Jaja, lassan jön a hidegfront, zivatarokat fog okozoni, de hogy hol és hogy milyen erőset az rejtély!:) Így ha előrejelezni nem is, de a met.hu-n a 15 perces radaron már követni tudjuk az eseményeket, így ha erős zivatar közeleg az adott térség/helység felé akkor időben tájékozódhatunk! Ez a lényeg! A current weather!:) Percre kész adatok kellenek. Előrejelzés úgyse fogja megmondani, mert nem is tudja kiszámítani, hogy hol fog berobbanni egy cella azaz zivatar.
Ferrihurri! Milyen lesz a vége ennek az iszonyatos forróságnak? Szerintem ebből iccakára nagy csinnadratta lesz! Mit kap a Balaton-felvidék a jósok szerint?
Minden rosszban van valami jó? Hát a hőség baromi, a nap valósággal éget, perzsel, ez biztos nem normális, régen ez nem ilyen volt! A Bakony fölött képződő cumulusok dél felé úszva eloszlanak, itt esőnek nyoma sincs.
Éppen most értem haza Szentesről, a matek írásbeliről, jó hogy úrjaírtuk, mert jobb lett, mint az előző!!:)) Amikor hazafele indultam 13:38-kor 2perces nagycseppes zápor volt, de csak pár cseppet adott, de nem számítottam rá!:)
Valószínűleg egy értelmes manager elmagyarázta nekik, hgy sokkal erősebb adu a kézben a bezárás ellen, ha fel tudnak mutatni egy olyan netstatisztikát, amin a látogatottság az előző évinek sokszorosa.
Márpedig egy ilyen húzás mindenképpen emeli a látogatottságot!
Olyan helyzetben vannak, hogy Európában lehet találni más oldalakat is, amin Mo. rajta van, tehát nem kötelező őket nézni, magyarul van konkurrencia!
Nem vagyok tájékozott meteorológia lobby ügyekben, de követtem a kommunikációt, amiből számomra az derült ki, hogy nyomás nehezedett a met-re, hogy tegye publikussá az eddig előfizetésért szolgáltatott 15 perces adatokat (manapság egy csomó ilyen publikus a világban). A mögöttes dolgokat nem ismerem, de a lépés érdekes most, amikor meg pár hónapja még állomások bezárásán gondolkodtak. Én örülök neki.
De jó, de azért nem kéne így nyalni. Nekem van egy olyan érzésem, hogy vmi hátsó szándék húzódik meg a metnetnek való pedálozás mögött. Gondolom tudod, hogy ott volt Salgóbányán, és akkor is min. 2 órán át lökte a propagandát. Amúgy ezen kívül még mit köszönhetünk neki? Szal szerintem nem árt az óvatosság. Én is remélem, hogy még sokáig 15 perces lesz.
Azért néha nézzétek a www.met.hu oldalt!!!!!!!!! 15 percenként jön a radar a koradélutáni óráktól!!!! Az eddigi 6 óránkénti helyet!!! Már el is kezdték tükrözni az oldalt, és animálva a mai és egyben az oldal és az OMSZ fennálása óta az első olyan nap mikor 15 percenként adják a radarképeket!! Remélem így is marad egy jódarabig!
Animáció:
mozgó OMSZ radar Java kell hozzá! Meg a műhold is 30percenként frissül, de mondjuk attól tudok jobbat is nézni más oldalakon.
A met.hu ezek szerint jelentősen fog fejlődni, szerintem az adatokat majd ezen a lapon kell keresni. Majd meglátjuk, én is örülnék a 15 perces radarnak..
Újra támadnak a zivatarok, ma éjjeltől holnap délutánig átmegy az országon a hidegfront és ismét lehetnek heves viharok is! Most itt +21fok, szélcsend, vihar előtti csend.
Ez jó hír Ferihurri, márcsak azt kellene kideríteni hogy az országutak mellett felállított meteorológiai műszerek adatai hol találhatóak meg a neten. Mert így friss információkat kaphatnánk az adott területről.
Emlékszel? Azt hiszem 2 éve tettem fel először ezt a kérdést.
Tegnap este jó egy óra alatt 22mm, aztán még ma reggelig 25mm szóval 47mm...a mi vidékünkön! Április 1-óta majd' 200mm csapadék! ( Olyan pincékben is áll a víz, ahol 30 éve nem történt meg ez...)