Félő, hogy Orbán megválasztja a leendő ellenfelét -"Százezer tudatos fideszes résztvevő az ellenzéki előválasztáson elég lehet ahhoz, hogy megváltoztassa akár kétmillió valódi ellenzéki szavazó akaratát!"
"Az MSZP-s politikus egész oldalas cikkben hívja fel a helyi szavazók figyelmét arra, hogy pártja megakadályozta indulását az ellenzéki előválasztáson. Az MSZP Gyurcsány Ferenc pártjával, a Demokratikus Koalícióval egyezett meg több budapesti választókerületben a visszalépésekről."
Megfigyeltem, hogy mindig magadról beszélsz, jelen esetben megint nem olvastad el miről van szó, és csak automatikusan írod a hulyesegeidet.
Elég fura "helyi beágyazottságnak" nevezni azt, amikor a maffiafőnök - aki persze, messze lakik a tetthelytől, eszében sincs fizikailag is leereszkedni a pórnép közé - maga nevez ki maffiatagokat mindenféle helyi tisztségbe.
Na igen, ha ez a "helyi beágyazottság", akkor stimmel.
Tóth Csaba beültette az embereit a zuglói vagyonkezelő, stb. élére, olyanokat, akik szintén érintettek voltak a vasi ügyekben is, na meg tanácsadói is vannak ugyanezekből a körökből (de ha csak Hagyót említem meg, már az is elég).
A probléma ezzel a zuglói üggyel nem a Hadházy-Tóth küzdelemmel van (én biztos vagyok benne, hogy Hadházy nyer, kétségem sincs felőle és nincs igaza Czeglédinek, ugyanis Tóth Csaba sem zuglói, de nem ám).
A probléma ezzel az üggyel a pártok Tóth mögé beállásával van. És ez a probléma nem is szűnt meg, sőt, egyre nagyobb lesz, miután eddig csak Karácsonyról és Jakabról volt szó, mint akinek teljesen feleslegs volt beállniuk Tóth mögé, de most már a DK-ról is kezd egyre inkább szó lenni.
Nem csodálkoznék, ha ezzel az egyetlen dologgal mindhárom (DK-s, Jobbikos és MSZP-P-s) miniszterelnökjelölt sok szavazatot veszítene.
Tóth Csaba simán csinálhatott volna egy csendes ultit a zuglói előválasztáson, kézben tartott minden lapot ehhez. Úgy viszont, hogy a Jakab-Karácsony páros ezt be is mondta, őszig vesszőfutás lesz, mert minden körben meg akarják majd fogni. Eredetileg azt gondoltam, hogy a helyi beágyazottság fog dönteni, ahol Tóth sokkal jobban áll, mint Hadházy Ákos. Óriási taktikai hiba volt a pártelnöki imidzsvideókkal meg összevissza magyarázkodásokkal ezt a helyi ügyet országos szinte emelni, abban ugyanis Hadházy az erősebb. Most lett nyílt az előválasztás Zuglóban.
Vörös betűkkel szedett címmel kezdődik Tóth Imre alpolgármester írása a XV. kerületi újságban. Az MSZP-s politikus egész oldalas cikkben hívja fel a helyi szavazók figyelmét arra, hogy pártja megakadályozta indulását az ellenzéki előválasztáson. Az MSZP Gyurcsány Ferenc pártjával, a Demokratikus Koalícióval egyezett meg több budapesti választókerületben a visszalépésekről.
Tóth jelezte, annak, hogy más körzetekben a DK támogassa az MSZP jelöltjét, az ő visszaléptetése volt a feltétele, amit fegyelmezett politikusként tudomásul vesz, de nem ért vele egyet. Szerinte az előválasztásnak az lenne az értelme, hogy demokratikus versenyben dőljön el, a választók kit támogatnak.
Tóth Imre a 24.hu-nak azt mondta, a múlt héten zárult le egy felmérés, amely szerint neki lenne a legnagyobb támogatottsága a kerületben, és egyébként is szerencsésebb lenne egy helyben élő politikust indítani. Az Ittlakunk.hu felmérésén a DK szóvivője, Barkóczi Balázs 34 százalékot kapott, az MSZP-s alpolgármestert viszont 44 százalék támogatta. A két párt megegyezése alapján a XV. kerületben mégis Barkóczi indul majd közös jelöltként az előválasztáson.
Országgyűlési, azaz parlamenti választásról van szó. Mi köze annak az önkormányzati képviselőkhöz, bármilyen pártban legyenek is?
Hadházyt kifejezetten azért indították, hogy az ilyen alakokat, mint Tóth, le tudja váltani (merthogy nincs egyedül, egy egész zuglói maffia feje).
Erre a szerepre pedig nagyon is alkalmas, de nem mindenki lenne az.
Érdekes mindenesetre, hogy te, aki egy vaskalapos fideszes vagy, ezt támogatod, igaz, ha a Tóth-féle emberek maradnak egy választókerületben, akkor az a Fidesznek kedvez.
Veled egyetemben csak azt bizonyította, hogy nem tud olvasni.
Gy.k.: nem azt állítottam, hogy Hadházy önk. képviselőként indul Zuglóban, hanem azt kérdeztem, ha van ott 3 momentumos, akkor miért egy "függetlent" indítanak FeGyőrék, a sajátjaik miért is vannak ott?
A fentebbi postod is fasság.
Inszinuálsz; abból, hogy a moslék egyik felét ekézem, nem következik, hogy a másik fele ízlene.
Egyébként a paktumért mostanra már nem Karácsonyt hibáztatják (mivel sokan érteni vélik, hogy Karácsony mint az MSZP jelöltje, nem tudta kikerülni, hogy beálljon Tóth Csaba mögé), hanem Jakab Pétert.
Főleg, mikor kiderült, hogy Jakab Péter Hadházyt hibáztatja a szerencsi vereségért, holott nem megfelelő jelöltet indítottak, ez okozta a választási vereséget. És nem Hadházy, aki erre rávilágított.
Jakab Péter ezzel a paktummal kezdi lenullázni magát, ezer és ezer komment van a cikkek alatt róla, ráadásul ő maga hozta össze ezt az ügyet a szerencsi üggyel, úgyhogy tényleg jobb lenne, ha majd szépen visszalépne.
Azért érdekes, hogy kőfideszesek Tóth Csabát, az MSZP jelenlegi ogy. képviselőjét támogatják. Azaz nem is érdekes, éppen erről van szó, ennek kell véget vetni.
Tóth Csaba egyébként nem lakik Zuglóban, és soha nem is lakott. Ez láthatóan számodra csak Hadházynál probléma, Tóth Csabánál nem.
Hogy minek, azt nem tudom. Erről írtam én is, tiszta hülyeség.
De állítólag elindul valaki Hiller ellen ott, a Pálinkás-pártból. Aztán az éles választáson, jövőre, talán megint elindul valaki ellene, a Fidesz jelöltjén kívül is. Bár az már nem előválasztás.
Egy korábbi közvéleménykutatás (április végi), már akkor is Hadházy volt az esélyes Zuglóban, a biztos pártválasztók között 42-27 % volt akkor az állást. Medián-kutatás.
Már hogy zsírozták volna le :D Amikor éppen arról írunk itt, hogy mekkora vita van a zuglói ELŐválasztással kapcsolatban és micsoda hirig megy.
És kit érdekel, hogy a pártok kit támogatnak?
Az ellenzéki szavazók - mint erre ezer példa van - mindig is át- és átszavaztak más pártok jelöltjeire, anno épp azt mondtátok, hogy ugyanazt a tortát osztogatják újra az ellenzéki pártok, az tehát, hogy az ellenzéken belül (!) kit támogat egyik és másik párt, nem oszt és nem szoroz a szavazatok szempontjából.
Egy csak a fontos: az ellenzéki jelölt nyerjen majd a Fidesz jelöltje ellen. Semmi más nem érdekes.
Zuglóban pedig Hadházynak van esélye.
Egyébként mi a véleményed Pesterzsébetről, ahol Hiller István mögé az összes, mind a 6 ellenzéki párt beállt? Ott mi a frásznak ezek után előválasztást tartani?