Az a rendszer amiről Te beszélsz az nem a Skodáé, hanem egy kimondhatatlan nevű francia gyártóé, valami R betűsé (többek között).
Igen, es nagyon komfortos :-)
De sajnos tenyleg van vele gond, bar ahhoz kepest, hogy milyen idiota a megvalositasa, mar nem is olyan sok.
Az elso szamu problema, hogy a jeladokban elem van, aminek 10 ev az elettartama, elvileg. Valojaban kevesebb, mert a 2001-es Lagunakban mar tipikusan elfaradt az elem, es a 2002-esek kozul is sokban. Az elem nem cserelheto, mar tobb muszeresz megprobalta, de ugy ki van ontve a jelado belseje gyantaval, hogy nem lehet hozzaferni. (Szetnyitni is csak roncsolassal lehet.) Egy uj jelado 10-15e forint, es meg fel is kell programozni, amiert a markaszervizben ujabb par ezer forintot kernek el. Persze a szaktopikokban mindig van par ember, akinek van Clip-je (a Renault-fele "VAG-COM"), es akkor csokiert is megoldhato a feladat, hiszen valojaban egy 30 masodperces muveletrol van szo.
A kettes szamu problema, hogy a jeleket vevo fekete muanyag doboz az auto alvazara van rogzitve kivulrol, tehat eleve serulekeny. Raadasul egy pimitiv muanyag csatlakozo all ki belole, abbol pedig egy par centi hosszaban meztelen tyukbelkabelek indulnak a szebb jovo fele.
Az elmult 4 evben, amit lagunazasal toltottem, egyszer volt jelado hibam (csere), egyszer volt egy teves riasztas (magatol elmult), de egyszer megmentette az eletemet, amikor egy valodi lassu defektet jelzett, amit val'szeg nem vettem volna eszre, csak mar tul keson.
Azt a spoilert, amit pattintva kellett volna felszerelni a agyári lökösre, a jól képzett Porsche Győrös kasztnisok ragasztással rögzítettek.
Amikor megsérült a spoiler már nem lehetett a kötést oldani, ezért egybe kellett javítani.
Mivel nem akartam újra letörni (ill. letörni hagyni) vettem egy másik lököst, ami véletlenül fényszórómosós kocsiról származott és benne voltak a spricnik.
Innen indult az én fényszórómosós projektem.
Jut eszembe eladó a javított, Janko spoileres első lökhárítóm kompletten díszlécekkel, légbeömlő betéttel és ködlámpákkal, festésre előkészítve, alapozva.
Sajnos egyben jobban esélyes az eladás, ezért nem adom külön a ködlámpát.
Lökös nem kell, mindben megvan a spricnit tartó fül, csak ki kell vágni és kell egy-egy takaró lap a spricni fejére.
Kell még maga a fúvóka (spricni), a csővezeték a tartókkal (két műanyag fül, ami a lökös mögötti merevítőhöz fogja a csövet), a nagyobb tartály szintjeladóval és egy második szivattyúval, valamint a vezetékezés a szivattyútól a komputerig ill. a szintjelzőtől a műszerfalig.
Ha a szerelés megvan, akkor már csak programozni kell és mehet a mosás.
ckerti tudja a választ... :-) Szerintem meg is írja hamarosan, mert Ő is ebben a projektben utazik.
Szerintem: 1. lökhárító csere olyanra, amiben benne vannak a szórófejek, a lököst le is kell fényezni az autó színére. 2. ablakmosó tartály csere nagyobbra, amiben szintjelző jeladó is van 3. drótozás, aktiválás (pl. mosófolyadék szintjelző bekötése a műszertáblába és aktiválása).
Megnéznéd nekem, hogy ha bekapcsolod a klímát, Neked mindkét venti elindul-e egyszerre? Csak meg akarom erősíteni a diagnózist, hogy tényleg cserés a kicsi venti... Dél körül akarom megrendelni. Ha addig megtennéd, nagyon megköszönném!
Ha valaki szedte már ki az O2 1.6 75kW BGU motorkódos autójából a hűtőventilátor keretet, árulja már el, hogy a keret alján lévő, egyik vízcsövet rögzítő konzolt hogyan lehet leszedni a ventilátor keretről?!
Próbáltam feszegetni kézzel, de óvatosan. Állítólag két luk van a keretben és abba pattan be két tüske a konzol hátsó részén, az elején meg van egy bilincs, benne a gumicsővel.
Nem akartam eltörni, de a kis ventilátort ki kellene cserélni és gyakorlatilag csak ez az akadálya annak, hogy új ventilátor beszerzése után én magam javítsam meg az autómat.
ahh, megszurná a térdemet vezetés közben a hosszú csavar vége.. rendeltem most "ritka erős mágnest" Hong Kongból, majd ő jól megtartja :-)
Na majd szétnézek én is mennyiből lehetne legolcsóbban kihozni 4 keréknyomás sensort, meg a hozzá tartozó rádiós vevőt, és beköttetni/aktiválni a can busba..
Jaaaah, ollanom nekem is van ám :-)))) Szépen a napellenzőre csúsztatva, no nem szigetelővel.... a garázs előtt mindig olyan, mintha helikoptert vezetnék, fel kell nyúlni a nyitóhoz :-)
Meg tudná valaki mondani, hogy egy climatronicos és maxi dottal rendelkező autóból hogyan lehet kivenni, hogy mennyi időt működött az autó eddig? Emlékszem valamikor volt erről szó, de nem találom sehol.
"és guminyomás ellenőrzőm valamint beépített kapunyitóm." a guminyomas ellenőrző engem is érdekelne, mennyiért lehetne ilyenhez komplett hozzájutni (nem maxidotos az auto)? Beszerelést meg tudom oldani .
Beépített kapunyitóm már régóta van, csak néha lejön a szikszalag róla és lepottyan:-)
Köszönöm szépen. Tényleg makulátlan a belseje. Mikor megvettem, előtte a tulajdonosa csináltatott egy vegyszeres belső takarítást. Persze azért észrevenni a 7 évet ,de ha valaki be akar űlni az autómba ezt mindíg félve teszi, nehogy össze koszolja.....:) Jó látni a meglepett arcukat,,,,
Szokott lenni Octavia találkozó? Ha igen erről hol lehet információkat beszerezni?
Az attól függ, milyen 1.6-os motor van benne. Ha bovdenes gáz van benne akkor nem, bár arra is van utólagos megoldás.
[ Amikor visszakerestem a hozzászólásaid között, hogy milyen motor van az autódban, láttam a képeket a belső térről. Nagyon szép, hasonló mint az enyém ;)))) ]
Van minden azt mondta. Amúgy egy kollégám apja csinálná. Már egy Fabiába is tettek. Oks akkor szerintem én is benevezek egy ilyenbe. Bár még van 4 dolog amit mindenképpen meg kell vegyek az autóra. És a tempomat alegolcsóbb közöttük,,,:(
Ma porszívózás volt az Octiban. Megtaláltam a sárga vezeték csatiját is, le volt húzva. Gyújtást ráadtam és már hallottam is a ting-ting stb jelzéseket.
Köszi még egyszer a tanácsot! Nekem nem tűnt fel ezen figyelmeztető hang hiánya. De mikor meghallottam akkor már rögtön tudtam hogy ez nem volt korábban,,:)
ui:Tempomaot érdemes beszeretetni? Ismerős megcsinálná, csak a kart kell megvennem... Nem mondom hogy hű de sokat, de azért szoktam menni autópályán.....
Első autómon még én is mindenféle extra meg tuning, kb majd annyi ment rá, mint a kocsi ára. Azt még havonta vaxoltam is :-))))) Másodiknál már nem kellett semmi extra, merthogy fullos volt, azt meg folyton mosogattam, tisztogattam..... :-))))