Kíváncsi lennék, hogy itt mennyi zúdult le, gondolom, min. 30mm. Hogy ez a metnet pont most nem megy, ez a sors csapása. Így vak az ember! :) Szél kezd beindulni, T alig 10 fok, be is fűtök, nincs túl meleg ittbent sem, 20 fok.
Storman koma megtárgyalta a metnet zivatar lesen fórumba, hogy a szupercella mikro is van, de ez nem olyan, vagyis lehet benne, mert a radar mutattot az egy aktív rész ami több óráig fenntáll ás nagy szelet(megvan határozva mennyi és hogy mennyi a min csapadékintenzitás benne) meg ilyenek, DE a legfőbb jellemzője, hogy kapmós alakú a radarképen és kétfelé megy, pl egy 30km-es góc és kampósan néz ki a radarképen az egyik fele pl északlnyugatnak a másik fele keleletnek megy. Csomó anyaga van Stormannak erről, nekem sajnos nincs egy ilyen radarképem sem, de majd kérek tőle! Na ha olyat látsz a radaron akkor SC azaz Szupercella! Ma nem igazán volt, de majd visszanézve kiderül.
Friss jelentés Püspökladány, Debrecen térségéből: iszonyatos vihar, jég a földeken, tűzoltók süvítenek, 11 fokot esett a hőm. a 22 fokról, 100 m sem volt a látástáv, úszott a belső terület. Most mindez Debrecenben. Halad tovább Nyíregyháza felé.
Úgy megy ahogy számították. Kettő hullám van, az egyik már Tozatut is már lehet elhagyta az itt 1.5mm-t adott , a második meg most éri el Bp-t nemsokára és az is halad kelet felé. Dél Mo kimarad.
Én kocsival átjöttem a szörnyetegen, Várpalotán értem bele, Veszprémben a vége most. Ez valami iszonyatos felhőszakadás, szupercella v. mi a franc lehet, jég nem volt benne, úgy villámlott, hogy iszonyat, a kocsiban is lehetett hallani a dörgést. Így csak rövid ideig tartott, mert azért 70-80-al átszáguldottam rajta. Mi vár Budapestre és a keleti részekre, készüljetek!!!
És még mi jön..... a szörnyeteg most éri el az országot, Nagykanizsán hamarosan hatalmas vihar lesz, és jön befele az országba, és nagy terülten lesz jelentős csapadék, néhol felhőszakadsá és jégeső, mindez viharos széllel a hevesebb gócokban, remélem engem a gyengébb fele érint. De amit a radar mutat Nagykanizsától ddny-ra az nem semmi és a villámtérkép is kiakadt és lassan közeleg már.. éjszakára már a Tiszántúlon is lesz. Robbanásig feszült a légkör.