Új "lagzilajos" Roland érkezik, dupla kijelzővel, még fejlettebb hangszínekkel, hangyapöcsnyi drawbarral (szerintem a régi vk8 hangzással itt), 76 billentyűvel! Valamire csak jó lesz a hekniban ez is ára függvényében persze!
Jónapot. Vannak apróhirdetési oldalak. Expressz, apro..., vatera. Mivel nem elektromechanikus és nem húzóregiszteres, valami csoda is szükségeltetik hogy gazdára leljen.
Most vettem a fáradságot és a preamp combo 1est bekötöttem /régen nem használtam/
hogy biztos rosszul emlékszem de nem. két c3at is kiprobáltam,és mind kettönél a basszust
megölte, és a magas hangokat nem visitossá, hanem vinnyogová tette . Ezt a hangzástlehetet hallani a MÜPÁ-ban
Mondjuk a hangot , a hangzást leirni legalább olyan nehéz mint vak embernek elmondani hogy milyen szinű a nap. Ugyhogy lehet hogy a germánium tranzisztornak van diszkrét bája /meg zaja/ hogy ikrás a hang , de nekem nem tetszik az biztos , de nem vagyunk egyformák .
Treble Booster nagy mágusa Byan May aki leéget malom gerendájából faragott gitárjával /mekkora baromság / hangzást teremtett
Továbbra is hive vagyok a kisérletezésnek, meg mint Micsurin összedugni mindent mindennel
Csak egy kis kiegészítés a tarnyós - csöves egymáshoz való viszonyhoz. A 70-es évek nagy -sziliciumvölgyi durranás - csodapedálja volt a Treble Booster (Rangemaster...stb. A csöves erősíték gain szintjét a germánium tranzistor csoda széppé varázsolta. Az érdekessége a működésnek, hogy kis hangerőn a hangkép a csöves matt hangot "fényessé" prezencessé tette, kihajtva pedig ikrás gyönyörű sustaingazdag hangot adott. A cső- és a gemanium tranzisztor nagyon szép szinbiózust alkotott.
Ha a rendszerbe csöves preampot tettél (ez akkor már a második csöves preamp!!) nem hozta ugyanezt az eredményt. Több kisérlet bizonyította.
Varázslathoz pedig megvolt minden , az öreg varázsló jelmez is , és a varázsló mágikus midis botja is, amivel az első sorban ülő kislányokat ijesztgette , de hát az a rossz aki rosszra gondol.
És mielött valaki beazonositana a Muppet Showban szereplő két öreg egyikével/ Thube ott ült mellettem / akik a karzatrol fikáznak mindent és mindenkit sajna ugyan az a véleményemamit Zsolt leirt , és plusz hogy a pramp pedál megvágta az orgona bass hangjait , és azt a jó izű sikongatásait is jól elmaszatolta
Saját véleményem hogy perverz dolog tranyos elöfokot biggyeszteni csöves cucc elé Jazz zenébe föként.
más
A MÜPA gesztusként megtehette volna szerintem azt is / még ha kicsit többe is került volna/ hogy a mágus kezeit, játékát kivetitön láthassa a közönség mivel a közönség nagyrésze valamilyen továbbképzésnek is tekintette e koncertet /legalább is én/
Na ezért sem érdemes idehaza drága pénzen ilyen koncertekre eljárni. Ebben az országban hangosítás/színpad téren mindig büntetik a hallgatóságot átok szerűen. Én azon vagyok, hogy inkább beszerzem a cdt, dvdt a nagy nevektől, azt mikor csak kedvem szottyan, kedvenc fotelemben ülve akár a vasárnapi ebéd után lazításnak kényelmesen meghallgathatom, nézhetem! ;)
Ez valóban remek trió, de a hangosítás az igyekezett agyonütni mindent, pár méterre a Hammondtól alig hallatszott valami belöle (már a leslie bemikrofonozásának látványa is ijesztő volt). Azt pedig nem is értem, hogy miért nem ellenőrizték a Hammond táp frekijét. Valóban, a gitáros egyadta hangolásból állt, még a Dr úr meg is említette, hogy bizony baj van az orgona 440 Hzével (no meg a többivel).
Ennek ellenére nagyszerű élményt nyújtottak a muzsikusok, Lonnie Smith egyénisége mindenen átsütött.
Azért az gáz volt hogy az orgona frekiszabályzóját nem ellenőrizték 440Hz-re (60Hz). Utána szegény gitárosnak kellett hallhatóan hangolnia. Ennek az lett az eredménye, hogy ők már egy hangoláson voltak, de a szintetizátorok meg nem és azok lettek immár hamisak.
A hangosítók nem voltak a toppon, legalábbis szegény gitáros sokat mutogatott az elején, és néha eltűnt a Hammond, de nekem hatalmas élmény volt a koncert, változatos zene, játékos szólók, Lonnie Smith nagyon kedves embernek tűnik. :)
Mi már megvettük a jegyet Cocenheim-mel, ennyiért tényleg vétek lenne kihagyni! Ráadásul a Müpának kiváló koncertterme van, jó az akusztika, mindenhonnan látni a színpadot és még szép is, én imádom. :)
Amúgy múltkor befűtöttem barátokat és elvittem őket The Qualitons koncertre, de már nem volt benne Matyi... Tudom, tudom, nem követtem a fejleményeket, mea culpa! :D Azért jó volt, de nem az, ami miatt én imádtam a Qualitons-t. Hmmm, Kéknyúlra kék menni!