Keresés

Részletes keresés

Szibillia3 Creative Commons License 2023.11.23 0 0 3829

Sokszor beszéltünk erről és hasonló a véleményünk Endre. 

Én arról írtam, hogy a világ valamiért (én nem tudom, hogy miért) afelé halad, aminek most az előszobájában vagyunk, sajnos. 

Óriási baj ez. 

Reménykedem, hogy a fiatalok visszafordítják majd. 

Előzmény: endrebá (3819)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2023.11.23 0 0 3828

Endre, most őszintén: 

abból cirkuszt kell csinálni, hogy a férfiak megnéznek egy csinos nőt ábrázoló fotót? Ráadásul Britney nyakig fel volt öltözve... 😛

Ez most már kezd egy olyan irányt venni, hogy aki jól néz ki, az kvázi szégyellje magát és bujdosson el... mert hogy merészel szebb lenni, mint az átlag? 

Az irigységben van nekem is részem bőven...

endrebá Creative Commons License 2023.11.23 -1 0 3827

A nembiztoshogy nemfeltétlenül -típusú kijelentés nekem felborzolja a sörtéimet.

Az ilyen szándékosan bizonytalanra fogalmazott véleményekre nem tudok hasonlóan nemistudom-fajta véleményt írni.

Részben te nem vagy tükör, akkor tükrözz képet, ha megkérnek rá.  Különben te vagy a hibás.

Másodsorban : mikor elég az önzésből?  Kinek hogy?  Mert akkor a legönzőbb diktál.

(tudod :  ..milyen magasan van a fönt?)

Harmadrészt pedig fogadd el, hogy minden nagy történésnek van valami kis siralmas vagy nevetséges apró kezdőpontja.  Még akár egy Britney-kép is.

Előzmény: Mlle. Grenelle (3826)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2023.11.22 0 0 3826

Endre... legtöbbünknek önmaga az első. De nem feltétlenül más kárára kell megvalósítani önmagunkat.

Ha nem tetszik a tükörkép, nem a tükröt kell szétzúzni.

Nem tudom, hogy mennyire lesz szomorú a jövő, és mennyire lesz atomizálódott a társadalom.

Valószínűleg eléggé.

De attól, hogy önzőek vagyunk, nem muszáj totálisan elvágni magunkat mindentől, és úgy gondolkodni, hogy mindenki ellenség, mert mindenki más. Igenis vannak pontok, ahol szót kell emelni másokért, kiállni mások mellett, mert ha szó nélkül tűrjük, hogy másokat bántanak, értünk ki fog szót emelni, ha ránk kerül a sor?

(Valahol egyszerre érzem siralmasnak és nevetségesnek, hogy háború robban ki néhány fénykép miatt... hihetetlen, komolyan.)

Előzmény: endrebá (3824)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2023.11.22 0 1 3825

Én

csupán

egy lány vagyok

a sokból,

ki sír,

ha fáj,

de sírba visz,

ha csókol!

Kis

különc,

kilógok minden sorból,

de sorry -

ez vagyok én!

Ha kell,

ha nem,

csak ennyi, amit érek,

de nem

leszek

egy hétköznapi lélek,

ha lóg,

hát lóg

a lábam,

amíg élek,

egy felhő

legszélén!

Mondd, miért

adjam el a lelkem,

ami sosem volt eladó?

Ha már

rossz helyre születtem,

mondd, miért

lennék jó?

Mit

hoz el,

még nem tudom,

a holnap,

csak azt

tudom,

hogy

péntek után szombat,

és nem

bírom,

ha mások bele-

szólnak,

hogy

túl vad

rajtam a rúzs!

Én

meg-

teszek

akármit,

ami durva,

mert

jól

tudom,

hogy nem születek újra,

vagy el-

jutok

az álmaimon túlra,

vagy mindenkinek

kuss!

Mondd, miért

adjam el a lelkem,

ami sosem volt eladó?

Ha már

rossz helyre születtem,

mondd, miért 

lennék jó?

Van,

hogy néha

megtalálnak érte,

hogy mire fel vagyok

ennyire más?

Miért nem értik,

nem tehetek róla,

a biológia

volt a hibás?

Kis,

törékeny

vadvirág a szélben,

a dongók ellen

védtelen a szívem!

Hess!

Ti rám

hiába szálltok,

itt nem lesz beporzás!

Mondd, miért

adjam el a lelkem,

ami sosem volt eladó?

Ha már

rossz helyre születtem,

mondd, miért 

lennék jó?

endrebá Creative Commons License 2023.11.22 -1 0 3824

Mindenedről nem nyilatkozhatom.. én csak itt ismerlek, az én köreimben.

Az itteni megnyilvánulásaidért nem is bántanak, ha jól emlékszem.

De eddíg az általános elidegenedésről és a szomorú jövő okairól kérdeztél.

Az hogy nem gyaláztál másokat, ebben nem számít.

Előzmény: Mlle. Grenelle (3823)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2023.11.22 0 0 3823

Hatalom és önállóság... ezzel csak egy baj van...

...én olyan vagyok, amilyen, de nem vagyok irigy, és nem acsargok senkire. Nem akarok ellenségeskedést, háborút.

Endre, mondtam én valaha rosszat bárkire?

Előzmény: endrebá (3822)
endrebá Creative Commons License 2023.11.22 -1 0 3822

Akkor tudatlanul vagy az áldozata annak, amit hirdetsz.

A hatalomnak, az önállóságnak.

Amire(vagy akire) nem vagy rákényszerülve, attól elszakadtál már és távolodsz.

És hogy ez nagyon rossz irány lenne..  hm.  Te döntöttél így, te mondod hogy errefelé van a te utad is.

Karrier?  Élethosszig tanulás?  Öltözködési szabályzat?  Munkába járás?  Félretett pénz?

Ez mind azt jelenti, hogy "Te, csak te" .

DE az ezzel járó mínusz is a tiéd.

Előzmény: Mlle. Grenelle (3820)
Atis57 Creative Commons License 2023.11.22 0 1 3821

Szia!

Máshol is vannak próbálkozások ---nemis kicsiben .

Na ez az a hely ahová mégegyszer vissza nem mennék! Még ha fizetnének sem!

Észtország NŐK SZIGETE ;Kihnu

bővebben? 

Ezen a szigeten a nőké a hatalom (travelo.hu)

Előzmény: Szibillia3 (3818)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2023.11.22 0 0 3820

Igazság szerint nem tudom, mi hiányzik, Endre.

Azt tudom, hogy ha a különbözőségeinket kezdjük el keresni a hasonlóságainkkal szemben, az egy atomizálódó társadalomhoz vezet, ahol mindenki acsarog a másikra, mert az "más"...

...és ez egy nagyon rossz irány.

Előzmény: endrebá (3817)
endrebá Creative Commons License 2023.11.22 -1 1 3819

Én ezt a topikot azért nyitottam, mert már azt se akarom elfogadni hogy a nőnemű embernek nincs szüksége rám ahhoz hogy nő legyen.

Sőt azt se hogy gond nélkül élhessen, de amíg van elég pénze addíg hazudhatja hogy a közös gyermekeink majd megoldják neki a ház körüli bigyókat.

Szóval önálló nőnemű ember lehet - de nő ..?

És ugyanez a fiatalokra is érvényes.. mert nem lehet egyszerre eltörölni előlük sem hogy vannak a boldogságnak és a beteljesülésnek is fokozatai.  És ha vannak fokozatok, akkor lesz aki nem elégszik meg az alapfokozattal.

Persze lehet hogy a Harrison Bergeron című Vonnegut novella szerint lesz a világ..

Előzmény: Szibillia3 (3818)
Szibillia3 Creative Commons License 2023.11.22 0 1 3818

Szerintem a változást, ami eddig (is) történt férfi és nő közötti kapcsolatban, nehezen tudjuk elfogadni (a mi korosztályunk, és kicsit még a fiatalabbak is), mert újdonság.

Mert nagyon sok évig nem ez volt, és mi abban a régiben nőttünk fel, az a példa, és jó példa volt, és ez szabad újdonság már/még/soha nem megy nekünk.

A gyerekeinknek már biztos könnyebb lesz, az övéknek még könnyebb, de jó ez a világnak? Az Embernek? 

Nem hiszem...

Előzmény: endrebá (3816)
endrebá Creative Commons License 2023.11.22 0 0 3817

Szia Krisztina, ide hoznám a hozzászólásodról való beszélgetést.. ha elfogadod.

Azt idézted, hogy nincs az a női összetartás ami volt.. és úúgy hiányzik.

Nekem ebből is az következik, hogy a gazdagság magányossá tesz.

Persze nem úgy ahogyan most ezt mindenki cáfolná, hanem sokkal egyszerűbben : Amikor már nem szegény az ember, akkor megengedhet magának egy kicsit többet.  És ez a "kicsit több" részben megszünteti a másoktól való függést, részben pedig könyörög a "mégtöbb" -ért.

Csak közben az az egymásra utaltság ami az összetartást eredményezte, az is elkezd fogyatkozni.

És mire az apályt észreveszi akinek egyáltalán szeme van látni, addígra már a kopoltyúsok haldokolnak.  Haldoklás közben pedig már késő értetlenkedni.

Én is így haldokoltam mikor a feleségem nem volt rám utalva..  muszáj volt kitalálnom a tüdőt.

Ha te is haldokolsz a női összetartás fogyatkozásától, akkor dönts és cselekedj - vagy valami belőled meghal.

endrebá Creative Commons License 2023.11.21 0 1 3816

Azt hiszem hogy nem mondanak ellent egymásnak az álláspontjaink :

Nem az egészséges önismerettel rendelkezőkre illesztették a mai világot.

Illetve ha eleget hallja, akkor elhiszi hogy elég csak a fontosaknak megfelelnie -   és férfiból  ..izéé.. hímneműből úgyis jön másik.

Amit a megrendülésről írtál, az szörnyű érzés.. mikor rágondol az ember hogy nemcsak az ő meggyőződése nem számít, hanem az övéi  összes meggyőződése sem.

:-(

Előzmény: Szibillia3 (3814)
Szibillia3 Creative Commons License 2023.11.21 0 0 3815

Én emlékszem a megrendülésemre, amikor néhány pasi ilyeneket írt és vett komolyan és örült az ilyen jövőnek. 

Hangot is adtam, nem sok sikerrel. :) 

Előzmény: endrebá (3813)
Szibillia3 Creative Commons License 2023.11.21 0 0 3814

Nem tudok minden nő helyett válaszolni, de én azt gondolom (vagy szeretném azt gondolni), hogy egészséges önismerettel rendelkező nőnek nem igazán 

lényeges, hogy más nő mit mond róla, a ruhájáról, természetesen "kebelbarátnőknél" ez más, ott meg lehet bízni abban, amit mond. 

Ha abba kapaszkodik egy nő, hogy a másik nőnek megfelel, vagy mit mond róla, akkor mi van?

Attól jobban fog tetszeni egy férfinek? 

Ráadásul kérdés, hogy melyik nő(k)nek akar megfelelni?

Mert ha a szintjénél lejebb lévő nőnek, akkor az könnyű, az nem ad az embernek semmit sem.

Ha magától magasabb szintű nőnek akar megfelelni, az sosem fog sikerülni, teljesen felesleges.

Tehát csak egy szinten belül lehet értelme ennek a "méregetésnek", de azzal sem fog semmilyen előny járni, 

ha a férfiakat szereti a nő, akkor úgyis az számít, hogy annak tetszik, vagy nem. 

Ez persze egy általános gondolat, vannak kivételek biztos, nem kétlem. 

Előzmény: endrebá (3812)
endrebá Creative Commons License 2023.11.21 0 0 3813

Ami meg a reménytelenek és a harcimarcik álláspontja, az legfeljebb nekik az inga középpontja.

Elhiszem hogy van ilyen, de remélem hogy ez nem stabil állapota annak a nagy ingának.

endrebá Creative Commons License 2023.11.21 0 0 3812

Szóval szerinted nem a nőknek akarnak megfelelni a nők..

Férfiak igénye lenne a divat?  Vagy az ajándéktenger elvárása?

Azt elfogadom hogy vannak vicces tanácsok és nem őszinte segítőkészség.. deszerintem ha nem egymásnak, akkor a Facebook -nak, vagy a saját küldetéstudatuknak - de nem a férfi-igényeknek szándékoznak megfelelni.

(mert ha az egyiküknek nem felel meg az új ötletem, akkor majd a másiknak úgyis)

Előzmény: Szibillia3 (3811)
Szibillia3 Creative Commons License 2023.11.21 0 0 3811

Ó, Endrém, ha megkérdezi egy nő a másikat, hogy szép-e ruhában, sminkben, a lehető legkevesebbszer fog őszinte választ kapni, sőt a háta mögött 

a barinők még meg is beszélik. 

Soha nem kérdeztem meg (na jó, csikólány koromban biztos), hogy hogy áll valami rajtam, mert én látom, és sem az elfogult válaszra nem vagyok 

kíváncsi, sem az őszintére. :))

És az, ha megkérdezi, az sem a neki megfelelés miatt van csak, hanem megerősítést akar, hogy húúúúbeszép. 

Veszélyes egyébként, mert barinő is képes valami rettenetre azt mondani, hogy ez tökéletes. :) 

Előzmény: endrebá (3810)
endrebá Creative Commons License 2023.11.21 0 0 3810

Nem baj hogy nem egyformán gondoljuk.

Én arra alapozom a véleményem, hogy ha egy bálra készülődő nő megkérdezi a férfiját hogy szerinte hogyan mutat ebben vagy amabban a ruhában, legfeljebb egymondatos választ fog kapni.

De ha bármelyik barátnőjét kérdezi meg, akkor részletes és tíz percet is kimerítő választ.

És szerintem a részletes válasznak akar megfelelni.

Előzmény: Szibillia3 (3809)
Szibillia3 Creative Commons License 2023.11.21 0 0 3809

Valóban meg akar felelni a nő a másik nőnek, de nem gondolnám, hogy egyiknek jobban (nőknek), másiknak kevésbé (férfi).

A nőknél is van hierarchia, legalább olyan fontos, hogy melyik lépcsőfokon áll a nő a többivel, mint a férfiaknál, bár ez is munkahely- és közösségfüggő, ahol a legtöbbet van. 

A küzdés "nyelve" a nyelv (alig hangúaknak nehezebb), a külső, a kor, a pasi pénztárcája. 

Okos és bölcs nő, egy idő után kilép ebből, mert amikor már nem fiatal, nem olyan szép, a pasija pénztárcája sem dagad, vagy nincs is pasija, akkor oly felesleges versengeni az új játékosokkal, akik aztán szintén elöregedenek majd, de ott, akkor ezt még nem igazán gondolják át, hiszik, tudják, illetve

bíznak valami csodában. 

De az első a férfinak megfelelés (ami ellőtt jó, ha önmagának megfelelni képes). 

A mostani libakorosztályról nem tudok nyilatkozni, de nekem ők nem nők, csak még libuskák, sajnos a fiam korosztálya, de hogy ő aztán 

ezt hogy éli meg, mennyire "osztályoz", mit tart most még fontosabbnak, az már az ő dolga, nem az enyém. 

Előzmény: endrebá (3808)
endrebá Creative Commons License 2023.11.21 0 0 3808

Naszóval Qqberci :

Csak nagyon kevesen akarnak műanyag idomokat markolászni. Csak van akinek ez jut.

Inkább azt mondanám, hogy az a magas jövedelmű férfi aki szinte hibátlant keres, annak a szemét akarják a nem eléggé hibátlanok műanyaggal megtéveszteni.

A gyakorlatlan szemeket meg is tudják.. ettől pedig föllendül a szépségszabó ipar.

És a nők nem a férfiaknak akarnak megfelelni, hanem egymásnak.  Úgyhogy szerintem a világ felszíne most a retusált nőké..

endrebá Creative Commons License 2023.06.29 0 0 3807

Ritka hírek, de szerintem érdemes őket gyűjtögetni :

A feminizmus elpusztította a nők hatalmát

endrebá Creative Commons License 2022.12.10 0 0 3806

Egy ide is érvényes írás, egy elég messzi hírforrásból :

Czigány Edit: Párkapcsolat – Kötődési modellek

endrebá Creative Commons License 2022.10.29 0 0 3805

És eljött..

Nem tudom hogy meddíg fog tartani, de az első hatása itt van :eltakarta azt aki eddíg volt.

Márpedig ez létszükséglet ilyenkor.

Egyedül nem jó.

Mindegy hogy magányosan mit talál ki az elme hogy megédesítse a keserűt.

És amikor az együttlétre rá sem unva muszáj magányossá válni, az pláne nehéz.

Az életben maradás elég unalmas tud lenni, ha nem kell minden óráért megharcolni.. olyankor csak létezik a lélek, de nem élvezi. Nem öröm az élet.

Csak vár, hogy hátha érkezik valaki – és a múlton gondolkodik ami őbenne nincs is lezárva.

A folytatás hogyanjain és miértjein kell is gondolkozni, de ha jön érdekes lehetőség, akkor ismerkedni kell.

Aztán egy ideig párhuzamosan létezik két világ bennem, de a régi záródik, mert nincs ami táplálja.

És ami érdekes : már nem hiányzik újranyitni.

Részletek.. hm.. azok igen.

De a fontos tanulságok egyike az, hogy a szép részletek az nem MINDEN.

endrebá Creative Commons License 2022.10.23 0 0 3804

Jaaa..  aki anno feltalálta a "halnak a bicikli" szóösszetételt, az világhírű lett attól.    DE..

..de arról már szinte senki nem tud, hogy idős korára próbált ezen a világhírű kifejezésen farigcsálni.

Az már nem számít.

Előzmény: Töck Jenő (3803)
Töck Jenő Creative Commons License 2022.10.22 0 1 3803

A nők jelentős része azt hiszi/meg van győződve róla, hogy egyedül is boldogul. Így is van amig minden úgy működik ahogy szeretnék. Ha valami beüt, akkor rájönnek, hogy mégsem olyan egyértelmű. Meg idős korukra, ha a gyerekeik elmentek. Nagyon jó elmenni a barátnőkkel valami közös programra. Hazamenni az üres lakásba már nem olyan jó még akkor se ha várja a kutyája vagy macskája. Vagy mindkettő. Ilyenkor mondanám nekik szívem szerint, hogy: Na, most mond, hogy éljen a komszomol! De nem vagyok ennyire gonosz. 

Előzmény: endrebá (3802)
endrebá Creative Commons License 2022.10.22 0 0 3802

Torrente..  olvasol még errefelé?

Itt a cikk-csontváz, gyere már és segíts felvizezni.. te mondtad hogy ez olyan sűrű mint a málnaszörp, és hogy azt kevesen szeretik töményen :

Lássuk be :

Legyünk őszinték :  túl sokat kívántunk.

Nem volt elég a hozzáférhető nemiszerv.  Nem volt elég ha nem forrón
adták, nem volt elég hogy ennek ellenére is lehetett belőle gyerek.

Nem volt elég a férfi fizetése, nem volt elég hogy a nőtől (csak az
ottlététől) otthonná változott a közös tulajdonunk.
Nem volt elég hogy megszülte, nem volt elég hogy mellette
felnövekedhettek..  az kéne, hogy jó anyjuk is legyen.
Nem volt elég hogy embertársunk, nem volt elég hogy a munkában társunk
– a feleségünknek kellene lennie.

Be kell lássuk, ez a mai..  a ránk nem szoruló nőnemű számára túl sok

Várhatunk a ránk utaltságára, de mostanság a fiatalja csak a sperma
ügyében van ránk utalva.  Az idősebbjének mint közönség, öreg korában
pedig mint segítség vagyunk fontosak.

Várhatjuk a nagy összeomlást, vagy próbálhatunk feltűnőekké alakulni –
de a kényszerűség sem eredményezne vonzó nőt, az esetlegesen kialakult
feltűnőségünkre való kíváncsisága pedig ahogy jött, úgy menne is.

Nem javaslom az én megoldásomat, de lehet létezni „igazi” nélkül is.

Káli. Creative Commons License 2022.10.11 0 1 3801
endrebá Creative Commons License 2022.10.01 -2 0 3800

Egy jó kérdés - az USA -ban.  Kamera előtt, nyugodt komolysággal..

Mi az a nő? Döbbenetes dokumentumfilm készült a genderőrületről 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!