amúgy érdekes, nálam olyan szépen zöldülnek, a szomszédasszonyé meg fehér maradt, a tetejükön viszont már totál barna elszáradt virágok vannak.. mármint egy nagy virágfejen belül mondom, mind fehér, nem zöldülnek, a pici virágok a nagy virágban lentebb fehérek, fent meg tök barnák.:O
Szerintem az a lényege ,hogy sötét legyen az üvegben ,ahol a gyökereket várjuk.Talán jobban fejlődik így . Én kicsi befőttesbe raktam ,és alufóliát tettem rá kívülről. Nagyon fontos ,hogy gyakran cseréld a vizet ,nem szabad megvárni míg büdös lesz.
köszi, akkor rövidebbre vágom, mert kb. 1 cm van most.. és akkor hosszában is kicsit.
elég érdekes lesz ez az egyetlen hajtással, de hátha sikerül:)
milyen üvegben van, átlátszóban, vagy zöldben? van ennek jelentősége egyáltalán? mondjuk találtam egy zöld üvegvázát, abba tettem... ott marad, ha abban jobb, de mondjátok, ti milyenben gyökereztetitek?
Nekem mindig az hajt ki leginkább (de ez kinek-kinek változó), ha olyan leander ágból vágok, ami nem túl vastag, de már fás. Ott legyen pár lekopasztott "bütyök" és mehet vízbe. Ha bebüdösödne, leöntöm, kimosom, levelek, egyéb részeket lecsípek, hogy ne rohadjon semmi a vízben és visszateszem tiszta vízbe. Pár levél felül maradhat, de vissza is vághatod a felükre.
ez a sor --így szemre-- legalább 2-2,5 méter magas... egy grandiflora megnő akkorára, de annak nem ilyen az alakja... annabelle szerintem esélytelen, hogy ekkora legyen:O