Hááát, elég vegyesek a tapasztalatok. Nelem JTD-m van így csak OFF gépekkel van tapasztalatom. A feleségem Deawoo Lanos 1.3-al használ 50-50% keveréket. Azzal probléma nélkkül megy és hidegben is jól indul (a check lámpa hol ég hol nem ég). A fiamnak is Lanosa van 1.5-ös, hát az nagyon nem szerette a feles keveréket. A nejemnél próbáltuk az e85power átalakítót, sajnos sikertelenül. Senki nem tudta megmondani miért ,de nem működött (két készüléket is próbáltak). Amíg rajta volt először beindult rendben, utána viszont csőd, 0 befecskendezési időt adott ki, nem indult. :) Volt fosás, hogy hazavágta az ECU-t, de szerencsére kiszerelés óta rendben megy. Fele fele arányban szerintem veszély nélkül kipróbálható. Úgy csináld, hogy mikor csak kevés benzin van a tankban tankolj rá e85-ből annyit, hogy cca. feles legyen. Ha valami nem tetszik ,csak telenyomod B95-el és minden rendben lesz. Az e85-el két topic is foglalkozik. A Lancia-Kappa (de lehet, hogy a Lancia?) topicban meg valaki most írt a napokban keserves tapasztalatairól átalakító beszerelés kapcsán.
Nekem is ugyanez a szindróma. Minden szezonváltáskor megpiszkálom vagy odakoppintok neki valamivel, aztán átvált vagy hűtésre vagy fűtésre .Én már egyszer szétszedtem a motort is, de csak annyit láttam, hogy mikor a pályája végére ér, elkezd akadozva rángatni, aztán megáll. Vissza már nem nagyon van kedve elindulni segitség nélkül.
Most inkább ez a kuplung dolog izgat. Egy jó tanács mindenkinek:
mélyebb pocsolyán (rendszámtábláig érő) át ne menjetek a gépekkel, mert a következő indulások alkalmával rángatva fog indulni a gép a vizes lamella miatt, igy meglazulhatnak rajta a szegecsek, mint nekem. Bexoptam rendesen, fene se gondolta, hogy ez lesz belőle. A legolcsóbb szett amit találtam (már ami normálisabb minőség) 225.- EUR. + meló. Ebben a nyomorban...
"Paljoc!Belezéssel hogy állsz?Előtte gurits le valami erőset! :-)"
Na megoldódott a bal oldalon nem működő klíma project! :-)
A dolog úgy zajlott, hogy elvittem a szerelőhöz, hogy vizsgáztassa le. Aztán rátelefonáltam, hogy nézze már meg a klímát, mert egyik oldalon megfőz. Mondtam neki, hogy állítólag a kesztyűtartó felől közelíthetőek meg a terelő egységek.
Azt mondta nem ér rá ezzel foglalkozni, de azért ránéz. Aztán mégis megcsinálta és nem is kért érte semmit. Állítólag a vezető oldal felől kellett csak lebontani valamit és megpiszkálni, mert akadt. Ritkán kapcsolgatom /meg keveset is megyek az autóval, pláne télen/, ezért "állhatott" be.
Úgy néz ki, ezt ennyivel megúsztam, holnap teszt Révfülöpig! :-)
Egy kis segítséget szeretnék megint. Az autóban Bose AMP 3510 erősítő van gyárilag. Van e valakinek a leírása a bekötésről, vezetékek kiosztásáról? Köszi előre is.
Na elég régen jártam már itt. Látom azért megvagytok még. Nekem a CD tár valahogy nem visz minden írott lemezt. A régebbiekkel nincs semmi baja, csak az újabban írottakat nem szereti. Hasonló tapasztalat? Az írás során mindent ugyanúgy csinálok, mint azelőtt. Már Transzmitteren gondolkodom...
Más.
Következő gondom akadt. Kb. 3-4 alkalommal, mikor szörfözni mentünk a haverokkal, átvergődtem a Lancsesszal kb rendszámtábláig érő vízen, mert hát a jelenlegi szituációban ez volt az egykori út. Nem is volt a kocsival semmi gond, becsületére legyen mondva.
Mostanában viszont valami nagyon megszólalt benne. Hallgatom jobbról-balról, de igy első hallásra a kuplung felől jön a hang. Csak tippelek, de szerintem megúsztattam a kuplung csapágyat és az kezdett jelezni. Valaki cserélt már kuplung szettet? Úgy vagyok vele, ha már szét kell belezni, akkor cserélem az egészet, ne kelljen majd később újra szétbontani. Ha igen kb mibe fog ez nekem fájni? Gondolom drága szörfözés volt ez...
Olvastam thembalu, hogy neked LOUDLINK-ed van. Szabad tudni hol és mennyiért lehet beszerezni. Elég komoly zene volt az előző Lanciában, de a mostanival komoly gondban vagyok. Minden ötlet és megoldást szívesen várok mindenkitől.
Hááát, ez durva. Gondolom nyomós ok kellett, hogy nemhogy próba, de alapos megnézés nélkül megvedd. Azt egyébként már én is hallottam, hogy a "bankos" autóknál gyakran előfordul, hogy akitől lefoglalják az előtte tönkreteszi, ahogy tudja.... :(
Keményen beszívtam,mert banki visszavett autó volt és ma sikerült kinyitni az autót,hát majdnem elsírtam magam,mert nincsenek benne a porlasztócsúcsok plusz a hengerfej is hiányzik és még az ékszíj is le van szakadva!most lent van Mohácson Bors Szabinál ő éleszti újra,remélem sikeres lesz!
a loudlinkel meglehet nézni a filmet is?szolgál lejátszóként?ezt jó lenne tudni,mert akkor beújítok egy ilyent nem navis és telefonos fejegységem van a librában!köszi az infókat
Seleniát ajánlotta ismerősöm is 3000ft literje,de nem tudom mennyi kell bele állítólag 6liter!van benne cd tár,de láttam itt egy srác árul hozzá loudlinket nem tudjátok mennyi lehet az ára?köszi az infókat!
A cd tár nem mindegyikben van benne. Beépítő keret nincs mert a kijelzőn van minden fontos adat. Olajat én a selénia turbo diesel-t ajánlom nekem bevált.
Sziasztok! tegnap vásároltam egy lancia lybra sw-t 2.4jtd!tud valaki tapasztalatokat mondani róla nekem?igazából egy honda civicből ülök át a lanciába,de már elegem volt a benzin zabálásból!egyre nem jöttem rá,hogy a magnó kazettás,de elvileg kell lennie hátul cd-tárnak?a másik meg én kidobtam volna belőle a gyári magnót,de nincs hozzá beépítő keret na akkor leizzadtam kicsit :)
A generátoron lévő ékszíjtárcsa szabadonfutós. És állítólag, ez szokott tönkre menni. Ami persze nekem, most tönkre is ment. Csak azt hallottam, hogy nem bír ki túl sokat. És találkoztatok-e már ilyen problémával, vagy egyedi esetről van szó, és meg akartak vele ijeszteni?
Érdeklődék, kinek volt már gondja a generátoron lévő ékszíjtárcsával. Nekem most ment tönkre, és azt hallottam, hogy ez 60-80 e km-ként ,leesik, tönkremegy,stb.. Mi lehet belőle igaz??
Na, visszatettem a navi cd-t így most pontos az óra. Amúgy teljesen feleslegesnek tartottam ,hogy állandóan benne pörögjön egy 2002-es olasz térkép, mivelhogy Magyarország az nincs. :( Ilyesmi persze előfordul más háznál is. A főnöknőm Nissan Muranojához sincs Mo. térkép, pedíg az nem kevéssel került többe...
Sziasztok Lancia Márkatalálkozót rendez a Lancia Kappa tulajok index-fórumos közössége. Volt már több ízben Lybra az összejöveteleinken és most is szívesen látunk bármely Lybrás márkatársat ;)!
Köszi a választ. Tehát a navi állítja. Így ,ha lehúzom és beállítom, gondolom utána ismét visszaállítja a műholdak alapján, amik ezek szerint nem túl pontosak. Hát ez van :(
Ma feltöltettem a klímát, úgy tűnik szerencsém volt mert működik, csak gáz kellett bele ami remélem benne is marad, és nem az ózonlyukat tágítom vele 10E-ért.