Lényeges még, hogy sarok össze (kb 5-10cm-re egymástól) lábfej szét (kifele nézzen, akárcsak a térded), használj sarokalátétet, és csak akkora súlyt, amivel a térded csak a fel-le síkban mozog, jobbra-balra még véletlenül sem, mivel valószínűleg a keresztszalagod gyenge. Kitörésnél ugyancsak arra vigyázz, hogy jobbra balra ne mozduljon ki a térded, és szerintem célszerű csak annyira lemenni, hogy a térded pont a bokád fölött megálljon, tehát a lábszárad merőleges maradjon a talajra.
Nem azt mondom, hogy teljesen nélkülözni kell a tejet, csak ha a fehérjebevitelről beszélünk, akkor azért ne a tej jusson az eszünkbe. Én is fogyasztok tejet, például a tejberizsben. Cukor nélkül édesítőszerrel készül, összekeverem csokis fehérjeporral, egy kis kakaóval és fahéjjal. Kissé moslékszerű a látvány, de könnyen lecsúszik. :)
Twinlab, uj link, az URL hez becopypastezed az URl-t, mellette irsz hozzá szöveget, felvesz, majd beszúr.
nem mükszik a link. de kétlem, hgy az ebayról vennék a Lóriék. a titannak az előző magyar forgalmazójával nemrég találkoztam, most ők viszik a Shliek-et.
Itt kicsit ócsóbb a bandázs: http://search.ebay.com/search/ search.dll?fcid=93&fpos=&fgtp =&catref=C6&sofocus= unknown&gbr=1&saprclo= &coentrypage=search&saprchi= &ftrv=1&ftrt=1&fsop=1%26fsoo% 3D1&copagenum=1&sargn=-1%26 saslc%3D2&from=R10&satitle= knee+wraps&sbrftog=1&sacat= -1%26catref%3DC6&coaction=compare&sadis=200&save=Save Amúgy a titános fiúk is innen veszik azért a két hét szállítás mert ennyi kell mire ideér usaból...
Én nem csinálok hiperjajlitást, csak felhúzás után, néha. szerintem ez egy olyan gyakorlat, egyébként, mint a felülés. rengetegen csinálják, de nem értik a lényegét. Én a Lakatos Misitől "lestem el" a technikáját. max 20 akat szoktam, figyelve a kontrakcióra.
Nekem is szar az egyik térdem, de ezért nem feltétlenül kell lemondani a guggolásról. a térdnek szerintem nem tesz jót a nem teljes mozgástartomány. erőemelésben, ugye, elég vizszintesig lemenni, na ez, bazira nyirja a térdet szvsz. a megoldás a kissebb súly, és beleülni teljesen a guggolásba. de én a mellső guggolást is elöszeeretettel alkalmazom. mindjár beszúrok róla egy videót. persze itt is lemegyek teljesen. azonkivül egy térdbandázs se hülyeség. Red devil a Titantol, vagy a sliek fekete csikos bandázsa.
Még a kezdő sorstársaknak hadd írjam le tanulságként hogy jártam a hiperhajlítással. Egy ismerősömtől kaptam tippnek hogy csináljam ezt intenzíven, erősíti a derekat, jobb tartást adva és megelőzve a későbbi sérüléseket. Elkezdtem csinálni hétfőn, elsőször azt éreztem, hogy "ez semmi" még 15 ismétlés körül is. Aztán húszig bírtam, a harmadik széria után pedig azt hittem ki sem bírok egyenesedni, úgy bedurrantott deréktájon, még ma is érzem. Szóval 4-5 perc alatt nagyon jól meg lehet erősteni vele a derekat.
Kérdés: 1-2 hónap felfutás után mennyi a normális adagja kb a hiperhajlításnak?
Még egy kérdés: nekem nagyon gyengék, sérülékenyek a térdeim, anno 10 éve amikor kicsit testépítettem, nem is csináltam a guggolást emiatt. Most viszont olvastam a bodybuilder.hu-n, hogy enélkül nem lehet erős lábat elérni, ez tényleg így van? Akkor én mit tehetnék, lenne értelme esetleg nagyon kis súllyal nagy ismétésszámmal csinálni, vagy ha a többi lábgyakorlatot intenzívebben csinálom akkor azért részben kiváltható? Kitörés pl elég komplex gykorlatnak tűnik elsőre...Félek hogy bármit teszek a nagy súlyos guggolást semmiképp nem fogják bírni a térdeim. Régen minden nap fociztunk a suliban, szóval edzésben volt a térdem, mégis pl a "törpejárásból" pár méternél többet sosem bírtam csinálni, úgy éreztem kettészakadnak a térdeim.
Hadd osszak meg veletek egy épp aktuális élményt (most eszem). Fél konzerv kukorica, fél konzerv tonhal, fél doboz natúr joghurt, egy kicsi oregánó összekeverve. Fél perc alat megvan, és sokkal jobb így együtt, mint külön-külön. Egy hete kezdtem el a tudatos testedzést, de már pár nap után éreztem, hogy túl sokáig azért unnám a tonhalkonzervet magában (pedig amúgy szeretem és hasznos fehérjeforrás is), így sokkal jobb...ja persze mindemellé teljeskiőrlésű kenyér amennyi belefér plusz egy kis sajt! Saccperkábé megettem 20-25 g fehérjét meg ch is volt bőven.
"a telített zsír jöhet mert ropiman vagyok" - A plussz kalóriát emelt szénhidrátadaggal kell bejuttatni, nem zsírral. Ha zsírokat zabálsz, akkor majd ne csodálkozz, hogy a gömbhasizom fog leggyorsabban kifejlődni.
"Tej, tej és tej. Enélkül nem élet az élet!:)" - Pedig jobb, ha elfelejted a tejet. A tej ugyanis nem embernek való, hanem a bociknak. Amit meg a boltban lehet kapni, az még talán azoknak sem. Szóval fehérjeforrásnak pocsék.
Tejsavó fehérjekészítményt szeretnék venni, aszpartám-mentest, és ha lehet kazein mnetes is legyen! A Cytogen PRO-360ra gondoltam (ebben sajnos van kazein)Tud vki ajánlani vmi jót?Kinek mi jött be?
"hány kilósat vegyek?" - Otthonra mindenképpen tárcsásat vegyél, olyat aminek változtatható a tömege. Gondolom lány vagy, úgyhogy két 10kg-os szerintem elég lesz.
bocsánat előre is,hogy csak ugy bepofátlankodok azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok,h én itthon szeretném kicsit formába hozni magam,és szeretnék venni kézi súlyzót hány kilósat vegyek?