Sziasztok! Segítséget kérnék. A hétvégén a tél elmúltával alulról is lemostuk a kocsit. Azóta az ABS hibajelző a műszerfalon hol jelez, hol nem. Valószinűleg az ABS jeladónál lehet valami, csak nem tudom, hogy az octavian hol találhatók ezek. Valszeg kontakt hiba lehet. :) Vagy van valakinek ötlete, hogyan lehet kideríteni, melyik lehet sz@r?
Nem tudom, volt-e porondon a kérdés avagy sem, de egy Octavia 1.9 TD-m van (90LE). Remek a vas, sokat használom autópályán, és jó lenne bele egy hatodik fokozat, mert lazán bírná (vagy csak úgy érzem?).
Az OII-nél valóban át kell billenteni egy bitet a komputerben, ha a gyári xenon lámpát teszi be az ember, de az utángyártottak "átverhetik" a rendszert, előtétellenállással hasonló teljesítményt vesznek fel, mint a halogén, így a komputer azt hiszi, még mindig az van benne.
Nekem is volt Fabia és most OII-ben ülök (most nem, de ha autózok akkor igen :-)).
Eddig sem volt különösebb bajom a tompított fénnyel, de amikor kiégett közel 4 év után az egyik fényszóróizzóm, akkor emelt teljesítményű Osram izzót vettem bele.
Annyira jó lett, hogy csak ritkán kell távolsági fényre váltanom és még senki nem villogott rám vakítás miatt.
Én is kényes vagyok az esti látási viszonyokra, de ez nagyon bevált, de éjszakai szerpentinezéshez én is felnyomom az első ködlámmpát, mert az szélesen teríti a fényt, ami a kanyarokban nagyon jó.
Létezik sima H7-es lámpatest, projektoros OII lámpatest sima H7 izzóval és létezik a gyári xenon lámpa is.
A sima fényszóróba ne tegyél utólagos xenon-szettet, mert sok a szórt fénye, nem lesz jó, mindenkit vakítani fogsz.
A projektorosba már lehet tenni, de az alapból is jobb.
A gyári xenon lámpát ajánlom, de a vizsgán nem megy át, csak akkor, ha mindent utólag kiépítesz (még a fényszórómosót is előírják, bár ez a legolcsóbb a szenzorokhoz, magasságállítóhoz... képest).
Tényleg nézd meg a lámpádat és állíttassad be, majd vegyél emelt fényű izzót, csak utána keress bontott xenon lámpát.
Nekem tökéletesen működik a H7 helyére beaplikált Xenon HID szett. Azért mondhatta a szervízes ürge, hogy nem tűri, mert a legtöbb xenon szett esetében a CAN-bus-os autókon a computerben is állítani kell. Nálam nem volt szükséges, de a szaki azt mondta, hogy ez üdítő kivétel volt.
A "gyari xenon" teljes lampatest-cseret jelent. Semmi nem marad a helyen. A sima H7 helyere nem lehet gyari xenon izzot tenni, mert teljesen mas szisztema.
Utangyartott xenon izzot be lehet szerelni, es te jol is fogsz latni, de csunyan vakitod a szembejovoket, ezert nem ajanlom.
>> a Fabia ezerszer jobban világított. > Ez a mondat tett gyanakodova.
a Fabia nagyon jól világított. sosem volt vele problémám, sőt, idegen autó után visszaülve mindig kellemes élmény volt, hogy végre egy autó, amivel látni sötétben.
az O2 nekem valamiért borzalmas. csak gúvadok, és mintha egy lemerülés előtti utolsó lehelletét kilehelő elemlámpa lenne csak a kezemben. közelre a ködlámpa sokat segít, ezért tahó módjára állandóan égetem a ködlámpát, dehát ugye ha az orromnál tovább akarok látni akkor a ködlámpa nem játszik.
falnál megvizsgálva, jó helyre világít. ha magasabbra állítom, vakítja a szembejövőt, ezek után passz...
megjegyzem, hogy amíg O2 esetében a ködlámpa valami csodás dolog, 15 méteren belül ragyogó világosságot varázsol, addig a Fabia-nál a ködlámpa csak optikai tuning volt a lökhárítóban: felkapcsolás után nézni kellett, hogy változott-e valami... :)
most megjátszom az izzócserét, aztán ha azzal sem lesz jobb, kivágom az egész lámpatestet a francba.
xenon esetében bontott gyárira gondoltam, úgy sem olcsó, de ha látnék végre valamit sötétben...
A Fabia lampaja tenyleg rendben van, de az O2-e pont ugyanolyan jo -- vagy egy kicsit jobb. Legalabbis a tapasztalataim szerint.
Ha ekkora visszalepest erzel, valami hiba lehet. Valami jo kis trivialis hiba. Beallitas vagy izzo. Allittasd be a lampat szervizben (vagy az Autoklubnal), es cserelj izzot. A megnovelt fenyereju izzoktol nem szabad csodat varni, de sajat, sokszoros szemelyes tapasztalatbol allitom, hogy igenis van ertelmuk. Plane, ha most valami selejt van benne.
(Horribile dictu azt is el tudom kepzelni, hogy valamilyen ok miatt fejjel lefele eroltettek be a mostani izzodat. Egy kis szelid csaladon beluli eroszakkal megoldhato, es akkor nagyon szar lesz a feny, az biztos.)
Amugy xenonnal sem kell kulon vizsgaztatni az autot, de a gyari szett horror aru. Ami a vizsgan atmegy, az meg plane horror. (Fenyszoromoso, magassagallito motor, magassagallitas vezerles, szenzorok a magassagallitashoz, libaháj, varjúmáj.)
az a helyzet, hogy nem látok rendesen az O2 gyári lámpáival. próbálgattam le-fel állítgatni, igazából sehogy sem jó. a Fabia ezerszer jobban világított. ha átépíteném gyári xenonra, akkor újra kell vizsgáztatni, jól sejtem?
ismer-e valaki olyan lámpa megoldást, ami darab-darab cserével, vizsgáztatás nélkül javít a helyzeten? valami utángyártott, vagy tuning lámpatest, ami nem szanaszéjjel világít? vetítőlencsés, vagy mittudomén? a megnövelt fényerejű izzóknak nem nagyon hiszek.
vagy, törődjek bele, jöjjön a gyári xenon, és iratkozzak fel a mozaik utcában a listára?
Nemreg az autonk betoltotte az egy eves “szuletesnapjat”. Nehany statisztikai adatom van errol az elso evrol.
Skoda Octavia Kombi Tour (azaz 1-es), 1.9 PDTDI, AXR motor Atvetel: 2008 marcius 25 Megtett km szama egy ev alatt: 34100 – ebbol varosban: 36%, orszaguton 64%. Az orszaguti tavolsag tobb mint felen utanfutot is vontatott (nem nagy teherrel, de ponyvas es aerodinamikailag elonytelen). Autopalyan nem nagyon volt. Atlagfogyasztas a fenti korulmenyek kozott: 6.74L/100km Atlagkoltseg: 42ft/km – ezen ertek kiszamitasanal a kovetkezoket vettem figyelembe: uzemanyag, kotelezo biztositas, casco, regisztracios ado, eves ado, automosas, ket darab revizio, egy rend teligumi valamint ezek fel/leszerelese, uleshuzat, ablaktorlo, tetocsomagtarto (olcso), csomagtertalca, meg meg nehany aprosag). Az auto Romaniaban uzemel, az arak az ottani szintek szerint vannak kiszamolva.
O2 bal oldali ajtoban vagy 1 LED ami lezárt kocsinál villog. Ez eddig ok. Néha előfordul, hogy ha távkacsoloval kinyitom a kocsit a piros LED folyamatosan világit. Mit jelent ez?
BX neked tudom van qvadod. Holnaptól a Praktikerben akciósan lehet kapni motoremelőt. Qvadhoz nagyon tuti. Nekem már ma sikerült egyet beszereznem.:-))) Gondoltam szólok ,hátha érdekel téged vagy valakit.:-)))
Klímás nézte meg, 5 bar nyomás volt benne anélkül, hogy ment volna a kompresszor.
Tegnap alánéztem a kocsinak, de a klíma oldalánál csak egy kétpólusú csatlakozót láttam. A általad írt 4 pólusú csatlakozót nem láttam, igaz nem is néztem a hozzászólásod, hogy odafigyelhettem volna rá...
Viszont eszembe jutott még valami.
Van egy hibajelzés a műszerfalon, ami nemrég jött elő, igaz akkor még nem tudtam, hogy nem megy a klíma. Ez összefüggésben lehet a klímagonddal?:
P0441=T. a. - kipárolgásgátló-rendszer nem megfelelő hatásosság
EVAP Emission Contr.Sys.Incorrect Purge Flow
atkár és vámosgyörk között már kész, már csak m3-és vámösgyörk közt van egy rész amin max40 vagy otthagyod a kocsi alját :( Szégyen de ezért fizetünk, hogy használhassuk. Lvente 2x kell futóművet állítatnom. 32van az új kocsiban és már nem egyenes a kormányom. Lassan állítás :((((
Ha már ez a környék:)) 2 éve még a Jászárokszállás-Berény volt a csúcs, de ezt rendberakták. Ahogy lejövök az M3-ról Gyöngyös kelet-nél, Vámosgyörk felé az az út se semmi.
Anyósék felé járunk arra, sajnos ilyen útviszonyok miatt ritkán:))