Keresés

Részletes keresés

juhosttt Creative Commons License 2011.06.20 0 0 2009

Ezt csak jelzőnek használtam. A lényege az lenne, hogy a legszebb, legnagyobb, legegészségesebbeket hagyom meg továbbtenyésztésre.

Tavaly ősszel kelt 9 db, azok közül volt 4 db, aki nagyon kicsi volt, és a csőre is deformálódott volt. Azokat le is vágtuk egyszerre, mert másra nem lett volna jó.

Remélem tudok szerezni valahonnan 2 db tarka gácsért itt a közelbe, mert a mostaniakat vagy eladom, vagy levágom. Fehér tojót meg egyáltalán nem hagyok meg.

Előzmény: förike (2008)
förike Creative Commons License 2011.06.20 0 0 2008

És mi az hogy ELIT??

Előzmény: juhosttt (2006)
förike Creative Commons License 2011.06.20 0 0 2007

Na a 100 az elég szép mennyiség! Gratula!!!!!

Nekem eddig 347  db volt. És pénteken kelt ki 150 db! Tegnap el is vitték!

Előzmény: juhosttt (2006)
juhosttt Creative Commons License 2011.06.20 0 0 2006

Nekem is volt egy ilyen tavaly, az tiszta fekete volt, aztán ahogy nőtt, a nyaka fehérdett kifele. Ő most a fiatala gácsérom.

Igaz megkésve, de ha minden jól megy, idén olyan 100 kiskacsával zárom az évet. Az első 2 rendbeliből összeszedem az elit tojókat, a többit levágjuk. Végre mindenféle kacsareceptet kipróbálhatok xd

Előzmény: madar86 (2005)
madar86 Creative Commons License 2011.06.20 0 0 2005

ugy néz ki lessz majd egy szép fekete gácsér a kicsik közt még az is lehet,hogy 100% fekete lesz

Bobijoe Creative Commons License 2011.06.19 0 0 2004

Szia!A gácsérnak ilyenkor kb.már zöldes színű kezd lenni a csőre míg a tojóé barnás marad,mint az anyáé!

Előzmény: BenceSzendrei (2001)
förike Creative Commons License 2011.06.19 0 0 2003

Én keveslem ezt a 25 ft libánként! Simán megadhatná az50-60/liba!!!!

Jól fizetnek most a tollért!!

Előzmény: vidékipupák (2002)
vidékipupák Creative Commons License 2011.06.19 0 0 2002

Valóban, van aki elszórja a kevés keresetét, van aki meg egész életében gürcöl, és folyamatosan a hiteltörlesztésre adja a pénzét, mert nem több a jövedelme, mint amitől éppenhogy nem fordul fel. Igazad van, legálisan kell dolgozni, de ha a vállalkozó csak arra hajlandó, hogy éhbérért illegálisan dolgoztasson embereket, azért nem a kiszolgáltatott nyomorgó a hibás. Nincs kiskorú gyerekem, sőt unokám van, de a gyerekeim soha nem voltak kiszolgáltatott helyzetben, a végzettségük és rátermettségük miatt sem.

De én is elkalandoztam, ne foglalkozzunk itt ezzel.

Előzmény: förike (1997)
BenceSzendrei Creative Commons License 2011.06.19 0 0 2001

Sziasztok! Van 4 db fiatal vadkacsám. Kb 8 hetesek lehetnek de nem tudom biztosra, már majdnem akkorák mint az anyjuk csak a szárnyukon nincs toll. Hogy tudnám megállapítani , hogy a 4-ből melyik gácsér és melyik tojó?

Előre is köszi!

juhosttt Creative Commons License 2011.06.19 0 0 2000

Akkor már el is könyvelheted, hogy a némakacsád nem fog nyugodtan megülni, a tojások is fogyni fognak...

Nekem ezért nem ültek meg a némakacsáim, mert a gyöngytyúkok nem hagytak békét neki.

Előzmény: némakacsa17 (1999)
némakacsa17 Creative Commons License 2011.06.19 0 0 1999

Szisztok. szerintetek a néma kacsa kotlót nem fogja zavarni az ujjonan érkezett gyöngyik rikácsolása? ráadásul egy helyre lesznek bezárva.

némakacsa17 Creative Commons License 2011.06.19 0 0 1998

Hogy is volt az a liba ügy? már nem emlékszünk... addig mig Londonban olcsóbb a csabai kolbász,mig spanyolo, franciao,hozzuk a lejárt szavatosságu sertés hust,izraelből a koktél paradicsomot,makó környékén pedig üressen állnak a fóliak, stb ,addig nincs miről beszélni.Szándékosan van a nyomorba döntve a Magyar mezőgazdasá, és az állattartás is. És egy-két liba telep  nem sokat seggit... Többet igértek de valahogy nem érezzük... Aztán meg inkább menjen el dolgozni, ne idős embereket,raboljon fosszon ki,krumplit ne huzzon fel,ne a bejelentett munkahelyel rendelkező magyar ember ,és az imf kölcsön tartsa el!

förike Creative Commons License 2011.06.19 0 0 1997

Olvastam és gondoltam belinkelem!

Azzal nem is volna gond ha arra költenék amit írtál! De sajnos azok az emberek az első útjuk a kocsma azonnal berúgni, cigi....stb!!!  Ja ha van gyereked, akkor küld el egy liba telepre dolgozni!!!!Ezért vannak a törvények hogy kiskorút ne lehessen agyon dolgoztatni!! Ha valaki nagyon akar dolgozni akkor talál normálisabb helyet is! Ócsán van egy szabályosan működő liba telep rengeteg embert alkalmaznak, és Magyarországon nem csak 1 telepük van! 

Előzmény: vidékipupák (1996)
vidékipupák Creative Commons License 2011.06.19 0 0 1996

Ez most a saját beszámolód, vagy olvastad valahol?

Mindegy, mert ezzel az a probléma, hogy akik nyomorban élnek, azokat nem az adminisztráció érdekli, hanem az, hogy a napi 10-12-16 órás munkájuk után kapott pénzből legalább ennivalót, meg a legszükségesebb dolgot meg tudják venni. Mosószert, néha egy-két ruhadarabot, cipőt gyufát, meg ami a napi jobbágyélethez kell! Lehet a törvényesség, rend indoka mögé bújva ellenőrzéseket tartani, de amíg az emberek nagy része jobbágy, vagy méginkább rabszolgasorban él, addig talán nem az a legfontosabb, hogy a libatelepen páraelszívó legyen. Azok, akik ott dolgoznak, bizonyára nem tudják megvenni sem a tollpárnát, sem a libamájat.

Én ugyan értem, amit leírtál, de ez az egész törvényesdi álságos és képmutstó!

Már a rómaiak is azt mondták, hogy cirkusz és kenyér kell a népnek! Sajnos, kenyér jut a legkevésbé! Ami alatt nem csak a kenyeret értem, hanem mindazt a dolgot, ami a mai fejlettségi szintnek felel meg. Semmivel sem vagyunk fejlettebbek mint a rabszolgatartó társadalmak, csak a korral változik a technikai lebonyolítás. kétezer évvel ezelőtt korbáccsal tartották korlátok közt a nyomorgó embereket, ma szigorú törvényekkel. A mai embernek némileg feljetteb habitusa van, ezért soknak elég fenyegetés a törvény. Ettől ugyan még felfordulhat, de rendnek kell lenni!!!

Petőfi Sándor: A XIX. század költői (Pest,1847.január)                       

Vannak hamis próféták,akik

Azt hirdetik nagy gonoszan,

Hogy már megállhatunk, mert itten

Az ígéretnek földe van.

Hazugság, szemtelen hazugság,  

Mit milliók cáfolnak meg,

Kik nap hevében, éhen-szomjan,

Kétségbeesve tengenek.

Ha majd a bőség kosarából

Mindenki egyaránt vehet,

Ha majd a jognak asztalánál

Mind egyaránt foglal helyet,

Ha majd a szellem napvilága  

Ragyog minden ház ablakán:

Akkor mondhatjuk, hogy megálljunk,

Mert itt van már a Kánaán!

Pedig ezt már lassan 2 évszázada írta, de a helyzet változatlan!

Csak ennyi a megjegyzésem az írásodhoz.

Előzmény: förike (1965)
G.Zoli Creative Commons License 2011.06.18 0 0 1995

Készülődés az éjszakához.

madar86 Creative Commons License 2011.06.17 0 0 1994

madar86 Creative Commons License 2011.06.17 0 0 1993

már most nincs semmi a tojás rakásból ebbe a melegbe fel forr és azért a tojókat is megerölteti a tojás csak a tavaszi a jó mikor már nincs fagy

az lenne a jó ha nem is tojna már

förike Creative Commons License 2011.06.17 0 0 1992

madar86-

förike Creative Commons License 2011.06.17 0 0 1991

Nyári nevelő, itt a Magyark kacsáim láthatók, s kettő néma fehér is velük van.

förike Creative Commons License 2011.06.17 0 0 1990

Az első kelés!

madar86 Creative Commons License 2011.06.17 0 0 1989

madar86 Creative Commons License 2011.06.17 0 0 1988

de a kicsikre értem

lesz most barna dögivel fekete se sok van,fehér egy se lett kékből hála az égnek két féle is

Előzmény: förike (1987)
förike Creative Commons License 2011.06.17 0 0 1987

Mi 4 tojóra szoktunk 1 gácsért rakni!

Előzmény: madar86 (1986)
madar86 Creative Commons License 2011.06.17 0 0 1986

itt elfért volna több kék is a kicsik között 8-10 barnára jut egy kék :-(

Előzmény: förike (1985)
förike Creative Commons License 2011.06.17 0 0 1985

Hidd el nem bánod meg az a projektet!:-)

Az enyémek csak esznek isznak!! Úszni nem nagyon szoktak! Inkább a gácsérok strandolnak!

Előzmény: madar86 (1984)
madar86 Creative Commons License 2011.06.17 0 0 1984

dolgozom a gácsér ügyön :)

itt a kikcsik egész nap uszkálnak szinte a pancsoló és azz ennivaló között jönnek mennek eszik iszik és szaladnak vissza a vízre

Előzmény: förike (1982)
förike Creative Commons License 2011.06.17 0 0 1983

Ha van legelőd akkor enged ki őket hagy mászkáljanak, bogarásszanak legelésszenek!Ha nincs lehetőséged akkor igencsak költséges "buli" lesz! Mivel a kacsa ha be van zárva akkor tud ám enni bőven!

Előzmény: cserepvirag007 (1977)
förike Creative Commons License 2011.06.17 0 0 1982

Az  ösztönöket nem tudják ki iktatni! a Magyar kacsának a javítására anno pekingi kacsákat hoztak! Na most nagyobb telepeken mint aki csak húsra tollra és más egyébre tartják a kacsáikat azok is fürdetik a kacsáikat! Sőt még hízlaláskor is napi 1-2 alkalommal a vizes árokba engedik őket pancsolni!

Mint lejjebb is írtam hogy az első kelésből hagyom meg a fiatalítani a tojóimat! Azoknak amikor először vízre raktam pancsoltak élvezték, adtam nekik enni lejöttek a vízről utána b@sztak vissza menni. Hiába ott a tó vagy akármi amibe tudnak úszni, nem biztos hogy akarnak is!!!! Az enyémek nem igazán akarnak!Ja és a hizlalás szakasza alatt tépik őket, tehát fürdetni meg muszáj nekik. mert akkor milyen tollat kapnának?!

Előzmény: juhosttt (1980)
madar86 Creative Commons License 2011.06.17 0 0 1981

sokkot kapott ilyet már más is írt korábban :S nem tudom elképzelni ilyen kacsa nem tud úszni

láttam olyan néma kacsát ami vizet csak itatóban látott olyan felfügesztett fajtából

és egy olyan került vízre nyakig elsüllyedt de a feje kint maradt,de tudott azért úszni

Előzmény: Törölt nick (1978)
juhosttt Creative Commons License 2011.06.17 0 0 1980

Miből gondolod, hogy csak a magyar fehér kacsa tud úszni? Ezek a kacsák nem arra lettek kitalálva, hogy pancsoljanak, hanem hogy hamar megnőjenek és levágják őket. Én keltettem tarka magyarkacsát, és némát is. Először tarka magyar kelt, 2 kacsát beletettem a vízbe, kiváncsiságból, hogy mégis tud-e úszni. Az egyik megijedt, kiszaladt a vízből. A másik ledermedt, lebegett a vizen.

És most jön a némakacsa. Odatettük a vizet neki, és úgy úsztak, mint akit az annya tanított, de ezek is géppel lettek keltetve.

A lényeg az, hogy ezek az agyonnemesített fajtákból a termeléshez nem illő ösztönöket kiiktatják. Gondolj bele, hogy a kacsa pancsol, ahelyett hogy enne, aludna, ülne. A tolla koszosabb lesz, a sok mozgástól lefogyik. Kimondottan ellentmond a termelési követelményeknek.

Ha pancsolós kacsát akarsz, akkor javaslom a némakacsákat. Ott a domesztikáció nem ment olyan drasztikusan végbe.

Előzmény: Törölt nick (1978)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!