Félő, hogy Orbán megválasztja a leendő ellenfelét -"Százezer tudatos fideszes résztvevő az ellenzéki előválasztáson elég lehet ahhoz, hogy megváltoztassa akár kétmillió valódi ellenzéki szavazó akaratát!"
Minek? Vagy nem tudod, hogy kiebrudalták a Fideszt az európai kultúremberek közösségéből, a Néppártból és most a szélsőjobbosokkal akar (bár nem igazán sikerül neki) új frakciót alakítani?
Olvass utána, tele van vele az internet, már hónapok óta.
Más kérdés, hogy jó nagy mellénye volt, de azóta sem áll össze ez a frakció, amit nagy hangon bejelentett :)
Már nem sok idő van hátra addig, amíg le kell adni az előválasztási jelöltek nevét, kis összegzés az Átlátszótól, hogyan áll most a helyzet:
A 106 egyéni körzetből 11 olyan van, ahol csak egyetlen induló van (ezeken a helyeken tényleg nem lehet előválasztásról beszélni), további 43 helyen 2-2 jelölt indul, 34 körzetben 3-3 jelölt, 15 körzetben 4-4 jelölt, míg 3 körzetben 5-5 jelölt.
Az egyéni körzetek többségében tehát van választék.
Az ún. miniszterelnökjelölti előválasztásra továbbra is az eddigi 6 induló jelentkezett be, a 6-ból hárman fej-fej mellett haladnak jelenleg (Karácsony, Dobrev, Jakab), bár területileg nagyok a szórások.
Hamarosan kezdődnek az előválasztási viták, több helyütt elérhetők lesznek, lehet őket majd olvasni-nézni-hallgatni.
Hende sem indul az ellenzéki előválasztáson, és ezek szerint azon Czeglédy Csabának drukkolhat, azaz annak, hogy ő legyen majd az ellenfele áprilisban.
„Ezzel a rendkívül vehemens Fidesz és Hende-ellenességgel szeretné elleplezni azt, hogy ő egy trójai faló. Ugyanis, ha Ungár Péter bekerül a parlamentbe, akár listán, akár egyéniben, a megfelelő pillanatban át fog állni a Fideszhez”
– jelentette ki a fideszes országgyűlési képviselő. Hozzátette: ez szilárd meggyőződése. „Én büszke vagyok rá, hogy ő voltaképpen a mi kutyánk kölyke” – fogalmazott.
Ma reggel a bevásárlóközpont bejáratánál a kartonpulpitus mögött ott ült két vénasszony, lógó cigivel a pofájukban, és előválasztósdit játszottak. Volt ott még vagy három másik aktivista is, az egyik negyvenes csóka igen impozáns formát mutatott: szandál zokni nélkül, fehér farmer, kockás ing (Gyurcsány nyomán?), trendi kecskeszakáll, és hátranyalt Brezsnyev-frizura a lófején. A három másik aktivista megszólította a bevásárlókocsiért igyekvőket, és a két nyanyához igyekezett őket terelni. Én kijövetkor és bemenetkor is kimaradtam a szórásból, a mókából.
Ez a topik az ELLENZÉKI ELŐVÁLASZTÁSról szól. Semmi, de semmi köze hozzá a Fidesznek, mert
1. nem ellenzék
2. nem vesznek részt az előválasztáson.
Látom, sokaknak nem fér a fejébe, hogy ez nem választási, hanem előválasztási topik. A választási kérdésekre csináljatok egy külön topikot, ott pedig jósolgathattok nyugodtan, az elkövetkező kb. 10 hónap alatt.
Az előválasztás azonban jóval előbb lesz (mint már tudjuk, szeptemberben és a miniszterelnök-jelölti második forduló októberben), úgyhogy akinek van hozzáfűznivalója, EHHEZ tegye meg.
"Agyagba döngölik"-á Ennyire a szívedre vetted a OV rendszerváltás idején tett kijelentését miszerint a választáson az agyagba kell döngölni a kommunistákat?