Biztos hogy az 504-es jó nekünk???? Amikor én vettem olyan olajat amin az 504 illetve a 507 van akkor valaki itt elmagyarázta , hogy az én motoromba az bizony nem jó. Nekem csak talán a 506.01-es jó.
Nem rolad volt szo :-)
A rugalmas szervizperiodusu, 2004 utani gyartasu BENZINES autok eloirasa az 504.00.
Neked ugye PD van, ott valoban az 506.01 az eloiras, de hasznalhato az 507.00 is, ami alapvetoen a DPF (reszecskeszuros) PD motorok szabvanya.
Szia, nekem mondták a szervizben hogy kizárólag 506.01-es olajat fogadhatnak el DPF nélküli pdtdi-be, az 507.00 szerintük a DPF-esbe mehet. (longlife mód) OMV-t vittem.
Biztos hogy az 504-es jó nekünk???? Amikor én vettem olyan olajat amin az 504 illetve a 507 van akkor valaki itt elmagyarázta , hogy az én motoromba az bizony nem jó. Nekem csak talán a 506.01-es jó.
Nos, ciripelés miatt bevittem a gépsárkányt ma reggel a szervízbe, megnézik, hol muzsikál.....
Az olajfogyira hivatalos álláspont, h benyások esetén a longlife olajat normális, ha csipegeti... Az megint más kérdés, h a vitrinben megnéztem, volt időm rá, h egy lityi olajat 7990 pézért mérnek a szervízben, míg ugynaz szemben a VW üzletben 3500... no comment :-((((
Ha valóban eltömődött a cső -vagy mondjuk meg van törve-, akkor lehet garis, de ez persze a szervizvezetőtől -vagy még inkább a szerelő hozzáállásától- függ.
Nekem pl. azért lett új rádióm gariban, mert a szerelő meggyőzte a szervizvezetőt, hogy a lassú sávváltás súlyos, garanciális hiba. :-)
Olvastam a Népítéletben valakinél, hogy az O II jobb első ajtaja felől nagyobb sebességnél zörgés, zizegés hallatszik.
Friss O II tulajdonosként én is megtapasztaltam, úgy 130 fölött (óra szerint) és nem az ajtó felől, hanem az ajtóból. És ez nem a mások által is melegetett műanyagok zörgése, ez egy egészen halk, de bosszantó ziripelés (a hangot is nehéz leírni).
Van valakinek tapasztalata? (Leginkább a megszüntetés érdekelne.)
Elgombasodott a klimad :-) Lehet kapni klimatisztito szert, par ezer forint, es megoldja a problemat hosszu idore. A hasznalata nem olyan egyszeru, de otthon megoldhato. A hasznalati utasitas rajta van a dobozon. Ha legkozelebb hasznalod a klimat, az auto leallitasa elott par perccel kapcsold ki a klimat, a ventillator forogjon tovabb.
Lényeg: 2008.05.havi 1.4-es O2-m van,szuper minden,maximálisan elégedett vagyok vele.Jelenleg 14000Km van benne.
Két hete új jelenség jött: ha nem a klíma megy,akkor kicsit büdös a levegő,amit befúj...nem tudom máshogy leírni.Ha a keringtető van bekapcsolva,tehát,hogy a külső bűzöket kizárja,akkor is.
Ilyenkor mi van?
Volt valakinél hasonló?
Nem olaj és nem benzinszag,de valami hasonló.
Elviselhető,nem fulladunk meg, de semmiképp sem normális sztem.Szakszervízbe még nem voltam, gondoltam előbb megkérdezem.
Superbm nincs (még....) bár a popója nem is tetszik:-((( RS szerintem nem is lesz:-((( így igazából , nem vagyok érdekelt. VISZONT ez nem azt jelenti hogy nem tévedek arra felé. Persze vezetni nem igazán szeretek:-( így csak motorral van esély a megjelenésemre.:-))))
Mostanában nem igen szólok a dolgpokhoz.:-((( Azért a háttérből figyelek ám.:-)))) Persze ha valaki összehozna egy jókis találkozót biztos aktivizálnám magam.:-)))
Mért is írok??? Ja, igen szóval a könyv szerint a kodánál is van ez a motortér nyitás/100 Km-er. Én még nem teszteltem , de a könyv írja .....valahol.:-)))
Nem! Ez nem így van! Amikor villan akkor kér olajat a motor és - az Audinál - ha felnyitod a motorháztetőt és visszacsukod, akkor 100 km-t sárga lámpa nélkül megtehetsz... Lehet, hogy ez a Skoda-nál is így van, ezt nem tudom....Tehát a sárga lámpánál még mindennemű károsodás nélkül tovább lehet menni, de lehetőség szerint minél előbb olajat kell beletölteni...
Az A4-es 1,8 TFSI Audiban pl. nincs nívópálca sem, tehát csak a sárga lámpára hagyatkozhatsz, ha olaj kell bele........
A cicergés viszont nem múlik, úgyhogy valszeg kérek időpontot a szervízben, vagy a generátorom xarakszik, csapágyilag, vagy naon feszes valahol az ékszíj.... idegesítő kicsit a hang, másrészt meg nem szeretném, ha vmi kipurcanna ott....