Meg a modelltől is elment már a kedvem, láthatjuk, hogy tényleg alig találja el az oidőt, most meg ráadásul úgy mutatja a csapadékot, hogy teljesen körbefordulja Szegedet, azt aliug kapunk!:( De tőlem északra soka lesz. JA ,meg már Bakonyvár is türelmetlen az észlelési naplóban!:)) Nagyon birom az emberkét!:)
De azt azért hozzá kell tenni, hogy a nagy csapadék nem is ebből a most átvonult hidegfrontból volt várható,, ebből nem vártunk semmit, a nagy csapadék majd holnaptól jön mikor is Arad körül kimélyül egy sekély ciklon és ahogy fordul befele bedurran majd és adja a csapadékot, na de a modell máris tologatja, mett az érkezése mostmár nem ma éjszaka lesz hanem holnap késő éjjel, azaz már a csütrötökbe fogunk átlépni, de ha még sokat halaszt akkor tényleg nem lesz semmi!:(( A mennyiséget is visszábbvette, de én már örülnék 10mm-nem is, csak mélyüljön kia a ciklon, ez a lényeg most, ha nem akkor fújhatjuk, és az ilyet nehéz is előrejelzni a Kárpát-medence sajátosságai miatt, inkább nézzük a műhold, radar és légnyomás térképeket ahogy Snowhunter mondaná!:) De ez azt jelenti, hogy megint a jelenidőnél vagyunk.. Na mindegy, mostanában valahogy a 24órával előrejelzés is nehéz, nemhogy 5-10napra... Jó éjt!
Ez a hidegfront nulla vizet tett le! Az előző fél mm-t! Elkeserítő, hogy a modellek mekkorákat mondanak és nem lesz belőlük semmi, max. néhol felhőszakadás, de avval nem vagyunk kisegítve. Most T alig több 10 foknál, mintha havat hozna a szél a Bakonyból, ez elég durva! Jöhetne valami csapadék, mielőtt Afrikához csatolnak minket is, na nem a hóra gondoltam! :)
Látszik azért Ferri-hurri, hogy tényleg érsz, ha ilyen magvasakat gondolsz! Akkor még további nagy kalapokkal kívánok a szóbelikre.És fela fejjel, előtted a Zélet!
Tönkre is ment a füvem emiatt adög front miatt, hideg, nap és szél együtt adott neki, én meg nem locsoltam, mert "majd jön" ... (meg igazából mással voltam elfoglalva, de nagyon :(
Na a modell máris oltogat újból, a mostani helyzet alapján szerdától-péntekig mintegy 50mm esőt fog hullni szinte az ország egész területén! Na én már nem hiszek neki, kíváncsi leszek mikor fogja ezt kivenni!:DD
Na erről a frontról is ennyit, éppen annyi eső volt, hogy a járdát benedvesítette. Ekkorát koppani már megint, pediga modellek 10-20mm csapadékot mutattak. Persze mostmár kivette mind.. jelenidőt talán "előrelehet" jelezni....
Rég volt ugyan, de ugyanezt éreztem én is, akkor és ott... Nem mondom, hogy most mi van, mert én néha többet szeretnék, de család és munka mellett ez nehéz. Tudom, rossz volt, szomorú voltam, és ezért borzasztóan örülök, amikor most felbukkan valaki. Szerencsére nálunk olyan volt a társaság, ha összejövünk, az első standard kérdések után, mintha szét se mentünk volna. Kivánom neked ugyanezt és azt is, hogy egy kicsit több időd legyen majd azokra, akiket mos egy kicsit messzebb látsz magadtól mint eddig.
Szép napot! Nekem most fáj a szívem, annyira rossz
érzés, sok jóbaráttal és lánnyal már nagyon sokáig nem fogok találkozni és nem láthatom őket!:((Pedig 4 éven át minden nap láttuk egymást és együtt voltunk, egy helyen. Tegnap este még jól elvoltunk, mindenki most mégszorosabban, de jóltudtuk, hogy ez az utolsó este,legalábbis az olyan, mikor huzamosabb ideig együtt voltunk, nekem is végig olyan rossz érzés volt itt bennt a lelkem mélyén, belegondolni, hogy itt a vége. Egyik lány Pápán lakik, a másik Ungváron, a harmadik meg Somboron, a negyedik Hajdúszoboszló, ötidik Szolnok, hatidok Budapest és nem is sorolom!:( Csomóan Makón, legalább az csak 30km.. Szanaszét mindenki a világba, a 4 év alatt mégis mindenki egy helyen volt, de vége! Én még lehet maradok 2évig a kolléiumban és a koleszban, de közülük alig 1-2 ember, de én is csak akkor maradok ha nem vesznek fel sehova, így az alsóbb éves társaságtól még nem volt oly fájó a búcsú, hisz tudom, hogy ők még együtt lesznek arra/azokra az évekre. De ha felvesznek akkor nem megyek vissza én sem.. Tegnap jókat fagyiztunk, meg dumáltunk mindenki mindenkivel!:)) További szép napot.. Most van 18 fok, holnapra nagy esőt mutatnak a modellek, csak hogy ne off-oljam szét a fórumot, de most szomorú vagyok.
tudom, hogy a topic biztosan nem egészen erről szól, de itt picit nagyobb a mozgás, mint ott, ahol ezelőtt kérdeztem, hátha itt kapok választ. Előre is köszönöm!
Egyáltalán nem értek a kertészethez és a virágokhoz sem, tanácsra lenne szükségem. Ültettem pár hagymásat az erkélyemre kialakított betonládába. Ebből egyféle kelt csak ki (mexikói négylevelű lóhere). Honnan/hogyan tudnám megállapítani, hogy a többi (sisakvirág, cigányvirág, ornithogalum arabicum) "él-e még" a föld alatt, hogy van-e esélyem a kikelésükre? Vagy elrohadtak azok a hagymák? Milyen sűrűn öntözzem őket, és mennyi vizzel? Május közepén dugtam őket földbe.
Vasárnapig nem igen lesz eső, majd vasárnap jön újabb front zivatarokkal, hátha akkor nagyobb szerencsénk lesz. Töklámpa vagyok még, holnap hajnalban azaza néhány óra múlva indulok vissza Szentesre megtudni az írásbelik eredményeit, a szóbeli meg Június 20-án lesz. Ja a met.hu megújult, jobb oldalon kér minket a honlap teszteléséhez, nagyon jó, mert információ gazdag, de a radar és a többi képet kódolva adják.... Így a tükrözés egyenlőre nem megoldott.. pedig jó lenne, állítólag szabad hozzáférés joga lenne, erre lekódolják nekünk. Akkor legalább raknák mozgóba normálisan, úgymint ahogy a metnetes Nomad csinálja, de kódolással nem megy..
Jelentem a front 1 szem esőt sem hozott ide, viszont iszonyatos szél fújt, a környéken reggel a száraz földet hordta több km-es sávokban (több 10m magasságig), félelmetes szélsőséges időjárás ez, még ha a meteorológusok nem is ismerik el.