Keresés

Részletes keresés

beny Creative Commons License 2000.12.30 0 0 29
Szia Enciána!

Egyet nem értek abban, amit írtál mégpedig azt, hogy ki mondta neked azt, hogy ez egy szénhidrátmentes diéta? Nem a szénhidrát van kiiktatva az életünkből, hanem a fehér lisztes és élesztős dolgok! Például a durumtésztát kifejezetten ajánlják! Abonettet és Hamletet is lehet enni és a teljesörlésű liszt is megengedett.
Milyen volt a kolonterápia? Hányszor voltál?
Megyek megnézem az emailemet!

Puszi:
Beny

Előzmény: enciána (28)
enciána Creative Commons License 2000.12.30 0 0 28
Sziasztok!

beny: írtam Neked mélt!

Kár, hogy csak most fedeztem fel ezt a topicot.
Én is ebben a betegségben szenvedek. Rengeteg orvosnál jártam és az a tapasztalatom, hogy nemigen értenek hozzá. Sok mindenre rájöttem és sok mindent megtudtam, de azért még sok kérdésem van.
Jártam természetgyógyásznál, voltam kolonhidroterápián is. A természetgyógyász szerint nekem egy évig kell a diétát csinálni. Azért én ezt túlzásnak tartom.
Egy hónapja csinálom a diétát. Nekem nem könnyű. Az ünnepek alatt én sem csábultam el, bár kicsit többet ettem, mint egyébként szoktam.
Azzal nem értek egyet, hogy ez egy szénhidrátmentes diéta. Hiszen a teljeskiőrlésű lisztek és tészták is tartalmaznak szénhidrátot, úgy mint a fehérlisztesek. Rizst is lehet enni a könyv és a természetgyógyász szerint. Egy német honlapon egész más dolgok vannak megengedve és tiltva. Ő szerintük lehet ecetet, tejfölt, mustárt, homogénezett tejet fogyasztani. De pl rizst, almát nem. Hát én nem eszem ecetet és sajnos savanyúságot sem. Nagyon hiányzik pedig! Szerintetek mi a helyzet a rizzsel?

A Candcellt én is szedem, de csak 2X8 cseppet naponta.
Lehet hogy ez kevés?

Én voltam vérvizsgálaton, de nem a Váci úton.
Két tesztet csinálnak, az egyik kimutatta nálam a Candida albicans-t.
A vérvételt helyben oldották meg, semmilyen beutaló nem kellett. Egy hét múlva érkezett meg az eredmény Bécsből. Éhgyomorra kell menni, nem kell időpontot sem kérni.
Cím: Interlab Bp. 1143 Hungária krt. 70. Tel: 220-5889

Mindenkinek boldog és sikeres, Candida mentes új évet kívánok! :-)

enciána

Előzmény: beny (27)
beny Creative Commons License 2000.12.30 0 0 27
Kedves Pepi!

Örömmel olvastam a soraidat és köszönöm a bátorítást.
Természetesen azóta is csinálom a kúrát (még a karácsonyi nagy evészet közben sem csábultam el semmiféle édességre) és eddig nagyon sok pozítiv változást észleltem magamon.
Igazából el ment a kedvem hadakozni olyanokkal, akik nem szenvednek ettől a bajtól, de engem nem tántorított el senki attól a szándékomtól, hogy egészséges legyek és jól érezem magam.
Most már 2 és fél hónapja csinálom a diétát, hozzá lehet szokni, nem olyan vészes.
Arról a könyvről már én is hallottam, és sokan mondták, hogy nagyon hasznos és jó kis olvasmány.
Te is ettől szenvedsz?
Írjál a Candidák írtásáról, engem nagyon érdekel!

Üdv.:
Beny

Előzmény: Pepi (26)
Pepi Creative Commons License 2000.12.29 0 0 26
Sziasztok!

Régóta nézem már ezt a topicot, igazából nem akar haladni, és az oka, hogy olyan emberek vannak itt, és olyan írnak ide nagyrészt, akik nem is ismerik közelebbről ezt az egész történetet, nem is tudják mivel állnak pontosan szemben. Bevallom kicsit - nagyon - bosszant a dolog, hogy olyanok akarják megmondani mit csináljon egy candidiasisban szenvedő, akinek halvány lila gőze sincs arról, mit csinál, hogy működik, miket változtat meg egy emberben ez a gomba. Úgyhogy mielőtt bárki is okoskodni kezdene, nézzen utána, esetleg próbálja magában felkelteni ezt a gonosz élőlény sokszorosát, hogy átélje a dolgokat, a rossz élményeket, és utána magyarázzon.

Most, hogy így kidühöngtem magam - akinek persze nem inge, nem veszi magára, semmi személyeskedés nem volt az egészben - rátérek a lényegre.

Párom vásárolt nekem egy nagyon jó könyvet, ami ritka, és elég kevés helyen lehet kapni, mivel utánnyomás már nincs belőle. Ez pedig:
Dr. Harold H. Markus, Hans Finck: Betegnek érzem magam, és nem tudom miért.

Igaz még nagyon az elején tartok, de érdemes elolvasnia - megszereznie annak, akinek igenis szüksége van rá, és segíteni akar önmagán. Mégha abban az esetben sincs, hogy el tudna menni egy orvoshoz aki közelebbről segít neki, kontrollálja, ennyit szánjon saját maga érdekében.

Amennyiben igény van rá, nagyon szívesen tájékoztatom az érdeklődőket a bennem lévő candidák irtásával kapcsolatos eseményekről, és persze várom a segítségét azoknak az embereknek, akik leküzdötték, vagy épp most küzködnek vele.

Beny: Nagyon bízom benne, hogy azóta nem adtad fel, és csinálod a kúrát. Hidd el megéri!

További szép napot!

Pepi

kóka Creative Commons License 2000.12.28 0 0 25
Kedves Tudatlan Okoskodók!

Ha valakinek gombás fertőzése van, azt nagyon jól lehet érzékelni fizikai jelekből. Ugyanis ha valakinek bőrelváltozása van, vagy a nemi szerve fáj vagy viszket, nem igen szokták pszichés okokra visszavezetni. Az más kédés, hogy pszichés mellékhatásai is lehetnek.
Orvosok: én már egy másik topicban kifakadtam a nőgyógyászokra, az az igazság, hogy a gombákkal ők sem tudnak mit kezdeni. A magán orvosom szó szerint azt mondta, amit már beny leírt, ezért nem akarom megint teljesen megismételni. A gyógyszerek csak a tüneteket szüntetik meg, a felszínen tudják a gombákat kiírtani, de a mélyebb rétegekből bármikor előjöhetnek, kiújulhatnak a tünetek. Amúgy ő is a diétát ajánlotta, (szénhidrátmentes étkezés), de a pontos részleteit már nem tudta nekem elmondani.

Big Blaster Creative Commons License 2000.11.28 0 0 24
Köszi az infót. Egy kicsit pontosabb cím (házszámmal), esetleg az intézmény neve nem ártana. Boccs, hogy szőrözök, de az a probléma, hogy vidéken lakunk, így nem igazán vagyok ismerős a fővárosban. Itt helyben (Miskolc) beszélt a párom egy belgyógyásszal, aki már több embert küldött az itteni laborba Candida vizsgálatra, de mindig negatív volt az eredmény, pedig a doki nagyon biztos volt a diagnózisban. Szóval ezért keresünk egy olyan helyet, ahol tutira ki tudják mutatni a gombát.
Előzmény: beny (21)
H_G Creative Commons License 2000.11.28 0 0 23
"Intőnek találom Csokis első hozzászólását ("X eve kezelik szerencsetlent minden frasszal, most eppen ez az orvosok aktualis tippje.")

Miért? Ez 1bevág azzal, amit Beny mond: nyilván a Lyme-kór ellen használt rengeteg antibiotikum irtotta ki a hasznos baktériumokat is, azért borult föl az egyensúly és szaporodtak el a gombák. A 2 diagnózis nem zárja ki 1mást!

Előzmény: én55 (20)
Brahman Creative Commons License 2000.11.28 0 0 22
Szerinted ez pszichoszomatikus dolog vagy teljesen szervi?
Előzmény: beny (-)
beny Creative Commons License 2000.11.28 0 0 21
Megkérdeztem! Körzeti orvosodat megkéred, hogy készítsen beutalót vérvételre, mert kiváncsi vagy, hogy van Candidád. Megkapod a beutalót, leveszik a vért és elküldik a Váci útra, 1 hét múlva pedig kész lesz a leleted.
Előzmény: beny (19)
én55 Creative Commons License 2000.11.28 0 0 20
Én nem tudok ilyen helyet, de az biztos, hogy a természetgyógyászoknak jövedelmező dolog pszichés alapú tünetekre ráfogni ezt a gombát, mint az egész mögött húzódó okot, mivel hosszú-távú kezelést igényel. Legjobb egy "valódi" orvoshoz/rendelőbe elmenni, ahol ilyen érdekek nem játszanak szerepet és ahol megtalálják a panaszok valódi forrását.

Intőnek találom Csokis első hozzászólását ("X eve kezelik szerencsetlent minden frasszal, most eppen ez az orvosok aktualis tippje.")

Előzmény: Big Blaster (18)
beny Creative Commons License 2000.11.28 0 0 19
SZia!

Olvasd el a 15. hozzászólásomat, én pedig mindjárt megkérdezem Neked, hogy pontosan hova kell vinned a vérmintát!

Üdv.:
Beny

Big Blaster Creative Commons License 2000.11.28 0 0 18
Szevasztok!

Azért bátorkodom hozzászólni a topikhoz, mert közvetve én is érintett vagyok a témában. A párom ugyanis már egy ideje csinálja (több-kevesebb kitartással) az említett diétát. Ő annak idején, - mivel a korábban felsorolt panaszok nagy részét tapasztalta magán - egy ismert budapesti természetgyógyász központba ment el, ahol valami számítógépes diagnosztizáló kütyüvel derítették ki, hogy valóban Candida fertőzése van. Ott javasolták neki a diétát és persze megvetettek vele egy halom egyéb "gyógyszert" is. Nem akarom lebecsülni az alternatív gyógymódokat, de egy kicsit szkeptikus vagyok az említett diagnosztizáló módszerrel szemben.
Abban kérném segítségeteket, hogy ha valaki ismer olyan helyet, ahol laboratóriumi módszerekkel ki tudják mutatni, hogy valóban Candida fertőzése van az illetőnek, legyen szíves írja meg a címét.

rags Creative Commons License 2000.11.27 0 0 17
OK! Várom.
Előzmény: beny (16)
beny Creative Commons License 2000.11.27 0 0 16
Szia rags!

Gyógynövényboltokban nem lehet kapni, holnap írok Neked magánba!

Üdv::
Beny

Előzmény: rags (14)
beny Creative Commons License 2000.11.27 0 0 15
Nem csak a VEGA teszt mutatja ki (képzeld el, hogy én nem voltam VEGA teszten és mégis tudom, hogy ettől szenvedek!). ÉS most itt szó sem volt arról, hogy ki mire allergiás, az egy másik történet és másik topic.Biztos TE SEM GONDOLOD KOMOLYAN, hogy egy gomba fertőzés ugyanarról szól, mint egy allergia.
De külön meglehet kérni a körzeti orvost, hogy készítsen Neked egy beutalót vérvételre, de előtte mindenféleképpen jelezned kell, hogy abból a célból szeretnéd a kivizsgálást, hogy megnézzék, hogy van e Candida a szervezetedben. Szóval leveszik a vért és el kell vinned a valahova a Vác iútra, mert ott van egy olyan labor, ahol kitudják mutatni ezt a gombát. (ugyanis- biztos most is el fogsz képedni és nem fogod elhinni- nem mindig tudják kimutatni, nem minden vérminta alkalmas erre, ezért kell előre szólni).

rags Creative Commons License 2000.11.27 0 0 14
És van valami biztos tipped ahol lehet kapni, vagy csak induljak bele a városba és érdeklődjek a gyógynövény boltokban?
Előzmény: beny (11)
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.26 0 0 13
TE komolyan elhiszed a VEGA teszt alapján, hogy mire vagy allergiás, meg milyen gomba van a szervezetedben?
Nagyon érdekelnek az alternatív gyógymódok, de ez a VEGA teszt egy akkor amarhaság, amekkorát még nem láttam. Azt nem mutatja ki, amire bizonyíthatóan allergiás valaki, de ehelyett egy csomó ökörséget igen. Számomra nem hihető pl. hogy valaki allergiás a narancsra, de a mandarinra, grépfrútra, citromra nem. Vagy ugyanez mondjuk a bogyós gyümölcsökkel.

Ez nekem meglehetősen komolytalan .

beny Creative Commons License 2000.11.26 0 0 12
SZia!

El kell, hogy keserítselek, mert ezek a kapszulák csak a tűneteket szüntetik meg időlegesen, de a fő ok (a gomba) ugyanúgy jelen van a szervezetedben, és bármikor újra elő jöhetnek a gondok.
Mint már írtam, az antibiotikumokkal csak a gomba terjedését biztosítod a szervezetedben, és szerintem ez a kék kapszula is annak számít, igaz? De lehet, hogy tévedek....
Én ebből a lórugás erősségű kék kapszulából 3 darabot is bevettem és nem segítetett.
Ez a gomba nem egy nap alatt támadja meg a szervezetet, hanem hosszú hónapok alatt terjed el, a kiírtása sem fog 1 napodba vagy 1 kapszulába kerülni. Ezért tartanak ezek a diéták 3-6 hónapig is, és utána is oda kell figyelni az étkezésre, az antibiotikum szedésre.

Üdv.:
Beny

Előzmény: big city guerilla (9)
beny Creative Commons License 2000.11.26 0 0 11
Szia rags!
Ez az ÖKONET terméke, csak gyógynövényekből áll, a neve CandCell 6. Kifejeztten a Candida gomba irtására van, kapszulába csepegtetve kell beszedni, fokozatosan növelve az adagokat, a csúcs a 3*16 csepp. Mit szeretnél még tudni?

Üdv.:
Beny

Előzmény: rags (10)
rags Creative Commons License 2000.11.26 0 0 10
Az igazat megvallva én a diéta mellett egy természetes (gyógynövény eredetű) anyagokból készült, kifejezetten Candida-gomba ölő szert is szedek.

Ezt a szert ki tudnád fejteni bővebben? A többi tipped remek.

Előzmény: beny (5)
big city guerilla Creative Commons License 2000.11.26 0 0 9
hehe
elkísértem az édest a nogyógyászhoz, ülök a váróban, amikor eccer csak engem is szólítanak : )
Nem semmi érzés volt, végre én is eljuthattam oda, ahol amúgy semmi keresnivalóm.

Aztán a dokibácsi (nagyon jó fej, megbocsátom neki, hogy benéz a bébi bugyijába:)) a fent nevezett vidám gombafaj elszaporodására hívta fel a figyelmünket, amelynek számunkra legszörnyubb következménye, a szexuálius élet teljes mellozése a kúra alatt.
De azt hiszem nem bírtuk ki elég ideig : )

Oszintén szólva, engem meglepnek ezek a hónapos diéták.. Abban bízok, hogy egy kis kék kapszula és a kenocsök megteszik hatásukat.

Waratah Creative Commons License 2000.11.26 0 0 8
Ez durva, beny. Egyedül a gyümölcsök és a tökmag az amire ráindultam igazán az ehetők közül.
Előzmény: beny (6)
beny Creative Commons License 2000.11.25 0 0 7
Remélem meggyógyul én bízok abban, hogy ez a diéta segíteni fog neki is.
Előzmény: Csokis (4)
beny Creative Commons License 2000.11.25 0 0 6
Íme a diéta:

A kezelés nem lesz tartós, ha nem tartunk több hónapos (3-6 hónap) szigorú diétát.

Tilos fogyasztani:
ˇ Minden élesztő tartalmú élelmiszer (kenyér, péksütemények, kelt tészták, édes és sós sütemények)
ˇ Cukor, méz illetve minden cukorral, mézzel készült étel, ital (ketchup, mustár, completta, salátaöntetek, lekvárok, torták, cukros gyümölcsjoghurtok), aszalt és kandírozott gyümölcsök, magas cukortartalmú gyümölcsök (szilva, szőlő, datolya, füge, banán, dinnye) illetve gyümölcskészítmények (gyümölcslevek, üdítőitalok)
ˇ Gomba
ˇ Tej és gombakultúrával készült tejtermékek (kefir, camamber sajt, gauda sajt)
ˇ Erjesztett élelmiszerek (ecet, bor, pezsgő, sör, savanyú káposzta)

Fogyaszthatók:
ˇ Friss zöldségek (párolva, salátának, főzeléknek, levesnek elkészítve)
ˇ Zab, rozs, hajdina, barnarizs, natúr müzli, natúr gabonapehely-korpa
ˇ Gabonakészítmények (élesztő nélküli vagy kovásszal készült félbarna vagy barna kenyér, Hamlet, Abonett, Buláta, teljeskiörlésű lisztből készült tészták, durum tészta)
ˇ Friss, alacsony szénhidráttartalmú gyümölcsök (alma, málna, ribizli, egres, szeder, szilva, narancs, pár szem meggy)
ˇ Tojás
ˇ Diófélék, olajos magvak: csonthéjas mogyoró, lenmag, mandula, szezámmag, napraforgómag, tökmag, dió
ˇ Zsiradék: olaj, ghi
ˇ Húsfélék: lehetőleg friss, fehér húsokat válasszunk (hal, csirke, pulyka)
ˇ Tej- tejtermékek: joghurt plussz, 0%-os Danone gyümölcsjoghurtok, sovány túró, Feta sajt, mozarella sajt.

beny Creative Commons License 2000.11.25 0 0 5
A Candida gomba kiírtására egy speciális diéta van, amit mindjárt ide másolok.
Van egy hely a városban, ahol végeznek erre specializálódva vizsgálatokat, amiben meg tudják mérni, hogy a szervezetedben mennyi a gomba. Ezt hívják VEGA-tesztnek. Ott is ezt a diétát javasolják és a természetgyógyász is ezt javasolja.
Igazából ezek a gombák abból táplálkoznak és szaporodnak, amit Te megeszel. Ha nem kapják meg azokat az ételeket, amitől szaporodhatnának, akkor elpusztulnak.
Az igazat megvallva én a diéta mellett egy természetes (gyógynövény eredetű) anyagokból készült, kifejezetten Candida-gomba ölő szert is szedek.

Előzmény: Waratah (3)
Csokis Creative Commons License 2000.11.25 0 0 4
Meg sehogy szegeny. Csak nem birta vegigcsinalni velunk a haromnapos gyalogturat, meg nem johetett Tallyara borozni. (Meg a pincebe sem johet le, mert a peneszgombak, ugye.) Elotte addig kezeltek Lyme-kor ellen antibiotikummal, hogy majdnem tropara ment a maja. Utana kozoltek, hogy meggyogyult, majd amikor visszaesett, ujra kezeltek. Akkor megint jobban lett, de csak ideiglenesen. Erre azt mondtak, hogy a nem baci, hat gomba. Szoval egyszeru kiserleti nyulnak erzi magat csorikam. :-(
Előzmény: beny (2)
Waratah Creative Commons License 2000.11.25 0 0 3
A diétát természetgyógyász ajánlotta vagy az állami egészségügy?
Előzmény: beny (2)
beny Creative Commons License 2000.11.25 0 0 2
Szia!

AZért divatdolognak nem tartanám, mert bár nem minden tünet jeletkezik, egyénenként változó, de én például már 1 éve szenvedek tőle. Amitől szenvedsz és panaszaid vannak, az minden csak nem divat.
Én 5 és fél hete csinálom a diétát, és az az igazság, hogy bizonyos tűnetek teljesen elmúltak, egyes tűnetek pedig javultak, de még nem tökéletesek. De gyértelműen jobban érzem magam!
Nagyon sok betegség visszavezethető erre a gombára.
És az ismerősöd hogy bírja?

Előzmény: Csokis (1)
Csokis Creative Commons License 2000.11.25 0 0 1
Kicsit divatdolognak tartom, bar ismerek olyat, aki epp ilyen kuran an. X eve kezelik szerencsetlent minden frasszal, most eppen ez az orvosok aktualis tippje. :-( Nem ehet cukrot, alkoholt, konnyen bomlo szenhidratot (tesztafelek, sima lisztbol keszult dolgok), elesztot (kenyer), gombat tartalmazo dolgokat (sajt, kefir, stb.), gyumolcsot. Marad a macesz, meg a hus. Es ezt negy honapon at. Eleg spartai egy elet. :-(
Csokis Creative Commons License 2000.11.25 0 0 0
Mikroszkop alatt ilyen kis kerek 0-knak latszanak?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!