Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
a kötött pályás szolgáltatás esetében a DKV önállóan el tudja látni a feladatot,
a buszok esetében pedig flottamenedzsment szerződést kötne házon belüli cégén, a Cívisbusz Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-n keresztül a járműállomány beszerzése érdekében.
Jól értem, hogy ami a buszközlekedést jelenti, a DKV saját cégét, a Cívisbusz Kft-t bizná meg a flotta üzemeltetéssel és az új flotta beszerzésével?
Mi változik? A DKV a busz szolgáltatási feladatokat nem tudja önállóan ellátni?
Mi lesz a jelenlegi szolgáltatóval a Cívisbusz Konzorciummal (tagjai a DKV és az ITK)?
Én is kíváncsi lennék egy utas véleményére. A két ajtó eléggé szúrja a szemem. Pláne a csúcsforgalom + elsőajtózás kombó miatt (persze nem addig, amíg ingyenesen lehet használni).
Most olvasom, hogy elektromos busz fog próbázni szeptemberben kis városunkban, holnap például Józsára fog járkálni. REmélem mindennap közzéteszik majd, hogy merre jár, szívesen kipróbálnám valamikor. Úgy látom forgalmas viszonylatokon akarják járatni, kétajtósként nem tudom mennyire fog beválni.
A Külső Sámsoni út és a Sámsonkerti utca sarkánál (a volt Sándor fogadónál) építettek egy új buszfordulót. Szerintetek majd melyik járat fog oda közlekedni meg mikortól??
Az a reggeli 21-es szóló szokott lenni, más időpontban néha látok rajta csuklóst is.
A 37-esen is szólókat szoktam látni, hogy fix csuklós van-e rajta, azt passzolom. Az az esti járat is szóló lehet, az utasforgalom nem igen indokolhat csuklóst.
Most a villamospótlás miatt lehet kavarodás, a Nagyállomáson több a csuklósbusz, mint normál munkanapokon.
És nem tud kisebb betűket megjeleníteni az a bazi nagy kijelző? :D
Más:
Az érintett időszakban a várható torlódások miatt a 17-es, 17A, 42-es, 42A, 43-as, 46-os, 46E, 46H,146-os autóbuszok valamint a 15G, 90Y-os, 91A, 91Y-os éjszakai járatok menetidejében késés várható.
Akkora lesz a torlódás, hogy hajnalig se jut át az ember? :D
A "villamos sofőr" (atyaúristen...) olyan járművet vezet, amire van érvényes vezetői engedélye. Ha van D kategóriás jogosítványa, akkor akár vezethet pótlóbuszt is, de ellenkező esetben természetesen nem.
A 42-43-as buszok útvonala így is túl hosszú, és zavarérzékeny. Szerintem az sem kizárt, hogy ideiglenesen a Tóvóvölgy vá-ig közlekednek, onnan pedig lesz egy összevont járat, ami érinti a NYIP-et és a Kishatár utcát is.
Igen, és akkor a másik végéről még nem is szóltunk. A Kunhalom utca akkora terhelést már nem bír el, így inkább egy új útnak kéne futnia valahol a Virág - Házgyár utcák környékén.
Ha más nem, legalább gyalogos - biciklis átjárónak épülnie kéne a Kunhalom utcánál. Busszal és kocsival egy dolog kerülni, de ezzela renddel az is rosszul jár, aki pl. biciklivel menne a Kenézy-hez.
Szerintem a 42 és 43 végállomása ideiglenesen kiköltözik majd az ITK-hoz. Köntösgát sor - Balmazújvárosi út - Kishatár utca - Pósa utca útirányon át.
Valamint a 17-es és 46-os csoportok ideiglenes összevonását is lehetségesnek tartom a 146-os vonalán az István út - Szoboszlói út - Határ út útvonalon keresztül.
A 15G egyszerűen csak Balmazújvárosi - Kishatár - Pósa utca útvonalon megy majd az ITK-hoz.
A 90-es éjszakaiak meg indulnak majd a Jégcsarnoktól.
Azt hallottam, az átépítés után 3 vágány marad mindössze, mert érdemi elegyrendezés már csak a SOFÉM számára történik az állomáson, a többi már a BMW-rendezőben fog történni. Amúgy nem a vágány számát látom problémának, hanem a Tócó és a töltés között lévő helyet. Ott valószínűleg komolyabb átépítés, forgalmirend-változtatás lenne szükséges, minthogy szimplán kihajtanak 2 sávot az ívből. És ha ez így lesz, a Bartók és a Kishegyesi közötti É-D irányú út is ki fog esni a forgalomból, az valószínűleg a Szotyorira szakadna rá, ami elejétől végéig eleve necces, főleg az elbaszott kialakítású torkolatok miatt
Szerintem új alatt a jelenlegi átépített verzióját értik, mert két sín lesz. De ha van eszük, újranyitják a Bartók Béla utat és a Kunhalom utcát is. Csak necces lesz, mivel ott több vágány is fut.
Arra leszek kíváncsi, hogy a buszok merre fognak közlekedni. Nagyon nem lesz egyszerű átszervezni, mert csak a Köntösgát sor és a Határ út alkalmas a kerülésre.