Ráadásul még jobb is a rendszer, mint gondoltam, mert nem ül a PayPal számlán az a kis pénz sem a következő vásárlásig... :-) Mégegyszer köszi az infót mindenkinek!
A valakiknek biztos jó, mert keresnek az átváltáson, neked nem annyira. ;-) Egyébként a két átváltás közül a Paypal az elsőn keres, amikor a leütött Euro összeget forintra váltja. A második váltás haszna már a banké szerintem.
Továbbá tudtommal nem a számla a lényeg, hanem a kártya, és ahogy mondod, a magyarországi kártyákat forintban terheli (legalábbis én így tudom), kivétel az Amex, amit dollárban (ez viszont biztos, mert nekem Amex van).
Szóval jobban jártál volna, ha egy forintszámlához kötött kártyát adtál volna meg, akkor a második átváltást megspóroltad volna. Szerintem ha gyakran vásárolsz, akkor érdemes lehet váltani.
Nem, a historyban nics nyoma, hogy a fizetésnél az expanded use fee-vel bármilyen módon csökkentette volna a kártyáról levont összeget (egyébként nekem az Amexet dollárban terheli és 1,95 az Expanded Use Fee). Ráadásul a PayPal help egyértelműen írja, hogy az első fizetés <b>után</b> írja jóvá az összeget, tehát furcsa lenne, ha úgy lenne, ahogy Te mondod...
én a paypal accountomat egy OTP-s devizaszámlához csatoltam, ami euro alapú.
Na most ha bármit lecsapok euróban, és fizetni akarom, akkor először mindig átváltja az összeget forintra, majd onnan konvertálja vissza euróra, nyilván érzékeli hogy magyar bankszámlaszámhoz tartozik a kártya... pedig mondom, ez egy devizaszámla, euróban!
Van valaki nek tapasztalata arról, hogy a sikeres kártyaverifikálás és az első vásárlás után tényleg jóváírják a számlán az expanded use fee-t? A PayPal help szerint az első vásárlás után 24 órával megjelenik az egyenlegen ez az összeg, de én 5-én fizettem és még most (12-e) sincs jóváírva. Van valami külön feltétel, amit elnéztem, vagy egyszerűen csak x-el kell szorozni a 24 órát?
igen, kamu adatokat adtam meg. ebayen vásároltam, egyik ismerős fizette ki a cuccot. nem jött meg a termék, ezért kértem refundot egy másik címre, akkor jelenleg nem volt az ismerős elérhető, és gyorsan csináltam egyet, gondoltam majd csinálok egy másikat ha lesz bankkártyám, és arra átutalva kiveszem, hát nem jött össze. emailben ennyit irt:
As you know, we have been reviewing the transaction detailed below. Our
investigation is now complete and we have returned the funds to the PayPal
account holder.
Küldöd a folyószémlámra a bankodból vagy befizeted kp-ben egy Erste bankban a számlámra a pénzt és én kifizetem amit vettél az én paypalomról..... A váltószámban megegyezünk s az alapján küldöd a számított forintösszeget... Másoknak máár fizettem sokaknak az ebayes vételeiket....
Na akkor nagyjából elmagyarázom. Aztán, ha valaki még jobban el tudja, vagy helyesbít, akkor megköszönöm.
Szóval ez egy közvetítő cég a pénzforgalomban. Azaz pl. ha valakinek fizetni szeretnél, akkor nem ő fogja közvetlenül leemelni a számládról a pénzt, hanem a PayPal és elküldi a nevedben a pénzt a célszemély részére. A PayPal egy nagyon biztonságos fizetési rendszert tart fenn. Így bennük megbízva, nem kell ilyen olyan szedett vedett fizetési oldalon kiadni a kártyaszámodat, CVV2 kódodat. Emellett pl. ebay-es fizetésnél reklamációs lehetőséget tart fenn, kártérítést vállal bizonyos feltételek mellett, de mivel erre szerencsére nem volt még szükségem, pontosan nem tudom milyen feltételekkel.
Nekünk Mo-n a pénzküldéshez dombornyomott kártyára van szükség, illetve esetleg ezt szimuláló webkártyára. Én csak az OTP webkártyáról tudok e tekintetben nyilatkozni, azt a PayPal elfogadja.
Na én nagyvonalakban ennyit tudtam, elnézést, ha pongyolán fogalmaztam volna, nem doktori disszertációnak szántam, én egyszerűen használni szeretem, nem magyarázni. :)