"Te is tudod, hogy egyetértünk abban, hogy pofátlaul drága a cucc, de mit csináljunk, ha mi magunk nem tudunk a Streamből egy százasért gyári megjelenésű, érintőképernyős multimédiás, navigácis fejegységet készíteni?"
Na látod, ezért találték ki az után gyártott multimédiás fejegységeket a gyári árának töredékéért.
Te is tudod, hogy egyetértünk abban, hogy pofátlaul drága a cucc, de mit csináljunk, ha mi magunk nem tudunk a Streamből egy százasért gyári megjelenésű, érintőképernyős multimédiás, navigácis fejegységet készíteni?
Gondolom egy Dolce-Gabana vagy Louis Vutton (egyáltalán jól írom?) táskánál sem a cérna a drága...
(Tudom, nem az árra vonatkozik a hozzászólásod...) Ezek filléres dolgok.
DVD lejátszó? Tömegcikk! Készülékházba építve, Kínából behozva (a világ másik vége), haszonnal, ÁFA-val 6e Ft-ért is megveheted, el lehet képzelni, mennyi ebből az olvasó egység ára...
30GB HDD? Ha van még valaki, aki gyárt ilyen kicsit, fillérekért szórja a beragadt készletet! Már 80GB-osat sem lehet kapni régóta.
BT vevő áramkör? Bármelyik nagyáruházban 3-4000 Ft-ért viheted és az még tokozva is van, USB-s illesztéssel meg csatlakozóval, nem csak egy chip meg egy antennaként működő 2-3 cm-es fémdarab, vagy fém felület egy elektronikai panelen.
Adatok kijelzése: programozás kérdése. Csatlakozók filléres cuccok.
Érintő kijelző? ÁFA-val, haszonnal 60e Ft feletti árat még nem láttam, de az már a durva kategória.
Hogy lesz ebből fél millás extra az opciós listán?
Ahhoz, hogy összehasonlíthassuk az I-Go-val, kell egy olyan fejegység, ami szintén 30GB-os háttértárat, DVD lejátszót, beépített BT-t, klíma és tolatóradar kijlezést, video és audio in/out lehetőségeket, hasonló minőségű érintőképernyőt tud.
Persze annyit én sem adnék érte, sőt az ezer eurós e-bay-árat is sokallom, de összességében szerintem az egyik legjobb a gyári fejegységek között.
Tudom, hogy vanak más cégek hasonló eszközökkel, de -ha jól láttam eddig- egyik sem a gyári designt követi, amelyik igen, az pedig még nem tart itt (hacsak a Zenec nem mutatta már be az új VW családos navicieverét).
A készüléket egyszer már próbáltam, akkor tetszett a navi része, az I-Go-val pedig többször "eltévedtem", de megygőzhető vagyok, ide nekem egy jobb fejegységgel és szívesen tesztelem :-)
Azért én nem értem, mitől lesz 2000 euro egy ilyen cucc. Innentől kezdve alig veszik meg, így nem derülnek ki a hiányosságai és soha nem éri utol a navival foglalkozó cégek termékeit. Így viszont nem veszik meg már csak ezért sem és a kör bezárult.
Kizártnak tartom, hogy 20e ft feletti előállítási költsége lenne egy ilyen cuccnak.
Megnéztem a stream-et belülről: a felső cd mechanika és az aljában lévő panel között SEMMI nincs! 5 cm magasságban csak levegő. Pontosabban egy szalagkábel.
De amióta feltöltöttem a legújabb verziót, azóta csak kínlódom...
Nincsenek benn olyan címek, amik a korábbiban benn voltak + 1-1,5 km-eket is csal külföldön az igazi címhez képest stb... Nem tudom, mi az oka, de ez van...
Ismerőseim is panaszkodnak rá... Az új design, használat stb. nagyon jó, de maga a navigációja nem....
A célközönséget én próbáltam megnevezni, nem a gyár.
Mellette szól viszont a gyári garancia, ami könnyebben érvényesíthető, mint a távol-keleti cuccoknál.
Mellesleg azok valóban többet tudnak, ez csak célgép, de annak jó és igényes kivitele.
Szerintem.
Ha hasonlóan gyári garanciás, navigálásra képes fejegységet keresel, akkor viszont tényleg jó az ár, mert pl. a Columbus a fritzeknél kb. 2.000 Euro a szalonban, igaz az "mindent visz". :-)
Nem rossz a masina, de "de a fejegység cseréjét megfizetni nem bíró" ezt nem értem. Ennyi pénzért már lehet fejegységet is cserélni. Igaz nem gyárira, de egy nagyon jó tudású távol-keleti multimédiásra igen.
A németeknél egy új megoldással kívánjáka navigációs eszközre vágyó, de a fejegység cseréjét megfizetni nem bíró, vagy a fix navi ellenzőit megszerzni, kiszolgálni.
Gyári garanciával kínálnak beépített dokkolóval rendelkező hordozható navit:
Nekem tetszik, különösen, hogy a rádión keresztül -a CD-tár bemeneten- adja a hangutasításokat. A dokkoló alapból egy kis, elcsúsztatható fedél alatt van, a portól védve. Az árak 440 és 630 Euro között mozognak a navi típusától és a BT kihangosítástól függően.
Oly mértékben zavar van az emberek fejében a garancia, a szavatosság, és a hozott-nem hozott olajjal kapcsolatban, hogy nem csodálkozom amiért mindenkit megvezetnek a szervizek ebben a témában.
Soha nem felejtem el,mikor nekem elsőnek kigyuladt ez a sárga lámpácska!:-) Egyből félreálltam az utszélére,iszonyatos tempóban előkerestem az asistance magyarországi számát. Ott egy hölgy vette fel,akinek természetesen gőze sem volt,hogy mi is lehet a baj:-) Ezért az egyik szerelő ismerősömet voltam kénytelen felhívni,aki fel is homályosított,hogy mi ez,s mit is kell tennem!:-) A telefonos segítségnyujtók is rendesek voltak,mert másnap visszahívtak,s szakszerűen ők is elmondták ugyan azt,amit előtte a barátom.
Azóta,mivel rutinos pályajáró vagyok,mindíg van nálam olaj,ha közeleg a szervízciklus fele. De csöppet sem zabálja olyan módon,mint ahogy azzal anno riogattak,mikor kihoztam a szalonbol! Üdv:Luki!
Ja,a Macedon tapasztalatok!:-) Nagyon ajánlatos vigyázni,nem szabad arra játszani,hogy majd tankolok a követkaző kutnál!!!:-)
A gond az, hogy Macedóniában az autópályákon (leszámítva az újabb építésű déli szakaszokat) eleve nincs is leállósáv... Helyette kóvályognak ott időnként emberek meg kóbor kutyák. Na de nem offolok tovább, olvasd el Stevie leírását, nagyon hasznos!
Az olajnemfogyás miatt meg ne aggódj! Nálam (szintén OII 1.9pd) 8-9e km-ig semmi fogyás nem látszott a pálcán. Aztán 11.000-nél jelzett először, hogy inni kér. Akkor a recés sáv alsó negyedénél-ötödénél volt kb. a szint. A 30ezres szervízig több részletben be is nyalta szépen az 1 litert, ami a gyár által megadott 1l/10e km-hez képest nagyon jónak mondható. Most kb. 47e-nél járok, a tavaly október végi 30-as óta viszont még csak egyszer kellett tölteni. Az autópályás hasonlatot poénnak szántam, mert a lámpa (legalábbis nekem eddig) mindig indításkor gyulladt ki, soha nem menet közben.
" kigyullad az olajszint jelző lámpád" ha a sargara gondolsz, akkor meg lesz boven idom a kovetkezo pihenoig. Egyebkent tenyleg igen veszelyes megallni a leallosavban autopalyakon.
Gorogbe most megyek eloszor autoval, de mar gorogorszagban sokat vezettem berkocsikkal.
ebben egyetértünk asszem. 2500km-es majdnem végig autópályás túra után mondom ezt. de minden kiderül hamarosan, mert kb 5 ezres görög útra viszem a picékét juniusban, és ha ott sem eszik olajat, akkor a hülyeségem constans értékű marad :-)) (akkor összesen 15e km lesz az autoban egyébként)
nekem is uj, a (10069) hozzaszolasomban emlitettem..
Meg mindig olyan hulye csunya NDK's komoly zold szinu turha csopog ki belole, asszem beviszem a muhelybe... es a kipuf vegen is olyan van meg feheres, es eltunt a klassz korom szin, ami a diezeleknek dukalna amugy.
bar amiota az autom nem fogyasztja az olajat es emiatt vittem be, azota nem vesznek komolyan itt. szal felviszem budara inkabb..