Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

KOCZKY Creative Commons License 2009.05.20 0 0 9996
Ha viszont nem viszed, akkor bukta a garidnak....!!
Előzmény: _niko_ (9994)
KOCZKY Creative Commons License 2009.05.20 0 0 9995
Egyáltalán nem! Változó szervízintervallum mellett, ha olyan a használat, elébb is jelezheti, h esedékes a szervíz !!!

Az enyém 200809 havi és kb 6500 km van benne, ennek ellenére 27000-nél jelen állás szerint vinnem kell, ezt mutatja a fedcomp, ez van.
Előzmény: _niko_ (9994)
_niko_ Creative Commons License 2009.05.20 0 0 9994
OII-m augusztusban lesz két éves. 24500 km van benne és azt jelzi, hogy szervizbe kell mennem, mert lejárt az intervallum. Szervizkönyveben 30000 van írva szervizciklushoz.
Átbasztak-e?
stevie wonder Creative Commons License 2009.05.20 0 0 9993

Nincs semmilyen sípolás ha be nem kapcsoltövvel elindulok.....

Akkor megtalaltad a csatijat :-)

Előzmény: rend-őre (9992)
rend-őre Creative Commons License 2009.05.20 0 0 9992

Rendben mindenképpen utána nézünk holnap. Remélem tényleg csak ez a baja!

Nincs semmilyen sípolás ha be nem kapcsoltövvel elindulok.....

Előzmény: stevie wonder (9991)
stevie wonder Creative Commons License 2009.05.20 0 0 9991

mikor elindultam a kuplung pedál nem jött vissza rendesen az eredeti pozíciójába váltás után

Valoszinuleg levegos lett a hidraulika rendszer. Egyszer velem is elofordult, az egyik cső kidorzsolodott a motorterben. A csovet csereltek par ezer forintert. Kezdetben nekem is csak egyszer-egyszer maradt lent a pedal, de aztan egyre surubben. Szoval erdemes azonnal javitani.

a vezetőülés alatt találtam egy szál sárga színű kábelt, fekete csatlakozóval a végén

Ha elindulsz be nem csatolt biztonsagi ovvel, van sipolas? Nincs? :-)

Előzmény: rend-őre (9989)
jopek13 Creative Commons License 2009.05.20 0 0 9990
Szia, szomorúan hallom de azért köszönöm a választ.
Előzmény: rend-őre (9988)
rend-őre Creative Commons License 2009.05.20 0 0 9989

Hello!

Lenne hozzátok 2 kérdésem.

Tegnap előtt használtam az autót semi gond nem volt vele. Leálltam kb,  fél órára  majd mikor elindultam a kuplung pedál nem jött vissza rendesen az eredeti pozíciójába váltás után. Váltani tudtam a kuplung nem csúszott. Azóta nem használtam az autót rá sem tudtam nézni csak a B.nőm, aki azt mondta, hogy a fenti probléma megszűnt már. Mi a fene lehetett szerintetek?  Ma fogom átnézetni szerelővel.

Iletve a napokban volt nagytakarítás és a vezetőülés alatt találtam egy szál sárga színű kábelt, fekete csatlakozóval a végén. Az alváztól jön fel,  fogalmam sincs hová csatlakozna és csak a sofőr ülés alatt van. Képet este teszek majd fel róla,,,,

üdv:BAlázs

rend-őre Creative Commons License 2009.05.20 0 0 9988

Szia!

Igen ők is büntetnek. Elég sok mindenre tudnak bírságolni. Legfőképpen a parkolókat lesik mint amibe te is beleestél. Én egyébként 60 ezres csekket kaptam december 28-án autópályán gyorshajtásért. Volt egy terelés és 40 km/h helyett mentem 67-el azt hiszem. Állitólag olcsón megúsztam,,,,,,, 

Előzmény: jopek13 (9984)
rend-őre Creative Commons License 2009.05.20 0 0 9987

Szia!

Nekem egy fekete I-es octim van és egy barna farosom. Nem tudom ki az ismerősöd akire gondolsz.

üdv:Balázs

Előzmény: FNorbi OII (9983)
jopek13 Creative Commons License 2009.05.19 0 0 9986
Nekem a háttérben álló iskolának az éttermében volt az esküvőm.
Előzmény: rend-őre (9643)
jopek13 Creative Commons License 2009.05.19 0 0 9985
Legalább van egy fekete-fehér fotóm az octimról  :o)  bár kicsit drága volt!!
Előzmény: jopek13 (9984)
jopek13 Creative Commons License 2009.05.19 0 0 9984
Szia, én is tatabányai születésü vagyok, bár már 6-ik éve falun lakom.Szeretném megkérdezni tőled ,hogy a közterület felügyelők is büntethetnek ha véletlenül megállni tilosban parkolok?Mióta van ez igy ?Pont ma kaptam egy fényképes levelet 10000ft-ról Fehérvárról hogy állitólag szabálysértést követtem el , pedig jegyet is vettem de nem láttam a táblát,modjuk nem is ez a lényeg, csak csodálkozom hogy átveszik a ti munkátokat és ezzel elveszik a ti pénzeteket. Bocs az OFF-ért.
Előzmény: rend-őre (9967)
FNorbi OII Creative Commons License 2009.05.19 0 0 9983
Szia!
Neked nem egy fábia kombid van? A faros színe nem halvány zöld?
Volt egy régi kollégám aki ott lakott és ilyen gépei voltak.
Üdv Norbi!
KOCZKY Creative Commons License 2009.05.19 0 0 9982
A baj az, h elég ritka, h magánszemély hirdeti, inkább kereskedések, és itt a bibi. Nem a magánzó fog átverni meg trükközni, hanem a "nepper", kereskedő.... sajna ez egy illen átvágós ország, nemcsak itt ezen a téren !!!!

Saját példa: asszony ibizáját megvette kereskedő, tudva, h eleje, hátulja törve volt, igaz javítva is szakműhelyben, de már úgy adta tovább, h makulátlan, sérülésmentes, megkímélt.... :-( Sógor rommá tört borája anno a Weltautonál bukkant fel, mint sérülésmentes és megkímélt darab :-((((

Szvsz használtat, csakis magánszemélytől, mert ha tört is, az valszeg el is mondja, és ha tudod, mérlegelhetsz, h kell-e így ennyiért.
Előzmény: Geza77 (9980)
KOCZKY Creative Commons License 2009.05.19 0 0 9981
Miből miből, 0 önerővel személyire ! :-)))))
Előzmény: ckerti (9979)
Geza77 Creative Commons License 2009.05.19 0 0 9980

Ez igaz sajnos.Azon gondolkodám,hogy a nyugati piacot is át kellene nézni.Talán,ha nem is olcsóbban,de állapotbiztosabb autót kap az ember.

Ki tudja?

Mondjuk én is ezért vettem új autót anno.Tudtam, hogy bukó,de biztos előéletű.

Előzmény: KOCZKY (9977)
ckerti Creative Commons License 2009.05.19 0 0 9979

Ezért félek én is a használt autóktól.

A napokban bejelentkezett a szomszédom, hogy ha eladósorba kerül a kocsim, akkor ő vevő lenne rá.

Megmozdult bennem valami, ami folyton csak azt mondja "Vegyél egy RS-t! Vegyél egy RS-t!".

Érdekes, amikor visszakérdezek, hogy miből, akkor rögtön elhallgat :-) 

Előzmény: KOCZKY (9977)
KOCZKY Creative Commons License 2009.05.19 0 0 9978
Mi is a kettő mellett döntöttünk :-) Najó, a páromé majdnem teljesen céges.... és ő vigyoroghat most nagyobbat a 120 lovas t-jetben :-))))))
Előzmény: ckerti (9974)
KOCZKY Creative Commons License 2009.05.19 0 0 9977
Anno én spec ezért is döntöttem az új mellett, igaz, h nem RS volt, de oct :-)

Próbáltam használtban venni, h ne én bukjam be azt a jó pár százezret rögtön, mikor kijövök vele a szalonból, DE

... saját tapasztalat, h a magyar használtpiac egy nagy átverés, sorra derült ki mindről, h itt-ott tőrve zúzva volt, hál istennek utána tudtam nézegetni akkor még biztosítóknál egyéb helyeken :-( 10-ből 9 volt akkoriban lezúzva, ami nem lenne gond, ha elemcserével javítva és tudom is, h zúzták, de nem ez a helyzet, mind megkímélt és keveset futott volt hirdetés szerint, makulátlan, hát korántsem....

Merő szerencse, h anno a Toledot sikerült használtan megvennem, miután hónapokig nézegettem a hirdetéseket !!!
Előzmény: Geza77 (9976)
Geza77 Creative Commons License 2009.05.19 0 0 9976

okés,ebben igazad lehet,de:sztem RS-t használtban olyat venni,amit:

- nem rugtak néhányszor agyon

- tesztvezettek többen

- "vigyáztak rá"

- "első női tulajdonostól"

- "megkímélt állapotban "

-biztosan lehetetlen...

Ilyen autót ( vagy bármilyen sportgépet) sztem csak ilyen "kompromisszumokkal"lehet venni.

Vagy újonnan dupla áron...

Egy ilyen autó arra van kitalálva,hogy nyomják a gázt,persze nem ész nélkül feltétlenül.Ezzel nincs probléma.Az, hogy volt e törött már sokkal inkább fontos tényező...

Már több helyről informálom a dolgot,lassan összeáll a kép:)

Ha 4.5-ért nem adja oda,akkor buta.Nem csak én,más sem adna többet érte.

Előzmény: stevie wonder (9973)
ckerti Creative Commons License 2009.05.19 0 0 9975

Amikor én akartam próbálni, akkor nem engedték, mondván az a főnök kocsija.

Persze lehet, hogy csak nem néztem ki komoly vevőnek :-)

Ennek ellenére igazad lehet a tesztautó státusszal, de éppen ennek mond ellent a két éves kor vagy szerinted "kalandos élete" volt és azért nem volt eladható fél évesen?

Donibcsi ott dolgozik/dolgozott a szomszédban, ha törötten hozták egyszer haza trélerrel, akkor lehet, hogy ő tud róla, érdemes lenne megkérdezni.

Előzmény: stevie wonder (9973)
ckerti Creative Commons License 2009.05.19 0 0 9974

Mi az asszonnyal a két kocsi mellett döntöttünk februárban, úgyhogy egy kicsit még várnom kell az autós vigyorgással.

Cserébe othon is tudunk mindketten őszintén mosolyogni, mert nem rám kell várnia a páromnak, ha mennie kell valahová :-)

Csak zárójelben mondom, hogy ha már RS, akkor a jobban felszereltet válasszad, hiszen ezt tényleg nem fogod lecserélni pár éven belül és akkor már legyen benne minden, hogy maradjon pénz egy év múlva a fék- és chiptuningra. :-))

Előzmény: Geza77 (9972)
stevie wonder Creative Commons License 2009.05.19 0 0 9973

Mondjuk ez a ceglédi felszereltebb és kevesebbet futott ( ha minden igaz )és ha valóban a fönök járt vele,az bíztatóbb szervíz szempontjából.

Biztos a fonok jart vele, ha egyszer azt mondjak, de azt azert tudd, hogy aki Pest megye deli reszeben RS-t akart tesztvezetni, az mind ezt az autot gyepalta. És a fele tök falábú volt :-) (Nem vicc.)

Amugy a tesztparkot tipikusan felevente cserelik, tehat egy ket eves tesztauto felettebb erdekes jelenseg. (2007 szeptembereben, amikor ez az auto volt fel eves, még messze nem volt valsag.)

A helyedben megprobalnam magam eladni a regi autot, ha ok 2.6-ot mondtak ra, akkor 2.8-2.9 siman van benne. Az RS-bol pedig igen kemenyen alkudnek. Nagyon meglepodnek, ha 4.5-4.6-ért nem adnak oda....

Előzmény: Geza77 (9972)
Geza77 Creative Commons License 2009.05.19 0 0 9972

Köszi...hát igen a fránya anyagiak.Nekem sincs jelenleg két millám,részletre pedig nem akarom ( merem ) a mai gazdasági viszonyok mellett.

Egyébként majdnem ráhibáztál, 2.6-ot mondtak így láthatatlanba,azért megkérdeztem Szigetszentmiklóst is,ott van egy ezüst benzines RS,67 e KM-el,4690000.-ért, így pont 2 -őt kéne rádobni.

Mondjuk ez a ceglédi felszereltebb és kevesebbet futott ( ha minden igaz )és ha valóban a fönök járt vele,az bíztatóbb szervíz szempontjából.

Az éremnek két oldala van...

Két millából lehetne egy másik autót venni és akkor két autód van.

Vagy nagyon sok minden mást...( nyaralás,akármi )

Vagy beleülni egy RS -be és minden nap vigyorogva vezetni:)

Meglátjuk...azt biztos,hogy ezt nem érdemes 2-3 évre venni ( szerintem ),hanem hosszabb távban kell gondolkodni benne.

Előzmény: ckerti (9969)
KOCZKY Creative Commons License 2009.05.19 0 0 9971
Hááááát, ha mondjuk odaállok mellé, és lenyomom egy starttal, akkor elmondhatom, h egy RS skalpom van !!! :-)))))))))))))))
Előzmény: stevie wonder (9970)
stevie wonder Creative Commons License 2009.05.19 0 0 9970

Hátra is lesz felirat, de az sajna közel 7000 ft, nem tudom mi olyan sok benne....

Belat felhivtad? Asszem ő olyan 2000 korul arulja.

www.skodatuning.hu

(Mondjuk szerintem ciki.)

ckerti Creative Commons License 2009.05.19 0 0 9969

Szia!

Ezt a kocsit én is nézegettem már, szerintem nagyon rendben van.

Akkoriban nekem azt mondták, hogy a ceglédi szalon vezetője használja és azért fehér, hogy az autópályarendőrök ne nagyon akarják megállítani. :-)

Mivel a szalonvezető használta, biztosan rendben van műszakilag., de az is biztos, hogy nem alapjáraton járt vele :-)

A turbó csak azt nem bírja, ha hidegen pörgetik, vagy forrón leállítják, de méág yígy is sokat kibír, nem tartanék tőle túlságosan.

Ha a kilóméter valós, akkor a kocsival nem sok gond lehet.

A fékbetétek érdemelmnek ránézést, vagy cserét a vétel után (nem nagy összeg), a kuplungot megérzed a próbaúton, a futómű alapjaiban olyan, mint a többi Octin, tehát a szilentek nyikoroghatnak az első futóműben.

A felniket nézd meg, nem-e sérültek egy padkázástól, járdára parkolástól.

A kasztnit természetesen körbe kell mérni, az illesztéseket ellenőrizni.

A kilóméterek számát persze lehet kozmetikázni, de ennyi bizonytalanság benne van a használt kocsikban.

Mivel több autót is használhat a főnök, lehet reális a kilométeróra állása.

Használtan is szabad ilyet venni, és inább szalonvezetőtől, mint magánszemélytől.

Neki legalább tuti jól kezelték a garanciális problémáit.

Az árból azért alkudj, hiszen a kocsit legalább fél, de inkább egy éve árulják.

Arra számítsál, hpgy a beszámítási árad nagyon alacsony lesz, én csodálkoznék, ha 2,5-nél többet mondanának a kocsidra.

Xanaxot vedd be, mielőtt tárgyalni mész :-)

Nekem azon bukik a csere -bár nagyon tetszik-, mert nem tudok honnan elővenni két-három milliót.

Előzmény: Geza77 (9968)
Geza77 Creative Commons License 2009.05.19 0 0 9968

Sziasztok!

Véleményeteket kérném az alábbi dologhoz.

Megjelenése óta szimpatizálok az újjabb RS-el. ( ki nem???:)

Gondoltam,megnézem használtban,mennyiért dobálják.Kizárólag benzinesben érdekel,ez az én bajom:)

A lényeg: 2007-es 03.havi 49000KM ( ha igaz ) 4990000.-Ft.

Felhívtam a kereskedést,hogy autóbeszámítással lehet e vásárolni - természetesen igen,amennyien ma használt autót vesznek,mindenkinek örülnek.

Az enyém 2008.05.havi 1.4 Winter,újkori ára volt 3990000.-Ft, 15000KM-ez igaz:) , jelenkleg Eurotax szerint max. 3-mat ér.Tehát 2 millát kéne rádobni,ami előtt érdemes néhány dolgot tudni...( feltéve,ha van rá zsé:)

- mit érdemes megnézetni egy RS-en ( ezt senki sem boltba járni veszi )

- KM óra állás ugye abszolút lutri???

-turbó mennyit bír,vagy ellenőrízhető e az állapota?

-egyáltálán szabad ilyet használtban venni?

-mik a jellemző tipushibái?

A fogyasztással tisztában vagyok,azt haggyjuk.Tudom, hogy szarok az utak, hogy kemény a futómű,ez nem kizáró ok.Az élmény mindenért kárpótol...Csupán nem akarok bukni, vagy nagyot szívni,ezért kérdezgetek most mindenkit.

http://www.hasznaltauto.hu/1963281_skoda_octavia_2007

Egyébként ez a vas.Az egész ügy egyenlőre sehol nem tart,csupán ötlet és információ beszerzés.

Várok hideget-meleget,őszintén!

Előre is köszönöm!

rend-őre Creative Commons License 2009.05.18 0 0 9967
Sziasztok!

Hátra is lesz felirat, de az sajna közel 7000 ft, nem tudom mi olyan sok benne....

Rendőrautó téma. Én rendőrként dolgozom Tatabányán. Nekünk is volt-van 1,6 octi autónk szerintem megbízhatóa. A második túrnus megemelt futónűvel és alsó védőburkolattal hozták. Az első autókon ez nem volt. Ez látszott is, mert minden héten olajteknőt kellett vásárolnia a cégnek.

A Fordok is szépek, hogy mennyire bírják majd kiderül idővel. Viszont az összes kombi. Nah ez szerintem igaz érvágás lesz, főleg a járőrőknek.....

Egyébként van egy közel 21 éves 130-as farmotorosom is, az a hobby autó,,,,,
Előzmény: hicky (9940)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!