nekem is uj, a (10069) hozzaszolasomban emlitettem..
Meg mindig olyan hulye csunya NDK's komoly zold szinu turha csopog ki belole, asszem beviszem a muhelybe... es a kipuf vegen is olyan van meg feheres, es eltunt a klassz korom szin, ami a diezeleknek dukalna amugy.
bar amiota az autom nem fogyasztja az olajat es emiatt vittem be, azota nem vesznek komolyan itt. szal felviszem budara inkabb..
neked mi csöpög ki a a kipufból (a sok liter vizen kivül, az mist nem érdekes) szóval szétnyomott hernyós zöld takony nem jön ki belőle mint a PD TDI-seknek?
Szia Tuzy,hazudnék ha azt mondanám,h nem valami hasonlót vártam! :-)
Nekem ez a második gázos autóm,előtte egy astra caravánom volt.
Mivel legtöbbször ketten utazunk benne,nem érzem erőtlennek az autót,inkább csak megfontoltnak. :-) Bár juliustól már hárman utazgatunk,de nem hiszem,h a 3. személy nagyon visszafogná az autót,mert kb 3-4 kg között lesz :-)
Az viszont érdekes,h szlovákiában voltam szervizeltetni,és nem hitték el,h gázos,és garanciális is. Felhívták a Cseheket,és rákérdeztek. Ők mondták,h Magyarországon,és Lengyelo.-ban az inportőr vállalta a garanciát,így ebbena két országban nem jelent gari vesztés.
Ja nem is ezt akartam.:-)))) De a lényeg, tényleg ez. Persze nekem nem kel magyaráznod semmit , mert én évekig gázos voltam, még a palackos korban kezdtem.:-))) Most már egy idelye nem gázos, hanem defektes vagyok.:-))) Ezt tudom, el is fogadom.:-))) Na mit is akartam??? Semmit , csak üdvözölni.:-)))
Új vok még ebben a topikban.Nekem egy 2008-as octim van 1.4 benzin-gáz. Ha kérdés vagy tanács van nyugodtan írjatok. (Ne csak azt,h "helló,1.4-es autóba gáz?Nem erőtlen a motor?") :-) Egyébként bár mit.
Nálam ez a kettő alapban bent van a csomiban :-)))))
Stivie a nagy tudója a gariknak, de ha mrgfelelő minősítésű olajat viszel a taligába, és akárhogy is széljegyezi a szervíz, h nem tőle vetted meg 8-9000 ft/liter áron, nem tehet semmit sem, a gari az gari marad, akármi legyen is. Itt a PoHu-ban pl Castrolt tesznek bele aranyáron, szemben kereskedés, baráti áron ugyanaz az olaj, szal minden egyezik, csak nem tőle veszed meg, ennyi. Sőőőőőt tovább megyek, trágyább szervízben kifizetteti veled a drága olajat, de a mociba már nem az kerül bele, aztán ha gondja lesz, majdcsak javítják gariban, vagy ha szerencséjük van, már nem lesz garis addigra, mire kipurcan :-)
Madzsarisztánban sajna ez gyakran így megy.....!!!!!
Ugyan nem olvastam a történetet, de remélem megnyeri az ember, mert amit a kereskedések csinálnak az már tényleg sok.
Egyszer rég hallottam egy sztorit miszerint egy Opel tulaj megközelítőleg 500.kilométerrel átlépve a 10.0000-res szemlét, bejelentve időpontra, a szalon felé tartva bordás szíj szakadást élt át. Természetesen mint ahogy kell, a szelepek összeakadtak, stb stb.
Kereskedés széttárta a kezét, mondván sajna átlépte a meghatározott Km-ert. Per lett, és az ügyfél megnyerte.
Persze, jó lenne, ha megmondaná melyik kerék lapos, de nem teszi.
Talán így könnyebb volt a programot megírni, mást nem tudok elképzelni.
Lehetséges az RF (bár ez nem tudom mit jelent) szenzorok telepítése, de ez egy független rendszer lesz, ami nem fog pl. a Maxi-DOT-on kijelezni semmit, inkább egy külön képernyőn.
Olyat már én is láttam.
A fényszórómosó nem csak minden 5. ablakmosásnál mos?
SZIA én a totalcar oldalon olvastam egy tatabányai octisról hogy még a garancia lejárta előtt eltörött a turbótengely (300eFt) és aztmondta neki aszerviz. hogy a kötelezőket hozott olajból csinálták, és erre akkor igy már nincs garancia. Pedig lepecsételt szervizkönyve volt a kocsinak csak a benti számitón volt megjegyezve hogy hozott az olaj.Most pereskednek. még most is olvashatod
Régebben olvastam a fórumban, hogy az autó orrában lévő merevítő vasban benne van a gyártás hete és napja. Most nézegettem a pár hetes autót (OII, benzines), de az enyémen csak matrica van (shell, skoda és a hűtőközegről) különben teljesen síma. Vagy ezekben nem volt már gyárilag? Bár az akkumulátor védője is össze van törve. Lehet, hogy még most kellene valahol átvizsgáltatnom. Válaszokat köszönöm.
Mára is lenne egy kérdésem, mikor ma kiálltam a garázsból, észrevettem h a kövezeten sötétebb zöld szinű sűrűbb kicsöpögés található, pont a kipufogó alatt, valamint a kipufugó vége/oldala is a szép sötét kormos korom lerakodás helyett, fehéres, zöldes szinű.
"Ha a szerelés megvan, akkor már csak programozni kell és mehet a mosás" És lehet a csomagtartóba tenni az 1l olaj melle 5liter ablakmoso lotyit :-)))))))))))))))
koszi az infot, utananezek, h miert emlekszem ugy, h valaki rendes homerseklet es nyomasmero RF sensorokat rakott be OctII-be, es h ez tenyleg igy van-e.
"csak szól, hogy van egy lapos kereked, nézz utána" Azt sem mondja meg, h melyik az a kerek? Ha 4db abs erzekelod van, evidens lenne, h azt is megmondana, nem?
Hidd el, fogalma nincs az autónak arról, milyen olaj van benne. Ami bele való (tehát megfelel a VW LongLife specifikációjának, nálad VW503.00 vagy VW504.00), az mind tudhatja a max. 30e km-t vagy bírja a 2 évet, de ez használattól függ.
Tehát még egyszer: az olaj minőségét nem figyeli és nem ismeri. Ha étolajat öntenél be, akkor is egy adott paraméterhalmaz alapján számolna a computer, pont ezért kell speciális olaj, hogy az olaj minősége mindig azonos legyen és ezt mint fix értéket veszi alapul a számoláshoz.
Hidegindítások számát, hidegen nagy gyorsításokat, magas fordulatszámok idejét veszi alapul. Pontosabban le van írva ITT.
Nálunk (Debrecen) már egy éve levitték az olaj árakat a kereskedők 4500-5000 Ft/literre, itt is majdnem 8000 Ft volt!!!! Szóval keress nyugodtan másik szervizt. Ilyen pofátlanságot....
Ha Te viszed az olajat, húzhatják a szájukat és motorhibákra esetleg nem fognak garanciát vállalni (vagy jön a pereskedés, mert elvileg ugye az azonos VW minősítésű olaj használata esetén nem veszhetne el a garancia, de az elmélet és a valóság kis hazánkban igen messze van egymástól). A mobilitás garanciád megmarad, ha a szűrőket náluk veszed és csak az olajat viszed. 3000 Ft/liter áron tudsz venni akár Shell, akár Castrol VW504.00-es olajat. De ha azt mondod, 5000 Ft-ért már berakatod a szerviz olaját (végül is 4L esetén 8000 Ft a veszteséged, ennyivel veszed drágábban az olajat), egy motorhiba garanciális vagy szavatossági javításánál, ha nem utasítják el a hozott olaj miatt, ez bőven megtérülhet.
ma elmentem szervizbe bejelentkezni. végre tudom mit értenek longlife alatt. elmondásuk szerint ilyenkor 15Ekm-t és egy évet mindenképp engedi az autó, de max. 30Ekm és 2 év. előfordulhat viszont - bár erre kicsi az esély -, hogy 16Ekm-nél bejelez, hogy ennyi volt, irány a szerviz.
mindenesetre kértem ismét a longlife-ot - gondolván, hogy most 24.500-at mentem vele, az még mindig jobb, mint a 15.000 -, erre kaptam egy 80.000 Ft közeli ajánlatot. Azt mondták, drága az olaj (8000/liter!!!!).
Jeleztem, hogy inkább vinnék, így vettem Castrol Edge-et, 15-ért 5 litert. Érdekesebb volt, hogy ők megmutatták mit raknak bele (shell helix ...), amire az olajas azt mondta, hogy 25.000 km-re saccolják. Ha az volt benne eredetileg is, akkor nem csodálkozom, hogy most kellett vinnem.
Mindig mondom én, h a féklámpa is vakít ezerrel, és ne csodálkozz, ha belédmegy araszolgatás közben.... elvakítja, és nem lááááááááááááát :-)))))))))))))))))
Szintén szombat! Araszolunk a dugóban, hátulról csatt. A változatosság kedvéért, az én lányom is hátul. C Szara első műanyagjai a földön, az octi hátsó lököse karcoc lett. Ennyi. Az ember közölte, nem vette észre, hogy megálltam. No comment!
Nah szombaton én is majdnem cserélhettem lököst :-(((((
A törpénet annyi volt, h kimentünk vásározni a 2 gyerekkel délután a fóti coraba, leparkoltam, ahogy kell orral, h a segge legyen kifelé. Már átaplikáltam az egyik lánykát a bevásárlókocsiba, a másikat a párom bontogatta még az ülésből... a másik bevásárlókocsiba kifelé... mindkettő meg én is a kocsi seggénél várakoztunk... nézelődtem. Hát szemből tolat kifelé egy nagy fekete 500-as merga...tolat....tolat...még mindig egyenesen tolat....(rég kezdhette volna alászedni valamerre, hely bőven akadt)... de még mindig tolat, nah mondom eltolom a kislányt a kocsi mögül, hátha... Pasikán egyenesen bele a hátsó lökösömbe, nem nagy tempóval, de hát azért mégis no....no ekkor rábaxtam egy jó nagyot a mergára tenyérrel, ez úgy hatott rá, mint a tecsós tolatóradar, fékezett végre... Kérdeztem, vajon mé is tolatott belém??? A válasz, h 20 éve már vezet, és hát tolatókamerája is van a mergába.... na bummm! Itt közöltem az emberrel, h na akkor most hagyjon fel a vezetéssel, tolasson tükörből..... vagy cserélje le ezt a nagy csatahajót valami kisebbre!!! :-))))
Ha nem tolom el a kislányt, képes bevásárlókocsistul betolni szegénykémet a csomagtartomba, persze a lemezen keresztül.... balfac! Szerencsére egy kis polír után nem sok nyoma van a kalandnak a lökösön .... a kislány is jól van azóta is :-))))
Hmmm, defektről van némi fogalmam, nem tom lassú volt-e, dehogy 140-150 táján kaptam tavaly illenkor a terhes feleségemmel az M3-n, az tutkó. Jeladó sehol, csak azt vettem észre, h először nem húz a vas a belsőben, aztán dadamdadam dadamdadam..... bal eslő már a felnin :-) Még szerencse, h mögöttem jött a sógor, mert neki legalább volt kerékkulcsa :-)))) Ez volt a második defektem illen tempónál, az első még jobb hátul, azt könnyebb volt fogni is....
Szvsz ha van figyelmeztető, ha nincs, be tud következni a defekt attól még.