Keresés

Részletes keresés

Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.10.19 0 0 4165
Mire kéne emlékeznem...?
Előzmény: egyszeriember (4162)
egyszeriember Creative Commons License 2007.10.19 0 0 4164
Nem jobban, mint aki tanítónak képzeli magát :-)
Előzmény: Tafkó Birgut (4159)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.10.19 0 0 4163
Megint csúfolódsz, gúnyolódsz. Nem az volt a kérdéd, hogy mi vonatkozik a lévitáknak adott előírásokból egy keresztényre, s mi nem, hanem az, hogy homályosít-e, vagy élénkít-e a "mértékletes" szeszfogyasztás...?
Előzmény: egyszeriember (4158)
egyszeriember Creative Commons License 2007.10.19 0 0 4162
Nem emlékszel ? Akkor neked alkohol nélkül sikerült elmédet homályosítani, ne igyál mustot se :-)
Előzmény: Tafkó Birgut (4160)
egyszeriember Creative Commons License 2007.10.19 0 0 4161
Nem emlékszel ? Akkor neked alhol nélkül sikerült elmédet homályosítani, ne igyál mustot se :-)
Előzmény: Tafkó Birgut (4155)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.10.19 0 0 4160
Mikor...?
Előzmény: egyszeriember (4157)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.10.19 0 0 4159

Már megint hazudsz. Undorító vagy...

Előzmény: egyszeriember (4156)
egyszeriember Creative Commons License 2007.10.19 0 0 4158
Te magadra vonod a léviták összes törvényét ? :-)
Előzmény: Tafkó Birgut (4151)
egyszeriember Creative Commons License 2007.10.19 0 0 4157
Te hoztad a mértéket :-)
Előzmény: Tafkó Birgut (4150)
egyszeriember Creative Commons License 2007.10.19 0 0 4156
Te apostol vagy ? Vagy tanító? Akkor tanithatsz te is. Mint ahogy én is taníthatok, ha az vagyok.
Előzmény: Tafkó Birgut (4149)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.10.19 0 0 4155

Mikor...?

Előzmény: egyszeriember (4153)
egyszeriember Creative Commons License 2007.10.19 0 0 4154
Azokat az anyagokat máshonnan is felveheti a tested :-) mustfüggő vagy :-)
Előzmény: Tafkó Birgut (4148)
egyszeriember Creative Commons License 2007.10.19 0 0 4153
Akkor az alkohol mértékére miért te hoztál példát ?
Előzmény: Tafkó Birgut (4152)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.10.19 0 0 4152
Szerintem nincs mértékletes marijuána-fogyasztás, vagy éppen mértékletes dohányzás...
Előzmény: egyszeriember (4144)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.10.19 0 0 4151
Csak a lévitáknak homályosítja elméjét a szesz...?
Előzmény: egyszeriember (4145)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.10.19 0 0 4150
Van mértékletes szeszfogyasztás? Mi a mérték? Ezek szerint még az is belefér, hogy leitatunk gyerekeket felnőtteket....?
Előzmény: egyszeriember (4142)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.10.19 0 0 4149
Bűnös nem taníthat...? Pál tanított? Bűnös volt...?
Előzmény: egyszeriember (4146)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.10.19 0 0 4148

Különböző tápanyagok vannak a mustban. Tápanyagokat evéssel-ivással vesz fel az ember. Isten nem tiltja...

Előzmény: egyszeriember (4143)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.10.19 0 0 4147

"Nem "propagálom:" nem buzdítok senkit a borivásra."

A szeszhez való hozzáállásával a gyengéket kísértgeti kend, megerősíti őket abban a tudatban, hogy a szesz fogyasztása Jézus által legalizált. A példamutatás propagálás...

"Már elmondtam, hogy azok számára, akik "beletévednek," akik "keresik," és így tovább. "

Hogy kend mit mond, az egy dolog, s az egy másik, hogy mennyire áll az köszönőviszonyban az Igével...

"a bor megvidámít, jókedvvel lehet inni, mert a Prédikátor is ajánlja"

Kend keményszívűsége mián nem képes elfogadni, hogy a bor nemcsak erjedt italt jelölhet...

"hol" ismertem én el, hogy a szesz rabja vagyok"

Kend elismerte, hogy nemrég ivott szeszt, tehát nem tudott neki ellenállni, minek állítólag nem rabja...

"az "oinosz" túlnyomó többségében bort jelent"

Az oinos nemcsak erjedt italt jelölhet, tehát nem kétséges, hogy az apostol milyen italt ajánl szeretett tanítványának; nyilván nem olyat, mi elveszendőnek való...

"Ilyet én sose mondtam"

Kend csak nem azt akarja mondani, hogy a papokon kívül a "mértékletes" italozás nem zavarja senki koncentrálóképességét...?

"De ha kend az ószövetségi papi ténykedések aprólékosságát és a tisztátalanság dologi felfogását tartja olyasminek, amit az Újszövetségben meg kell valósítanunk, akkor csak hajrá."

Nem ez volt a kérdés, hanem az, hogy a "mértékletes" italozás valóban frissít-é, élénkít-é, ahogy kend állítja? Úgy látszik, nem. Léviták könyve szerint már a "mértékletes" italozás is zavarja a tiszta és tisztátalan, szent és a közönséges közötti különbségtételre való alkalmasságunkat (nyilván nemcsak a papokét). A szent és a közönséges, a tiszta és tisztátalan között az elméjével tesz különbséget az ember - nemcsak a pap. Tehát a "mértékletes" italozás nem élénkít, frissít, hanem zavarja az elmét - nyilván nemcsak a papokét... 

Előzmény: Nemo (4141)
egyszeriember Creative Commons License 2007.10.19 0 0 4146
Te is apostol vagy ? Vagy tanító ? :-)
Előzmény: Tafkó Birgut (4139)
egyszeriember Creative Commons License 2007.10.19 0 0 4145
Egy igaz lévita van köztünk, uraim és hölgyeim :-)
Előzmény: Tafkó Birgut (4138)
egyszeriember Creative Commons License 2007.10.19 0 0 4144
Szerinted van mérték, magadtól kérdezd :-) Vagy már magaddal sem értesz egyet ? :-)
Előzmény: Tafkó Birgut (4133)
egyszeriember Creative Commons License 2007.10.19 0 0 4143
Mi az, ami csak a mustban van meg, hogy meghalsz nélküle ? A must ? :-)
Előzmény: Tafkó Birgut (4132)
egyszeriember Creative Commons License 2007.10.19 0 0 4142
A tiszta szeszfogyasztása veszélyes, de én nem tiszta szeszt iszok :-)
A bor fogyasztása meg nem veszélyes :-)
Előzmény: Tafkó Birgut (4131)
Nemo Creative Commons License 2007.10.19 0 0 4141

"S kend megzavarja őket a szeszfogyasztás propagálásával..." - Nem "propagálom:" nem buzdítok senkit a borivásra. Igaz, ezt már mondtam egyszer.

"A bor csúfoló, megcsal, elveszendőnek való..." - Már elmondtam, hogy azok számára, akik "beletévednek," akik "keresik," és így tovább. De tudom azt is (amit kend felekezeti okból nem foghat fel), hogy a bor megvidámít, jókedvvel lehet inni, mert a Prédikátor is ajánlja.

"Melyikre...?" - Hát arra, amire kend már napok óta nem felel. Hogy "hol" ismertem én el, hogy a szesz rabja vagyok. Na hol?

"Kend következetesen figyelmen kívül hagyja, hogy az oinos nemcsak erjedt italt jelölhet." - Nem: kend siklik át rutinszerűen azon a tényen, hogy az "oinosz" túlnyomó többségében bort jelent, tehát aki mustot akar mögéképzelni, az tartozik bizonyítással.

"Léviták könyve szerint már a "mértékletes" italozás is zavarja a szent és közönséges, tiszta és tisztátalan közötti különbségtételre való alkalmasságunkat - kend szerint koncentrálóképességünket..." - Ilyet én sose mondtam. De ha kend az ószövetségi papi ténykedések aprólékosságát és a tisztátalanság dologi felfogását tartja olyasminek, amit az Újszövetségben meg kell valósítanunk, akkor csak hajrá.

Előzmény: Tafkó Birgut (4137)
Deerlan Creative Commons License 2007.10.19 0 0 4140
Király eza topik.
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.10.19 0 0 4139

Ezek szerint Pál, ki bűnös volt, tanított...

Előzmény: egyszeriember (4075)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.10.19 0 0 4138

"Kevés bor (Timóteusból következően) nem homályosít elmét"

Kend következetesen figyelmen kívül hagyja, hogy az oinos nemcsak erjedt italt jelölhet. Arról sem hajlandó kend tudomást venni, hogy Léviták könyve szerint már a "mértékletes" italozás is zavarja a szent és közönséges, tiszta és tisztátalan közötti különbségtételre való alkalmasságunkat - kend szerint koncentrálóképességünket...

Előzmény: Nemo (4136)
Tafkó Birgut Creative Commons License 2007.10.19 0 0 4137

"A gyengék olvassák a kend ilyen-olyan színvonalú ellenvéleményeit is, tehát van módjuk dönteni."

Ám a gyengék sokszor nem helyesen döntenek. S kend megzavarja őket a szeszfogyasztás propagálásával...

"Nem vetek tőrt nekik: ez csak akkor történhetne meg, ha pusztán innám a bort, és nem szolgálnék mellé igei magyarázattal"

A bor csúfoló, megcsal, elveszendőnek való...

"Tudja, melyik "Hol?"-ra gondolok."

Melyikre...?

Előzmény: Nemo (4136)
Nemo Creative Commons License 2007.10.19 0 0 4136

"Itt propagálja a szeszfogyasztást kends, egy nyilvános fórumon, mit gyengék is olvas(hat)nak, így tőrt vet nekik..." - 1. Nem "propagálom," azaz senkit nem szólítok fel rá. 2. A gyengék olvassák a kend ilyen-olyan színvonalú ellenvéleményeit is, tehát van módjuk dönteni. 3. Nem vetek tőrt nekik: ez csak akkor történhetne meg, ha pusztán innám a bort, és nem szolgálnék mellé igei magyarázattal.

"Kendnek melyik Úr hagyta szabadságában, hogy homnályosíthatja elméjét?" - Kevés bor (Timóteusból következően) nem homályosít elmét, ez csak a kend rögeszméje.

P.s. Válaszoljon kend a "Hol?" kérdésemre azonnal, vagy ismerje el, hogy nem tud, szintén azonnal. Tudja, melyik "Hol?"-ra gondolok.

Előzmény: Tafkó Birgut (4135)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!