OII-m augusztusban lesz két éves. 24500 km van benne és azt jelzi, hogy szervizbe kell mennem, mert lejárt az intervallum. Szervizkönyveben 30000 van írva szervizciklushoz. Átbasztak-e?
mikor elindultam a kuplung pedál nem jött vissza rendesen az eredeti pozíciójába váltás után
Valoszinuleg levegos lett a hidraulika rendszer. Egyszer velem is elofordult, az egyik cső kidorzsolodott a motorterben. A csovet csereltek par ezer forintert. Kezdetben nekem is csak egyszer-egyszer maradt lent a pedal, de aztan egyre surubben. Szoval erdemes azonnal javitani.
a vezetőülés alatt találtam egy szál sárga színű kábelt, fekete csatlakozóval a végén
Ha elindulsz be nem csatolt biztonsagi ovvel, van sipolas? Nincs? :-)
Tegnap előtt használtam az autót semi gond nem volt vele. Leálltam kb, fél órára majd mikor elindultam a kuplung pedál nem jött vissza rendesen az eredeti pozíciójába váltás után. Váltani tudtam a kuplung nem csúszott. Azóta nem használtam az autót rá sem tudtam nézni csak a B.nőm, aki azt mondta, hogy a fenti probléma megszűnt már. Mi a fene lehetett szerintetek? Ma fogom átnézetni szerelővel.
Iletve a napokban volt nagytakarítás és a vezetőülés alatt találtam egy szál sárga színű kábelt, fekete csatlakozóval a végén. Az alváztól jön fel, fogalmam sincs hová csatlakozna és csak a sofőr ülés alatt van. Képet este teszek majd fel róla,,,,
Igen ők is büntetnek. Elég sok mindenre tudnak bírságolni. Legfőképpen a parkolókat lesik mint amibe te is beleestél. Én egyébként 60 ezres csekket kaptam december 28-án autópályán gyorshajtásért. Volt egy terelés és 40 km/h helyett mentem 67-el azt hiszem. Állitólag olcsón megúsztam,,,,,,,
Szia, én is tatabányai születésü vagyok, bár már 6-ik éve falun lakom.Szeretném megkérdezni tőled ,hogy a közterület felügyelők is büntethetnek ha véletlenül megállni tilosban parkolok?Mióta van ez igy ?Pont ma kaptam egy fényképes levelet 10000ft-ról Fehérvárról hogy állitólag szabálysértést követtem el , pedig jegyet is vettem de nem láttam a táblát,modjuk nem is ez a lényeg, csak csodálkozom hogy átveszik a ti munkátokat és ezzel elveszik a ti pénzeteket. Bocs az OFF-ért.
A baj az, h elég ritka, h magánszemély hirdeti, inkább kereskedések, és itt a bibi. Nem a magánzó fog átverni meg trükközni, hanem a "nepper", kereskedő.... sajna ez egy illen átvágós ország, nemcsak itt ezen a téren !!!!
Saját példa: asszony ibizáját megvette kereskedő, tudva, h eleje, hátulja törve volt, igaz javítva is szakműhelyben, de már úgy adta tovább, h makulátlan, sérülésmentes, megkímélt.... :-( Sógor rommá tört borája anno a Weltautonál bukkant fel, mint sérülésmentes és megkímélt darab :-((((
Szvsz használtat, csakis magánszemélytől, mert ha tört is, az valszeg el is mondja, és ha tudod, mérlegelhetsz, h kell-e így ennyiért.
Anno én spec ezért is döntöttem az új mellett, igaz, h nem RS volt, de oct :-)
Próbáltam használtban venni, h ne én bukjam be azt a jó pár százezret rögtön, mikor kijövök vele a szalonból, DE
... saját tapasztalat, h a magyar használtpiac egy nagy átverés, sorra derült ki mindről, h itt-ott tőrve zúzva volt, hál istennek utána tudtam nézegetni akkor még biztosítóknál egyéb helyeken :-( 10-ből 9 volt akkoriban lezúzva, ami nem lenne gond, ha elemcserével javítva és tudom is, h zúzták, de nem ez a helyzet, mind megkímélt és keveset futott volt hirdetés szerint, makulátlan, hát korántsem....
Merő szerencse, h anno a Toledot sikerült használtan megvennem, miután hónapokig nézegettem a hirdetéseket !!!
Ilyen autót ( vagy bármilyen sportgépet) sztem csak ilyen "kompromisszumokkal"lehet venni.
Vagy újonnan dupla áron...
Egy ilyen autó arra van kitalálva,hogy nyomják a gázt,persze nem ész nélkül feltétlenül.Ezzel nincs probléma.Az, hogy volt e törött már sokkal inkább fontos tényező...
Már több helyről informálom a dolgot,lassan összeáll a kép:)
Ha 4.5-ért nem adja oda,akkor buta.Nem csak én,más sem adna többet érte.
Amikor én akartam próbálni, akkor nem engedték, mondván az a főnök kocsija.
Persze lehet, hogy csak nem néztem ki komoly vevőnek :-)
Ennek ellenére igazad lehet a tesztautó státusszal, de éppen ennek mond ellent a két éves kor vagy szerinted "kalandos élete" volt és azért nem volt eladható fél évesen?
Donibcsi ott dolgozik/dolgozott a szomszédban, ha törötten hozták egyszer haza trélerrel, akkor lehet, hogy ő tud róla, érdemes lenne megkérdezni.
Mi az asszonnyal a két kocsi mellett döntöttünk februárban, úgyhogy egy kicsit még várnom kell az autós vigyorgással.
Cserébe othon is tudunk mindketten őszintén mosolyogni, mert nem rám kell várnia a páromnak, ha mennie kell valahová :-)
Csak zárójelben mondom, hogy ha már RS, akkor a jobban felszereltet válasszad, hiszen ezt tényleg nem fogod lecserélni pár éven belül és akkor már legyen benne minden, hogy maradjon pénz egy év múlva a fék- és chiptuningra. :-))
Mondjuk ez a ceglédi felszereltebb és kevesebbet futott ( ha minden igaz )és ha valóban a fönök járt vele,az bíztatóbb szervíz szempontjából.
Biztos a fonok jart vele, ha egyszer azt mondjak, de azt azert tudd, hogy aki Pest megye deli reszeben RS-t akart tesztvezetni, az mind ezt az autot gyepalta. És a fele tök falábú volt :-) (Nem vicc.)
Amugy a tesztparkot tipikusan felevente cserelik, tehat egy ket eves tesztauto felettebb erdekes jelenseg. (2007 szeptembereben, amikor ez az auto volt fel eves, még messze nem volt valsag.)
A helyedben megprobalnam magam eladni a regi autot, ha ok 2.6-ot mondtak ra, akkor 2.8-2.9 siman van benne. Az RS-bol pedig igen kemenyen alkudnek. Nagyon meglepodnek, ha 4.5-4.6-ért nem adnak oda....
Köszi...hát igen a fránya anyagiak.Nekem sincs jelenleg két millám,részletre pedig nem akarom ( merem ) a mai gazdasági viszonyok mellett.
Egyébként majdnem ráhibáztál, 2.6-ot mondtak így láthatatlanba,azért megkérdeztem Szigetszentmiklóst is,ott van egy ezüst benzines RS,67 e KM-el,4690000.-ért, így pont 2 -őt kéne rádobni.
Mondjuk ez a ceglédi felszereltebb és kevesebbet futott ( ha minden igaz )és ha valóban a fönök járt vele,az bíztatóbb szervíz szempontjából.
Az éremnek két oldala van...
Két millából lehetne egy másik autót venni és akkor két autód van.
Vagy nagyon sok minden mást...( nyaralás,akármi )
Vagy beleülni egy RS -be és minden nap vigyorogva vezetni:)
Meglátjuk...azt biztos,hogy ezt nem érdemes 2-3 évre venni ( szerintem ),hanem hosszabb távban kell gondolkodni benne.
Ezt a kocsit én is nézegettem már, szerintem nagyon rendben van.
Akkoriban nekem azt mondták, hogy a ceglédi szalon vezetője használja és azért fehér, hogy az autópályarendőrök ne nagyon akarják megállítani. :-)
Mivel a szalonvezető használta, biztosan rendben van műszakilag., de az is biztos, hogy nem alapjáraton járt vele :-)
A turbó csak azt nem bírja, ha hidegen pörgetik, vagy forrón leállítják, de méág yígy is sokat kibír, nem tartanék tőle túlságosan.
Ha a kilóméter valós, akkor a kocsival nem sok gond lehet.
A fékbetétek érdemelmnek ránézést, vagy cserét a vétel után (nem nagy összeg), a kuplungot megérzed a próbaúton, a futómű alapjaiban olyan, mint a többi Octin, tehát a szilentek nyikoroghatnak az első futóműben.
A felniket nézd meg, nem-e sérültek egy padkázástól, járdára parkolástól.
A kasztnit természetesen körbe kell mérni, az illesztéseket ellenőrizni.
A kilóméterek számát persze lehet kozmetikázni, de ennyi bizonytalanság benne van a használt kocsikban.
Mivel több autót is használhat a főnök, lehet reális a kilométeróra állása.
Használtan is szabad ilyet venni, és inább szalonvezetőtől, mint magánszemélytől.
Neki legalább tuti jól kezelték a garanciális problémáit.
Az árból azért alkudj, hiszen a kocsit legalább fél, de inkább egy éve árulják.
Arra számítsál, hpgy a beszámítási árad nagyon alacsony lesz, én csodálkoznék, ha 2,5-nél többet mondanának a kocsidra.
Xanaxot vedd be, mielőtt tárgyalni mész :-)
Nekem azon bukik a csere -bár nagyon tetszik-, mert nem tudok honnan elővenni két-három milliót.
Megjelenése óta szimpatizálok az újjabb RS-el. ( ki nem???:)
Gondoltam,megnézem használtban,mennyiért dobálják.Kizárólag benzinesben érdekel,ez az én bajom:)
A lényeg: 2007-es 03.havi 49000KM ( ha igaz ) 4990000.-Ft.
Felhívtam a kereskedést,hogy autóbeszámítással lehet e vásárolni - természetesen igen,amennyien ma használt autót vesznek,mindenkinek örülnek.
Az enyém 2008.05.havi 1.4 Winter,újkori ára volt 3990000.-Ft, 15000KM-ez igaz:) , jelenkleg Eurotax szerint max. 3-mat ér.Tehát 2 millát kéne rádobni,ami előtt érdemes néhány dolgot tudni...( feltéve,ha van rá zsé:)
- mit érdemes megnézetni egy RS-en ( ezt senki sem boltba járni veszi )
- KM óra állás ugye abszolút lutri???
-turbó mennyit bír,vagy ellenőrízhető e az állapota?
-egyáltálán szabad ilyet használtban venni?
-mik a jellemző tipushibái?
A fogyasztással tisztában vagyok,azt haggyjuk.Tudom, hogy szarok az utak, hogy kemény a futómű,ez nem kizáró ok.Az élmény mindenért kárpótol...Csupán nem akarok bukni, vagy nagyot szívni,ezért kérdezgetek most mindenkit.
Hátra is lesz felirat, de az sajna közel 7000 ft, nem tudom mi olyan sok benne....
Rendőrautó téma. Én rendőrként dolgozom Tatabányán. Nekünk is volt-van 1,6 octi autónk szerintem megbízhatóa. A második túrnus megemelt futónűvel és alsó védőburkolattal hozták. Az első autókon ez nem volt. Ez látszott is, mert minden héten olajteknőt kellett vásárolnia a cégnek.
A Fordok is szépek, hogy mennyire bírják majd kiderül idővel. Viszont az összes kombi. Nah ez szerintem igaz érvágás lesz, főleg a járőrőknek.....
Egyébként van egy közel 21 éves 130-as farmotorosom is, az a hobby autó,,,,,