Félő, hogy Orbán megválasztja a leendő ellenfelét -"Százezer tudatos fideszes résztvevő az ellenzéki előválasztáson elég lehet ahhoz, hogy megváltoztassa akár kétmillió valódi ellenzéki szavazó akaratát!"
Országgyűlési, azaz parlamenti választásról van szó. Mi köze annak az önkormányzati képviselőkhöz, bármilyen pártban legyenek is?
Hadházyt kifejezetten azért indították, hogy az ilyen alakokat, mint Tóth, le tudja váltani (merthogy nincs egyedül, egy egész zuglói maffia feje).
Erre a szerepre pedig nagyon is alkalmas, de nem mindenki lenne az.
Érdekes mindenesetre, hogy te, aki egy vaskalapos fideszes vagy, ezt támogatod, igaz, ha a Tóth-féle emberek maradnak egy választókerületben, akkor az a Fidesznek kedvez.
Veled egyetemben csak azt bizonyította, hogy nem tud olvasni.
Gy.k.: nem azt állítottam, hogy Hadházy önk. képviselőként indul Zuglóban, hanem azt kérdeztem, ha van ott 3 momentumos, akkor miért egy "függetlent" indítanak FeGyőrék, a sajátjaik miért is vannak ott?
A fentebbi postod is fasság.
Inszinuálsz; abból, hogy a moslék egyik felét ekézem, nem következik, hogy a másik fele ízlene.
Egyébként a paktumért mostanra már nem Karácsonyt hibáztatják (mivel sokan érteni vélik, hogy Karácsony mint az MSZP jelöltje, nem tudta kikerülni, hogy beálljon Tóth Csaba mögé), hanem Jakab Pétert.
Főleg, mikor kiderült, hogy Jakab Péter Hadházyt hibáztatja a szerencsi vereségért, holott nem megfelelő jelöltet indítottak, ez okozta a választási vereséget. És nem Hadházy, aki erre rávilágított.
Jakab Péter ezzel a paktummal kezdi lenullázni magát, ezer és ezer komment van a cikkek alatt róla, ráadásul ő maga hozta össze ezt az ügyet a szerencsi üggyel, úgyhogy tényleg jobb lenne, ha majd szépen visszalépne.
Azért érdekes, hogy kőfideszesek Tóth Csabát, az MSZP jelenlegi ogy. képviselőjét támogatják. Azaz nem is érdekes, éppen erről van szó, ennek kell véget vetni.
Tóth Csaba egyébként nem lakik Zuglóban, és soha nem is lakott. Ez láthatóan számodra csak Hadházynál probléma, Tóth Csabánál nem.
Hogy minek, azt nem tudom. Erről írtam én is, tiszta hülyeség.
De állítólag elindul valaki Hiller ellen ott, a Pálinkás-pártból. Aztán az éles választáson, jövőre, talán megint elindul valaki ellene, a Fidesz jelöltjén kívül is. Bár az már nem előválasztás.
Egy korábbi közvéleménykutatás (április végi), már akkor is Hadházy volt az esélyes Zuglóban, a biztos pártválasztók között 42-27 % volt akkor az állást. Medián-kutatás.
Már hogy zsírozták volna le :D Amikor éppen arról írunk itt, hogy mekkora vita van a zuglói ELŐválasztással kapcsolatban és micsoda hirig megy.
És kit érdekel, hogy a pártok kit támogatnak?
Az ellenzéki szavazók - mint erre ezer példa van - mindig is át- és átszavaztak más pártok jelöltjeire, anno épp azt mondtátok, hogy ugyanazt a tortát osztogatják újra az ellenzéki pártok, az tehát, hogy az ellenzéken belül (!) kit támogat egyik és másik párt, nem oszt és nem szoroz a szavazatok szempontjából.
Egy csak a fontos: az ellenzéki jelölt nyerjen majd a Fidesz jelöltje ellen. Semmi más nem érdekes.
Zuglóban pedig Hadházynak van esélye.
Egyébként mi a véleményed Pesterzsébetről, ahol Hiller István mögé az összes, mind a 6 ellenzéki párt beállt? Ott mi a frásznak ezek után előválasztást tartani?
Dehogynem, a Momentum támogatásával indul Zuglóban és nem azért, amiért gondolod. Hadházy és a Momentum együtt nézték ki ezt a választókerületet, a szoci leváltása érdekében.
Erről szól az egész.
Egyébként hasonló az ügy, mint Ferencvárosban volt, csak éppen pont fordítva: ott a Momentum nyomott egy jelöltet, aki annak idején az önkormányzati testületben a mutyizókkal együtt szavazott, Baranyi Krisztinát akarták vele lenyomni, de aztán az előválasztáson hatalmas többséggel nyert Baranyi Krisztina.
Itt is így lesz, csak fordítva, most a Momentum jelöltje, Hadházy fog befutni.
Az pedig, hogy ki kell az ellenzéknek és ki nem, azt nem a pártok, hanem a szavazók döntik el. Ez az előválasztás célja és értelme.
Nyugi, a zuglói szavazók tisztában vannak az egész helyzettel és azzal is, hogy mi a szavazásuk tétje.
A párthűséget egy választásnál pedig felejtsd el, ellenzéki oldalon az soha nem működött és nem is fog. Nyilvánvaló, hogy a te Fideszedből indulsz ki.
Mellesleg nem véletlenül indítja Hadházyt Zuglóban a Momentum, amikor nem is lakik ott. Pont azért indítják, mert ott van egy régi szoci mutyis, aki még a Fidesszel is bármikor összefekszik (ez tény), ha zsebügyekről van szó, és akit a Momentum nem akar a jövendő országgyűlésben látni.
Ez dicséretes, nekem tetszik, más kérdés, hogy egyes pártok nem éppen az előválasztás céljának megfelelően viselkednek ebben az ügyben. Az viszont már az ő problémájuk, mert lehet, a jelöltjük nem fut be és akkor veszítettek egy mandátumot (mármint az adott pártok, nem az ellenzék), és még jól ki is cikizik őket az emberek.
Drukkolok Hadházynak, és annak is, hogy az ilyen Tóth Csaba-féléket ne engedjék be a jövendő országgyűlésbe.
Ez az ügy rendben is van (nem értem, mi van itt lezsírozva, sőt, éppenséggel pont késhegyig menő harc van).
Ahogy írtam, nem is pont ezzel van a gond, hanem Karácsonnyal és Jakabbal. Akiknek a pártjai most akarnak törleszteni Hadházynak vagy a Momának (vagy mindkettőnek), amikor ez nem a megfelelő időpont.
Azért nem sikerül, mert valódi előválasztás lesz. Beleköpött ő már az MSZP és a Jobbik levesébe is, amúgy annyira nem kell csodálkozni azon, hogy nem támogatják.
Viszont a zuglói választók pontosan tudják, mi a tét és az egész ügy Hadházy számára jó reklám. Fogadni mernék, hogy ő fog befutni és ő fogja megverni a Fidesz jelöltjét az éles választáson.
A Pacemakerek és más vonalas fidesznyikek nyilván el sem tudják képzelni, hogy ha egy párt valakit támogat, arra az emberek nem szavaznak. Pedig így van.
Őnáluk persze, nem, akit a Fidesz - és Orbán - mond, azt ők nagy buzgalommal meg is szavazzák.
A pártoskodás az ellenzéki oldalon már sokadrangú ügy, mivel az ellenzék egységesen indul, így majdhogynem mindegy, hogy melyik ellenzéki párt melyik jelöltet támogatja.
A "vörös vonalas" ügyben - azaz a zuglói előválasztásban - nem is ez a gond, ott majd szépen eldöntik a kérdést a zuglói szavazók, akik pontosan tudják, hogy milyen fontos a szavazatuk. Egy valódi előválasztáson.
A "vörös vonalas" ügyben Karácsony és Jakab magatartása az, amivel probléma van, és ami Márki-Zayhoz fogja terelni az embereket. Bár nekem az se gond, ő is jöhet :)
"Az egész eloválasztás már le van zsirozva, a bábuk azt csinálják amit mondanak nekik.,"
Tényleg? nem arról szól a cikk, hogy Hadházy indul Tóth Csaba ellen Zuglóban? Akkor te miről dumálsz?
Ami az ügyben kifogásolható - és csak az -, hogy a miniszterelnökjelölt-jelöltek miért foglaltak állást.
Amúgy csak azt hiszed, hogy a szavazóknak számít, melyik párt áll be melyik jelölt mögé. Mondhatnám: tojnak rá (kivéve a hardcore-pártszavazókat, akik kevesen vannak).
Hadházy egyelőre nyerő szériában van, te meg pukkadj meg, mert az egy valódi előválasztás, ami ott folyik.
Csak azt nem értem, hogy egy miniszterelnökjelölt-jelöltnek miért kötelező valaki mögé beállnia. Karácsony ugyan a Párbeszéd társelnöke, de már a jelenlegi tisztségében sem pártot képvisel (főpolgármesterként), és esetleges miniszterelnök-jelöltként sem pártot kell képviseljen.
Komoly hiba a részéről az MSZP zuglói jelöltje mögé beállni (még akkor is, ha ez a pártok közötti megegyezés és az MSZP a Párbeszéd partnere).
Szerintem szavazókat veszített ezzel a miniszterelnökjelölti előválasztásra. Hogy nem veszik észre?
(Jakab már elmondta, miről van szó a részükről, Hadházyn most próbálnak bosszút állni, dehát Jakab semmilyen tekintetben nem azonos súlyú Karácsonnyal és szerintem, ha jól gondolom, vissza is fog lépni Karácsony javára)