtt ~ 25 cm-re benyomódott, az ajtók nem nyíltak! Lejáró hídkorlát kidöntve. A borulástól (2m mély árok) ez mentette meg a bennülőket.
Egy ilyen irányú és erejű ütközés után ép sofőrrel és utasokkal - bizonyítja az SW karosszéria utasvédelmét! /A totálkár szinte biztos, a tulajdonos és hozzátartozói lelkiállapotát el tudjuk gondolni/
az Sw-be belefér egyszerre 33 doboz járólap, másnap 2 db 120 l-es boyler, kettő konvektor és az apróságok, wc kagyló, mosdó szekrénnyel együtt, tükör. nem akartam kétszer fordulni. most van a kocsiban 30000 km, a jövő hét végén lesz szerviz, ami kb 30000 lesz. a tíz legutóbbi tankolás átlaga 7,24 liter/100 ra. szerintem megfelelő . minden alkalommal osztrák benzin kerül a tankba. eddig még semmi baj nem volt, de már kettő h4 izzócserénél tartok.