Keresés

Részletes keresés

stor Creative Commons License 2009.11.28 0 0 985
"mindenkivel úgy társalgok, amilyen az ő stílusa.
Mindenki annyit érdemel, amennyit adni képes."

És te is elvárnád ugyanezt magad felé? Szeretnéd, ha mindenki udvariaskodva adná elő neked a mérhetetlen ostobaságait? :-)
Előzmény: nembántoksenkit (984)
nembántoksenkit Creative Commons License 2009.11.28 0 0 984
Jó ötlet, de lehet, hogy már kivették ! Mondjuk néhány embernek a máját kellene éppenséggel egy generál méregtelenítésnek alávetni - bár lehet, hogy az sem segítene.
Tegnap elhatároztam, hogy mindenkivel úgy társalgok, amilyen az ő stílusa.
Mindenki annyit érdemel, amennyit adni képes.
SZIA ! Jó reggelt !
Előzmény: Törölt nick (971)
msmks Creative Commons License 2009.11.28 0 0 983

ez szalmabáb-érvelés, de valami nagyon gagyin adod elő :)

http://hu.wikipedia.org/wiki/Szalmab%C3%A1b%C3%A9rvel%C3%A9s

Előzmény: nembántoksenkit (981)
nembántoksenkit Creative Commons License 2009.11.28 0 0 982
Annyit állítottam, hogy engem a hitem vezérel. Ezt egy középiskolás is megértené, hogy arra vonatkozik: Amit tudatosan teszek, azt a hitem vezérli a saját gondolataimon keresztül. A májam nem a hitemtől működik, hanem, mert az emberi anyagszerveződésben, mint életfeltétel szerepel - de a hitem szerint a legfontosabb, a Lélek, amely az anyag felett áll. Ez az én hitem - senkire nézve nem kötelező megérteni sem.
Ahogy írsz, olyan, mint amikor valaki keveri a paklit, de úgy, hogy mindenképpen ő húzza majd a jokert.
Én elmondtam már többször, hogy a Léleknek milyen vezérlő szerepet tulajdonítok. levezettem, hogy hitem szerint hogyan adja át az információt.
Nem ismétlem meg, ki lehet keresni a topikból.
Előzmény: Paleokrites (972)
nembántoksenkit Creative Commons License 2009.11.28 0 0 981
Tehát nem kevesebbet állítasz, mint hogy:
1. Az élet véletlen anyagszerveződés révén jött létre.
2. Az anyag "önmagától" rájött, hogy ezt az életnek nevezett állapotot neki fenn kell tartania.
3. Az anyag életjelenségei is következésképpen mind véletlen.
4. A élet elterjedéséhez szükséges szaporodás is véletlen.
5. A fejlettebb szerveződések létrejötte már nem véletlen, hanem az anyag evolúcós képessége, ami valahonnan - nyilván véletlenül "benne van az anyagban".
6. Az evolúció az anyag "tudata" - mert ráébredt (vajon honnan), hogy fejlődnie kell.
7. Konklúzió: valamennyiünk gondolkodása véletlenszerűségek összessége.
Előzmény: vriendelijke (976)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.28 0 0 980
***Szerinted a gyermekem tesz apává, vagy valami más?***

Szerintem vizsgáld meg az időben, hogy mi történt a feleségeddel, mielőtt elkezdett apának hívni. Vagy mutass egy *apát* aki mosógéptől, kutyakölyöktől, vagy bordaterpesztől lett apa. Te háromnegyed kilenckor ennyire fáradt vagy?

***Attól, hogy valaki egy nem létező istent imád, netán egy álomistent, vágyistent, tamagucsi szellemi faragványt ***

Már megbocsáss, de a tamgocsinak anyagi teste van. Valami polimerizációs műanyag, némi fém, meg szilikon. És van neki lelke, másfél voltos, ha jól emlékszem.

***és azt beszéli be magának mások bölcseleteit majszolva...., hogy ettől válik hívővé és elkötelezetté, még nem jelenti azt hogy egy Isten meg fog jelenni neki a valóságban, de ha meg is jelenne, akkor sem lenne ugyan az a hitt isten, így a valóságos Isten csupán egy bálvány számára mindaddig, amíg saját fétiseit el ne,m dobja az eredetire le nem cseréli, mert mitől is igazi egy Isten, attól barátom, hogy az létezik és érzékelhető, látható, hallható, stb....***

Az egyetlen használható ebben a csomóban az *érzékelhető*. De még az sem tökéletes, mert nem mutat túl az empírián, Isten megtapasztalása meg igen. Akkor valamit rosszul csináltál, ha ennyi infód van csak. Ebből is lehet látni, meddig jutottál. De sokan vannak, akik még eddig se, és nincsenek ennyire kibukva.

***Na ilyet mutass nekem is!***

A lelki világban nem szponzorálnak munkanélküli hivatalt. Mindenkinek meg kell dolgoznia az eredményért.:) Úgyhogy hajrá!

***A többi szemfényvesztés!***

Ha ilyen lusta lennék, nekem is az lenne biztos. Mert az egy jólhangzó takaró. Szép álmokat! Jön a kövi születésed majd.:)
Előzmény: Paleokrites (978)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.28 0 0 979
http://hu.wiktionary.org/wiki/devanāgarī

http://vic.mkm.sulinet.hu/tori/szakkor/irast/mezopir.htm

Látom ez a *ki volt előbb* nagyon foglalkoztat.:)

Hasonlítsd össze, hogy melyikük írása fejlettebb. Hogy a tudomány jelen állása szerint melyik lehetett előbb, arra nem kell sokat adni. Te mégis bekajálod, mint ahogyan szerinted a hívők a Bibliát. Pont ugyanabba a kakiba lépsz, amit felfedezni vélsz a hívőknél.

Nálam okosabb emberek meg ilyen részletesen feltárják Neked, hogy hol lehet az elkalandozás hitelesség tekintetében. Főleg értendő ez minden népnek a saját kultúrájának előrehelyezése tekintetében. Hogy én ősmagyarkodást milyen időperiódusra visszavezetve láttam már, az egy hurráság volt, mert jót derültem rajta.

http://kutatokozpont.hu/hu/?p=45

Valahogy mindennapos használatban van a *minden szentnek maga felé hajlik a keze* ebben a korban. Még a hitelesség sem fontos, csak énénénénénén legyek legelől.

Hát ez védikus tekintetben a kutyát nem zavarja, mert ha azt bizonyítod be, hogy tegnap lett leírva a Védák, az se sok vizet zavar, mert a Himalája szentjeinek nincs is ilyen könyvük. Mint a buddhizmusban, náluk is hallás alapján megy a tanulás. Szóval az, hogy Vyása lejegyezte anno, az nem jelenti azt, hogy MINDENKI abból meditálja össze ami kell. Van aki még most is úgy tanul, hogy ilyen könyvet hang formájában hallott csak. Azt következtesd vissza *mikorig*.:)

De ha nem ajándékozza el kee a Gítáját, akkor tudná. De pont azé ajándékozta el, hogy ne is lássa, hogy valami idősebb, mint ez a rohadt nagy magyarkodás. Hogy kűfődön hogy útának minket ezé. Maga is alá tudja itt támasztani, hogy nem ok nélkül.:(
Előzmény: Paleokrites (977)
Paleokrites Creative Commons License 2009.11.27 0 0 978
" Amúgy látom apa lettél mielőtt gyereked lenne. "

Szerinted a gyermekem tesz apává, vagy valami más?

Attól, hogy valaki egy nem létező istent imád, netán egy álomistent, vágyistent, tamagucsi szellemi faragványt ...., és azt beszéli be magának mások bölcseleteit majszolva...., hogy ettől válik hívővé és elkötelezetté, még nem jelenti azt hogy egy Isten meg fog jelenni neki a valóságban, de ha meg is jelenne, akkor sem lenne ugyan az a hitt isten, így a valóságos Isten csupán egy bálvány számára mindaddig, amíg saját fétiseit el ne,m dobja az eredetire le nem cseréli, mert mitől is igazi egy Isten, attól barátom, hogy az létezik és érzékelhető, látható, hallható, stb....

Na ilyet mutass nekem is!

A többi szemfényvesztés!
Előzmény: Törölt nick (975)
Paleokrites Creative Commons License 2009.11.27 0 0 977
A B. Gítát elajándékoztam már, vagy 30 éve..... :)

"" Az írás története [szerkesztés]
Barlangrajzok (i.e 25000) [szerkesztés]

A megtalált legősibb képeket több mint 25 000 évvel ezelőtt készítették a kőkorszakban, faágakkal, éles kövekkel vagy az ujjaik segítségével. Festék gyanánt faszenet, földet vagy növényi színezőanyagokat használtak. Az ősemberek annak érdekében hogy emlékezzenek dolgokra vagy hogy üzeneteket hagyjanak, képeket festettek a barlang falára, sziklákra, csontokra vagy vizes anyagra. Az évek során a képek fokozatosan szimbólumokká váltak, majd pedig betűkké, amelyek ábécéket alkotnak a hangok megjelenítéséhez.
Sumer ékírás (i.e. 3500) [szerkesztés]

Az írásrendszerek egyik legkorábbi példája a sumeroktól származik, akik a Közel-Keleten éltek nagyjából i.e. 3500 és i.e. 2000 között. Az itt talált legősibb agyagtáblák nagy részén egyszerűen csak az ellátmányt vagy a pénzügyi elszámolást találjuk. Az ékírás nevét onnan kapta, hogy ék alakú, mivel a feliratokat egy nádszál vagy bot (íróvessző) háromszög alakú végével készítették nedves agyagtáblákra. Az ék alakú jeleket úgy kombinálták, hogy szimbólumokat alkossanak, amelyek tárgyakat vagy fogalmakat jelentenek. Kezdetben több mint 2000 különböző szimbólumot használtak, de a sumérok fokozatosan lecsökkentették az ábécéjüket kb. 600 szimbólumra.
Hieroglifák (i.e. 2000) [szerkesztés]

Míg az ékírás Mezopotámiában volt elterjedőben, egy más fajta írás alakult ki a közeli Egyiptomban. Körülbelül i.e. 3000-től az egyiptomiak egy gyönyörűen stilizált képírást használtak, amit hieroglifáknak hívunk ("Az Istenek írása"). Külön jelek voltak a tárgyaknak a fogalmaknak és a hangoknak, beleértve egy 24 jelből álló ábécét, ami külön betűket jelentett. 5000 évvel ezelőtt az egyiptomi írnokok már használtak papírt (papiruszt), tollat és tintát. Még ma is láthatjuk írásművészetüket sírokon és templomokon a Nílus mentén.
Görögök (i.e. 500) [szerkesztés]

Körülbelül i.e. 500-ra az ókori görögök már olyan ábécét használtak, amely nagyban hasonlít a miénkhez. Tulajdonképpen az ábécé szó is az első néhány görög betű nevéből ered. A görög ábécé a föniciai írásrendszerből fejlődött ki. A föniciaiak nagyszerű tengerészek és kereskedők voltak, akik a Földközi-tenger mentén számos országgal kapcsolatban voltak, így az írásukat is elvitték hozzájuk. A görögök azonban további jeleket alkottak a magánhangzók megjelenítéséhez, mivel a föniciai ábécé csak mássalhangzókat tartalmazott. A görögök papiruszra, viasztáblára és cserépre is írtak.
Rómaiak (i.e. 100) [szerkesztés]

Amikor a rómaiak meghódították Görögországot az i.e. 1. században magukkal vitték a görög ábécét is, és megváltoztatták számos betű formáját. (Az angol ábécé betűi közvetlenül a római ábécéből származik, habár 3 betűt még hozzáadtak: a J az U és a W betűket). A rómaiak négyzetes nagybetűket használtak a kőbe vésett felirataiknál, és lekerekített betűket a papiruszra, viaszra vagy pergamenre való írásnál. Mindennapos használatra kifejlesztettek egyfajta folyóírást (dőltbetűs írás), ahol a betűket már össze is kapcsolták.
Rovásírás [szerkesztés]

Mielőtt őseink a Kárpát medencébe érkeztek volna, már rendelkeztek saját írással. Ezt hívjuk magyar rovásírásnak. A rovásírás története már jóval a honfoglalás előtt kezdődött, és helyenként még néhány száz éve is használták. A kereszténység felvételével mint pogány emléket üldözték, egy törvény értelmében a rovásírásos emlékeket begyűjtötték, elpusztították, az írástudókat pedig kötelezték a latin betűs írásmód használatára. Mivel a kora középkorban az írástudók főként latinul fogalmaztak, az új írást pedig még nem igazították a magyar nyelv sajátosságaihoz, a társadalom alsóbb rétegeiben tovább élt a rovásírás. Mint az írás neve jelzi, azt "rótták", főleg fára (botra) esetleg kőre. Az íráshordozó anyagok természetéből ered az írás szögletes formája és gyorsírás jellege. Az írás irányultsága (jobbról balra) abból fakad, hogy botra írás során a botot bal kézzel fogták és jobb kézzel haladtak balra. A magyar rovásírás jól tükrözi nyelvünk jellegzetességeit, és széleskörű használata óta eltelt mintegy 1 évezred ellenére is kiválóan alkalmas a hangzó beszéd lejegyzésére. A jelek szerint a magyar rovásírás az utóbbi években újra reneszánszát éli, és egyre többen tanulják meg. Latin betűs írásunkat természetesen nem fenyegeti, de számos területen jól alkalmazható. Egyre többen vésetnek be például: székelykapuba rovásírásos szövegeket. Igen tetszetős névjegyek készíthetők vele. Ez utóbbiak a rovásírás egy igen dekoratív fajtáját használja. Sokan titkosírásként használják, mint ahogy az sokszor történt a múltban is. A magyar rovásírás egyfajta egzotikum a kívülálló számára, és nem utolsó sorban kultúránk fontos része. ""

Melyik korszakba sorolod Vyása Gurudat, amikor megírta művét? Hányban tette ezt és akkor hány szót is ismert egy műveltebb ember?

Csak a gyengébbek kedvéért.... :)
Előzmény: Törölt nick (974)
vriendelijke Creative Commons License 2009.11.27 0 0 976

Az életjelenségeket mutató anyag létrejöttéhez szükséges anyagszerveződés nem célirányosan jött létre, nem azzal a céllal, hogy élet keletkezzen. Az anyag szerveződött nagyon sokféleképpen, bármilyen cél nélkül, és egyszer létrejött az az anyag, amit mi élőnek nevezünk. Véletlenül, és előzetes terv nélkül. Valószínű, hogy az első párszázezer vagy pármillió év alatt az "élő anyag" folyton elpusztult, mert nem volt eléggé életképes. Aztán egyszer, valamilyen véletlen miatt megmaradt élőnek, mert pont úgy szerveződött, hogy alkalmas volt az életre a rendelkezésére álló körülmények között.

Tedd egy kupacba az összes földi elemet, próbálj a korabeli Föld felszíni adottságainak megfelelő környezetet létrehozni - abból még önmagában nem keletkezik élő anyag.

Szánj erre néhány millió évet, folyamatosan változtasd az összetételt, állítsd elő azokat a kombinációkat, amik közben előfordultak, és meg tudod csinálni! :)

És mivel a kezdetnél még nem lehetett evolúciós előzmény (tehát nincs átöröklés) - ezért s z ü k s é g s z e r ű a nem az anyagból származó "tudat", ami mindezt irányította.

A módszert, amit alkalmazol, körbenforgó érvelésnek hívják, és pontosan azt hozzák rá példának, amit te is mondasz:

"A világunkban tapasztalható komplexitás csakis egy természetfeletti erő intelligens tervezése révén jöhetett létre, a Teremtő létezése tehát bizonyított."

(Van egy aranyosabb példa is:

"– A mi rabbink megsúgta nekünk, hogy sábeszkor magával az Örökkévalóval szokott kártyázni.
– Nü, és biztosan nem hazudik az a ti rabbitok?!
– Csak nem gondolod, hogy az Örökkévaló leülne kártyázni egy hazuggal!?")

http://hu.wikipedia.org/wiki/Petitio_principii

Előzmény: nembántoksenkit (932)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.27 0 0 975
***Nos a mesék mesék maradnakl a bibliában is, ám a valóság is prodikál mesés istenhitretérést, mert az illető azt társítja, hogy ő mennyire is kiválasztott, mert a lezuhant repülőgép utasaiból egyedül ő maradt életben és ez számára isteni csoda,***

Ültél már repülőgépen? Zuhant már Veled le? És élted egyedül túl? Ha igen, akkor minden jogod megvan ezen ítélet hozatalára. De ha nem, akkor nem mondom tovább, mert orrhúzgálás lesz.

***Ez egyenesen ámítás!***

Van akinek ez a dolga, hogy ezt higgye. Képzeld el, ha mindenki vallásos lenne. Kell olyan is, akit az illúzió meg tud vezetni. Beszélgethetek Veled, milyen lesz, mikor majd valamelyik születésedben hívő leszel. Most nem, de majd eccer csak összejön. Mindenkinek amúgy, ne keseredj el, senki nem marad itt spirituszba, előbb-utóbb mindenkinek sikerül az észheztérés, úgy van megcsinálva a rendszer, hogy terelgessen, ha már felnnőttél és a szüleid nem tudnak.

***Tévedsz, már megint ez a skatulya...., hisz ha ott van a Pc-d akkor az nem hit kérdése, ha nincs hiába hiszed, akkor se izzadod ki hogy ott legyen, próbáltad már....?***

Azért vagytok egy önellentmondásos személyiségek, már bocs. Hívő az nem vagyok, de skatulya az nem kell. Magad mászol bele, mint a többi is és ne mondjuk, hogy MATERIALISTA. De mondjuk. Én legalábbis, majd a többiek elzárkóznak. MATERIALISTA, MATERIALISTA, MATERALISTA. Hogy szokjad. Most mit szégyeled? Én nem szégyelem, hogy hívő vagyok. Azt szégyelném, ha lematerialistáznának. Na, akkor pofám leszakadna. Oszt nem láccik, hogy hívő vagyok.

Amúgy látom apa lettél mielőtt gyereked lenne.

***A materialistákat is tévesen sorolják be holmi földhöz ragadt parasztnak, míg a hívők a szellemi tüneményeletek lennének?***

Senki hívő nem modta ezt sem rólatok, sem magunkról a másik kitalációt. De ha vágytok rá, akkor mondhatjuk, majd odaírjuk, hogy: külön kérésre.

***Igen a legtöbben lerogynának ha egy valódi Istent látnának, avagy sátánt, gonosz, ám úgy látszik a vallásgyakorlat erre készíti fel delikvenseit, mert már rogyadoznak kedven tamagucsijuk előtt és azt sem tudják hogyan is imádhatnák mégjobban a nagy semmit?***

Mi köze a játékodnak Istenhez, a hívőkhöz, meg úgy komplett a vallásos világhoz? A tamagocsit ki találta fel? Isten? Nem, valami pihent agyú. De ha gondolod, bosszantsd Istent, hogy bálványt imádsz. Tedd ki a tamagocsidat és szeressed. Gondolod Istennek nincs humora? Ő is szeret nevetni, ha vicces valaki. Tudja, hogy ateista vagy. Mikor normális vagy, lehet sajnál is. Mikor meg nem, akkor attól függően, hogy mit csinálsz. Én ajánlanék füstölőt is a tamagocsinak, mert az jobb kedvre derítené az Istent.
Előzmény: Paleokrites (973)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.27 0 0 974
Veszel egy Gítát oszt kikeresed. Meg ne világosodjak helyetted? :)

Még magam helyett is keresni kéne valakit. Nem érsz rá?:)

Amúgy ötezer éve az öreg Vyása mindent leírt, nem abba raktak bele új részeket kétezer éve. Azok magyarázatok az öreg művéhez, azt folyamatosan gyártják a megvilágosodottak a mai napig. De Ő is adott külön magyarázatot. A gyengébbek kedvéért. Hogy nehogy magadra vedd, itt a nőőőőkről meg a gyerekekről van szó főleg, meg a szenilisekről.

Érdekességnek megemlíteném, hogy mikor az öreg megjelent ezen a sárbolygón, és mire kicsiszolta magából a Védákat négy részben, egy teljes yugát csúszott az idő. Most nem kivagyiság, de Jézus ilyet nem tudott. Azért téridő görbületről már akkor is mekkorát hallottak.:)

Szóval egy ennyira tiszta személy ekkorát lendít a bolygó létén és a hozzá tartozó idő folyásán.(Jó példakép, de segítségből elárulom, hogy inkarnáció volt, úgy meg nem nehéz----> követni viszont nagyon nehéz.)

Előzmény: Paleokrites (957)
Paleokrites Creative Commons License 2009.11.27 0 0 973
Nos a mesék mesék maradnakl a bibliában is, ám a valóság is prodikál mesés istenhitretérést, mert az illető azt társítja, hogy ő mennyire is kiválasztott, mert a lezuhant repülőgép utasaiból egyedül ő maradt életben és ez számára isteni csoda, hát nem csoda ha hitre jut, mert isten akarta így....., így....?...., hogy 256 utas meghaljon, hogy ő éljen tovább, még vagy 30 évet?

" ***Mond mi ez a hit mizéria?***

A világ hajtórugója. "

Ez egyenesen ámítás!

Nem igaz!

" A materialisták mindent fordítva akarnak csinálni. Nem hit van először, hanem bizonyosság. "

Tévedsz, már megint ez a skatulya...., hisz ha ott van a Pc-d akkor az nem hit kérdése, ha nincs hiába hiszed, akkor se izzadod ki hogy ott legyen, próbáltad már....?

A materialistákat is tévesen sorolják be holmi földhöz ragadt parasztnak, míg a hívők a szellemi tüneményeletek lennének?

nem gondolom!

Igen a legtöbben lerogynának ha egy valódi Istent látnának, avagy sátánt, gonosz, ám úgy látszik a vallásgyakorlat erre készíti fel delikvenseit, mert már rogyadoznak kedven tamagucsijuk előtt és azt sem tudják hogyan is imádhatnák mégjobban a nagy semmit?
Előzmény: Törölt nick (969)
Paleokrites Creative Commons License 2009.11.27 0 0 972
Ja hiszed, hogy a hited vezérel, ám amikor reggel kikelsz az ágyból, vizsgáld már meg, és attól az aznapi dolgaidat is, mennyire a hit vezet......, mert nem hiszek ebben, de hinni a hitben se rossz, attól még nem is biztos, hogy valóban hiszed is!

Most meséld el, hogyha nem titok, hogyan is megy végbe ez a hit vezérlet?
Előzmény: nembántoksenkit (966)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.27 0 0 971
Fenyegesd meg, hogy kiveszed a vakbelét, valamint a hozzá legközelebb eső ügyeleten Te vagy a soros és három napja nem aludtál.:)

Csókolom a kezsit lábát tisztelette drága ténsuram, írhatnék pár sort még?:)

Meg kell szokni a fórumozást. Mindegyikük más lábbal kel fel, és nem mind kap este vacsorát. Hogy az egyebekben hogyan részesülnek, azt másnap a fórumon lehet tippelni.:)

Én a storcival szoktam nyájasat veszekedni, de nem látom jó ideje. Remélem nincs baja. De az is lehet, hogy most más nicken csináljuk ugyanazt.:)
Előzmény: nembántoksenkit (965)
babi :-) Creative Commons License 2009.11.27 0 0 970

A szeretet az egyetlen, ami által a függönyök, hályogok lehullanak a szem elől. Amivel minden kötődéstől, kritikától, dühtől, személyeskedéstől meg lehet szabadulni. Amikor mindent szeretsz, akkor semmihez nem vagy kötve. Ha benned csak a szeretet létezik, akkor a Létezés már csak a szeretet tudja ismételni számodra, és általad, meg feléd, és tőled...

na mostmár tényleg befejezem... UFOvá válok és elszakadok a földtől azáltal, hogy elhalmozok mindent, a földet és annak minden lényét a bennem meglévő szeretettel...

Puszi mindenkinek!

Előzmény: nembántoksenkit (966)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.27 0 0 969
Nem mondok, mert az titkos.:)

Nem viccelek, tényleg.

De azért valamit csak szeretnék. Olvasd el a Bibliában az összes csodatételt, és tedd fel magadnak a kérdést, hogy aki meggyógyult mit érzett és mit gondolt, valamint milyen tudati világ nyílt meg előtte. Majd ha érzed az örökkévalóság érzetét a zsigereidben, mert OTT VAN Isten, felemel és beemel abba a világba, ahol CSAK a szeretet van, na akkor majd lesz bizonyossságod. Senki nem kapott bizonyosságot még úgy, hogy nem tett érte. Valamint mindenki mást kap. Nézd meg Buddha megvilágosodását. Neki nincs Isten. Még Ő sem kapott akkorát. Mások mégis.

***Isten, ha van, nem kényszerképzeti az emberiséget holmi vallásidealista hókuláréval, amit több százezer éven át agymosottan az utcsó idők jelei és egyéb nyomolataiból kikövetkeztethetőnek sugalmazza némely ihletett elme!***

Hát az ihletés az tényleg gáz, de kíváncsi vagyok, Te miket mondanál olyan állapotban.:) A legtöbben csak lerogynak és dadognak. Nem képesek szóban kifejezni magukat. Nem is úgy kommunikálnak Istennel, mert képtelenek rá. A tudatosság magasabb fokán is csak nehezen állnak meg Előtte. Egyszerűen nem tudnak az alázattól és a bűnbánatuktól rendesen beszélgetni Vele. Pedig itt kell *feloldódjanak*, mert ilyen feszélyezett lelkülettel az Isten se érzi jól magát.

Amúgy tudod mekkora energiát generál egy ilyen találkozás? Érezni a lelki világban is.

***Mond mi ez a hit mizéria?***

A világ hajtórugója. Nézd meg mennyi könyvet gyártottunk már össze. Minek? Eszel, alszol, védekezel, meg szerelmeskedsz és nem jó az Neked? Nem. Nézd meg, kutatás folyik ezerrel. Mit kerestek? Aranyat? Okokat. Mire? Na kérdezgessél tovább.....

Ott lesz a hit is, meg Isten is.

***Miért is kell hinni egy szentté avatott könyv által délibábolatolt illúzióban, mint istenekben?***

A materialisták mindent fordítva akarnak csinálni. Nem hit van először, hanem bizonyosság.

Mikor mondod hogy apa vagy? A terhesség előtt, közben, vagy mikor megszületett az a gyerek? Mit szólnál az olyan emberhez, aki rohangál az utcán és boldog, apa vagyok, apa vagyok!!! De gyerek még légyottnyi gondolatban se. Szóval mindig csinálni kell először valamit, hogy legyen belőle valami és akkor lesz valami. Szabad akarat, melyiket nevezed hitnek, az elsőt, a középsőt, vagy az utolsót.:)
Előzmény: Paleokrites (962)
babi :-) Creative Commons License 2009.11.27 0 0 968

MINDEN JÓL VAN, AHOGYAN AZ VAN... (kutyus simogatás

minden úgy van (simogatás

ahogyan (simogatás

AZ VAN! (kutyus szemébe nézés, boldog simogatás ... (nincs már mosolygó jel

Előzmény: nembántoksenkit (965)
babi :-) Creative Commons License 2009.11.27 0 0 967

A dolgokat szerencsés úgy tekinteni, ahogyan vannak. A dolgok meg felpörgősen vannak és még lesznek jó darabig. Tul sok lett és lesz még egy darabig mindenből. Az ember végül bele fog fáradni ebbe az örökös, egyre magasabb szintű változásba. Mindenestül arra fog vágyni, ami haalmasabb a változásnál. És meg is fogja találni azt önmagában. Akik ma ezután sóvárognak, ők már a szabadság kellős küszöbén állnak. Akik meg még mindíg az ellentétek, a jó és rossz körhintájába kapaszkodnak, mert szerintük ott a béke és a szabadság, ők azok, akik még el sem kezdtek a születésüknek örülni, már azonnal kezdhetnek hozzá haláluk miatt jajgatni. Épp csak megtelnek, már is kiürülnek. Minél többet tudnak, annál kevesebbet ismernek, előbbrejutás helyett hátrább kerülnek. Ne törődj ezekkel a sánta logikákkal.

Te nagyon jól tudod, hogy az igazság nem szorul bizonyításra. Engedd meg mindenkinek, hogy himbálózzon azon a hullámon, amit választott. A szavak avilágon semmit nem érnek, ha nincs jelen minden szótagban a szeretettel teli éber szív.

Tudod a mondást: Az igaz hit csak a szeretet szárán szökken virágba. Annak meg a belátás a gyümölcse. Aki fél Istentől, nem hisz benne! Nagy a különbség a között, hogy mi megfogunk valamit, vagy valami megfog bennünket. Mert csak azt lehet megfogni, amit szeretünk. Amit gyülölünk, az minket fog meg.

a szeretet meg nem az a lihegős, amit általában értenek alatta. Mert amikor mindent és mindenkit kész vagy átölelni, mert szereted, az a Szeretet.

Inkább simogasd meg a kutyusodat, többet adsz és kapsz általa (itt mosolygó jel lenne, de nem müködik a billentyű... )

Előzmény: nembántoksenkit (961)
nembántoksenkit Creative Commons License 2009.11.27 0 0 966
Engem a hitem vezérel - és abban még nem csalatkoztam !
Előzmény: Paleokrites (964)
nembántoksenkit Creative Commons License 2009.11.27 0 0 965
Dehogyis te mondtad ! Csak megint kapom valaki részéről a ledorongolást és nagyon- nagyon unalmas - és bántó. Pedig sosem voltam egy "mimózalelkű". Csak mostanra sokalltam be valaki felfuvalkodottságán.

A "szeretet"-nek sok megnyilvánulási formája lehetséges. Itt például én csak a másik topikoló részére megadandó tiszteletet várnám el - ahogy én is megadom mindenkinek, akkor is, ha nem értek vele egyet ! Én a vécésnéninek is kezétcsókolommal köszönök - gondolom megértesz, hová akarok kilyukadni. kezdem nagyon utálni a függöny mögül acsarkodó, képmutató magatartást. De megígérem - most ünnepélyesen Neked - már a következő "ilyen hozzászólás" is le fog peregni rólam, felesleges mellre szívni itt bármit.
Előzmény: Törölt nick (960)
Paleokrites Creative Commons License 2009.11.27 0 0 964
ám mégse a hit éltet, nem a hittől füg az ennivalód, az egészséged, a járásod, kelésed, sem a szerencséd, a szerelmed, a jóságod, éled a magadét, másokkal is megosztva, ám a hit csupán gondolati tényező, mint az alkoholistáknál, elmenjen é még egyet inni, avagy már határt kellene szabni?...., te ezt megszabod, mert elmédben még nem győzött a szenvedély.... és a szenvedély lehet kártya, billiárd, küzdelem, netán a szex...., cigi, sok minden!

Ha az egészséges életmód józan belátása győz, ez is lehet szenvedély és függőség, nekem ne mond hogy nem, mert sok mindent megjártam és tudom! :)
Előzmény: nembántoksenkit (958)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.27 0 0 963
Akkor majd Te felütöd a Gítát(úgyis mégy Gíta-jayantira) és megaszondod. Az előszó részben van valahol(máshun is, de ottan konkrétan). Ott keresd. Az *öreg* kényes vót erre, oszt nem tudod? De ha nem lenne meg, az Ísopanisadba bizti meglesz.
Előzmény: bloody rain (955)
Paleokrites Creative Commons License 2009.11.27 0 0 962
Mondj egy bizonyosságot Istenre, de ha kérlek valós dolgot mondj, ne asszociatív, avagy átvitt értelműt, társítottat!

Isten, ha van, nem kényszerképzeti az emberiséget holmi vallásidealista hókuláréval, amit több százezer éven át agymosottan az utcsó idők jelei és egyéb nyomolataiból kikövetkeztethetőnek sugalmazza némely ihletett elme!

Mond mi ez a hit mizéria?

Miért is kell hinni egy szentté avatott könyv által délibábolatolt illúzióban, mint istenekben?
Előzmény: Törölt nick (953)
nembántoksenkit Creative Commons License 2009.11.27 0 0 961
Én 38 évet töltöttem azzal, hogy más embereken segítettem - ha mód volt rá - és valamennyi mód mindig volt - ha más nem az együttérzés, a bátorítás, a maximális segítőkészség. Ez engem, mint embert kielégít. de talán, mert így volt - pont azért bántanak dolgok, amiket esetleg nem érdemlek senkitől.
De igazad van - nem kell vele törődni !
Előzmény: babi :-) (956)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.27 0 0 960
Én mondtam, hogy valaki vagyok? Bocsánat, nem szokásom, csak azt szoktam kiemelni, hogy *amúgy* hívő vagyok.

Ha mégis, akkor bocs. Nem volt szándékos.

Fórumon nincs szeretet. Majd megtapasztalod. Az életben van szeretet. Simogasd meg a kutyusod, vacsi után meg cirógasd meg a feleséged. Abból lesz szeretet. Ha lefekvés előtt imádkozol is, akkor minden tiszteletem.:)

Itten az agyalgásnak helye van. A Paleokrites tejjesen kiábrándúna belőlem, ha elkezdeném szeretni.:) A Nemhívő meg Ádámig visszamenőleg kigyűjtené az összes elhasznált füstölő statisztikai adatát bosszúból.
Előzmény: nembántoksenkit (954)
babi :-) Creative Commons License 2009.11.27 0 0 959

Akármihez, mindenhez nem alkalmazkodunk. Mert nem vagyunk vele azonosak. Nem belőle valók vagyunk. Ezért mindent lehet nekünk, de nem minden van hasznunkra.

A függönyök meg előbb vagy utóbb lehullanak. A lassan örlő kövek alatt... Mert nincsenek is igazan... A titokzatos mágusok, mesterek meg nagyonis jól tudják, hogy mit csinálnak. Nekünk csak ki kell térni előlük, mint a veszett kutya elől :-)

Előzmény: nembántoksenkit (952)
nembántoksenkit Creative Commons License 2009.11.27 0 0 958
Tudni a jövőnket ...... jó lenne.
De nekem megfelel így is, hogy afelől is Hitben élek.
Előzmény: Paleokrites (946)
Paleokrites Creative Commons License 2009.11.27 0 0 957
Még mielőtt belemennék bármilyen elemzésbe, szeretném ha bemásolnál egy i. e. 2000 körüli tudományos megállapítást, vagy magyarázatot a védikus tanokból, aztán léphetünk tovább!
Előzmény: Törölt nick (950)
babi :-) Creative Commons License 2009.11.27 0 0 956

Nem kell ez, főleg nem Tőled. Ki az akinek joga van elítélni vagy megítélni Téged? Ki az, aki tökéletes? A szent tudatosság hullámára nem szavak útján lehet felmászni.

Mit kaphatsz itt? tekintélyt, tiszteletet? Ezek az emberek belső özönvizeinek a belső forrása.

Inkább tartsd meg a rettenthetetlen akaratot magadban és úgy tekints a betükre, szavakra, mintha nem volna sem jó, sem rossz, sem előrevivő, sem hátráltató. Ebben a dagasztóteknőben aztán egy szintén rettenthetetlen tudatossággal egyévarázsolhatod önmagadban ezt a saját kettőségébe belegörnyedt világot. :-)

Előzmény: nembántoksenkit (949)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!