de ennyi erővel, akkor semmi sem műhiba, minden csak tévedés. például, ha visszaeresztik azt a játékost, akinek pirosat adtak. mondhatják, hogy nem ismerték fel (mondjuk, mert koreai csapatból küldték ki:).
vagy, ha elszámolják magukat, és három kétperc után nem adnak pirosat, ez is tévedés. vagy ha nem veszik észre, hogy az egyik csapatba kicsit többen vannak. tudom, nagyon sarkított dolgok ezek, de szerintem minden műhibát tévedés előz meg, ha csak nem feltételezzük, hogy csalni akartak a sporik.
Nem kételkedem benne, hogy ez így van, ahogyan írod, csupán azt akarom hangsúlyozni, hogy EZ ÍGY NEM JÓL VAN és nagyon sok furcsaságra ad okot. Egyre több olyan - korábban csak elméleti gondot okozó - SZERINTEM továbbgondolásra érdemes szabály van, ami ronthat a sportág tisztaságán. (Csak szeretnék visszautalni egy magyar bajnoki esetre, amikoris kiderült, hogy a játékidő LETELTÉT jelző dudaszó ideje még a meccsidőhöz tartozik.)
Egy valamit még erősíts meg! Ha egy meccsen a zsűri jelzi a szabálytalan cserét, de a bírók nem állítanak ki senkit, akkor az sima tévedés és nem műhiba? Emiatt nem óvhatnak?
Remélem a Hajdú megint felajánlotta a lemondását, mert ez jó omen:-) Bár ha jól emlékszem akkor utána 3 meccset nyertünk, az kitart már a döntőig. Max ha rosszul állunk a szünetben akkor remélem mindenképpen meglépi:-)
Egyébként ha érmet akarunk nyerni, akkor az orosz meccs megnyerésére van a legnagyobb esélyünk, mert általában a másik két csapat ellen nem szokott menni. Remélem a győzelem ellenére azért a pszichologusok továbbra is foglalkoztak a csapattal, mert ugyanazt a mentalítást várjuk az oroszok ellen. Felesleges bírói vagy külső segítségra várni, anélkül is meg kell verni az oroszokat. Ha nem fogy el az erő és okosan játszunk van esély.
Egyébként nem értem h a franciák miért nem akkor tiltakoztak (az ExtraTime 3 végén), mert ezek szerint megítéltek volna egy kiállítást az oroszoknál a bírók...Persze gondolom csak később kapcsoltak.
>Játékvezetői TÉVEDÉS lenne, ha egy csapat a szabályoknak nem megfelelően cserél? Nem, ez szabálytalan csere. Tévedés az, ha a játékvezető ezt nem bünteti 2 perces kiállítással.
>Szerintem az igenis műhiba Semmi esetre sem.
>Max. azt mondhatnák, hogy nem látták, ám ez azért nagyon ciki lenne... Lehet, hogy ciki, de ez a lényegen nem változtat. De ha látták, csak elmulasztották megfelelően büntetni, az sem műhiba, hanem tévedés. De akár azt is mondhatják, hogy látták, és szándékosan csaltak, ez akkor sem lehetne óvási alap.