Gratulálunk Donald Trumpnak a meggyőző győzelméhez! Építse meg azt a falat mielőbb!
Az új amerikai elnök az őt a világon elsőként támogató Orbán Viktor miniszterelnök urat minden bizonnyal az elsőt között fogja fogadni a Fehér Házban.
Orbán Viktor miniszterelnök úr éppen most tárgyalja meg Theresa May-el a migráncssimogató Juncker-Schultz-Merkel bűnbanda elleni fellépés módozatait.
Mint az ismeretes, az Donald Trump rendkívül éles szavakkal ítélte el Merkel bevándorlási politikáját ("tönkreteszi Németországot!"), ugyanakkor Orbán Viktor miniszterelnök úr látványosan kiállt az USA következő elnökének illegális migrációval kapcsolatos politikája mellett.
„A demokraták külpolitikája Európának rossz, Magyarországnak pedig halálos” – vélekedett a magyar miniszterelnök 2016. július 26-én az amerikai választással kapcsolatban és hozzátette: ezzel szemben a republikánusok külpolitikája az életet jelenti hazánknak.
"Én nem vagyok Donald Trumpnak a kampányembere, sosem gondoltam volna, hogy valaha is felmerül a fejemben az a gondolat, hogy a kinyílt lehetőségek közül mégiscsak ő volna a jobb Európa és Magyarország számára, sosem gondoltam volna, de a helyzet mégiscsak úgy áll, hogy meghallgattam ezt a jelöltet, és azt kell mondanom Önöknek, hogy tett három javaslatot a terrorizmus megfékezésére. Aligha tudtam volna jobban megfogalmazni európaiként azt, hogy mire volna szüksége Európának...”
(kerítésépítő miniszterelnök Viktor Orbán, Tusnádfürdő, Erdély, 2016 július)
The antiterrorism proposals of Republican presidential nominee Donald J. Trump make him the better option for Europe and for Hungary, said Viktor Orban, the Hungarian prime minister, on Saturday.
Mr. Orban, who has ordered border fences built to stop migrants, said that the ideas of the “upstanding American presidential candidate” about the need for the best intelligence services and his opposition to “democracy export” were also applicable in Europe.
“I am not Donald Trump’s campaigner,” Mr. Orban said at an event in Baile Tusnad, Romania, an area with a large Hungarian population. He said he had listened to Mr. Trump’s proposals to stop terrorism, and “I myself could not have drawn up better what Europe needs.”