Félő, hogy Orbán megválasztja a leendő ellenfelét -"Százezer tudatos fideszes résztvevő az ellenzéki előválasztáson elég lehet ahhoz, hogy megváltoztassa akár kétmillió valódi ellenzéki szavazó akaratát!"
az mszp rengeteg ilyen ballasztot hurcol magával, akik összebútoroztak a háttérben a fidesszel, mert az megérte nekik üzletileg, és nem bírják vagy nem merik őket kivágni a pártból.
Az MSZP teljes mellszélességgel áll mellette (és ezért Karácsony is, ami azért nem igazán OK).
Tény, hogy így az MSZP el fog veszíteni egy helyet, ami korábban az övék volt, és ez számukra elég kínos. Hadházynak egyébként sokkal nagyobb esélye van.
Hogy Tóth Csabáék miket müvelnek Hadházy ellen, azt meg inkább nem is kommentálom.
Méghogy csak látszat az előválasztás? Zugló pont jó bizonyíték az ellenkezőjére.
Mondod te. Mindenesetre nem egy jelölt van sehol, tehát ez egy demokratikus módszer, mivel választani lehet.
Majd, a kormányváltás után - lehet, hogy még törvénybe is foglalva - lehet a következő választást akár kétfordulósra is előkészíteni, az lenne a valóban demokratikus.
Nem a vezér jelöli ki? Hanem ki? A hátsószobás megbeszélések eredménye nekünk, választóknak azonos a főnöki kijelöléssel. Hogy jön ide a szlogen, hogy találjuk meg a legkedveltebbet, és majd azt indítjuk. Hát nem. Azt kapjuk, akiket ránk akartok sózni. Tetszik, vagy sem. Nem teszel különbséget az egyszerű, nem politikus választó helyzete és a politikai osztály között. Az utóbbiak megegyeznek valamiben, és azt kérés és kérdés nélkül a nyakunkba öntik.
"Lekoppintottátok a Fidesz ötletét a regisztrációról és a nemzeti konzultációról is. "
Mikor lehetett a Fidesznél személyesen konzultálni? Csak online lehetett, és mint kiderült, simán meghekkelhető módon csinálták meg. Ráadásul azt mondanak róla, amit akarnak.
Elég röhejes, amit írsz, hiszen az előválasztás egy demokratikus ügy. Látom, nem fér a bögyötökbe, hogy az ellenzéknél nem az állítólagos vezér (aki nincs is) jelöli ki, hogy kit indít a párt, ahogy nálatok van. Az aztán a demokratikus, hajaj :) De láthatóan neked az való.
Több helyen írnak a visszalépésekről, itt is foglalkoztunk vele (pontosabban: mormota), nos, több helyen érdeklődtek ezután és mindkét helyen ugyanaz a válasz: mivel az egyik jelölt majdnem biztos befutó, a DK nem pazarol erőforrást arra, hogy saját jelöltet állítson, akit majd jól elpáholnak az előválasztáson. Azokra a körzetekre összpontosítanak, ahol befutó lehet a DK jelöltje.
Van ebben ráció, hiszen tudjuk, hogy az ellenzék erőforrásai igencsak szűkösek.
Ilyen van például Csepelen, ahol Szabó Szabolcs ismételt győzelme várható (már kétszer megverte a NER-t abban a körzetben).
Most tehát egy ellenfele van, az MSZP-s Komjáthi Imre, aki ellen a DK és a Jobbik sem indít jelöltet (ezt úgy fogalmazzák meg, hogy "beállnak" az MSZP jelöltje mögé).
A II. kerületben viszont Tordai Bence és Kálmán Olga fognak küzdeni, ott a Momentumos lépett vissza, nyilvánvalóan ugyanebből az okból. Ott a DK az erőforrásait Kálmán Olga befutására fogja felhasználni. Nagy valószínűséggel - ahogy kívülről látható - a Momentumos jelölt nem rúgna labdába, így nem építik fel a kampányát.
Lekoppintottátok a Fidesz ötletét a regisztrációról és a nemzeti konzultációról is. Szerintem az jön most, hogy felkéritek Orbán Viktort, hogy legyen a ti minelnökjelöltetek. Ti is jól járnátok, az ország meg még jobban. Jakabot pedig közfelkiáltással megválasztanánk az ország udvari bolondjának.
Hogy legyen köze a topik témájához, kívánságodra: úgy hírlik, hogy az előválasztásra regisztrálni kell, pedig a covidos oltási regisztrációra epét hánytatok. Van tehát demokratikus, európéer regisztráció, és van üldözendő.
Jelzem, a vagyonszerzésnek semmi, de semmi köze ahhoz az adóhoz, amit majd jól kivetnek vagyonadóként a leggazdagabbakra. Pl. az 500 millió Ft feletti értékű ingatlan tulajdonosaira.
Semmi.
Csak egyedül mormota mossa üssze és képtelen belátni, hogy ez az adó nem erről szól.
Adóval nem lehet büntetőügyeket orvosolni, ez annyira alapdolog, hogy már unalmas is erről századszor írni. Az adó, az adó és nem más, hozzájárulás a költségvetéshez, az állami költségekhez (ezért is a mi pénzünk az állami bevétel, mi adjuk össze) , a leendő adónak pedig az a célja, hogy a leggazdagabbak adjanak egy kicsit oda a szegényebbek javára, tehát szociális, oktatási, egészségügyi célokra.
Hogy ha valaki költségvetési csalást követett el - hajaj, most is van fideszes bírósági ügy ebből, és nem az első, Mengyi Roland már ül is, de folyik a büntetőügy Boldog István ellen is, és lassan a Farkas Flórián-ügy is terítékre kerül, hogy csak példákat mondjak -, azt a büntetőeljárásjogi szabályok szerint kell elbírálni és nem adóval büntetni.
Intelligens embereknél, akik egy bizonyos feladatot vállaltak és azt szorgalmasan végzik is, ez nemhogy nem probléma, hanem erény.
Ahogy írtam, már vannak ilyen példák a gyakorlatban is. Valaki enged, de az is csak akkor enged, amikor nem sikerül megegyezésre jutni, mert az az elsődleges.
Ez nekik furcsa. Készséggel elhiszem Fürjes Balázsnak, aki nemrég adott arról interjút, hogy micsoda hatalmas viták vannak a Fideszben, de az tény, hogy Orbán szava a döntő és nélküle akármennyit is vitáznak (mármint ha tényleg vitáznak), nem történik a világon semmi.
Van azonban már nem is egy ellenpélda fővárosi berkekből - nyilvánosságra is hozták, én is onnan tudom -, hogy a DK-nak, amitől itt egyesek ide-oda rettegnek, eltérő javaslata volt, mint a többieknek az ellenzéken belül, sőt, meg is akarták "zsarolni" a többieket valamivel, aztán mégse jött össze, a DK-nak kellett engednie, hogy átmenjen a javaslat. És átment.
Bizony, így működnek. Pedig, ha jól tudom, a fővárosban a legtöbb szavazattal a DK-frakció bír.
De amikor egységesen kell fellépni, mert fontos, akkor tudnak kompromisszumot is kötni. És ez így helyes.
Én - már százszor leírtam, bocs, ha unalmas - kifejezetten jónak tartom, ha sok szempontot kell egyeztetni, különböző nézőpontokat, éppen így lehet elkerülni, egy olyan autokratikus, egyszemélyi vezetés legyen, mint most van.
Elmegy korrepetálásra? – tette fel a kérdést a DK-t támogató Europálya nevű Facebook-oldal, amely nem először támadja Dobrev Klára előválasztási riválisát.
"Az volna logikus, ha az ellenzéki lista nyerő helyeit is az előválasztáson nyertesek arányában osztanák szét."
Ez nagy valószínűséggel így is lesz, Dobrev is arról beszélt a belinkelt interjúban, hogy a listát csak az előválasztás után állítják össze.
"Az előválasztás választókerületi eredménye erősen befolyásolja a parlamenti erőviszonyokat, addig a miniszterelnök jelölt, csak egy kampány arcot ad az ellenzéknek. "
Csak azt felejted el, hogy egységes az ellenzék. Ott nem pártok vívnak egymással a győzelemért, végül is a választópolgárnak, az olyannak, mint én, majdhogynem mindegy, melyikük kerül olyan pozicióba, hogy megvívhasson a Fidesz jelöltjével. A fontos az, hogy legyen esélye nyerni.
Az se annyira fontos nekem, hogy a leendő partlamentben melyik pártnak mekkora frakciója lesz, megmondom őszintén.
A fontos, hogy egyformán szavazzanak (és hogy ezt milyen és mekkora egyeztetések előzik meg, az megint nem az én dolgom).