Ki nézte meg,hogy mennyi hűtőközeg van az autódban?Ért hozzá?Mert ha nincsen meg az előírt mennyiség,akkor a kapcsoló(alacsony nyomású)nem érzékeli azt a nyomást,hogy engedje a rendszert elindulni.Ez általában egy trinális kapcsoló= -túl alacsony nyomás -rendben van a nyomás -túl magas a nyomás Hosszúkás csatlakozója van négy pólusú,a kapcsoló kör alakú a légkondi fém csövében helyezkedik el,itt az egyik lábnál +12V-t kell találnod (gyújtásnál,légkondi be,ventilátor be)....elvileg ha kiveszed nem szökik el a gáz szelep van benne.
A nyomáskapcsoló külön van a kompresszortól, vagy benne?
Még ezeket a tippeket kaptam a hibára:
"Esetleg test hiba, vagy kábelszakadás. De lehet nyomáskapcsoló vagy vezérlő is. Volt egy eset ahol a kilométerorán resetelni kellett a service állást és elindult."
hali Na ácsi, pontosítok, hogy ne essünk tulzásokba. :) A próbakör után egy mellékutcába parkoltunk le, ahol kb 400 métert mentünk és az az út rossz állapotú volt, kisebb-nagyobb gördökkel teli és még szembe is jöttek -> le kellett húzodni a jobb kerékkel az aszfaltról, na és az a sáv volt földút, de ugyancsak göröngyös, herepuhás. Ezen a rossz úton éreztem keménynek. Viszont tutira nem 14"-os kerék volt alatta, egy rendőrszázados-ezredesé-akármié volt, és nem a gyári kerék volt a kocsi alatt az tuti. Kanyarodni atomstabilan kanyarodott, közel 50-nel bevettünk egy derékszögű kanyart és meg se csúszott, a gumik se nyikkantak meg. Igy már gondolom érthető hogy mi volt a kifogásom a rossz úton. Sajnos akkor nem azt figyeltem milyen kerék volt alatta, de szerintem az lehet a ludas.
De pénteken elmegyünk és kipróbálunk egyet, egyeztettem időpontot a használtautókereskedőnél :) üdv
Szóval melyik oldalon, mert arra mit írtam nem válaszoltál. Sőt mehetünk nyírségbe is, ott is vannak szakaszok ehol elég gáz ezekkel a kemény futóművekkel közlekedni. :( Ha tényket írunk, ragaszkodjunk a ténykhez. RS van itt is bőven. Minden második skoda rs a parkolóban...már lassan ciki közéjük állnom.
Igen? És biztos heves felé jártál? Melyik oldalon?
Mert én 9 éve járok a jászságba és egyre szarabb az út és már ott tartunk, hogy füzesabonytól jászjákóhalmáig 60as tábla van végig. Heves és jászapáti közt a futóműved kiszakad, ha nem elég gyors a kezed és van hova kerülgetni a gödröket. De dormánd és a heves előtti kápolnáig szintén vannak elég rendes gödrög, utána van egy szakasz ami jó. kb 5 km.
mind1, haveromnak octivan 10 éves, most kapott akocsi koni olajos telókat, katasztrófa. Rendőrségiek sem tűntek hajde puhának. Nekem más a fogalmam a kényelmesről és a feszeről :))))
Én sokat vezettem egy O1-et 2 éves korától 4 éves koráig, első gazdás. A régi Swift után igen kényelmes futóműve volt (macskaköves úton), utána meg az O2 már pattogós.
Még mindig eladó egy Octavia II RS bőr sportkormány, légzsák nélkül, a képen látható állapotban. A kormány beszerelhető az összes Skoda Octavia II-be, Roomsterbe, Fabia II-be. Gyári 3 küllös sportkormány légzsákja jó bele ! Ingyen eljutattom bárhova az országban! Ára: 16 ezer forint (Új ára: 92 ezer Ft)
Namost kis hazánkban utak elvétve akadnak. Ilyenek az autópályák pl. Amúgy szerintem is kkemény a futóműve a octnak. Sportos vezetéshez tökéletes, de ha pl heves felé elmész, max 60at fogsz vele emnni, mert leesel az útról :((((
Robi! A kompresszor csak abban az esetben indul el,ha jelet kap az A/C kapcsolóról,a ventilátor kapcsolóról,a termosztátról,a magas-alacsony nyomáskapcsolóról ami a hűtőközeg nyomást figyeli.Ezek közül nem o.k. valami nálad.(Általában nyomáskapcsoló döglik be először!)
Hát, ki tudja még mit hoz a sors :) Amióta eladtuk a rönót, az apósomék autóját használjuk, de most már szeretnénk sajátot és önerőből vennénk, nem hitelre. Leszűkítettük 3 tipusra a választékot, mondhatni Octavia, Carisma, Rover 600 jön szóba. (A feleségnek tetszik a Stratus, de én próbálom lebeszélni róla mert sokat kell rájuk költeni és olyan autót keresünk ami megbizható.)
Majd kipróbálunk egy octaviát, hogy milyen a kényelme, de tartok tőle hogy amit kipróbáltunk, azon 15-16" peres gumi volt. Rossz földúton jobban rázott mint a VW Póló.
Én viszont most elgyengültem, mert megláttam egy Galantot amit nagyon karbantartottak, szinte minden kopó cucc ki lett rajta cserélve és gyerekkoromtól imádom a formáját úgyhogy nehéz dönteni. :-))
Van egy 2003-as 1.4-es Octaviam. A "nagy melegre" gondoltam bekapcsolom a klímát (manuális) és nem hűtött. Elvittem klímáshoz, aki rámért és gáz van benne elég, viszont a kompresszor nem indul el.
A feszültséget nem kapja meg, pedig a biztosítéka rendben és a kapcsoló is működik.
X. Skoda Orrmotor Fanclub országos évadnyitó találkozó és közgyűlés 2009-04-05
Szeretettel meghívjuk minden kedves Klubtagunkat és az Érdeklődőket a 2009-es országos évadnyitó évadnyitó X. Orrbamotoros Fanclub találkozónkra!
Ha szeretnéd kipróbálni magad az ügyességi/szlalom ill. a 'city rally' versenyen, kitölteni a könnyűnek tűnő skoda-teszünket vagy csak egy jó társasággal kirándulni és természetesen eszmét cserélni a Skodáról, akkor itt a helyed!
Időpont: 2009. április 25., szombat 10:00
Helyszín: Szeged, Cora mögötti parkoló
Nem kell megrémülni! Lementünk, Budapestről 1,5 óra kényelmesen betartva a sebességhatárokat. Nem sokkal van messzebb Győrtől, és a kicsivel hosszabb autókázásért cserébe Dóm tér, Tisza, Kárász utcai cuki, Skodrik és persze Sztéboy által szervezett City rally (készüljetek! :-) ), jó társaság lesz! Napfény megrendelve!:-)
A rendezvény idén is ingyenes!
Program: kidolgozás alatt! Amint kész, jelezzük, addig is türelmeteket kérjük!
Kérjük, segítsétek szervezői munkánkat és jelentkezzetek az info@sof.hu címen vagy S.O.F találkozók fórumon. Köszönjük!
Van egy gyári xenon lámpaszettem octavia II-be, ha valakit érdekel, írjon, a részleteket megbeszéljük. Komplett, trafóval izzóval, projectoros lámpatest - egyben a pár 50eFt. Üdv! Zoli! nagyz45@freemail.hu
Ha elfogadod a velemenyem:-) En töres kar miatt 208000 kilometerrel valtam meg a renyomtol,s valtottam octira. Elöször megijedtem a kemenyebb ülesek erzeten,de hamar kiderült,hogy igazan hosszu utakon(1200-1500)km.Sokkal kenyelmesebb,mint a puha ülles! A renyobol,sokszor ugy szalltam ki,hogy remegtek a labaim,teljesen begörcsölt a combom hatso resze,mivel nem volt kellöen alatamasztva a pura üllöfelület miatt! De szerencsere ilyet az octaviaban nem tapasztaltam. Üdv:Luki!