Keresés

Részletes keresés

Glenbenton Creative Commons License 2007.04.24 0 0 791

Teljesen igazad van.

Ráadásul egy művész nem attól művész, hogy torzat, nem mindennapit ábrázol.

Szerintem egy igazi művész képes a mindennapot úgy bemutatni, hogy felfigyeljek rá, pedig nap, mint nap én is átélem, mégis elmegyek mellette.

Én sem néztem/nézem meg a filmet, enélkül is elég borzalmat látok.

A megnézése nélkül sem megy ki a fejemből ez a dolog és leginkább azon nem tudom magam túltenni, hogy hányan látták és hallgattak.

Nem volt senki, aki a bemutatón, vagy a zsűri tagjai közül, aki azt mondja: ezt már nem.

Olyan emberek, akiket példaképnek állítanak más emberek elé, nem tettek semmit.

Egyszerűen nem tudom elhinni.

Előzmény: oncogito (786)
oncogito Creative Commons License 2007.04.24 0 0 790
Nézd, én amennyire dühös vagyok rá, annyira tudom, hogy segítségre volna szüksége.
De ma egy olyan környzet van, a mai világ olyan, ahol a durvaság, a közöny és a cinizmus az ur, a gátlástalanság, az érzelemmentesség, meg a pia és a drog.

Tudom, hogy ettől még nem kell embertelennek lenni.
Csak nagyon nehéz embernek lenni...
Előzmény: David Halloran (784)
Spinderella Creative Commons License 2007.04.24 0 0 789
Nemmondod?! Mi a nickneve?
eBgondolat Creative Commons License 2007.04.24 0 0 788

Toepler művész úr valóban megelőzte korát...

Bárcsak 100 év múlva vetélte volna ki magából valami lombik, egy olyan világban, ahol az ilyen öncélú kínzás azonnali megsemmisítést von maga után!

Glenbenton Creative Commons License 2007.04.24 0 0 787

"na ezért nem fogok soha kiadni matematika-könyvet"

Te nem is.

De hidd el, majd kiad olyan, akinek még annyi köze sincs hozzá, mint (saját bevallásod szerint) neked.

oncogito Creative Commons License 2007.04.24 0 0 786
Mégvalami.
Emberség nélkül nincs művészet.
Én nagyon nagyra becsülöm azt a kamerás embert, amit egy külföldi csatornán forgatodd híranyagnál láttam.
Egy nagy folyó áradt végig egy kisvároson, sodort embert, állatot, házat, mindent.
A film mutatta a szörnyűségeket.
Azoban az egyik operatőr amikor látta, hogy egy kisgyereket sodor az ár és az anyja nem tudja visszatartani, eldobta a kameráját és ment segíteni.
A filmen nem láttuk a sikert, mert nem volt aki felvegye, de a kommentárból kiderült, hogy tudott segíteni.
No, ezt művészetnek tartom akkor is, ha nem mozifilmnek készült és nem volt zsűri egy fél darab sem!
A hatása számomra máig megvan és példaértékű.
Ennek a macskagyilkosnak meg a nevét is képtelen vagyok megjegyezni és a filmjére sem vagyok kiváncsi.
Előzmény: Glenbenton (774)
Glenbenton Creative Commons License 2007.04.24 0 0 785

"De nézd meg a mai percemberkéket."

Nézem őket, sajnos többet is, mint amennyi egészséges lenne.

Előzmény: oncogito (782)
David Halloran Creative Commons License 2007.04.24 0 0 784
Egyébként olvastátok a csávó kemény négy hsz.-át itt az Indexen?
Valahol egy kicsit sajnálom is ezt az embert. Szeretett volna a filmezésből megélni. S végülis mindenki abban a témában alkot, amiben speciel a legjobb, amiben a legotthonosabban mozog (na ezért nem fogok soha kiadni matematika-könyvet:) ). Még ha ez kiállítja is a bizonyítványt a személyiségéről. Kétségbeesetten próbált valamit fölmutatni, s közben átesett a ló túloldalára. Nagyon is. S ezért kegyetlen leszek: ezen eset után meggyőződésből mondom, T. Z. soha többé ne vegyen kamerát a mancsaiba, de lehetőleg egyszer használatos fényképezőgépet se. Soha többé ne legyen lehetősége filmezni. Úgy látom, számára ez lenne a legeslegnagyobb büntetés.
oncogito Creative Commons License 2007.04.24 0 0 783
Itt valóban nem összeesküvés van.
Ennél sokkal rosszabb.
Össznépi műveletlenség... :-(
Előzmény: Törölt nick (775)
oncogito Creative Commons License 2007.04.24 0 0 782
Csak korábban írtam, nem megelőzés volt. :-)

Egyébként a valódi művészek valóba előbbre járnak az átlagembernél. Valamit felismernek a tökéletességből, amire az átlagember még nem vevő.
Ők valóban megelőznek. :-)

De nézd meg a mai percemberkéket. Ami kritika őket éri az a tökéletlenségük miatt van.
Sokszor az átlagemberben több az emberség, az érzés, a világoslátás, mint azokban, akik "elismert" művészek.

Én Kölcseyre hallgatok máig:
"Ne könnyen végy kezedbe oly művet,
Mely a zseni lángjegyét homlokán nem hordja."
Glenbenton Creative Commons License 2007.04.24 0 0 781

"hogy a picsaba mondhatta ezt"

Mert jópofának tartotta.

Akkor.

Mert nem gondolt arra, hogy botrány lesz belőle.

Nem is a botránnyal van nála a gond, az jól jön az ilyeneknek.

Inkább a félelem, hogy esetleg elverik.

Előzmény: Törölt nick (779)
David Halloran Creative Commons License 2007.04.24 0 0 780
Hú, hát ez telibe!:) Végülis mivégre volt a kapálózó "kétségbeesés"? Az igazi művészet nem feltétlenül a közízlést szolgálja, ami ezesetben a zsűrit ízlését jelenti. Na de mindegy, nem is az a lényeg, hogy Toepler tehetséges-e vagy nem. Hanem az hogy aljas és az a kérdés, hogy miért, s miért ennyire? S hogy miért nem lépett időben senki? Talán mert csak egy vacak macskáról van szó? Őszintén szólva engem ennyire nem háborított volna fel ez a dolog, ha pl.: lefejezi azt a macskát. Barbár cselekedetként elítéltem volna, de ennyi. Viszont itt kínzásról van szó, amibe a kérdéses állat belehalt! Ezt pedig nem tudom eltűrni!!! Bizonyára, a rendezőnek és a stábnak nem voltak gyerekkorában kézcsont-törései csontig érő nyílt sebei, amit össze kellett varrni. Nem fogják fel, mekkora fájdalmat okoztak egy nyomorult kis élőlénynek és szvsz., ha erről van szó, engem nem érdekel, mekkora icicpici lényről van szó! A szándékos kínzást mindenféle tekintetben elítélem!
Előzmény: Glenbenton (777)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.24 0 0 779
hat ja ez tenyleg gagyi

hogy a picsaba mondhatta ezt, kb egy terhelo vallomas sajat maga ellen, plusz meglehetosen cinikus is (a la schlecht csaba es a felejtes). de sebaj, igy legalabb kiderult a dolog, ha azt mondja, h trukkfelvetel, akkor meg tunodhetnenk h valoban az-e
Előzmény: Törölt nick (776)
Glenbenton Creative Commons License 2007.04.24 0 0 778
diliházban=diliház+börtön
Glenbenton Creative Commons License 2007.04.24 0 0 777

Pontosan azért volt művész (a tehetsége mellett természetesen), mert úgy írt és úgy élt, ahogy ő azt helyesnek tartotta.

Egy olyan korban, ami elítélte, kiröhögte mindezért.

Mert őszinte volt, nem tudott mást írni és máshogy, csak ahogy érzett.

A mi "művészünk" pedig úgy ír és arról, hogy tudja, ez most díjat ér.

Előzmény: Törölt nick (773)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.24 0 0 776
Hát nekem sem úgy tűnt az a felvétel mint ha úgy készült volna,hogy:  "Hát szegény cica nagyon beteg, ne szenvedjen holnapig, inkább segítsünk neki és öljük meg most! Jéé.., itt egy kamera a mosógépen! Akkor akár fel is vehetnénk!"

EZ NEVETSÉGES!

Előzmény: HalfDemon (772)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.24 0 0 775
respekt, ez a lenyeg

te azt eszed, amit akarsz es kesz. a zsuri meg azt amit dijaz. nem kell az osszeeskuvest keresni.
Előzmény: oncogito (771)
Glenbenton Creative Commons License 2007.04.24 0 0 774

Megelőztél, gonosz!

:)

Majdnem 30 évet volt diliházban.

A világirodalom nagyjai zömének munkásságát kritizálta, tiltotta be, vagy szimplán szarta le saját kora.

Mi pedig, mindezeket kívülről szemlélve ítéljük meg.

Itt azonban messze nem erről van szó.

Előzmény: oncogito (768)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.24 0 0 773
jozsef attila is hasonlokepp elt, pszichiaterrol pszichiaterre, mindenki (az akkori jofej magyarok) rajta rohogott, h micsoda fasz, az egyetemrol is kibasztak, mert azt irta h neki se istene se hazaja. sokan val.leg az itteni hozzaszolok kozul is kibasztak volna hehe, mit szolnak majd az unokak alapon

sztem mondjuk j.a. sokkal jobb is mint de sade (es nem is akasztottak fel buzulasert). de az elismertseg vajmi keveset mond az ertekrol.
Előzmény: Glenbenton (769)
HalfDemon Creative Commons License 2007.04.24 0 0 772
Amugy csak nekem jutott mar eszembe, hogy valojabban hogy is johetett letre az ominozus jelenet? Csak mert felek, valahogy igy:
- Na jo, akkor kb vege is a filmnek, de mi legyen ezzel a x darab kismacskaval, haza megsem vihetem oket...
- Tulajdonkeppen el is altathatjuk oket... -_-
- Hulye vagy. he? Tudod mi penz az? Itt a viz, macska is van, igy kell ezt csinalni.. *cenzored*
*Elfeheredes*
- Hm... Ez undoritoan sokkolo volt... Sokkolo... Undorito. Vegulis ilyen filmet forgatunk... Te, van meg abbol a macskabol?
- Tulajdonkeppen akad.
- Hol is a kamera?

Csak mert en ezen sem csodalkoznak...
oncogito Creative Commons License 2007.04.24 0 0 771
Azért én ugy vélem, a művészetet nem a zsűri határozza meg.
A pórnépnek joga van választani és nem befolyásoltatni magát a "szakértőktől".
Felőlem lehet olyan díjnyertes egy szemétbe való bármilyen mű, hogy csak zeng, én akkor is a magam mércéje szerint ítélek és válogatok.
Előzmény: szega (767)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.24 0 0 770
na ez az kb erre akartam kilyukadni

h mig az egyik muveszi alkotast, a macskas videot (az egesz filmet bevallom nem lattam, de nem is akarom, mert akkor reszt vennek a mediahackben) en is csinalhattam volna otthon, es felposztolhattam volna youtube-ra, hasonlo szinvonalu lett volna, es hasonloan buncselekmeny. halistennek en kedvelem a macsekokat :)

mig az ember tragedias cuccot nem biztos h meg tudtam volna irni, vagy ha igen akkor is izzadni kellett volna, es mivel reg nem vagyok gyakorlo iro, val.leg szarabb is lett volna, meg ha az otlet eszembe is jut

Előzmény: szega (767)
Glenbenton Creative Commons License 2007.04.24 0 0 769

Itt 2 dologról van szó Sade esetében.

1. Ma elismert

2. Életének harmadát diliházban töltötte

Előzmény: Törölt nick (760)
oncogito Creative Commons License 2007.04.24 0 0 768
Mindenesetre utolsó tizegynéhány évét ha jól tudom, boldondok házában élte.
Azon kívül valamit nem szabad figyelmen kívül hagyni.
Az ő idejében a szerelem, a szex tabu téma volt. Ezt ma sokan fel sem fogják, mit is jelent. Egy valódi prűd környezetben robbant, célja, oka volt.
De ma az robban, ha valaki az irodalmi nyelvet használja, mert csak a közönségességet tapasztalni a mai irodalomban, filmben, képzőművészetben, öncéluan.

szega Creative Commons License 2007.04.24 0 0 767

Jól beszélsz. Szvsz csak a filmről lenne érdemes beszélni, a másik max. ízlés kérdése. Nálam még épp nem veri ki a biztosítékot, van benne némi ötlet, de azért nem esnék hasra tőle... 

Viszont a szakma elismert képviselőinek inkább el kéne határolódnia a másik "alkotástól". Na ez az, ami nem fog megtörténni soha, figyeld csak meg. Védik majd a mundér becsületét körömszakadtáig. Ők a Tudás, ők a Művészet, náluk az Igazság. A műveletlen, az Igaz Művészetet meg nem értő pór meg kussoljon.

Előzmény: Törölt nick (756)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.24 0 0 766
ha nem vagom a vilag novenyeit nem biztos :DDD
Előzmény: David Halloran (764)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.24 0 0 765
"Mind a két díjat nyert hulladék nem más mint egy elmebeteg agymenés..."

nekem ez egy izlesiteletnek tunik
ne haragudj de a litera.hu-nak eggyel jobban hiszek, ha nem is vakon :)

"Középiskolában amikor színházba/moziba mentünk előadásra/filmvetítésre/hangversenyre stb, ott nem erről volt szó!"

ha a vilagirodalmat a kozepiskola alapjan iteled meg, minimum kisse korlatolt/elmaradott vagy, hehe, nem szemelyeskedeskepp, nyilvan, kizarolag irodalom temakorben. :)

"Az meg külön szégyen,h az állam pénzéből unatkozó vén homárok ezt díjakkal értékelik!"

az is szegyen h a homoszexualitas erv egy muvesz ellen :) nem azt mondta a tag, h o hetero egyebkent. meg az a szegyen h kinyirt egy macskat kb viccbol. sztem
Előzmény: Törölt nick (762)
David Halloran Creative Commons License 2007.04.24 0 0 764
Te meg tudod különböztetni a búzát a polyvától? Na látod.
Előzmény: Törölt nick (761)
Glenbenton Creative Commons License 2007.04.24 0 0 763
A maga idejében is elismert volt?
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.24 0 0 762

Mind a két díjat nyert hulladék nem más mint egy elmebeteg agymenés...

Középiskolában amikor színházba/moziba mentünk előadásra/filmvetítésre/hangversenyre stb, ott nem erről volt szó!

Az meg külön szégyen,h az állam pénzéből unatkozó vén homárok ezt díjakkal értékelik!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!